Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 495

Nem értem, Telekomnál (ügyfélszolgálat) beállított lapos tévék vakító élessége 5 perc alatt fárasztotta a szememet és megfájdult tőle a fejem, amelyik meg a boltban van nincs ilyen élesre, kontrasztosra beállítva, így gyengébb a látvány mint a CRT. A CRT tévétől nem fájdul meg a szemem és a fejem és a Hitachi VHS éles és színes, mégis kellemes és nyugtató a szemnek, nem bántja, nem fájdul meg tőle, nem fárasztja..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 494

Más egy Sanyo, más egy Hitachi, Panasonic, Sharp, Aiwa stb. stb. (kép, felbontás, szín, hang, külseje, belseje, mechanikus hang),  tulajdonképpen mindegyik más, ettől érdekes. Egy műsor rögzítős doboz, vagy DVD felvevő digitális jellegéből adódóan egyforma képet és hangot produkál, külsejük is, a szomszédé is, enyém is. A VHS magnóknál más volt a rokonnak, más a szomszédnak, más nekem (mást látott mindenki).

 

Egy m3 adón nincs mit HD-ben nézni, sőt talán egy ilyen jellegű készülék még ront a pixeleken egy korábbi műsorokat adó televízió adása esetén. Egy újat, mint mondjuk az új Dallas lehet, hogy érdekes azon nézni, csak maga a szereplők és a téma egy iszonyat.. Foci Meccseket, azokat hirdetik elsősorban HD minőségben, viszont a Focit vagy szeretni vagy nem szeretni lehet, nincs arany középút ennél a kategóriánál.. Egy Kasza Tibit meg minek HD-ben nézni, a Szuper TV2 teljes képernyősen jön be, azért felveszem, hogy a Hitachi videó minőségében nézhessük vissza, meg közben megy maga a Hitachi videó és vissza játszva megváltoztatva a színeket és képminőséget az eredeti adáshoz képest játssza vissza, viszont egy sima nem ilyen készülékkel már nem biztos, hogy felvenném ezt a műsort, sőt.. ugyanez igaz az Édes Életre is alkalomszerűen, a színek és maga a videó miatt a felvétel.. Nem a műsor.. Az régebben volt, utoljára Seherezádé (mint új), vagy Rosalinda (vissza nosztalgiázva több mint 10 év után), Életképek, mert akkor mikor ment nem néztük egyáltalán, bepótoltuk.. Mostanában más nincsen amit maga a műsorért is érdemes lenne felvenni..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 493

Az biztos hogy VHS kazettán filmet nézni még a mai napig is megvan a varázs, egész más hangulata van mint egy HD felbontású film megnézésének.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 492

.. ha kicseréli egy az újabb fajta technológiára..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 491

http://kepfeltoltes.hu/view/140410/CIMG1623_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

Ezen készülék működésileg rendben. Induláskor mindig egy pár másodpercig egy enyhe morgása van a "kuplungnak", ez mindig pár másodperc után elcsendesedik és az alap üzemi hang (fej forgásán) kívül semmi sem hallatszik a gépből, ezen dolgok azonban a technológiához hozzá tartoznak, mondhatni ezek adják meg a savát borsát a dolognak. A későbbi technológiára én is élnék egy hasonlattal:

 

Olyan mint amikor egy cukor és vérnyomásbetegnek, só, cukor,és fűszerek nélküli ételeket kell ennie.. Csak ott ha már 'valahogy' megbetegedett az ember, a saját érdeke, hogy cserébe (ilyen étkezés mellett) jól érzi magát a bőrében.. Míg a technológiánál és a (különleges, ritka készülékeknél maradva amiből nem sok készült világszerte) itt inkább a szolgáltató jár jobban, vagy akinek előtte is egy hitvány, vagy kommersz készüléke volt..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 490

