Nem kell bizti egyedi forgalomba helyezési engedély kiadásához,és a forgalomba helyezés előtti müszaki vizsgához.Mond neki nézze át a köhém rendeletet.
Nálunk ügye minden más szóval elvileg csak az NKH-nál vizsgára történő bejelentkezés után és az azt igazoló papírral tudod megtenni teljes nyugalommal (mivel külföldi rendszámnak minősűl).
Nekem az NKH-s hölgy azt mondta nem tud igazolást adni csak ha már ki is fizettem a szolgáltatást /honosítás vagy vizsga/.
Én is ilyen sárgaszélűt fogok kérni és azzal fogok menni NKH-hoz.
Hazafele legfeljebb kerülök Szlovákia felé, Miskolc messze van a nyugati határtól.
Hol találtál kétnyelvűt?
mailben tudsz küldeni? Vagy ha bárki tud erre a mailre szívesen várom.
galvantivadar @ gmail . com szóközök nélkül természetesen
Kölcsön adta kollegám egy f.sznak, az meg megcélzott vele román felé egy határátlépést. Majd 3 hét múlva mehet érte az okmányba átvenni mert a magyar vámos lecibálta.
Sárga 5 naposért meg egy se szól. Hülye egy rendszer.
Ok, köszönöm. Azzal az öt napos rendsszámmal itthon is elmehetek műszakira? :) Nyomtatványboltban nem lehet kapni kétnyelvű adásvételit? (Letölthetőt is találtam valahol).
Egyébként az az egy bajom van, hogy félek keddig elviszik az autót a kereskedésből :D
Én is hányszor látom, hogy nem költenek gyorskötözőre vagy kétoldalas szalagra, egyszerűen kib@asszák a P-t az ablakba, az autó eredeti (angol) rendszáma meg a helyén marad.
No meg az eddig leírtakon túl megy a variálás a német sárgaszélűvel is, kb a zsolty által leírt kombinációkban. RO mellett BG is megy bőven (meg a magyar P is persze).
Engem is érdekelne, mi történt a rendszámoddal. Sajnos ameddig a hatóság nem következetes ebben (vagyis abban, mert most a kontinens túlsó végén vagyok :D) az országban, addig az ilyen nemhivatalos információkból lehet rendesen tájékozódni.
Ha nincs érvényes papírja a kocsinak, létezik ideiglenes rendszám - ez magába foglalja a biztosítást is - , így arra az öt napra legálisan közlekedhetsz az autóval. Létezik sima ideiglenes rendszám, meg export rendszám is - neked érdemes volna eme utóbbit kérned.
Kétnyelvű adás-vételi elég, ezen felül a kis és a nagy brief-et is meg kell kapnod hozzá. Nekem például "elfelejtették" a kicsit odaadni, nehéz volt utánajárni, visszaszerezni.
Egy 316i BMW-t szeretnék elhozni saját lábán Németországból. Még egyeztetünk az eladóval, de műszaki akadálya elvileg nincs. A jármű adatlapjánál ezt látom:
HU: 08/2012 AU: 08/2012
Ez a kinti műszaki illetve körny. védelmi vizsgának felel meg?
Alapesetben ha jól tudom, akkor sima két nyelvű adásvételivel és az autó saját okmányaival, saját rendszámával be tudom hozni az országba és honosítani. (Euvonal szerint már nem kell ideiglenesen kivonatni a forgalomból). Ha viszont az autónak nincsenek érvényes engedélyei kintre, akkor mi a helyzet?
Mivel 100%-osan nem tudom kiszűrni milyen az autó, ha lerobban valahol a pályán akkor kb olyan ~1000km-ről mennyibe kerülne haza hozni traileren? :D
Cseheknél a P-rendszám mennyie necces? Basztatnak érte, vagy nem foglalkoznak kiemelten vele? Szlovákokat vágom, azt a 60 kilométert nem is náluk szoktam megtenni.