Keresés

Részletes keresés

HEV Creative Commons License 2012.05.14 0 0 36140
Előzmény: larusz (36133)
larusz Creative Commons License 2012.05.14 0 0 36138

Köszönöm a válaszokat! Igazán azért az AK-ról kérdeztelek, mert a Szeged környéke most adott helyszín lenne. Aszfaltos utakon nem szeretnék egyáltalán menni, megnézem akkor ezt a Sándorfalva kiindulású útvonalat.

Örülök, hogy rátaláltam a fórumra, még biztosan lesznek kérdéseim!

Előzmény: nagypapi (36137)
nagypapi Creative Commons License 2012.05.14 0 0 36137

Kicsit több az, mint 10-12 km. Viszont ha Sándorfalváról csak a dóci elágazásig mennek - ott is kell, hogy legyen buszmegálló -, akkor pont a legszebb részt járják végig, viszont kimarad a dóci elágtól északra (Ópusztaszer felé) a forgalmas aszfalt, és így tényleg csak 10 km lesz a táv.

Előzmény: Törölt nick (36136)
nagypapi Creative Commons License 2012.05.14 0 0 36135

Nehezet kérdeztél.

Az a baj, hogy Szeged környékén az AK tele van aszfaltos szakaszokkal, azt nem tudom igazán ajánlani Nektek, nem lenne jó elvenni a gyerekek kedvét. Ez mindjárt ki is zárja a Zákányszék-Sándorfalva szakaszt.

Ami talán szóba jöhetne, az a Petrócz-iskola-Ásotthalmi erdő-(kis letéréssel a Kékről) Ásotthalom, az Ásotthalom-Ruzsa vagy a Ruzsa-Vágótanya szakaszok.

Szállás meg Szeged, Mórahalom, Ruzsa vagy Ásotthalom lehetne. Utóbbinál a Fenyő panziót próbáltuk, elég korrekt hely, előtte az 55-ösön buszmegálló.

Őszintén szólva én ilyen korú gyerekeket nem AK-zni vinnék, inkább OKT vagy DDK, azok azért ingergazdagabbak és változatosabbak. Nem lebecsülni akarom ezzel az AK-t, de szvsz nem kisgyerekes túrákra való.

jzp2107 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 36134

ezt ismered?

http://terkep.turistautak.hu/?zoom=14&lat=46.38324&lon=19.38074&layers=00000000BFFT

hátha segít a tervezésben (Alföldi Kékben nem vagyok otthon)

larusz Creative Commons License 2012.05.14 0 0 36133

Sziasztok!

Kezdő túrások vagyunk 9 és 6 éves fiaimmal. Arra kérlek benneteket, ajánljatok nekem Szeged környékén olyan Alföldi kéktúra szakaszt, ami 10 (pluszminusz 2) km hosszúságú kb, és van egy olyan szálláshely kiindulópontként, ahová tömegközlekedéssel könnyen vissza tudunk térni. Remélem érthetően írtam le :) Köszönöm!

Garofano Creative Commons License 2012.05.14 0 0 36131

Ezek szerint most a Karancs-Medves csúcsai mozgalom van soron? Az a kép valóban olyan, mintha légi felvétel lenne.

Előzmény: Törölt nick (36126)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.05.14 0 0 36130

Nem akarok véleményt formálni túlzottan, amíg még semmi nem történt, nehogy azt mondjátok előítéletes vagyok, csak pár mondatot szeretnék írni :)

Visztula:
"A 3 helynek elégnek kell lennie valamilyen egészséges ellenpontra, feltéve hogy az a 3 ember hajthatatlan azokban az értékekben, amikben hisz."

Azért ez így hülyén hangzik, hogy a természetjárás vezetői közül hárman ellenpontként képviselik a természetjárást :)

kvte:
"Röviden: nem maradtam elnökségi tag.

