Nekem jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy ahogy a kerékagy és a tárcsa össze van fogatva 5 csavarral azok közé lett fefúrva a 112 es osztókör, tehát nem tőcsavaros. A kerékagyról leesztergáltatnám azt a négy fület, hogy kisebb legyen a súlya és esztétikailag is jobb. Ja és gyakorlatilag nálam semmi értelme. Korábban keresetem már tárcsát, mercihez van hűtött ebben az átmérőben. De gondolom, hogy az nem olyan magas így közelebb kerülne az agy külső részéhez, így sokkal kintebb kéne rakni a nyerget tehát a csonkállvány másik felére kéne helyezni. Ami megoldhatatlan szerintem.
VAgy tenni kellene egy távtartót a tárcsa meg az agy közé.
Többféle megoldás létezett, de leegyszerűsítve mondjuk, hogy az agy is maradt a gyári, amire felpassszol a hűtött fék. Más autó kerékagyát nem hiszem, hogy épkézláb módon fel lehetne tenni egy Wartburgra. Tárcsából sem passzol gyakorlatilag semmi, egyedül az Opel Monzát hallottam, de ahhoz is kell mókolni rendesen. Nem csak az a kihívás, hogy a nyereg jó helyen legyen, hanem hogy Wartburg agy esetén a nyeregszélesítés miatt ne érjen bele a féknyereg a tőcsavarok hátába. Nézd meg, mennyi ott a hely gyárilag!
Summa summárum: ha a kerékagyad még nagyjából gyári, és csak a tőcsavarok lettek rajta áthelyezve, akkor van hozzá hűtött fék szettem.
Egy kontraanyát szükséges oldani, és a rudazatra fixen rögzített anyán szükséges tekerni, növelve a hosszat. Korábbi fórumos üzenet szerint a gumitárcsa könnyen lehúzható a közepén áthaladó rudazatról.
De mondjuk két félből elég egyszerűen lehetne fémnyomni. Egy darabból nem tudom, mert ha ki is stancolható a szabásminta, akkor is még görgők között kellene meghajlítani, de egyszerre a hengert és a kúpot eléggé nehéz.
OK, mivel nem tudok aludni, még hozzáteszem, csak viccelek. Drágább lenne sokkal, és házilag is kevésbé kivitelezhető. De milyen csinos lenne! Na jó, mentem...
ez mondjuk sose értettem, hogy miért szalvéta méretű maradékokból pöttyöli össze magának mindenki a rezókat, amikor az egész külső részt egyetlen darabból, varratmentesen is meg lehetne csinálni. Persze kell hozzá pár szerszám, de a végén jó lenne nézni az arcokat, amint keresik a varratnyomokat :-)))