Üdv mindenkinek Keresek + vételre vagy cserére Skoda pick-up ot. ha van valakinek ötlete kérem jelezze. A netet már végig böngésztem de nem az igazi.amit találtam. Az sem lenne gond ha kilenne vonva ideigleneen a forgalomból, csak vissza helyezhető legyen. Előre is köszi.
A sogorral mi is megnéztük ezt az autot. A klima soha nem fog ebben az autóban müködni mert az egész meg van berhelve.A kompresszor be van állva cseréje kb.180e FT, de a csőveket is ki szerelték belöle meg a fütő-hütő egységét kicserélték egy 1.9 diselére egyedül a hőcserélő van egyben az elején.De az ötödik ajtóra valóban lehet javitóelemet kapni.
Skoda Felicia 1.3-ban (1996-os) nem műkszik az ablakmosó-szivattyú. Bemértem, és áramot kap, úgyhogy maga a szivattyú halt meg... A neten találtam rendelhető újat, de az 17000 lenne, amit egy kicsit sokallok... Szerintetek van olcsóbb megoldás? (Gondolom az egyik a bontós keresgélés lenne, ha tudtok ilyen bontókat, kérem jelezzétek. A másik gondolatom az volt, hogy esetleg más típusú autó szivattyúját is be lehet szerelni?) Előre is köszönöm észrevételeiteket! Üdv
A fene sem gondolta, hogy már 800 felett van a hozzászólásaim száma, de a lényeg, hogy megtaláltam: a 3545-ös volt az:)
Bemásoltam ide:
"Kezd így:
kiveszed a hamutartót, majd fogsz egy kis vagy közepesméretű csavarhúzot és jobbról balra a szivargyújtó felé haladva kipattintod a burkolat alsó részét, Utána ismét jobbról kezdve egy kicsit jobban megfeszitve kipattintod a burkolatot feljebb is, tehát a többi "prücök" is elengedi. ekkor le is jön. Ekkor már csak a tekerő gombok maradnak. Azokat pedig úgy, hogy az egyik kezeddel megfogod és húzod, és a másik kezeddel alányúlsz a csavarhúzóval és kifelé egy picit megfeszíted. így sorba mind a hármat...
A végére az átlátszó műanyag marad , azt szintén ki kell pattintani, arra egy kicsit jobban vigyázz ,mert könnyebben eltörhet, legalábbis úgy néz ki.
Sziasztok! Megint kérnék segítséget Tőletek! A (remélhetőleg sikeresen) csatolt kép a fútésszabályozó gombok... a kérdésem annyi lenne, hogy hogy lehet levenni az előlapot, mert kiégett a lámpájuk és ki szeretnénk cserélni őket. Nagyon köszönöm a választ!
Talán kontakt vagy valami szoftver hiba. Vagy akkor is szokott ilyet, ha az akkuval gond van. Akkor van a gond ha álló helyzetben is csinálja és benne van a kulcs;)
Üdv. mindenki! találkozott már valaki ezzel a jelenséggel:menet közben be-ki kapcsol egy pillanatra a központi zár, tegnap 1 szer ma is1-szer csinálta. amúgy azóta minden ajtót egyenként lehet zárni. Biztosíték jó.
A külső csukló egyforma és azok mennek ki gyakrabban.hátsó kerék ,megemelve, megpörgetve nem morog acsapágy ,még sokáig eltart.Őtödik ajtóhoz is árulnak javítót. Üdv.
A '92 utáni Favoritok alkatrészei között vannak átfedések, a '90-essel sokkal kevesebb! A kerekek például kőrkiosztása 4*98-as a régiben, 4*100-s az újban. Használt csapágyat pedig nem teszünk át... Ha jól emlékszem, a féltengelyek sem csere szabatosak...
Sziasztok ! Favoritom helyett vettem egy Feilciát ,98-as elég jól felszerelt példányt . Van benne központi zár ,elektromos tükör ,gyári könnyűfémfelnik ,klíma ,ami viszont nem működik .Eléggé rozsdázik az ötödik ajtó meg a sárvédőívek ,ezeket láttam is megvételkor ,viszont csak a délutáni pesti forgalomban tudtam kipróbálni és ott nem derült ki ,hogy a féltengelycsuklók és a hátsó csapágyak is cserére szorulnak . Az lenne a kérdésem ,hogy a Favoritból amiben viszont ezek az alkatrészek mind jók át lehet-e szerelni valamelyiket ,mert láttam hirdetéseket ahol például azt írják a féltengelycsuklóra ,hogy favorithoz és feliciához is való . A Favorit 1990-es évjárat .