Fel lettem kérve munkára, most kéne belőnöm, hogy miben tudnék közreműködni és mennyi időm lenne rá. Kéktúra kiemelt szerepet kap, ebben lesznek remélhetőleg a legnagyobb változások. Hpnlap átalakul vagy lecserélődik, régi anyagok nem mennek a levesbe."

Logikus, hogy nem, hiszen te már bizonyítottál, hogy megvan benned az elszántság, és az elhivatottság, a végén még zavart okoznál az erőben.

"De pl. a Magyar Turizmus Zrt-s hölgy (Mártonné Máthé Kinga) teljesítette az Országos Kéktúrát, feltételezem nem egy quad nyergében."

Nagyon dícséretes. És a többiek? Belekezdtek már? Teljesítettek más túramozgalmakat? Aludtak az elmúlt tíz évben sátorban, falusi vendégszobában túrázás közben? Ha nem, akkor én is lehetek az úszószövetség elnökségének a tagja? Hiszen nem fulladok vízbe, feltéve, ha leér a lábam, és kiér a fejem a levegőre, és tudok nagyon jó tanácsokat osztogatni, hogy milyen jó lesz az úszóknak :)

Na, ez most csak így kikivánkozott belőlem, ígérem, ebben a témában egy darabig hallgatni fogok :)

Előzmény: Törölt nick (36128)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36129

Visztula - még a végén megszeretjük egymást! :)

Én is egyetértek mind a Te, mind KVTE beírásával.

KVTE sztem neked vmi infrastruktúra fejlesztési projekt managementben kellene gondolkodnod. Eddig 5let embernek ismertelek meg, aki nagyon is tisztában van a vállalatvezetés, a marketing mai vonulatával. Ezt nem kellene veszni hagyni.

De persze majd eldöntöd!

Mindenesetre érdeklődve várom, hogy mi lesz a "next step" :)

kvte Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36127

Röviden: nem maradtam elnökségi tag.
Fel lettem kérve munkára, most kéne belőnöm, hogy miben tudnék közreműködni és mennyi időm lenne rá. Kéktúra kiemelt szerepet kap, ebben lesznek remélhetőleg a legnagyobb változások. Hpnlap átalakul vagy lecserélődik, régi anyagok nem mennek a levesbe.

Bővebb infók: itt, most jött ki:
http://termeszetbarat.hu/cikk/uj_elnokseg_uj_alapszabaly

Hogyan tovább Webmester: - nem tom, de szeretnék részt venni a folytatásban és erre van is felkérésem.

Az elnökség összetételétől mindenki félt, mert összesen 3 területi képviselő (klasszikus MTSz-es hely) maradt. De pl. a Magyar Turizmus Zrt-s hölgy (Mártonné Máthé Kinga) teljesítette az Országos Kéktúrát, feltételezem nem egy quad nyergében. Szóval én is bizakodom.

A régi felállás sem volt jó, amikor az MTSz elnöksége egy turista szoborpark volt 40-60 éve túrázó bácsikkal. A mostaniak lehet hogy többet fognak teniszezni, vitorlázni más menedzserekkel, fejesekkel - és ebből jóval több kézzelfogható haszna lesz majd a Szövetségnek, mint a nagy öregek tablójáből volt.

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36126

A tegnapi nap folyamán családilag hódítottuk meg a Karancs 727m-es csúcsát és a mellette lévő 700m-es Kápolna-hegyet.Somoskőújfaluból a Határ büfétől indultunk, a Kercseg-laposon át a régi kőbányáig, majd a sárgán és a sárga csúcs jelzésen előbb a Margit kápolna majd a Karancs kilátó volt a cél.

Az út nehézségéről csak annyit hogy feleségem 18 éve volt fent utoljára, de azt mondta hogy a legközelebbi csúcstámadására is legalább ennyit kell várni! A GPS szerint a csúcsig 5km-en 467m volt a szintemelkedés...