Amikor egy fél napon át tartó áramingadozás után  elment a televíziónk táp egysége majd körülnéztünk a tévé piacon, mind új, mind használt, nos a használtakból a sz-rokat adják el, vagy hibásak, vagy azok a nagyon régi fa dobozos, nagy bazi képernyős és nem olyan szép képpel rendelkező, mint a későbbi műanyag és eredeti Japán képcsöves készülékek, mondjuk Videoton. Nos, egy ilyen magán adás vétel hirdetés tv megnézése során, az eladó a kis szobájába tette az eladni szándékozó tévét, a nappalijában már ki volt cserélve egy bazi hosszú tégla lapos tévére, alatta egy az utolsó években Tesco áruházakban is kapható volt gagyi, kommersz kinézetű és minőségű kerek vezérlő gombú  LG videómagnó. Az eladni szándékozott tv egy nagy képernyős, így batár, ronda készülék volt és az eladó harmadszorra sem értette meg megnézés után, hogy még gondolkodunk rajta, viszont több mint valószínű nem fog kelleni, így ez most tárgytalan, nem visszük el. Olyan volt, mint már már erőszakos, hogy vigyük el.. Egy másik eladónál pedig Videoton tv, viszont a bazi 68-as képátlós és fakeretes, nem olyan képminőséggel, mint a későbbi műanyag külsejűek és Japán képcsövesek (TS3353) például. Nos, ott az eladó, ennél a Videoton TV-nél átállt a Telekom csak Scarton jövő tv adásaira, mellé a vezetékes telefon. Nem fiatal párok voltak, viszont nem kriptások, még jó, valamiért esetleg sosem használtak mobilt és a kedvezményekkel, hogy így jobban járnak elfogadták, hogy még egy vezetékes telefon is gazdagítja a lakásukat, mobilosoknak nem értem minek kell még, hogy vezetékes is legyen a lakásban, mikor attól való megszabadulás is egy folyamat része volt eddig.. Szóval, ott a lakásban ennek a házaspárnak egy öreg, nem a legjobb minőségű és nagy batár készüléktől megszabadulva vesznek egy laposat és a kedvezményekkel úgy érzik, királyság a váltás, az ilyenek szempontjából ez így van, akiknek előtte egy gagyi, vagy batár, nem túl szép és különleges minőségű készülék volt, még nem is kérdéses, hogy szebbet látnak utána, viszont akinek ettől sokkal szebb és jobb volt.. Na persze ez nem oly sok embert érint (akiknek nagyon ritka, különleges, jó és még mindig hibátlan készülékük volt).. Így a váltás nem esik nehezére sok embernek, hiszen előtte egy sokkal sz-rabb minőségű és működésű és rondább készülékük volt..

 

A telefon dolgot akkor sem értem, mobil buzi, meg bunkofon, ami elnevezés nem a méretétől volt bunkofon, hanem a viselkedéskultúrától, ahogyan kezelte akinek mobil készüléke volt, szóval ezen korszak után és jelenben ahol még mindig a mobil készülékek oly nagy slágerek, vezetékes telefon használatának megcsappanása után újra szolgáltatás összekötéssel vezetékest vissza a legtöbb embernek?!

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 489

A lapos, ha már másra nem használható, mondjuk egy megsérült képernyőjű, ha a 'nagyon csúnya' eltört részt leválasztjuk a képernyőről, akkor lámpának még mindig hasznosítható, fénycsöves fényű megvilágítás a szobában, (mint a tantermekben az iskolákban) elég hangulatos és állítólag kis fogyasztása miatt nem kell a nagy lámpát égetni, mégis világos van a szobában.. Ha már nem érdemes megjavíttatni, de még világít, lámpának még mindig hasznosítható ebben a formában.. :-))))))))

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.10 0 0 488

A Hitachi videómagnók közül a VT-110E és a VT-420E a legjobban kinéző és legjobb minőségű.. Milyen szép szó, videómagnó..

