Keresés

Részletes keresés

GPF Creative Commons License 2002.03.25 0 0 354
rouhun!

Nem megy el a mail, visszaüzen a mailbox.hu.

Előzmény: rouhun (353)
rouhun Creative Commons License 2002.03.25 0 0 353
GPF:

szeretném in is a mélemre kérni (kapni) a recepteket:)
köszike elöre is!

Előzmény: GPF (351)
Oriza triznyák Creative Commons License 2002.03.25 0 0 352
igen a keverőlapát az megvan meg azt be is tudtam tenni de magán az edényen van egy luk és van hozzá egy csavar amit nem tudom mire kell használni mert nem találtam semmi helyet ahova beleillenék a lukkal ugyanis nem passzol össze
Előzmény: GPF (351)
GPF Creative Commons License 2002.03.25 0 0 351
Milyen luk meg csavar?
Az aljában kell lenni egy keverőlapátnak, ami kivehető, ha az nincs, az ciki, akkor szervíz.
Előzmény: Oriza triznyák (350)
Oriza triznyák Creative Commons License 2002.03.25 0 0 350
Sziasztok

GPF tanácsára itt is próbálkozom hátha sikerrel járok, anyuéktól kaptam egy kenyérsütőt funai névre hallgat, elég régi darab és elveszett a használati utasítása enélkül meg nem merek nekikezdeni a sütésnek mert van egy -két dolog amivel nem vagyok tisztában / luk meg csavar fogalmam sincs merre hogyan /, ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék érte :)
előre is köszi

üdv
O.T.

GPF Creative Commons License 2002.03.21 0 0 349
Megnéztem ezeket az összetevőket. A listám eléggé E ellenes, marha sok minden rákot, allergiát, halpusztulást... okoz szerinte.

Ezek az anyagok nem szerepeltek benne, amiből azt a következtetést vontam le, hogy talán mégsem vészes az a "liszt".

Pár nagy előnye azért van:
1. Szinte lehetetlen elrontani vele a kenyeret.
2. A kész kenyér még meg is repedt már többször, ami nekem nagyon tetszik és ízlik és hagyományos módon nem sikerült ilyet elérnem.
3. Gyors programon is lehete félbarna kenyeret csinálni.

Úgyhogy én fogok még venni. Nem mindig ezt használom, de pl most hétvégén vendégség volt, és olyan sikereket arattam a kenyerekkel, hogy négyet is kellett csinálnom. Ebből kettő volt ilyen sütnivalós, magokkal dúsítva. Nem lett volna idő a hagyományosra. A sima fehér meg beesett.

Ilyen sütnivalóból csak félbarna van, vagy vannak másmilyenek is?

raistlin Creative Commons License 2002.03.13 0 0 348
GPF!

Nekem már nincs itthon, de ugyanebben a topicban 185. hozzászólásban már írtam a Sütnivaló összetételéről. Sajna E-számok nélkül, csak a megnevezésüket. De ha alapos a táblázatod, akkor ezek alapján is megtalálod:

Kunsági Gabonaőrlemény, hzi kenyérsütéshez, félbarna
Összetétel: búzaliszt, rozsliszt, szárított élesztő, búzaglutin, növényi zsiradék, amiláz készítmény, citromsav, tejsav és aszkorbinsav

Előzmény: GPF (347)
GPF Creative Commons License 2002.03.13 0 0 347
Nincs valaki előtt az a sütnivaló liszt?
Van egy anyagom az E-kről, megnézném, hogy mik vannak benne.
Előzmény: raistlin (344)
GPF Creative Commons License 2002.03.13 0 0 346
Üdv a kezdő megszállottak között!
Mail ment.

A konyha-trükkös topicban most volt egy almás- kenyérféle recept. Ahhoz sütőpor kell.

Sütött már valaki sütőporosat a kenyérsütőben?

Előzmény: Törölt nick (345)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 345
Sziasztok!
Eddig még nem jártam "nálatok", de most már nagyon korog a gyomrom a jó kis receptek hallatán, és szívesen ki is próbálnám őket, de kenyérsütőnk még nincs. Viszont nagyon gondolkozunk rajta. Talán majd most! Egy kérésem azért akadna: kedves GPF légyszi küldd el az e-mail címemre azokat a híres recepteket. Előre is köszi.
E-mail: hazine.szilvia@autopalya.hu
Előzmény: raistlin (344)
raistlin Creative Commons License 2002.03.11 0 0 344
8-D

OFF
Az emberi evolúció és a disznóké egyaránt! 8-)
ON

Előzmény: Thomas (343)
Thomas Creative Commons License 2002.03.09 0 0 343
Igy müxik az evolucio..:-)))
Viszont a kenyer megint kicsusszant...
Előzmény: raistlin (342)
raistlin Creative Commons License 2002.03.08 0 0 342
Inkább a szervíz. Előbb halnék éhen, semhogy disznózsírt használjak.
Előzmény: Thomas (341)
Thomas Creative Commons License 2002.03.08 0 0 341
Vagy, ha meg garancialis akkor azonnal irany a szerviz, lasd amit en csinaltam..
Előzmény: raistlin (339)
Thomas Creative Commons License 2002.03.08 0 0 340
Disznozsirozom....
Előzmény: raistlin (339)
raistlin Creative Commons License 2002.03.08 0 0 339
Tegnap megint beleragadt a kenyér a Clatronic-ba. Pedig úúúgy kivajaztam! Feladom. 1 hétre.
julian7 Creative Commons License 2002.03.07 0 0 338
Irtó nagy meglepetés ért: lementem a GRoby diszkontba (ott van a Mechwart térrel szemben, a Szász K. utcában), és legnagyobb megdöbbenésemre GL200 és RL190-et emeltem le a polcról. Mire felocsúdtam, már a barna kenyeret sütöttem 20% teljes kiőrlésű rozslisztből, és a metróban vett kunságiból.