A Nógrád Megye Természetjárója kód rendben megvan, amiket le is jegyeztem ezúttal az a Karancs-Medves csúcsai mozgalom kódjai voltak.

a gyönyörűszép Kercseg lapos, háttérben a Salgó vár, előtérben pedig egy lovasudvar, fedett lovasversenyekhez is alkalmas pályával.(ennek utánaolvastam utólag)

kilátás a kilátóból (mintha repülőn lennénk) majd egy érdekes kép, itthon visszakerestem a webkamera képeit amelyikeken rajta vagyunk, itt éppen fiamat fotózom:-)

érkezik a hidegfront a Karancs felett...

nazo0901 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36124

Milyen szervek lesznek házon belül? Elnézve az új vezetőség névsorát egy embert gondolok olyannak aki engedélyadhat ki, mégpedig Grédics Szilárdot. Mivel ő a Bükki Nemzeti Park Igazgatója. A többi pedig pl. a MOL Csoportnál dolgozik, vagy egy zárt körűen működő részvénytársaság Agrár és Turisztikai befektetési Főigazgatóság ügyvezető igazgató. Őket elég távolinak érzem az eddigi MTSZ-től. Persze ez nem jeletni azt, hogy ne dolgoznának majd jól a természetjárók érdekéért. Legyen így. De van akit ismerek és nem a legpozitívabb a benyomás eddig róla.

Előzmény: Törölt nick (36122)
Garofano Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36121

A múltkorjában valaki belinkelt egy MTSZ-es (?)  ppt-s anyagot, amely talán az elkövetkező változásokról is  szólt. Nem tudtam akkor megnyitni, ezért sem vagyok képben mi volt benne. Esetleg be tudné nekem linkelni újra, hogy ne kelljen visszakeresnem?

Igazából engem olyan kérdések foglalkoztatnak ezzel kapcsolatban, hogy:

Mi lesz a főtermékkel a kéktúrával? Minden marad úgy, ahogy van, vonalvezetés, igazolás stb. csak mindehhez több reklám társul, ha már a Turizmus Zrt is szerepet vállal?

A jelzés fetéssel kapcsolatban úgy tudom néha szoktak gondok lenni, például szűkös források, esetleg nézeteltérések az erdőgazdálkodóval. Ezekben lehet előrelépés, vagy éppenséggel felmerül-e a visszalépés eshetősége?

Egyszerű turistaként nem látom át, hogy mit nyerhet és mit veszíthet a hazai természetjárás. A névváltoztatás formaság. Igazából a logó sem annyira lényegi kérdés. A tartalom az érdekelne igazán, hogy a hagyományok tiszteletben tartásával meg lehet-e újulni?

nagypapi Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36120

Már az is nagy dolog, hogy a MT Zrt. egyáltalán foglalkozik a gyalogos turizmussal. Akármilyen furcsa, ez eddig nem így volt.

Kívácsi volnék, beszámolt-e a megválasztott elnök az elmúlt 1 évben - felelős miniszterelnöki megbízottként - végzett tevékenységéről. Ha igen, akkor ez publikus-e?

Előzmény: nazo0901 (36118)
nagypapi Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36119

Aszittem biciklizel! :-)

Előzmény: Törölt nick (36116)
nazo0901 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36118

Nekem annyira nem együttlétet jelent az, hogy van az igazgatóságban 1 db nemzeti park képviselteti magát, meg a turizmus zrt is egy embert küld.

Ha már azt szeretnék, hogy összetartozzanak ezek, akkor azt én úgy tudnám elképzleni, hogy egy nagy szervezet, és ebbe tarotozzon bele a természetjárás, a falusi turizmus, stb.. Viszont a nemzeti parkokat meghagynám külön. Hiszen az ismeretterjesztő mivoltukon kívül, azért nekik más funkciójuk is van.

De majd meglárjuk, hogy mit hoz ez az új helyzet.

Előzmény: Remélemilyennicknincs (36114)
Túramoderátor Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36117

Próbáljuk meg narancs nélkül értékelni a helyzetet, mert a természetjárás összetartó erő, a narancs állapotáról alkotott vélemény meg széthúzó, és mi a természetjárásért vagyunk itt.