 

Voltak akik ki szerettek volna oktatni, hogy "ember, digitális világban élünk, merevlemezes DVD felvevő satöbbi satöbbi" - tényleg?????! Micsoda újdonságot tudtam meg azoktól az emberektől, még azt is elárulták, hogy számítógép is létezik már a világban, meg megállítható és visszanézhető tv adás.. :-)))))

 

Media Marktokban pedig a műszaki cikkek tabletekből, mobil telefon hegyekből, laptopokból és lapos televíziókból áll, "mániám" valahogy ezekre a készülékekre úgy érzem nem fog kiterjedni, valahogy nem tudnak beindítani.. Házi -mozi, ennyi vezeték, hangfal(szóró), kacat, ronda egy gép meg kell hagyni.. ..és milyen drága az ára.. inkább egy valódi mozi.. azt nem pótolja a házi...

 

Szedtem már szét lapos monitort, láttam a belsejét, a kétoldali (fény)csöveket melyek megvilágítják, belsejétől sem tudok valami nagyon beindulni, legfeljebb a szakadékba lehajítani.. Lapos jól esik, ahogy olvastam valahol a tehénsz-r is lapos..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.08 0 0 487

Ez hogyan mutat?:

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140408/CIMG1621_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

Van akiknek ez az újfajta digitális technológia mint ami most terjed egyre jobban tényleg tetszik? Totál sima kép, műies, nagyon más stílus, nem kell szemcsésnek lenni a képnek, viszont olyan (jó idejű bárányfelhők az égen) sem rossz, analóg technikának megvan a maga szépsége, még maga Benkő Dániel is egyszer azt nyilatkozta, hogy az analóg technikát szereti (lemezjátszóról volt szó) viszont az analóg, az analóg.. Analóg hangrögzítés, analóg képrögzítés stb. stb..

 

Mi tud tetszeni az embereknek ebben az 'új' technológiában? Az újdonság? Az, hogy lapos a televízió, az, hogy jééé Net kapcsolat is van a tévén? A tv adás, húúú de jó, mint egy képeslap a képe, teljesen sima, az élesség a szemüknek nem fárasztó, le sem tudják venni róla, egyszerűen vannak dolgok amiket nem értek, hogy ebben a digitális technikában mi tud tetszeni valakinek?.. Előtte annak nagyon sz-r analóg készülékei lehettek és így el van tőle ájulva, mert egyszerűen nem tudom elképzelni.. Áruházakban nézve a lapos tévén az adásokat, vagy egyes feltöltéseket a neten, mi tud ebben tetszeni? Vagy mint korábban a válság előtt, hogy megy a tévénk, meg videónk, viszont hétvégente a pláza az úticél és "vásároljunk már egy új készüléket, azt már ami otthon van unjuk, ideje kicserélni", mint Amcsiban 3 évente az autókat, ha kell ha nem lecserélni?!

 

 

maczkohathy Creative Commons License 2014.04.08 0 0 486

1, nem gyártanak, maximum elvétve dvd-video kombókat

2, az új készülékek (2000-es évektől kb.) szerkezeti felépítése egy vicc

 

példának azt tudnám fölhozni, hogy a Hummer és a Trabant is autó.

 

Az általam beírt típusok a Hummer kategória ebben a műfajban.

Előzmény: Törölt nick (485)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.08 0 0 485
Miért felejtsem mert már nem gyártanak vagy amit gyártanak olyan hitvány minőségű??
Előzmény: maczkohathy (483)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.07 0 0 484

Ha nem sietsz, pajtás, még az is lehet. hogy hazahozom előled, holott semmi szükségem rá :-))

Előzmény: Törölt nick (481)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.07 0 0 483

Nem a piskóták közé tartozik:

 

 

Az új videókat felejtsd el, puszta jó tanács.

Előzmény: Törölt nick (481)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.07 0 0 482

Ha nincs széthajtva, igen.

Előzmény: Törölt nick (481)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.07 0 0 481

Panasonic NV FS 100 HQ Nationaltaláltam egy ilyet 10000 ft-ért megéri??

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.07 0 0 480

Új VHS lejátszót gyárt még valamelyik cég? Esetleg valamelyik kis manufaktúra???

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.07 0 0 479

Érdemes egy ilyenbe befektetni ION Audio VCR 2 PC.

Egész jó áron van az ebay-en.

http://www.ionaudio.com/products/details/vcr-2-pc

Újonnan nem derül ki mennyibe kerül.

