hallott mar vki arrol, hogy ha edesanyam(közvetlen csaladtag) nekem ajandekozza az uzembentartoi jogot, akkor nem kell illetekelni?? (csak az uj forgalmit kifizetni)
ui.: okmanyirodaban mondtak, de neten ilyet sehol nem talalok
"Így akkor a vevőnek nem kéne még plusszba átírást fizetni."
Akkor nem kell vagyonszerzési illetéket (aka. átírás) fizetni, ha az autót külföldön vette; a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a külföldi tulajtól közvetlenül ő veszi, akkor ezt elengedik ("csak" a regadót kell), ha te is ott vagy a láncban, akkor ezt nem tudjátok megúszni. (A tényleges forgalomba helyezést, biztosítást, forgalmit stb. igen.)
egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek! Ha tovább értékesítésre veszem meg a külföldi autót, akkor azt, meg lehet-e oldani, hogy nem helyeztetem forgalomba az én nevemre, hanem egyből az NKH-nál az "új" tulajdonos nevére csináltatom meg az összes papírt. Így akkor a vevőnek nem kéne még plusszba átírást fizetni.
Belgiumból hoznék be egy autót (már le is foglalóztam), saját lábán, de nem igazán találtam ehhez segítséget.
Az egyetlen dolog amit "sejtek", hogy kétnyelvű adásvételi szerződés kell hozzá, viszont ennek mit kell tartalmaznia? Mert ha jól tudom most ilyenekkel is kiegészült mint: kilométeróra állása, vásárlás pontos idejes (óra, perc), stb.?! A kétnyelvű adásvételin kívül, az autó milyen papírjaira lesz szükségem az itthoni forgalomba helyezéshez?
Létezik olyan ideiglenes rendszám ami itthon kiváltható lenne rá az autó fénymásolt papírjaival (esetleg az eredetivel) és haza lehet vele vezetni, vagy mindenképpen ott kell rá kiváltanom Belgiumban egy ideiglenes rendszámot (tudom, ezzel csak a határig jöhetek)? Ezt hol, illetve milyen átfutási idővel tudom intézni, illetve hozzávetőlegesen mennyibe kerülne?
"Először olvassak és utánna kérdezzek"...próbáltam, de sajnos a Belgiummal kapcsolatos bejegyzések száma igen kevés és ráadásul régi is!
Nem kell bizti egyedi forgalomba helyezési engedély kiadásához,és a forgalomba helyezés előtti müszaki vizsgához.Mond neki nézze át a köhém rendeletet.
Nálunk ügye minden más szóval elvileg csak az NKH-nál vizsgára történő bejelentkezés után és az azt igazoló papírral tudod megtenni teljes nyugalommal (mivel külföldi rendszámnak minősűl).
Nekem az NKH-s hölgy azt mondta nem tud igazolást adni csak ha már ki is fizettem a szolgáltatást /honosítás vagy vizsga/.
Én is ilyen sárgaszélűt fogok kérni és azzal fogok menni NKH-hoz.
Hazafele legfeljebb kerülök Szlovákia felé, Miskolc messze van a nyugati határtól.
Hol találtál kétnyelvűt?
mailben tudsz küldeni? Vagy ha bárki tud erre a mailre szívesen várom.
galvantivadar @ gmail . com szóközök nélkül természetesen
Kölcsön adta kollegám egy f.sznak, az meg megcélzott vele román felé egy határátlépést. Majd 3 hét múlva mehet érte az okmányba átvenni mert a magyar vámos lecibálta.
Sárga 5 naposért meg egy se szól. Hülye egy rendszer.
Ok, köszönöm. Azzal az öt napos rendsszámmal itthon is elmehetek műszakira? :) Nyomtatványboltban nem lehet kapni kétnyelvű adásvételit? (Letölthetőt is találtam valahol).
Egyébként az az egy bajom van, hogy félek keddig elviszik az autót a kereskedésből :D
Én is hányszor látom, hogy nem költenek gyorskötözőre vagy kétoldalas szalagra, egyszerűen kib@asszák a P-t az ablakba, az autó eredeti (angol) rendszáma meg a helyén marad.
No meg az eddig leírtakon túl megy a variálás a német sárgaszélűvel is, kb a zsolty által leírt kombinációkban. RO mellett BG is megy bőven (meg a magyar P is persze).