Keresés

Részletes keresés

raistlin Creative Commons License 2001.12.19 0 0 174
Bevallom, a magyar 7g/20g-osat még nem próbáltam, de a "kimérés" az nálam úgy meg, hogy kiborítom az egész zacsit a Clatronic-hoz kapott műanyag evőkanálba, aztán onnan úgy szemre a 3/4-ét bele a liszt tetejére.

Megkelni nekem is mindig megkel rendesen, de ha túl sok az élesztő, akkor sütés közben esik be a teteje és a végeredmény elég hülyén néz ki. "U" alakú szeletek lesznek belőle. :-(

Előzmény: GPF (172)
Öcsibácsi Creative Commons License 2001.12.19 0 0 173
Sziasztok!
Valaki világosítson fel. Mi az a Graham-liszt?

Köszi

GPF Creative Commons License 2001.12.19 0 0 172
Hogyan mérsz ki 7 g-ot?

Van Oetker, abból 7 g por megfelel 25 g normál élesztőnek. És van egy másik, magyar, abból a 7 g csak 20 g hagyományosnak felel meg.

Szerintem még ez is sok egy kicsit. Olyan nagyon kelt, kalácsos lesz tőle a kenyér.

Előzmény: KelemenGy (170)
KelemenGy Creative Commons License 2001.12.19 0 0 171
GPF! Megkaptam, köszönöm! A zmne-s és az egonos folyamatosan él, az indexes nem, de már kértem hogy írják át. Bocs az átverésért
KelemenGy
Előzmény: GPF (169)
KelemenGy Creative Commons License 2001.12.19 0 0 170
Nem 5ker, hanem a 11g-s franciából 7g, de ki fogom próbálni az 5kert is. Köszi!
Előzmény: raistlin (168)
GPF Creative Commons License 2001.12.19 0 0 169
Nem egészen értem, hogy megkaptad, vagy nem, de elküldtem a znme-s címre is.
Előzmény: KelemenGy (167)
raistlin Creative Commons License 2001.12.19 0 0 168
Nekem is Clatronic van, szerintem a 7g-os Oetker élesztő sok ennyi liszthez. Próbáld meg a 3/4-ével!

Raist

Előzmény: KelemenGy (162)
KelemenGy Creative Commons License 2001.12.19 0 0 167
Az indexes címem sajnos már nem él, de át fogom írni, mert nem akarok senkit átverni. Nem szoktam tollasozni.

KelemenGy

Előzmény: GPF (165)
KelemenGy Creative Commons License 2001.12.19 0 0 166
Kedves GPF!

Köszi a recepteket! A tanácsokat ki fogom próbálni.

KelemenGy

Előzmény: GPF (163)
GPF Creative Commons License 2001.12.19 0 0 165
Az áldóját, az Indexes mail címedre ment, az nem jó?
Nem tollasozol?
Előzmény: KelemenGy (162)
GPF Creative Commons License 2001.12.19 0 0 164
Mail ment!
Előzmény: KelemenGy (162)
GPF Creative Commons License 2001.12.19 0 0 163
Ez a tetőbeesés komoly probléma. Nem biztos, hogy a recept megoldja.
Lehetséges okok:
túlkelés, kicsit kevesebb élesztő.
híg tészta: kicsit kevesebb víz
kevés a só: ...

, de azért küldöm.

Előzmény: KelemenGy (162)
KelemenGy Creative Commons License 2001.12.19 0 0 162
Kedves GPF!

Nemrégen vettünk egy kenyérsütőt, (Clatronic) és beesett a teteje nekünk is. Ezért szeretném elkérni a receptjeidet.
Eddig egyszer már bejött:
3,5 dl tej
1 EK vaj
650 g liszt (nagy része sima BL55 + 1 EK kukoricaliszt)
másfél TK só, ugyanennyi cukor
7 g élesztő