Köszi.

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36114

Stimt, van rohadt narancs is. Nem is kevés.

Meg az is igaz, hogy én mindig a narancsra szavaztam. Bár a nagy népnemzeti torokhangon kiabálós utcai bulikról már leszoktam és én sem örültem Schmitt Pálnak, mert nekem Sólyom A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK.

Nos ennyi felvezetés után azért tartom ígéretesnek, mert a beírás szerint a természetjárásba végre bevonták a nemzeti parkokat és a turisztikai szövetséget is.

Így meglehet sokkal átfogóbb infrastruktúrát lehet majd létrehozni, mint korábban, amikor voltak a természetjárók, meg voltak a nemzeti parkok, meg valahol a messzeségben volt a turisztika. Ezek a dolgok összetartoznak. Legyenek is együtt!

Sztem.

Előzmény: nazo0901 (36113)
nazo0901 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 36113

És mégis miben látod ígéretesenek? Igen a régieket el kellett küldeni, mert nagyon nem haladtak a korral. De nem olyan biztos, hogy jó lesz az, amit felülről, politikailag fognak írányítani. Azért mert narancs, lehet még rohadt!!!

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2012.05.12 0 0 36112

Ez eddig ígéretes sztem.

Te maradtál? Bővebb infók mikor lesznek elérhetőek?

Előzmény: kvte (36111)
kvte Creative Commons License 2012.05.12 0 0 36111

Változott: a név, az elnök, az elnökség és az alapszabály. A régi elnökségből ketten maradtak, elnökségi tag lett például az összes "polgári" erdőgazdaságot tulajdonosi szinten összefogó MFB képviselője, a Bükki Nemzeti Park igazgatója, a Magyar Turizmus ZRt képviselője, magyarán sok eddig is érintett terület, amellyel nem volt országos szinten semmilyen érdemi kommunikáció.

Előzmény: nagypapi (36107)
ssimi Creative Commons License 2012.05.12 0 0 36110

Hozzáteszem: szerecsére egyik logótervezet sem lett elfogadva.

Előzmény: kvte (36105)
Güsziológus Creative Commons License 2012.05.12 0 0 36109

Éljen és virágozzon a Hazafias Népfront!

Előzmény: nagypapi (36107)
Güsziológus Creative Commons License 2012.05.12 0 0 36108

Ez nagy hír:-)))

nagypapi Creative Commons License 2012.05.12 0 0 36107

Köszönet a gyors tájékoztatásért (ha jól tudom, ma van a közgyűlés).

Remélem, hogy a nevet és elnököt változtató új politikai szervezet még hatékonyabban tud majd dolgozni a természetjárásért.

Előzmény: kvte (36106)
kvte Creative Commons License 2012.05.12 0 0 36106
Új elnök: Garancsi István, elnökségi tag lett Peták István is.
kvte Creative Commons License 2012.05.12 0 0 36105
Az MTSz új neve mostantól: Magyar Természetjáró Szövetség
Vagdalthús Creative Commons License 2012.05.10 0 0 36104

Köszi, hogy szóltál, majd megkérem efemm-et, hogy javítsa, de mivel, szintén rendezés miatt, már az Őrség felé tartanak, nem lesz netközelben egy darabig, így csak utólag lesz erre lehetősége.

Előzmény: Törölt nick (36101)
olahtamas- Creative Commons License 2012.05.10 0 0 36103

Hát a piros pontok számolásának nem vagyok a szakértője :)

Múzsla Creative Commons License 2012.05.10 0 0 36102

Én is tervezem a T120-at. Lehet, hogy találkozunk?

A versenyzért érdemes kipróbálni egyszer. Aztán majd meglátod, hogy tetszik.

Aztán - hogy ne csak OFF legyen - elismeréseket, ott is be lehet gyűjteni. ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!