 

http://www.ebay.com/ctg/ION-Audio-VCR2PC-VHS-VCR-/71853989

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.07 0 0 478

Még jó, hogy átnéztem, csak hozzáértem, persze (kihúzott állapotban) a kis hangpanelhez és platty, egyből leesett, pedig csak hozzá értem, a forrasztás rajta ami nem gyári egy pöttyintéssel volt rajta, úgyhogy egyből elengedte, újraforrasztottam, az már le nem jön, csak nyákkal együtt. Hibátlan készülék, ékszíj kissé megnyúlva (főzőgetéssel, egyik szaki tanácsára javult a helyzet), viszont ki kell cserélni úgy stabilabb + a gombok nem mindig érintkeztek első nyomásra és a teszt kapcsoló is kontakt kiszáradt volt, szerencsére volt itthon kontakt spray, természetesen nem áram alatt és várva vele ameddig elpárolog azért, mostanra már nincsen semmilyen kontakt érintkezési probléma és a gombok is érintkeznek rajta elsőre. Sajnos a fék műanyag részt kicserélhették rajta, (kazetta fészek csavarján látszik, hogy azt kiszedték, mert a cseréhez annak kiszedése nélkülözhetetlen) mert ugyan ez nem hiba, szalag indításkor a szalag feszítő nem szépen fokozatosan megy a szalaghoz, hanem csap egyet, károsodást ez nem okoz a szalagban, csak egy csapó hang hallatszik, sajnos mivel a korábbi ilyen hasonlóktól már megszabadultam, ezért amire ki lehetne azt cserélni, hogy ezt a jelenséget ne csinálja, már nincsen meg nekem, ez marad ilyen. Viszont hibátlan a gép, jó a felvétele és a lejátszása is, nincs rajta szellemkép a felvételén és lejátszásán és nem vibrálgat be ilyen fekete jellegű csík sem, igazi analóg technika, Scart ki és bemenettel (egy az egyben) ellátva, nem annyira színes mint egy VT-110E, de azért kellemesen színes és jó a mechanika auto jellegű hangja.. Van benne Hyper sáv is, persze hamarosan az analógot a Telekom lekapcsolja, de ameddig ez bekövetkezik, adhatnának valami nézhető műsort is a tévében, hogy megjárathassam az 'öreg készüléket'..

 

Az Úr készülékével amit hirdet biztos nincsen ilyen probléma, de hát más abba betenni egy szalagot és más ebbe..  Viszont van aki a másikat kedveli, ezt már megvettem, egy korábbi szerelő azt mondta amikor tönkrement egy ugyanilyen készülék, hogy "az már az enyém"..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.07 0 0 477

Köszi, most vettem egy másikat:

 

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140407/CIMG1597_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140407/CIMG1598_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

 

Viszont jó ötlet, hogy itt is hirdeti, ad rá + esélyt, hogy esetleg hamarabb elvigyék..

 

 

 

Előzmény: négyker (476)
négyker Creative Commons License 2014.04.06 0 0 476

 

 

Eladó  LG LV280 videorecorder ,  távirányítóval.

 

 tökéletesen működik!

 

a képen egy dvd készülék alatt látható.

 

5000 ft

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 475

USB vs VHS magnó, olyan mint a VHS kombi DVD videó..

Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 474

Digitalizáláshoz bármely olyan készülék megfelelő amelyik szép képpel lejátsza a szalagot, a hangsáv ha mono a lejátszani kívánt anyag, akkor jó egy mono VHS, lehetőleg Euro Scarttal digitalizálni az anyagot, hogy mindkét hangszóró szóljon ebben az esetben is. Ha azonban a digitalizálni kívánt felvétel HI-FI készülékkel lett korábban rögzítve, kár mono készülékkel lebutítani és úgy lementeni digitális formátumba, hanem ebben az esetben, érdemes beszerezni egy  HI-FI VHS-t, vagy S-VHS-t, hogy ugyanúgy kerüljön digitalizálásra mint ahogyan rögzítve lett korábban a szalagra. (Mono, vagy HI-FI változatban).

