Én is eddig fogom. Így legalább megejtek egy klíma szárító szűrő cserét is. Ha a klíma hűtőt is kiveszem akkor előre is kijön a hűtő, nem kell lefelé kínlódni vele. Pont mint a képeden.
Először én is azt hittem pofon egyszerű lesz és majd szépen úgy kijön a helyéről ahogy írtad de sajna nem jött. Teljesen le lett bontva az egész eleje a kocsinak a motorig.
Az e-Learn -ben nagyon szépen le van írva hogy mit kell lebontani hozzá, ott lefelé szedeti ki a hűtőt az alsó tartóvassal együtt, szerintem pofonegyszerű.
Alsó burkolat->lökhárító->lámpák-> zár->zár alatti fémv.műanyag->keresztmerevítő a hűtő előtt->duda->intercooler a csőrögzítőkkel->klímahűtő csavarjai->majd lefelé a hűtő az alsó tartójával és motorral együtt. A klímahűtő a helyén marad, nem kell bontani a rendszert. Ma összenéztem a leírást a valósággal, teljesen valósnak tűnik, ez alapján kb. 1 órára saccolom a kivételt.
Az elejét szétkapom úgy 1 óra alatt, hacsak valami csavar meg szívat.
Ugyan ennyi vissza és megvagyunk. Még 10 perc légtelenítés.
A turbót nem szívesen piszkálgatnám, ott mindenféle tömítés van meg a csavarok tuti jobban be vannak állva. Ha már folyik akkor inkább így legyen mint ahogy most van.
Nekem tavaly nyáron kellett hűtőt cserélnem,mert az emlitett ventillator tarto kidörzsölte.En jobban örültem volna ha egy csövet kell cserélni,mert igy az autó egész elejét le kellett bontani. Az uj hűtö már más kialakitású.
Csere alkalmával tuti teszek alá még valami vékony de puha gumit, a gyári eléggé kemény.
Az enyémnél látszik a dörzsölési nyom, de mivel a menetszél szinte azonnal elviszi onnan a hűtővizet így eléggé nehéz volt egyértelműen beazonosítani a hibát.
Már féltem hogy a vízpumpára menő cső tömítése ereszt a turbó mögött, annak nagyon nem örültem volna.
Persze, néhány esetben előfordult. A ventilátor tartó dörzsöli ki. Az enyém néhány éve megnéztem, semmi dörzsölési nyom nem volt rajta. Ismét ránézek....