Keresés

Részletes keresés

Güsziológus Creative Commons License 2012.05.04 0 0 36038

RP-DDK

Zalalövő - Kustánszeg

2012. május 2. (szerda)

Úgy látszik, a Zala megyei szakaszok nem probléma-mentesek.

Viszonylag hosszú a "település-mentes" távolság (16 km), és sok az aszfalt, DE.

Kell a térkép, ha nem akarunk eltévedni!

Szorgalmasan jegyzeteltem, előbb-utóbb közzéteszem az eredményt is.

Három helyen kéne pontosítani, és néhány jelzést is el kéne helyezni, na és egyet lefesteni.

Ami a lényeg.

Zalalövő OK, a vasutas készséges, a pecsét az ajtó "mögött", párna nincs.

11:00 körül érkezik a vonat (5 óra az út Budapesttől!)

Van nagy bolt a kereszteződésben, ott lehet "tankolni".

A kávét az időhiány és a meleg miatt kihagytam, a Zala túloldalán állítólag van kocsma, de nem néztem.

Ez a részlet az ATLASZ térképén a Nagyhegy környékén induló (én nem láttam jeleket ott) K+ jelzésű út becsatlakozása előtti helyzetet szemlélteti.

A képen látható egy balra induló ösvény, ennek az elején van egy nagy fa, kétpofás jelzéssel.

Ez ugyebár azt jelenti, hogy aki ellenkező irányból érkezik, az ezt a fát látja, és van jelzés, abból az irányból is.

Érdekeltek az állapotok, és némi tartalékidőm is volt, elindultam.

Gyanús volt, hogy lefelé megy az út, és elfelé.

Egy szép völgyig mentem (kb. 200-300 méter), ott találtam tanösvény-szerű jeleket.

Időben visszafordultam, és elővettem az atlaszt.

Egyértelmű, hogy az aszfaltos útról jobbra kell menni, maradtam tehát az úton.

Érdekes, hogy jobbra, enyhén felfelé is indul út, arra is vannak otromba jelek.

Az elágazásig egy jel van, a magaslesen, az is kopott.

Az elágazástól kavicsos út indul, jobbra.

Van egy rövid szakasz (kb. 200 méter), ahol a jelzések azt mutatják, be az erdőbe.

Van út, jelzések is vannak, járható is.

Visszatér a kavicsos útra.

Sajnos, a TUHU nem jelzi ezt a kitérőt.

KÁR.

A kavicsos út "felszívódik", az emelkedő már agyagos.

Elég meredek, de rövid szakasz, balra az irtások miatt panoráma.

A dombon is van apró kalamajka.

Sajnos a Google térképén nem látszik a valós állapot, nem tudom, mikor készült a felvétel.

Hosszú volt az út az Erdeifalu nevű pontig. Nagyon hiányos a jelzés.

Ha valakit érdekel:

http://erdeifalu.uw.hu/bevezet.htm

Itt kissé elbambultam a terepen (nem néztem, hogy a térkép is jelzi, a vezetéknél balra el), ezért továbbmentem.

Jó a kilátás, látszik a település (Kustánszeg), de a széles, jól járt földút "túlfut" a jelzett úton, nem láttam jeleket ott, ahol vártam.

Sebaj, látszott a hidrofor, út is volt.

Ott "találtam el" az országutat, ahol a kék indul Kislengyel felé.

Van buszmegálló is, de volt még idő, egy megállót visszamentem.

A bolt nyitva volt, a hölgy kérés nélkül pecsételt.

Hideg dobozos sör is volt.

Abban a buszmegállóban szálltam fel, innen a következő a TÓ.

Legközelebb innen folytatom.

Zete Creative Commons License 2012.05.04 0 0 36037

A futásról nem tettem le, de a Mátrabérc Trailról igen. Sokat filóztam rajta, de arra jutottam, az egyszerűen nekem túl nehéz, nem lennék rá képes. Rövidebb, könnyebb távok viszont érdekelnek, pl. Budapest Terep maratonra szeretnék menni.

Előzmény: asciimo (36036)
asciimo Creative Commons License 2012.05.04 0 0 36036

neha olvasgatom a topikot, de sok turamozgalmat nem csinalok...

Matraberc? nincs kedved a trail-hez? letettel a futasrol?

Előzmény: Zete (36034)
Jesper Olsen Creative Commons License 2012.05.04 0 0 36035

RP-DDK-nál is csak négy 2011-es beírás maradt (három az egyik végpontnál). Nagyon jó szinte naprakész információk birtokában nekivágni egy-egy szakasznak, köszönjük a sok önkéntes "billentyűzetkoptatását".

Előzmény: Güsziológus (36017)
Zete Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36034

De jó, hogy felbukkantál! Többször is gondoltam rád az idei Mátrabércen! Leginkább a célban üldögélve, amikor is felidéztem, mire jutottunk mi együtt arról Szurdokpüpökiben, hogy mi a legjobb ebben a túrában :-) Jövőre remélem együtt pörgetjük újra!

