Keresés

Részletes keresés

barnetto Creative Commons License 2000.09.10 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Itt olyan recepteket gyujtenénk, melyekhez a kertben termelt növények, fuszerek jól hasznosíthatóak, vagy szabadtuzön készülnek.
Paradicsomszezonban íme egy finomság:
Gazpacho (hideg, uborkás paradicsomleves)
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma (a lila és a poré még jobb), 1 kg paradicsom, fél kígyóuborka, 1 zöldpaprika, 2 gerezd zúzott fokhagyma, cukor, só, örölt bors, olivaolaj.
A paradicsomból 3 db-ot félreteszünk, a többit 1 pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzva összeturmixoljuk. A hagymát, a 3 szem paradicsomot, az uborkát és a paprikát apró kockákra vágjuk, a fokhagymával együtt 1 tálba tesszük. A paradicsomlevet sóval, borssal, cukoral ízesítjük és az olajjal simára keverjük, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Hidegen jó.
üdv. barnetto

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!