Üdv! Ahogy korábbi örömködésem, most hűvösebb időben létrejöt tapasztalataimat is megosztom etanolhasználat témában. Amíg az első hűvös be nem jött 100%ban használva sem volt egy deka indítási gondom se, bakkecskeként sem viselkedett . : )) No de most nem gatyázott , nem ,hoigy nehezen egyáltalán nem indult, a jó akkut lemerítettem, mire semmi ! : ( Akkutöltés nagy örömmel , majd a délutáni melegben némi tekerés után beindult, első utamon feldúsítottam a "drágaszággal" ,szerencse ,hogy kevés E85 volt már benne . Nemtom' kinek ,hogy van ősztől, de nem hiszem, hogy megérné a rengeteg köszörülés ...
Keresd vissza a hozzászólásaimat, kérdéseimet, csináltam és raktam fel képeket, én cseréltem mindent. Csapágyat, persejt, gátlókat... asszem cakk pakk 2 oldal volt 23.000 pénz vidéken, nem pesten. Egyébként az a felső műanyag csak egy takaró, alatta van a gátló csavarja, arra van rányomva. Szigorúan felfelé húzd le, lejön... ha oldalra feszegeted, törik! Egyébként valszeg kipuhult a gumi, amibe a toronycsapáűgy csészéi beleülnek.. azt kell cserélni. Én előtte mérettem lengéscsillapítót, ha már szerelek, akkor inkább most cserélem azt is. Bejött! Rugóösszehúzóra is találsz itt képet, én is innen szedtem, jó volt!
problémák így tél előtt...:S megemeltem a kocsi elölt, majd le-fel megmozgattam a kereket. ekkor a toronycsapágy fél cm-t mozgott le-fel. gondolom ez nem normális. a csere hogy megy? vagy lehet valamilyen módon rászorítani, hogy ne mozogjon? ja és van a toronycsapágy tetején valami védőgumi, de nem próbáltam feszegetni. azt le lehet simán húzni?
Szia! Szerintem a benzinesé sárga jelzésű, kék a dízelé. Nekem 1,3 MPi-ben sárga jelzésű van, és mikor vettem az autót akkor is sárga jelzésű volt benne, hűtőbe nekem is favorit hőgomba van és olyan 95 foknál kapcsol a venti. Átlag vízhőfok 85-90 fok komplett lengyel termosztátházzal.
Sziasztok! Végigolvastam a hőmérős hozzászólásokat, de nem tom, tanácstalan vagyok:
- hőmérő 70-fok alatt mutat - motor meleg, favorit gomba a hűtőben bekapcsolja a ventillátort - víz nem fogy.... - a termosztát házban kék színű hőfok jeladó van - fogyasztás magas: 9-10liter városba /ez eddig 7l volt/
Most akkor szar termosztát, vagy szar jeladó??? Vagy szar mind a kettő...???
Ötlet?
Ez a kék szenzor adja a jelet az ECU-nak, hogy dúsítson mert hideg a motor???
Jó kérdés, olyat már hallottam, hogy lehúzott lambda szondával szépen ment a kocsi, de az azért volt, mert akkor nem kapott semmilyen értéket, és ezért beállt valami alapértékre.
A fojtószelepnél lévő poti szerintem azért kell, hogy tudja a vezérlés, hogy milyen állásban van a szelep, vagyis mennyi levegő jut a motorba. Így mennyi üzemanyagot adjon a fúvókákra, ha lehúzod valószínűleg egy közepes mennyiséget fog adni, ami az alapbeállítás, viszont nem fog utána állítani, ha több vagy kevesebb kell. Lehet, hogy emiatt írta a lambda szonda hibát!
Ha jól értem akkor valahogy úgy működik normál esetben, hogy kap egy jelet a fojtószeleptől a vezérlés, ez alapján adagol valamennyi üzemanyagot, ezt elégeti, és erről az elégett cuccról ad egy másik jelet a lambda szonda, és a két jel adatai alapján játszik a vezérlés. Ha valamelyik hiányzik, akkor beáll valami előre beadott értékre, hogy eljuss a szervizig, de hosszú távon valószínűleg nem egészséges.
Nézd meg mennyi a fogyasztásod így, mert lehet, hogy az változni fog.
Az alapjárati fordulatszámot a vezérlés állítja be, 800 körüli értékre.