Előzmény: Törölt nick (473)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 473

Digitalizálásra milyen vhs magnót érdemes használni???

 

 

http://prohardver.hu/hir/az_usb-s_lemezjatszo_utan_itt_az_usb-s_vhs-magno.html

Ilyet érdemes venni?? Az ebayen egész elfogadható áron van.

http://www.ebay.com/ctg/ION-Audio-VCR2PC-VHS-VCR-/71853989

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 472

Elhiszem, hogy vannak akik örülnek, hogy végre vége a VHS korszaknak, főleg az ilyesmi kontár- alja szervizesek, meg a rendre átb-szott ügyfelek, főleg ha a jövőben már nem lenne rájuk az embernek sose szüksége.. Erről azonban nem a VHS, meg a készülékek tehetnek..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 471

A "tönkretehetetlen mechanikát" bizonyos szervizesek figyelmébe feltétlen ajánlható és előnyös, aki kicserélt nekem egy műanyagból álló vezérlő szerkezetet 'hétköznapi nevén kuplungot - Clutch assy', azért mert megsárgult a színe, egy hófehér szinte új kinézetűre. Mondanom sem kell, a kicserélt, hófehér, a szalagot úgy húzta ki, hogy .... használhatatlan volt, majd mondtam, hogy vissza, amit kivett, a megsárgultat, mert azzal nem volt semmi működési gond, - így visszakerült a készülékbe és továbbra sem csinált semmilyen rendellenességet..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 470

Ha jól meg van csinálva a legtöbb készülék jól üzemel, amilyen videókat, főleg Hitachi-kat eladtak a használt piacon, nos vagy csontra tönkre volt menve, vagy volt olyan is amelyik el volt állítgatva (mechanikán érzékelő pozíciója), hogy ne menjen már olyan stabilan, a gyári ragasztó a csavaron fel volt szakítva és a mester ember garancia címkével a külső burkolatának csavarját leragasztotta. Nem csak áthangolta akkoriban Nyugati normáról Keletire a készülék Tuner egységét, hanem még valamit el is állított rajta. Visszaállítottam, azóta működik stabilan.

 

Nekünk az eredeti Hitachi VT-110E készülékünk akkor 'jó szakihoz' került, amikor 1986.-ban át kellett hangoltatni a Tuner egységét a Nyugatiról a Keletire, pedig előtte házilag megpróbálták áthangolni és sajnos elment benne az az IC ami indította az egészet, ám olyan emberhez került utána aki villamos mérnök volt és nem IC-t cserélt benne, hanem a részlegesen sérült IC-t (ismerve az IC felépítését) kondenzátorokkal oldotta meg a javítását. Soha semmi bajunk sem volt a készülékkel, rendesen át is hangolták, mindent felvett és lejátszott stabilan és tökéletes minőségben.

 

Úgyhogy az sem mindegy, hogy kihez kerül egy készülék, mint felhasználó, vagy mint szerelő..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 469

A mechanika ha jól működik az a képen úgyis látszik, vagy ha nem.. és ez a fő, hogy mi látszik a képen..:

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140405/CIMG1578_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140405/CIMG1577_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140405/CIMG1585_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 468

A 'tönkretehetetlen készülékek' elfelejtették volna Mörfi híres törvényét, mely szerint minden el tud romlani..

maczkohathy Creative Commons License 2014.04.05 0 0 467

Egy F77 jó vétel, ha nem hibás. Öntvény tönkretehetetlen mechanika. Egyelőre nem is áll az ára túl magasan. Agumigörgő dolgot nem nagyon értem, nekem az F75-ben és az FS88-ban minden további nélkül teszi a dolgát. A későbbi modelleket nem szeretem már, azok amolyan "intergagyi" felépítésűek ezekhez az öntvény szériásokhoz képest (szerintem).

Előzmény: Törölt nick (458)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.05 0 0 466

Hát szomorú kár hogy nem nekem.

Előzmény: Peter Altenberg (460)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!