Nekem is ugyan ez volt a problémám, mint neked. Átnéztem a rendszert és a gombákat. Ami a hűtőben van hőgomba az csak a ventit kapcsolja, tehát az teljesen kilőve. Így maradt a termosztát, és a termosztátban lévő gomba. Én egyszerűen megvizsgáltam a termosztátom, hogy jó e.. Talán szabadalmaztatni is lehetne.. :D Feltettem forralni egy lábas vizet.. Abba beletettem a házából kiszerelt termosztátot amire egy drótot kötöttem.. És még a lábasba helyeztem egy hőmérőt ami mér 100 Celsius felett is. Gondolom tovább nem kell magyaráznom.. figyeled a termosztátot vadul és amint meglátod, hogy nyit ránézel a hőmérőre.. :) És látod h 90 fok körül nyit e vagy sem.. vagy esetleg hamarabb.. Ha jól emlékszem még a termosztátra rá is van írva, hogy hány fokon kellene nyitnia. Ha ezzel megvagy és jó, akkor tuti, hogy a termoszát házban lévő gomba a rossz. Nekem is az volt. Az enyémben egy sárga gyűrűs volt. 1999-es 1.3-as LX 54 lovas kivitelem van. Ha jól emlékszem én 1100 Ft ért vettem.. Jó szerelést ;)
A keréknél elég sok minden kopoghat, olvasgasd a fórumot , most is van erről szó;)
A tükröt azért nem tudod behajtani, mert eddig nem használtad ezt a funkcióját. Kicsit nyekeregve, recsegve de be lehet... másodszorra már sokkal jobban fog menni. Tegyél egy kis olajat az alsó részén a műanyagra, ott ahol fordul. Egy kis mozgatás után nagyon könnyen fog mozogni. WD-40 -el is befújhatod.
Azt is cseréltem.... elég nagy szívás... le kell venni a két külső gömbfejet, hiába jelölöd meg, oda visszatekerev nem lesz jó az összetartásod... irány a futóműves, 4-6E pénz a beállítás felénk.... Ha mégis cseréled, szerintem cseréld ki a hosszú oldalon azt a belső kis műanyag persejt, ami kitámassza a fogaslécet, hogy ne kotyogjon, kopogjon. Ez könnyen kijön, viszont ehhez le kell venned a kormányösszekötő rudat is (asszem szaknyelven nyomtávrúd a neve). A persely 600 HUF. A gumikat valami müanyag bilics tartja, szorítja, én kaptam az újakhoz ilyet, de a cimborám nem... ;-)) esetleg ezeket mentsd meg ! Én mindent a kerék felől szereltem.. - gömbfej le - bilincsek le - rúd le - persej ki - új be.... stb visszafelé A gumik le és felhúzása, a rúd lecsavarása alá hasalós módszer volt, nincs aknám... a kulcs nehezen fért oda... ezért szívás...asszem 32-es kulcs a rúd vége. A kormánymű komplett leszedéséhez le kellet volna engedni a motortaró bölcsőt is... ezt szervíz mondta... nem próbáltam. ;-)) Futóműves!! Ha nagyon nincs a helyén az összetartás, 30km alatt megeszi a gumit!!!
Mivel nálam minden cserélve lett, gömbfejek, csapágyak, gátlók szilentek stb... nálam evidens lett a futóműves... Sajnos képem nincs. jó szerelést.
Sziasztok. Elso fék betétet szeretnék cserélni,de nem tudom hogy hogyan is áljak neki. Valaki egy egyszeru leírást? Ja és még egy kérdésem volna,jo a favoritos betét is? Koszi a válaszokat.
Ja, ha nem mész kfejezetten sokat, a "kevertnek" semmi haszna, viszont nekem úgy tűnik tavasztól őszig tisztán tökéletes és sokat spórol . De most átálltam , majd tavasztól ...
lenne még 1 kérdésem. kormány összekötő rúd jobb és bal gumiját cserélném, ugyanis totál ki van szakadva az egyik. a szétszedés hogy megy? kell cserélni ilyenkor valamit? Ha kitekerem teljesen a kormányt, és lassan kanyarodok (pl: hídról ráfordulok az útra) akkor olyan mintha egy puklira mennék. még valami... sajna van egy jobb oldalról jövő erős kopogásom /zakatolás menet közben. azt mondják féltengely csukló. arról 1-2 kép szerelési útmutatója van esetleg valakinek?
Én használtam felesben, meg 1/3-ban, de a km-enkénti 1-2 HUF nekem nem csak hidegben, hanem általában nem éri meg a kotonozást, meg sűrűbb olajcserét, stb.
Évente 2-szer, ha épp úgy áll a tank, és épp olyan kútnál járok, fogok etanolt tankolni tisztítási céllal, de ennyi.
Hali!nekem van egy kis problémám.nem tudom hogy honnan jön a kopogó hang.de olyan mintha a keréktől.valaki tudna nekem segíteni. a másik dolgod meg hogy a külső tükröket miért nem tudom behajlítani.van rá valami spray vagy valami megoldás?előre is köszönöm a válaszokat.