újabb projekten gondolkodom. Vettem egy motort :) (Freewind XF650K :), s a nyáron nem sokat használtam a felit :s Két hét állás után majdnem teljesen lemerül az akksi, s mivel világítás nem lehet, a nemrég cserélt rádióra gyanakszom, mivel euro csatin keresztül állandó áram alatt él. Azaz mivel tusdtommal nincs a felinek ACC állású indítókapcsolója, ezért csak így lehet bekötni. Olvastam olyasmit it, hogy a gyújtáskapcsolónak kellene lennie egy off on gyújtással vezérelt szabad kivezetésnek valahol a gyújtáskapcsoló környékén. Erre gondoltam, hogy rákötöm a rádió piros vezetékét, s akkor biztosan nem szipolyozza le az akksim. Viszont lehet, hogy így el fognak tűnni a behangolt rádióadóim?? :(
Az előző problémámnak (rossz vétel) egyébként úgy lett megoldása, hoyg összekötöttem az antenna remote control kábeleket (kék-fehér) és ezután jelentősen javult a vételi minőség! :S Üdv: Balázs
Helló.Tudna valaki adni egy jó címet ahonnan tudnék venni 2000 évjáratú Feliciába elektromos ablakemelőt.Gyárilag is elektromos csak tönkrement és cserélni kellene.Előre is köszi.
Az előző autóm nekem is egy 1,3.as Samara volt még a 4 sebességes váltóval, de semmivel sem ment jobban ugyanazon a dimbes-dombos útvonalon, mint a mostani 68 lovas kombim! Mondjuk igaz, nem is mértem órával a gyorsulását, meg nem is versenyeztem vele hülyegyerek módra a lámpáknál, mert a cél, hogy egyenletesen, magabiztosan elvigyen a célomhoz!
Tisztelt Uraim! Nem tudom elképzelni hogy az 1,3l lada samara a maga 64 (gyári) lóerejével ennyire gyors mivel a kg/le aránya rosszabb mint a feliciának. Még az 1,5l is 13 mp alatt van 100-on itt a mellékelt link. Az én öreg felicimám-al már lealáztam pár "sötét" :) samarát. http://zsiguli.hu/index.php?action=cikk&id=122
Látszik, hogy nem vezettél még 120-as, vagy annál kisebb sorozatszámú Skodát :D vagy próbálj ki egy 1.2 Opel Astrát, ami elvileg 75 lovas... Mindjárt más lesz a véleményed a feliről ;)
Hát nem tudom ki milyen autóba ült előtte de ez a leggyengébb autóm amit valaha vettem,az 1.3-as Lada Samarám 5 másodpercet rávert 100-on.Pedig ez is az erősebbik változat de szerintem hihetetlenül gyenge. Ennek ellenére szeretem mert megbízható és tényleg nagyon olcsó hozzá minden.
Nekem 1.3-as kombim van, 68LE... Arra figyelj, hogy ne legyen szétrozsdálva, ne legyen törött/javított, vagyis lehetőleg gyári festése legyen még. Persze előfordulhat, hogy valamelyik sárvédő, vagy ajtó javítva lett, de az még belefér.
Az 1.3 motorral, nekem nincs semmi bajom. 1-2 személlyel nagyon jól megy, de a ha tele van (a csomagtartó is) akkor már nem lehet vele nagyon ugrálni (előzésekre gondoltam). Autópályán viszont simán veszi, a 130-140-es tempót.
Amúgy meg a motor nagyon jó, az elmúlt 70ezer km alatt a kötelező szervizeken kívül ,csak vezérműláncot cseréltem ki (5400 Ft).. most 384ezer van benne.
Amire viszont figyelj: ha szervós autóhoz voltál szokva, vagy hölgy is fogja vezetni, akkor olyat keress amiben van. Úgy tudom az 1.6-osokban alap, és a motor is erősebb, nyomatékosabb benne, sőt némelyikben talán még klíma is van. Nyáron én szoktam az enyémből hiányolni.
Meg hogy nincs nagy kulonbseg menetteljesitmenyben? Huhh, ez azert eros volt... Sajnos az 1.3-ban nyomatek nem tul sok van, sokkal jobban hasznalhato az 1.6, fajlagos fenntartasi koltsegben pedig nem jelentos a kulonbseg.
Sztem nagy különbség nincs az 1,3-as és az 1,6-os menetteljesítménye között, viszont az 1,3-as motornak kisebb a karbantartási igénye, olcsóbb hozzá az alkatrész, és alacsonyabb a hivatalos költsége(kötelező, súlyadó, stb) is
Szeretnék venni egy Feliciát.Az 1.6-os motorral szerelt kombikat nézegettem,mert elég sokat megyek autópályán.Évjáratban az anyagi megkötés miatt 96-98 közötti lenne. Jópár oldalt elolvastam és nagyon pozitív visszajelzések voltak erröl a típusról,ezért esett erre a választás. Szeretném kikérni a véleményeteket,mi az amire a vásárlásnál oda kell figyelni.Van-e olyan hiba ami jellegzetes ennél a típusnál?
szevasztok rég nem voltam erre de nagy gondom van kicsit más irányú mint amiről itt szó van, nincs-e valakinek fölösleges eternit hullámpalája emberi áron????????????????? SOS be
Sziasztok! Kérdezni szeretnék ismét :) Lehetséges-e H4 halogén izzót beletenni a fényszóróba Feliciába? A foncsorozást vagy a foglalatot nem teszi tönkre? Köszönöm válaszotokat!
Elnézést...mondta valaki,hogy kicsi a felícia?(nem kombi) 1 azaz 1 db elöltöltős mosógép,ruhaszárító,vasalódeszka,porszívó,két nagy szatyor,egy barom nagy hangláda,két utazótáska stb. A tetőcsomagtartó és a vonóhorog üres...még:-)...és elöl még hely is van... Nemtom figyelitek e a startgombot a bal oldalon? :-)))