Kedves kezdő kenyérsütők, mielőtt felteszitek a kérdést, hogy milyen gépet vegyetek vagy hogy milyen kenyeret süssetek elsőre, feltétlenül olvassátok el, kérlek, ezt a hozzászólást, ahol megkapjátok a legfontosabb infókat az elinduláshoz -úgymint gépleírásokat, tapasztalatokat és recepteket: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67615512&t=1001728
igen a keverőlapát az megvan meg azt be is tudtam tenni de magán az edényen van egy luk és van hozzá egy csavar amit nem tudom mire kell használni mert nem találtam semmi helyet ahova beleillenék a lukkal ugyanis nem passzol össze
GPF tanácsára itt is próbálkozom hátha sikerrel járok, anyuéktól kaptam egy kenyérsütőt funai névre hallgat, elég régi darab és elveszett a használati utasítása enélkül meg nem merek nekikezdeni a sütésnek mert van egy -két dolog amivel nem vagyok tisztában / luk meg csavar fogalmam sincs merre hogyan /, ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék érte :)
előre is köszi
Megnéztem ezeket az összetevőket. A listám eléggé E ellenes, marha sok minden rákot, allergiát, halpusztulást... okoz szerinte.
Ezek az anyagok nem szerepeltek benne, amiből azt a következtetést vontam le, hogy talán mégsem vészes az a "liszt".
Pár nagy előnye azért van:
1. Szinte lehetetlen elrontani vele a kenyeret.
2. A kész kenyér még meg is repedt már többször, ami nekem nagyon tetszik és ízlik és hagyományos módon nem sikerült ilyet elérnem.
3. Gyors programon is lehete félbarna kenyeret csinálni.
Úgyhogy én fogok még venni. Nem mindig ezt használom, de pl most hétvégén vendégség volt, és olyan sikereket arattam a kenyerekkel, hogy négyet is kellett csinálnom. Ebből kettő volt ilyen sütnivalós, magokkal dúsítva. Nem lett volna idő a hagyományosra. A sima fehér meg beesett.
Ilyen sütnivalóból csak félbarna van, vagy vannak másmilyenek is?
Nekem már nincs itthon, de ugyanebben a topicban 185. hozzászólásban már írtam a Sütnivaló összetételéről. Sajna E-számok nélkül, csak a megnevezésüket. De ha alapos a táblázatod, akkor ezek alapján is megtalálod:
Kunsági Gabonaőrlemény, hzi kenyérsütéshez, félbarna
Összetétel: búzaliszt, rozsliszt, szárított élesztő, búzaglutin, növényi zsiradék, amiláz készítmény, citromsav, tejsav és aszkorbinsav
Sziasztok!
Eddig még nem jártam "nálatok", de most már nagyon korog a gyomrom a jó kis receptek hallatán, és szívesen ki is próbálnám őket, de kenyérsütőnk még nincs. Viszont nagyon gondolkozunk rajta. Talán majd most! Egy kérésem azért akadna: kedves GPF légyszi küldd el az e-mail címemre azokat a híres recepteket. Előre is köszi.
E-mail: hazine.szilvia@autopalya.hu
Irtó nagy meglepetés ért: lementem a GRoby diszkontba (ott van a Mechwart térrel szemben, a Szász K. utcában), és legnagyobb megdöbbenésemre GL200 és RL190-et emeltem le a polcról. Mire felocsúdtam, már a barna kenyeret sütöttem 20% teljes kiőrlésű rozslisztből, és a metróban vett kunságiból.
Egy kicsit sok cukrot raktam bele, és az első kelesztés végén megijedtem, hogy kevés lesz bele az egy kiskanál francia élesztő, és beleraktam még másfelet. A + fél kiskanál még OK lett volna, de a tészta is kemény volt, és túlkelt az amúgy is tömör állagú kenyér. Azért még finom!
Majd megpróbálok kevesebb élesztőt tenni az egyikbe, és lefotózom ;-)
Olyan ilyesztő a kapor? Én speciel nagyon szeretem a finoman, óvatosan, harmonikusan válogatott fűszereket. A fokhagymás só és a 2kiskanál kapor nagyon finommá tette a kenyeret. A családnak is ízlett.
A Sütnivalóval eleinte nagyon meg voltam elégedve, de előre programozott sütést nem lehet vele csinálni (egy éjszaka alatt az élesztő túlkel belőle), ezért leálltam róla.
Vettem én is olyan sütnivalót. Vannak benne E-k, de gondolom az élesztőben is van. Ennek a sütnivalónak a lényege, hogy szinte alig lehet elrontani a kenyeret? Ha nincs kedvem pepecselni, majd ezt használom esetleg egy kis ezzel-azzal megbolondítva.
Azért nekem továbbra is félig sima búza, félig teljes rozs keverék a csúcs. Tele magokkal.
Köszi, ma reggel ettük meg a végét.
Most sütöm a következőt, de kicsit elbénáztam, mert kevés élesztőt tettem bele és egyáltalán nem kelt meg, viszont tök trutyis lett. Leállítottam, tettem még bele élesztőt és lisztet is, aztán újraindítottam az egészet elölről. Most kezdi a sütési fázist, aztán még 55 perc. Kezdek én is éhes lenni.
Olyan heppi voltam, hogy végre sikerült megint ehető és formára is kenyérszerű és kenyérnek is kinéző produktumot előállítani, hogy gyorsan megörökítettem.
Itt lehet megnézni, ha valakit érdekel. Kicsit féloldalas, de ennél nagyobb baj sose legyen!
A rozsliszttel nagyon érdemes kísérletezni. Nagyon finomak azok a kenyerek.
Talán először próbáld ki a sötét rozslisztet. Attól is barna a kenyér, de kicsit kevesebb a héjtartalma.