Előzmény: asciimo (36025)
Zete Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36033

Igazán nincs mit! Illetve van, de azt inkább személyesen :-) Apropó: megtennéd, hogy megdobsz valamilyen elérhetőségeddel? Momentán nekem semmi kontaktom nincs hozzád. Az enyémek itt vannak:

http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=3543

Előzmény: Törölt nick (36003)
jzp2107 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36030

Pupu a seggproblémákra mindig egy rekut szokott ajánlani :-)

http://gpsgames.hu/blog/pupu/132/lopakodo/

Előzmény: Múzsla (36029)
Múzsla Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36029

Itt reagálok.

Azért, amikor oda benéztem, akkor kaptál is választ tőlem (pl.: Vittoria külső). ;-)

Erre a nadrágosra nem tudok érdemben reagálni, mint a téli, térdednél keletkező géllel kapcsolatban sem tudtam. Érdekes tapasztalatokat írsz le.

Ha az a nadrág, amit a topikos tag jó szívvel adott, mint márkás nadrágot nem stimmel, akkor annál már nem érdemes jobbat venni. Szoktatni kell magad és az nem baj, ha fészkelődsz. Ha pedig másnap minden rendben van, akkor főleg nincs gond.

Szerintem.

Előzmény: Törölt nick (36027)
nagypapi Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36026

Arról nem beszélve, hogy a régi motorosok közül hányan összegyűltek itt hirtelen a tiszteletedre; pedig Güszin kívül jónéhányan igencsak ritka vendégek errefelé manapság (Zete, Múzsla, Asciimo).

Előzmény: Törölt nick (36015)
asciimo Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36025

Mondjuk mit szolnal, ahhoz, hogy jard be magyarorszag összes jelzett turistautjat? Csinalhatod tajegysegekkent is, vagy kistajakkent is ha mar annyira szereted ezt a felbontast.

Vagy a lanyoddal esetleg gyerek-kektura?

Előzmény: Törölt nick (36022)
jzp2107 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36024

hehe, lista az nekem is kéne :-)

gondoltam vannak újabb papírtérképeid, azokon szépen rajta vannak elvileg

neten egyelőre ezekről tudok mert ezek után keresgéltem már:

http://regiok.happybike.hu/pilis-dunakanyar/index.html

http://www.holkerekparozzak.hu/nograd-megye/a-borzsony-kijelolt-kerekparos-tura-uthalozata

Előzmény: Törölt nick (36022)
Garofano Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36020

Én is szeretnék gratulálni Tisztul a Visztulának! Hány év kellett ehhez a nem kis teljesítményhez ?

Nem tudom hol járhat a teljesítők létszáma, de hamarosan talán meg tudom mondani. A mi igazolólapjainkat (2 fő) ma vagy holnap adom postára.

Múzsla Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36019

Igen, december 31. a teljesítési határidő vége.

jzp2107 Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36018

járd be Mo. összes jelzett MTB-s bringaútját (tuhura se ártana felrajzolni)

aztán jövőre mikor végeztél ezzel is, kitalálunk neked mégvalamit :-)

Előzmény: Törölt nick (36014)
Güsziológus Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36017

Szolgálati közlemény.

Nincs már aktuális 2011-es beírás a fórumon.

Sőt.

2012 januári sincs.

Nagyon beindultak a túrázók.

Felfigyeltem az alábbira.

"Felsőpetény - Hollókő közt nyolcan teljesítettük a 60 óra 60 km mozgalmat :)"

Tudja valaki, hányan teljesítették már?

Év végéig lehet?

Güsziológus Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36016

Hogy egészen ellágyuljál:-)))

Hatalmas gratula.

Előzmény: Törölt nick (36015)
nagypapi Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36013

Pedig ha kedve lenne ehhez a mozgalomhoz Visztulának, lehet, hogy túratársat is tudnék neki ajánlani. Ludovicus barátom is nagyon szemez ezzel a mozgalommal, megvannak a füzetek is.

Előzmény: Tinca (36012)
Tinca Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36012

http://www.turabazis.hu/mozgleir.php?id=170 ?

Vagy lemaradtam valamiről, ezen már túl vagy?

Előzmény: Törölt nick (35996)
Múzsla Creative Commons License 2012.05.03 0 0 36011

Nagyszerű Visztula!

Gratulálok!!!

Amikor először találkoztunk (9 éve) még nem gondoltam volna, hogy ilyen elszánt bringás leszel, de a céltudatosság az már ott volt a szemeidben. :-)

Bár igen ritkán olvasom a fórumot, amit olvastam, az nagyon tetszett nekem is. Az emlegetett mondatod pedig tényleg nagyon szépre sikerült.

Szerintem fogsz még találni bőven kihívást még akkor is, ha a "BIG" vagy a "100 hágósok klubja" nem is foglalkoztat. (Ha mégis, akkor keress meg bennünket nyugodtan.) Nagyon sok hazai mozgalmat lehet bringával is teljesíteni.

Ha meg nem mozgalom, hanem "A MŰ" csodálása a téma, akkor már elérted a célt.

Szóval, hajrá!