Egy kicsit sok cukrot raktam bele, és az első kelesztés végén megijedtem, hogy kevés lesz bele az egy kiskanál francia élesztő, és beleraktam még másfelet. A + fél kiskanál még OK lett volna, de a tészta is kemény volt, és túlkelt az amúgy is tömör állagú kenyér. Azért még finom!

Majd megpróbálok kevesebb élesztőt tenni az egyikbe, és lefotózom ;-)

GPF Creative Commons License 2002.03.07 0 0 337
De, soknak tűnik az élesztő. Talán azért, hogy gyorsprogramon is nagy kenyér legyen.
Előzmény: KelemenGy (336)
KelemenGy Creative Commons License 2002.03.06 0 0 336
FEHÉR KENYÉR 2. (kb. 75 dkg-os) Hozzávalók: 60 dkg sima liszt, 4,4 dl langyos víz, 1,5 csomag instant élesztő, 2 teáskanálnyi só, 2 teáskanálnyi cukor. Gyorsprogramon (2:20) világos vagy közepes színnel sütjük.

Mit szóltok hozzá? Nem túl sok a 1,5 csomag élesztő? Meg szerintem a víz is sok lesz ennyi liszthez.

Előzmény: rouhun (335)
rouhun Creative Commons License 2002.03.06 0 0 335
Mindenkinek aki maga süti kenyerét,,ajánlom figyelmébe a következő oldalt!

www.konyhamester.hu

üdv,rouhun

raistlin Creative Commons License 2002.03.04 0 0 334
No Problem!

Használtam már kenyérbe gyömbért, juharszirupot, rozsos-burgonyás kenyérbe őrölt köményt.

Csak az Öcsém olyan kis finnyás, hogy neki nem szabad megmondani, mit raktam bele. Akkor megeszi ő is.

Előzmény: GPF (333)
GPF Creative Commons License 2002.03.04 0 0 333
Én is imádom a kaprot.
A kérdés nem gúnyos volt, és már meg is adtad a választ!
Előzmény: raistlin (332)
raistlin Creative Commons License 2002.03.04 0 0 332
GPF!

Olyan ilyesztő a kapor? Én speciel nagyon szeretem a finoman, óvatosan, harmonikusan válogatott fűszereket. A fokhagymás só és a 2kiskanál kapor nagyon finommá tette a kenyeret. A családnak is ízlett.

A Sütnivalóval eleinte nagyon meg voltam elégedve, de előre programozott sütést nem lehet vele csinálni (egy éjszaka alatt az élesztő túlkel belőle), ezért leálltam róla.

Előzmény: GPF (331)
GPF Creative Commons License 2002.03.04 0 0 331
Kapros?
Hogy is van ez?

Vettem én is olyan sütnivalót. Vannak benne E-k, de gondolom az élesztőben is van. Ennek a sütnivalónak a lényege, hogy szinte alig lehet elrontani a kenyeret? Ha nincs kedvem pepecselni, majd ezt használom esetleg egy kis ezzel-azzal megbolondítva.

Azért nekem továbbra is félig sima búza, félig teljes rozs keverék a csúcs. Tele magokkal.

Előzmény: raistlin (327)
raistlin Creative Commons License 2002.03.02 0 0 330
Köszi, ma reggel ettük meg a végét.
Most sütöm a következőt, de kicsit elbénáztam, mert kevés élesztőt tettem bele és egyáltalán nem kelt meg, viszont tök trutyis lett. Leállítottam, tettem még bele élesztőt és lisztet is, aztán újraindítottam az egészet elölről. Most kezdi a sütési fázist, aztán még 55 perc. Kezdek én is éhes lenni.
Előzmény: bigabatka (329)
bigabatka Creative Commons License 2002.03.02 0 0 329
Raistlin!

Huuuu! De megéheztem!

Nagyon szép kenyér lett/volt gondolom már elfogyott. :)

bigacsiga Kata

Előzmény: raistlin (327)
Mallory Creative Commons License 2002.03.01 0 0 328
Kedves GPF!
1000 hála és köszönet a sok receptért!
Nagyon ígéretesek, lesz mivel próbálkoznom az elkövetkező 1-2 hétben... :o)
Előzmény: GPF (326)
raistlin Creative Commons License 2002.03.01 0 0 327
Sziasztok!

Olyan heppi voltam, hogy végre sikerült megint ehető és formára is kenyérszerű és kenyérnek is kinéző produktumot előállítani, hogy gyorsan megörökítettem.
Itt lehet megnézni, ha valakit érdekel. Kicsit féloldalas, de ennél nagyobb baj sose legyen!

GPF Creative Commons License 2002.03.01 0 0 326
Könyörgésed meghallgatásra talált!

A rozsliszttel nagyon érdemes kísérletezni. Nagyon finomak azok a kenyerek.
Talán először próbáld ki a sötét rozslisztet. Attól is barna a kenyér, de kicsit kevesebb a héjtartalma.

Előzmény: Mallory (323)
raistlin Creative Commons License 2002.03.01 0 0 325
Thomas!

Én is használtam, de engem megijesztettek az adalékanyagok (E-komponensek). De ha téged nem zavar...

Egy pici só és vaj hozzáadásával még finomabb lesz!

Előzmény: Thomas (324)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!