Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Igen ám, csak a Vega kábelkészletét nem tudtuk volna adni, mert az bent maradt a fedezékekben. Az összes kábelalagút ki volt töltve robbanó betonnal, hogy ne járhassák az egerek. Kábel nélkül meg nem kellett a Vega a lengyeleknek. A Pintérnek meg úgy is jó volt. Kábelt egyébként megpróbáltak az okosok venni az orosztól, de az azt mondta, hogy nagyon szívesen ad, de komplexummal együtt.
Az a baj, hogy nem lett volna ezeket a holmikat olyan egyszerű eladni. Bár a részletekben nem vagyok biztos, de arra azért a nyakamat merném tenni, hogy az orosz annak idején elidegenítési tilalommal adta el.
A két elektronikus zavaró helikopterért meg az oroszok adtak volna 5db MI-17-est. Ehelyett most van két toldozott-foltozott gépünk, mert nem cseréltünk. Ha én ezt az országot egyszer megértem...
akkor lehet hogy roszul fogalmaztam,a rakétán volt oldalt és mikor kapta a G anyagott na akkor kelett kinyitni és egy vödröt odatartani a tulnyomás miatt aszem, a képeketlátva hááát nemegyszerü a primitiv vandállok ezek csakk a vasat látják semmi mást .jol montad volt tüzér egy távcsövesen keresztül !!!!:(
Ezeket az eszközöket 1996-ban vonták ki a rendszerből, azóta Mezőfalván ugynevezett tartós tárolás állapotban voltak. A belső részekre könnyebb volt vigyázni, mert azt nem bántotta az időjárás. A külsőt meg 1977. óta verte az eső és sütötte a nap.
Annak idején az én kabinom külseje is sokat változott az eredeti állapothoz képest. Nem volt kopott kívülről sem, mert folyamatosan gondoztuk, de a festése enyhén szólva is érdekes volt.
1995-ben már zsaruként jártam Nyírtelken, és meglátogattam egy volt kedves kollégámat, és akkor megkerestük a volt kabinomat. A lövegtalpat akkor még megtaláltam, és a hülye színű festésről ismertem meg. Majdnem megsirattam.
Nemrég még az utódját is volt alkalmam megtapogatni, akkor még egyben volt.
Trenázs az a dolog. Ez oroszul egészen konkrétan gyakorlást jelent. Tulajdonképpen minden belefért, amit egy osztálynál csináltunk.
Ki kell, hogy ábrándítsalak. Az én fészkem a PV kabin volt. A kannibálok dolgai különösebben nem érdekeltek, hiszen nekem meg volt a saját kínom is. Úgyhogy Trenázs ügyben nem tudok segíteni.
Belűlről teljesen ÚJSZERŰNEk esetlegesen üzemkésznek néztek ki. Megnéztem a biztosítéktáblát is . A biztosítékok is rendben voltak. A legnagyobb hiányosságnak a kopott külső festés tűnt.
Én ezeket nemrég még Mezőfalván láttam. Ott sem volt valami szívderítő a látvány, de ez mindenen túl tesz. Bizony isten, szívesen a szeme közé néznék annak az embernek, aki kitalálta, hogy ennek így kell lennie. Lehetőleg egy távcsövön keresztül lenne az a nézés.
az lehett mert kb:30-40 évesek voltak amugy majdnem hogy tegezö viszonyban voltunk velük, közvetlenek voltak az emberrel nem egyszer volt hogy együtt mentünk ki a mamiba ez pakony után volto kb 100-200méterre balkézfelé amolyan utszéli pihenö kis kocsma, az öréglány csipte a buránkat még égy tábla ki is volt rakva "fegyvert a kocsmába bevinni szigoruan tilos".na szoval odajártunk mikkor éppen nem voltunk hdm-be, amugy kérdeszhetek valamit? emlékszel hogy mi volt az a DRENÁZS és mi célt szolgált és a hármas kezelönek volt a dolga.
Ezek a tisztek annyira fiatalok, hogy amikor én a 80-as évek első felében ott jártam, akkor még talán az iskolába jártak. Én egy sokkal korábbi csapatot ismertem, de az emlékek nagyon kopnak. Amikor nekem ott dolgom volt, akkor Krofinger volt a parancsnok. Lehet, hogy emlegették a régebbiek. Elég sokáig kibirta.
igymár értem.valoszinü énis igy tettem volna.más 11/7 pu-s tiszteket nem ismerted véletlenül pl:Kovács T.szd-os amugy ö volt a szdpk, Tibold J.fhgy o.g.töltö pk.ot,Tarnocki T.fhgy pu.s volt ,Leki ftzs fegyverzet tecnikai felelös,Aulekla fhgy ö volt a töf. a többi most nem ugrikbe majd megnézem a füzetemben. ja láttam a képeket felsöpakonyrol siralmas :( kamion szerviz stb. tavaj voltam a vasváriba valami olasz cégnek vittem konténert, az már olyan mint egy zsibvásár van ott minden mint a bucsuba. :(( erre büszkék lehetünk
Kecskemétről szinte semmilyenek. Ott alig voltam. Többet fordultunk elő különböző ismerős borospincékben. Abból viszont bemutattak hármat is. Amúgy nagyon jó. Amellett, hogy reggelitől többnyire estig melóztunk, de hát én azért mentem oda.
A 80-as évek végén volt egy együttműködési terv sorozat, amit Veszprém összes alárendeltjének meg kellett csinálni. Ebben az ügyben voltam ott néhányszor.
volt tüzér ha meglehet kérdezni és nem indiszkrét,miért szakatt meg eme töretlen pályafutás mely olyan magasan ivelt mint egy VOLHOV rakéta? ha tolakodo voltam elnézést.
Ez nem távcső ám! a benne lévő optikának alig van valami kis nagyítása. (A ZDN-1-é emlékezetem szerint 2X) Ez arra volt jó, hogy a két mérő optika közötti távolságból adódóan távolságot tudott saccolni. Ha volt már a kezedben régi NDK-s Praktica fényképezőgép, annak távmérője is valami hasonló módon működött. Legalábbis, amit a kukkerben láttál. Az volt a lényeg, hogy a pontatlan beállításnál szétesett az előtted lévő kép, míg pontos beállításnál egybe állt. Ezért volt macerás használni, mert a mérendő tárgyat pontosan bent kellett tartani egy kis mezőben, közben meg babrálni a kezelőszerveket.
Egyébként meg azért nem láttál ilyet, mert sose mozdultál ki a repülőtérről.
Meg sose vonultatták be "M"-re a biztosító ütegeteket, mert azoknak például volt. Világot kell látni, ez a titka az egésznek. Tudod, hány beosztásom és állomáshelyem volt a katonai pályám alatt? Többek között Kecskeméten is voltam néhányszor.