Én nem értek egyet Macikával, szerintem k. jól tetted, hogy eljöttél. Sőt 1 % esélyre sem lett volna szabad beugrani semmibe. Abban viszont Macikának igaza van, hogy azt, hogy a vékony szaruhártyád miatt rosszabbak az esélyeid, sehol máshol nem kötötték volna az orrodra, csak az Optyikmednél. Már ott voltál, aláírtál, fizetni akartál, 1% esélyt tuti könnnyű lett volna nekik megigérni..:)
Ha egyszer majd nekik is lesz egy épeszű marketingesük, talán bevezetik, hogy ne a műtétnél, hanem a vizsgálatnál adják meg a felvilágosításokat a klienseknek.
off:
Drobekkel szólva: Ha hurráoptimista véleményt akarsz, kérdezd meg a Focus telesales hölgyét, milyenek az esélyeid :)Doktor úr, tudok majd a kézműtét után zongorázni ? Persze ! Nagyszerű, mert eddig nem tudtam :)
on:
Bocsi...
Még annyit: az operáló orvos azt mondta, hogy a viszonylag vékony szaruhártyám miatt ő csak úgy tudja levenni, hogy biztos rajta marad 1-1,5 dioptria, de lehet hogy 3-4 lesz a gyógyulás végére. Átgondoltam.
6,5-ös kontaktlencse vagy 1-1.5 de lehet hogy 3-4-es szemüveg esetleg speciális kontaktlencse 1/2 év után. Szerintem az én esetemben jobb volt az első választás.
1. Nem szeretek kontaktlencsét hordani, szemüveget is csak addig szoktam, amíg megkeresem a kontaktlencsémet reggel :))
2. Nekem konkrétan megmondták műtét előtt, HOGY A LEGJOBB ESETBEN IS SZEMÜVEGES MARADOK ÉS MAX.A MŰTÉT UTÁN VISELHETEK ESETLEG SPECIÁLIS KONTAKTLENCSÉT VAGY AZT SEM.
Ezért döntöttem így. Ha az operáló orvos 1% esélyt is adott volna rá, hogy szemüveg v. kontaktlencse nélkül tudok élni a műtét után, hidd el hogy lutri, de belemegyek. De NEM ADOTT RÁ ESÉLYT Ő SEM. Ti gondolom úgy indultatok neki, hogy volt esély a szemüveg nélküli életre.
Nekem sem írtak rá dioptriát számmal, csak annyit, hogy dioptria-csökkentés a várható eredmény. Különben is nekem nincs is ilyen papírom. Jól elrejtették, hogy ne tudjak reklamálni... ;o)))))))
De biztos, amikor aláírtam ,akkor dio csökkenés volt rajta!!!
De utóiratként mielőtt nekem támadnátok: Az OPTIK-MED tényleg nagyszerű, európai színvonalú - csak éppen nekem nem megoldás a jelenlegi fejlettsége mellett a lézeres szemműtét.
Nem akarok neked támadni.
Szerintem egész egyszerűen az a történet, hogy nem akartad eléggé a műtétet. Valószínűleg nem utálod még eléggé a KL hordását, a reggeli szemüvegkeresést.
Eddig nem hallottam olyan emberről, akinek 6,5-ről ne 0-hoz nagyon közelire (tehát mindenképpen szemüveg/klmentesre) sikerült volna a beavatkozás. Sőt, van egy olyan ismerősöm, akit előttem 2 évvel (tehát most lesz 5 éve) műtöttek a Tömő utcában, 7,5 D-t szedtek le mindkét szeméről. A mai napig jobban lát mint én (pedig én is 1,0-s vagyok). Pedig akkoriban még pár generációval ezelőtti lézer volt.
Valószínű, hogy valami olyanféle garanciára vártál, amit senki sem tud nyújtani.
Az OM garanciavállalása pedig érthető. Csak arra vállalnak garanciát, amit akkor is be tudnak tartani, ha minden komplikáció egyszerre jön elő.
Az jó tulajdonság, ha úgy érzed, közömbös számodra, ha csak pl. 6 év múlva műtteted meg magad. Arra azonban hiába vársz, hogy egyszer eljöjjön a tökéletes beavatkozás lehetősége. Mindig lesz olyan, amit tudnak javítani. Ennyi erővel az életed végéig várhatsz. Én úgy döntöttem 34 évesen, hogy itt az idő, nincs késlekedés, mert aztán jön az időskori távollátás, szeretném még legalább 10 évig élvezni a korlátlan szabad látást.
Azért egy valami vigasztaljon! A legjobb helyen voltál, mivel a többi helyen szó nincs arról, hogy garantálnának is valamit. Máshol már csak akkor gondolkozhattál volna ilyeneken, ha már túl vagy a beavatkozáson.
A párom is mindig azt mondja, hogy távcső van beépítve.:-)) De szerintem nagyon jó érzés, amikor élesen látsz. Ő is megműttette a szemét még 1999-ben, neki a papírján 1,0-s vizus szerepel.
Engem egy éve sem műtöttek (még egy hónap).
Műkönny oké, használom, de szeretnék már visszavenni az adagból és a csípős izzadtság is idegesít, amin a műkönny nem sokat segít. Illetve persze, kimoshatom a szememet vele, de vannak körülmények, amikor nem cseppenthetek.