Kingskin@egon.gyaloglo.hu v.
Kelemen@zmne.hu

KelemenGy

GPF Creative Commons License 2001.12.19 0 0 161
Köszi, megnézem.
Közben kiderült, hogy az a lisztkeverék, amiről én beszéltem valami 600 Ft. Annyira azért nem volt jó a belőle készült kenyér.
Előzmény: raistlin (160)
raistlin Creative Commons License 2001.12.19 0 0 160
Rosszul emlékeztem. Az InterSpar-ban vettem (Miskolc).
Előzmény: GPF (159)
GPF Creative Commons License 2001.12.19 0 0 159
A LisztMix a CORA-ban benn vagy a bioboltban volt? Ha benn, akkor a lisztek között? Én eddig ott még csak sima lisztet láttam, de már régebben voltam.
Előzmény: raistlin (149)
ona Creative Commons License 2001.12.17 0 0 158
Szóval közepes hôfokon sütöm.
A 30 perc elég, így nem kell nézni jó-e, mert biztos jó lesz!
Egyszer lett rossz a kenyér, mert utóbb rájöttem, hogy savanyú volt az élesztô!
A formáját mindig másmilyenre csinálom (ahogy sikerül:)!
A recepteket küldöm, de csak szerda után tudom mert ezerrel kell melóznom és tanulnom!
Előzmény: pupos nunuke (156)
Thomas Creative Commons License 2001.12.17 0 0 157
Valaki meg tudna irni, hogy hol lehet "alkatreszt" kapni a Clatronic" sütökhoz, mivel keverö kanal kellene, illetve egy uj "tepsi" mivel 500-as cement erösséggel ragad hozzajuk a kenyer....
No es unom kanallal enni a lekvaros kenyeret...
pupos nunuke Creative Commons License 2001.12.16 0 0 156
Azért megmondhatnád, honnan is lehet látni, hogy ez már jó...és hogy te milyen höfokon sütöd.Valamint a formázás:kicsit hosszukás formára csináltam, szépen fel is jött, de másnapra laposabb lett.Nem horpadt be a teteje,mint a kenyérsütö géppel készültröl irták többen, de azért laposabb...Kerek formájura kellene csinálnom? "sajnos" kell még ilyet gyártanom, a párom odvavan érte,milyen jó,milyen "sima"..:-) de tényleg klassz érzés a saját kenyered enni:-)
No és a felajánlott egyéb recept???
Előzmény: ona (155)
ona Creative Commons License 2001.12.16 0 0 155
Örülök, hogy sikerült a kenyér.
Azért mégis olyan jó érzés ha megsült!
Előzmény: pupos nunuke (154)
pupos nunuke Creative Commons License 2001.12.16 0 0 154
Nos,ona kenyere fantasztikus!!! (fél órája vettem ki).Mondjuk,a boltba lemenni gyorsabb:-) és kiderült, kicsit több folyadék kell hozzá nálam a fél kilo liszthez és több só,valamint az én sütömben kicsit magasabb höfok kell a közepesnél,de tényleg ehetö kenyeret produkáltam..és ez volt az elsö saját sütésü kelt tésztám,ugyhogy nagyon boldog vagyok:-) Hála Ona receptjének és Mulan más irányban,elözöleg adott sütési tanácsainak.
Legközelebb belekeverem a diót,mert a tetejéröl lepattog.
Nagyon köszi a receptet...
pupos nunuke Creative Commons License 2001.12.14 0 0 153
Köszike!
Persze,jöhet más recept is,akár mailbe is küldheted.
Izé, az ilyen kenyereket közepes hömérsékleten kell sütni? És honnan látom,hogy már jó?
Muszáj kézzel gyurni? Direkte azért vettem olyan dagasztgóspirálos gépet, hogy ne kelljen kézzel gyömöszkölni a tésztákat, de ha muszáj,nekiállok...
Előzmény: ona (152)
ona Creative Commons License 2001.12.14 0 0 152
Bármennyit kérdezhetsz:)
Én is csak úgy merek sütni ha a számba rágják.
Nos simalisztet használok, e rozsliszttel is sütöttem már.
Ha diót is szeretnél bele, akkor nem tudom szerintem pl 5 dkg dió, 45 dkg liszt!
Ha a tetejére szeretnéd tenni miután bekented tejjel (én azt a kezemmel szoktam), akkor ízlés szerint mehet rá!
Sok sikert, a lényeg, hogy jól gyúrd meg a tésztát. A tál falától elváljon annyira!
Szívesen adok másmilyen receptet ami könnyű, csak szólj:)
Kismanónak pussz!
Előzmény: pupos nunuke (151)
pupos nunuke Creative Commons License 2001.12.14 0 0 151
Ona,na még egy kérdés:-):milyen lisztet használsz? csak sima liszt vagy rétes,vagy...(még sosem sütöttem kenyeret,söt,kelt tésztákat sem nagyon,de behavazva nem mindig jutok boltba kismanóval:-( ).Igérem,hétvégén megsütöm,csak gyüjtöm a bátorságom:-)

Dióval sütök:a dió mennyiségével kevesebb liszt kell a kenyérbe?

Előzmény: ona (150)
ona Creative Commons License 2001.12.14 0 0 150
Bármilyen tej jó bele. Én mindig másfélét szoktam venni:)
Sok sikert!
Előzmény: pupos nunuke (148)
raistlin Creative Commons License 2001.12.14 0 0 149
Megnéztem:

A LisztMix a Hungaromill terméke, komáromi. Az élesztőporból pedig a 7 grammos Dr5ker-t használom.

A Clatronic-nak szerintem az a legnagyobb baja, hogy a tetején túl nagy az "ablak" és ott gyengébb a hőszigetelés, emiatt kicsit ferdének néz ki a kenyér. Az ablak alatt alacsonyabb, a másik végén pedig magasabbra kel meg.

Előzmény: GPF (147)
pupos nunuke Creative Commons License 2001.12.13 0 0 148
ona,én kipróbálnám a kenyered, de milyen tej kell bele? Nekünk az a hosszan tartós,dobozos van itthon,1,5%-os.Anyum szerint sütikbe,kenyerekbe ez nem jó. Hm?
Előzmény: ona (127)
GPF Creative Commons License 2001.12.13 0 0 147
Akkor ezt megvizsgálom alaposabban. Valamivel keverem.
Előzmény: raistlin (146)
raistlin Creative Commons License 2001.12.13 0 0 146
A LisztMix tutira magyar. Ugyanolyan kilós egyencsomagolásban van, mint a többi lisztféle.
Előzmény: GPF (145)
GPF Creative Commons License 2001.12.13 0 0 145
A LisztMix nem egy német készítmény? A magyar búza sikértartalma az egyik legmagasabb.
Meg az miért jó, ha magasabb a sikértartalom?

A kovászport szerintem ki lehet hagyni. Annyi élesztőt tegyél bele, amit egy kovászpor nélküli kenyérhez ír. Egy 5 dkg-os friss élesztőt mi kétésfél 3 kenyérhez szoktunk elhasználni.

Néha csinálok kovász szerű valamit, de nem tudom, van-e lényeges hatása. Csak olyan jól hangzik.

Előzmény: raistlin (143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!