G(Dzsí) Creative Commons License 2012.05.02 0 0 36009

Annyi kiegészítésképpen, hogy most három napig figyeltem a "művet" a csopaki strandon délelőtt 10-től délután 6-ig a napon. Este meg a teraszról a kivilágított tihanyi apátságot. Megunhatatlan panoráma. (S remek csopaki rizling)

Előzmény: G(Dzsí) (36008)
G(Dzsí) Creative Commons License 2012.05.02 0 0 36008

Visztula, csatlakozom, én is elolvastam a beszámolót és - itt pedig jzp-hez csatlakozva - szintén ezen a mondaton akadt meg a szemem, háromszor is elolvastam egymás után. Bár, azt hittem, idézel valahonnan :)

Előzmény: jzp2107 (36004)
Ify Creative Commons License 2012.05.02 0 0 36006

Nem csak zsákos szemét van ott, rossz bútor, autógumi, stb. Egy erdei ösvényen megy végig a szemétszállító? Meglepődnék. Az inkább a telkek közti utcákban jár, és a kapu elé kitett szemetet gyűjti össze. De nyilván azért fizetni kell. Ha pedig nincs ilyen szolgáltatás, az Önkormányzat hibája. Ez persze nem jogosítja fel a telektulajdonost, hogy a közeli erdőbe vigye a szemetet.

Előzmény: hakansukur (35985)
jzp2107 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 36005

"Elég volt a messzeségből."

lárifári, úgysem tudsz a s..geden megülni :-)

Előzmény: Törölt nick (36002)
jzp2107 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 36004

nemtom ezen mennyit agyaltál, de nekem hosszú pislogós percet okoztál:

"s azon gondolkoztam, hogy mikor élek Isten szándoka szerint: akkor amikor a szelek szárnyán vágtatok drótparipámmal, hogy a rohanó idő elé kerüljek, vagy akkor amikor csak szemlélem a művét tétlenül egy folyóparton"

Előzmény: Törölt nick (36003)
Zete Creative Commons License 2012.05.02 0 0 35999

Visztula!

Tanújelét adom annak, hogy vannak páran, akik igenis elolvassák a beszámolókat! Ezen a mondatodon amúgy kicsit el is méláztam:

"A múzeum épületébe be én nem kívánkoztam, a kapun kívüli tiszteletet fájdalmas empátiára felcserélni nem szerettem volna, utóbbit éreztem már eleget 56-os emlékműsorok és kiállítások nyomán."

S mivel megérteni nem tudtam, mire gondoltál itt, nem tudtam mást kitalálni, minthogy egy sör mellett meséld majd el plz, hogy mit is értesz ez alatt!

Egyébként, aki nem tudná, ez a múzeum az egyetlen (tisztán) 56-os múzeum, amit a néhai Pongrátz-főparancsnok alapított.

http://www.56-osmuzeum.hu/

Előzmény: Törölt nick (35993)
jzp2107 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 35998

na és mi?

maradsz a bicajnál és beállsz a BIG őrületbe, vagy maradsz a köröknél és a gyalogos és kerékpáros után letolod a vízi kört?

nagypapi Creative Commons License 2012.05.02 0 0 35997

Gondoltam megvárom az utolsó napi leírást is, így most fogadd gratulációmat az OKKt teljesítéséhez. :-)

hörpölin Creative Commons License 2012.05.02 0 0 35994

Sziasztok!

A hosszú hétvégén elvetődtünk a Badacsonyra és elsétáltunk a nemrég elkészült új Kisfaludy kilátóhoz is. Szép egy darab, még mérnöki szemmel nézve is! Tetszetős, egyedi kivitel, a tájba illeszkedő forma és anyagok, semmi csicsa-micsa, tökéletes funkcionalitás. Én a tervezője és a kivitelezője helyében büszke lennék a munkámra!

Csak egy dolog volt zavaró: egy A4-es méretű, befóliázott papírlap a lépcsőfeljáró alján, és mögötte egy körülbelül két négyzetméteres kerítésfonat jó erősen odarögzítve, ami meglehetősen korlátozta a kilátáshoz való hozzáférést! Az éppen kéznél lévő &son kicselezte a rácsot és felmászott, én öregesen lenn maradtam, és mérgelődtem...

A Kisfaludy-kilátó a Badacsony legmagasabb pontján

Az ominózus A4-es papírlap

A feljárót elzáró kerítésfonat

Pedig szép ám a kilátás odafentről! (a képet &son készítette)

Az egészről itt van egy kis háttéranyag - én is csak most kerestem utána, és találtam rá.

Güsziológus Creative Commons License 2012.05.01 0 0 35992

Meg vagyok hatva.

Remélem, nem csak én gondolom úgy, hogy ez egy jó reklám.

Köszönöm.

Előzmény: Jesper Olsen (35991)
Jesper Olsen Creative Commons License 2012.05.01 0 0 35991

Kóspallagot érintő túra kellett ahhoz, hogy megszerezzem Neked e reklámképet. 

:-)

Előzmény: Güsziológus (35763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!