A használata meg majdnem olyan körülményes, mintha kontaktlencsét hordanék. Ezt is sterilen kell tartani, ráadásul gyakrabban kell vele piszmogni. Másfél-, kétóránként mosdóba járni elég fura szokás. :-)
Jó lenne, ha tényleg olyan lenne már, mintha sose műtöttek volna (és látnék is persze).
Nem lehet ehhez hozzászokni? Mikor és mitől stabilizálódik a könnyfilm?
Vasárnap voltam 6 hónapos kontrollon. Mindkét szememen 1,6-os volt a vizus. A dokinéni szólt is, hogy nem kell tovább olvasnom, mert azt ő már nem látja. Szuper érzés.:-)
optikmed garanciájával kapcsolatban bennem is felmerült egy kérdés. azt mondják ugye, hogy ha rosszabb lesz a szemem, mint ahogy ők ígérték az előzetes vizsgálat alapján akkor ingyenoperáció/pénzvisszafizetés. Na most nekem az én -7 dioptriámmal azt ígérték, hogy -1-nél rosszabb nem lesz a műtét után. Mondjuk nekem már csak akkor jutot eszembe megnézni, hogy ez az ígéret írásban is szerepel-e valahol amikor kezdtem ismét látni, de sajnálatos módon azt kellett tapasztalnom, hogy a vizsgálati papíron csupán annyi szerepel, hogy tájékoztatva lettem a várható eredményről, de ez nincs írásban számosítva........ Remélem nem is lesz rá szükségem :)
ma vagyok 14 napos :)))
Hidd el, hogy engem is ez zavart a legjobban, hogy a műtét előtt 1 perccel kellett megtudnom az igazságot (1 BIZTOS visszamarad 1-1,5 de lehet hogy 3-4 dioptria, 2 a garancia nálam pénzvisszafizetés, 3 műtött szememre kb. fél év után spec. kontaktlencsét viselhetek - vagy azt sem).
Én úgy gondolom, hogy hibát követtem volna el, ha MOST megműttetem magam, hiszen folyamatosan figyelemmel kísérem az újabb és újabb eljárásokat és úgy gondolom hogy a fejlődéssel egyre bővül a komplikációk nélkül sikeresen műthetők köre. Mert mi van, ha teszem azt 8 év múlva kijönnek egy "héjaszem kezeléssel", bejelentkezek, és azért nem leszek alkalmas mert: "az OPTIK-MED-nél Önnek leszedték a szaruhártya egy részét, ezért nem korrigálható". Inkább fejlődjön még az orvostudomány egy kicsit, addig "kihúzom" valahogy a kis lágy kontaktlencsémmel.
Balkan hozzászólása sok érdekes kérdést felvet:
1/ Szemmel teljesen egyetértve azt kell mondjam, hogy PRK és LASEK után minden további nélkül viselhető kontaktlencse, ha szükség lenne rá. Ez akkor szokott előfordulni, ha nagy dioptria korrekciója történik, számottevő maradvánnyal.
2/Engem már rég óta foglalkoztat az Optikmed garanciája, mert úgy gondoltam, nem garantálható előre egy orvosi beavatkozás eredménye. Alaposan kifaggattam őket majd egy éve Keszthelyen és a következő választ kaptam: A vizsgálat alapján tudják, hogy ilyen dioptriával milyen eredményt szoktak elérni. A Te esetedben ez 0.8 lehetett. DE NEM ERRE VÁLALNAK GARANCIÁT, amit igen bölcsen tesznek. Ennek kb. a felét igérik csak meg, ami a Te esetedben 0.4 volt. Ha számodra ez megfelelő, akkor vállalják csak a műtétet és így szinte semmmit sem kockáztatnak, hiszen a szokásos eredményük felét szinte biztosan hozni tudják. Mivel ennél szinte mindig jobb lesz, hiszen ők tudják, hogy a valós várható eredmény ennek a duplája, szinte senki sem megy panaszkodni. Ha mégis nagyritkán ennyit sem tudnának elérni, ahogy neked is megmondták hogy a legrosszabb esetben elvileg 3-4 D is visszajöhet, ingyen megoperálnak mégegyszer, vagy ha akarod visszaadják a pénzedet, ingyen vettek el tőled a 6 dioptriádból 2-3 dioptriát.
Az egy külön ügy, hogy téged a vékony szaruhártyád miatt nem célszrű kétszer operálni. Azt jól teszik, hogy ezt előre megmondják, még akkor is, ha igen kicsi esélyed van arra, hogy a 0.4-et sem sikerül hozniuk.
Szóval ebbe az orvosi garancia intézménybe én sem tudtam belekötni, pedig szerettem volna szakmai oldalról.
Az viszont súlyos hiba részükről, ha nem mondták a vizsgálat alkalmával, hogy a Te esetedben a garancia biztos nem ingyenes második műtétet, hanem pénzvisszafizetést takarhat csak.
Sima PRK utáni KL viselő paciensem minden gond nélkül hordja.
LASIK és RK után tényleg életveszély, de PRK, LASEK nem gond. (ha már meggyógyult a sütés után)