Eléggé szenzor gondnak tűnik ami jelentkezett, ha hibának írta is a lambdát és a hőmérsékletet, akkor első körben nézesd meg azokat, utána kiderül, hogy javult-e a helyzet, ha ez sem segít, akkor alapbeállítás, legutolsó esetben meg fojtószelep csere, de az elég drága mutatvány, szóval érdemes a végére hagyni.
Sok sikert, aztán ha kiderült a baja, akkor írd meg, hogy másnak már ne kelljen keresgetni.
Kérdésem a következő! Minek kéne történnie ha a folytó szelepről le húzom az elektronika csatlakozót? mert nekem így működik hibátlanul! így nem pörög a motor 2000-4000 között ma voltam kódot olvastatni és lambda szonda és víz hőmérséklet érzékelő gomba be van halva.de most szét húztam a csatit és csodálkozom hogy megy hibátlanul! na ilyenkor mi van??
Az 1.3-as motor láncos,az 1.6-ost nem ismerem.Van aki azt mondja:majd ha nagyon csörög!Én 100E nél cseréltetem,mert ezt az infót hallottam.A másik kocsinál,bár az óra 70E mutatott,mikor megvettem(nem megbizható adat)jobban csörgött.A csere után 15E km-rel megint zajos.Ezért ne vegyél a legolcsóbb tescószines vez.láncot!
Sziasztok! Legyetek már kedvesek tájékoztatni mikor célszerő, vgy aktuális vezérmőszíjat, illetve gőrgőt , meg amit ilyenkor szokás cserélni a skodába? Enyémben 102 000 km. van és ma egy férfi arról panaszkodott hogy elszakadt a kocsijában ez az alkatrész, ettől persze én is pánikba estem. Köszi előre is. Üdv Matyofoldi
Segítséget szeretnék kérni! Kilett cserélve a Feliciámban 1,3MPI 54LE az üzemanyag szivattyú és azota a benzinszintjelző órám állandóan 3/4et mutat. Mi lehet a baj? Hogy orvosolható a probléma? Előre is köszönöm a segítségeteket!
Ha jól emlékszem a korábbi hozzászólásokból, akkor ez főleg a fojtószelep tisztítás után szokott előjönni, és egy új alapbeállítással javítható, de volt akinek pár száz kilométer után magától megszűnt. Persze az is lehet, hogy épp tisztításra volna szüksége.
Utólag nem nagyon éri meg, hacsak nem találsz egy bontottat, amiből egy az egyben át tudod tenni... egyébként szerintem többe kerül, mintha vennél egy gyári klímásat.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni vagy tanácsot 1,3 Mpi feliciám alapjárata 2000-4000ig ingadozik mi lehet a bibi? map szenzor, labda szonda, autószerelő azt mondta benne van a kakukk sokat segített. nektek valami ötlet?? Köszönöm
Köszönöm a hasznos tanácsokat.Akkor ezek szerint tényleg megbízható autóról van szó.Neki is állok keresgélni. Még egy kérdésem lenne.A klíma számomra is nagyon fontos(munka miatt is),és sajnos amiket neddig találtam azokban nincs klíma.Utólag szerelt-e valaki be ilyet.Ha igen mekkora szívás?
Na akkor visszatérve erre a Lada-Skoda témára... Nagyon kedvesek vagytok,hogy ilyen komolyan vesztek de én azt az 5 másodpercet nem kiszámoltam,hanem a hasamra ütöttem és mondtam valamit :-) Hol a humorérzék gyerekek? Ti meg itt számoltok :-)),fogalmam sincs pontosan,hogy gyorsulnak,nem mértem le de az én Ladám tényleg nagyon jó volt . Pályán jobban bírta az emelkedőket és 6-6.5 körül evett,ez egy literrel többet kajál,és a Lada gyorsulása is valószínűleg annak tudható be,hogy nem OHV-s vezérlésű. Ellenben városban a Skoda nagyon jól autózható ezzel a vezérléssel,nem fuldoklik,bátran berakhatom 50-60-nál 5-be stb. Egyébként feltehettétek volna a kérdést,hogy akkor miért nem vettem ismét Ladát? Pontosan azért amit le is írtatok,a Feli komfortosabb,csendesebb és a belső-külső megjelenése is megállja a helyét még most is. Arról nem is beszélve,hogy ugyan úgy elvisz bárhová mint a több millás autóm korábban. Előzni óvatosan kell vele,ez tény.