Keresés

Részletes keresés

vernegyula Creative Commons License 2006.01.19 0 0 15120
Esetleg pontosabban kki és hol?
Előzmény: vigéc (15119)
vigéc Creative Commons License 2006.01.19 0 0 15119

Van egy iszonyú drága Rudy Projectem, de nem jobb, mint az 1200 Ft-ért vett munkavédelmi szemüvegem. Még a designe sem sokkal!!! Viszont a munkavédelmiből van színtelen, sárga, kék, barna, szürke lencsés. Mivel ezek bevizsgáltak, tuti UV-szűrősek és szilánkmentesen törnek. Egy barátom cége árulja, a társaság nagy része ezeket hordja. Egy méterről már a külleméről sem mondja meg senki, hogy nem sportszemüveg.

csirketojas Creative Commons License 2006.01.19 0 0 15118
en iden egy SH+ sportszemuveget kaptam a paromtol, 3 fele lencse van hozza, plusz fejpant, textiltarto es egy kemeny dobozos tarto.
Meg csak 2 napig volt a fejemen, de eddig jonak tunik...:-))
Cst.
Előzmény: Jackalka (15109)
Jackalka Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15117
Sziasztok!
Köszi a gyors válaszokat, Oakley boltban már voltam, a Lab-ben, mutattak egy jópárat le is esett az állam, a Half Jacket például elég komoly volt, de a többi se kutya; csak hát az ár a minőségért fizetni kell. Ezt a Rudy Project-et megnézem majd meg a Cébét is, esetleg még Bollé ill. Uvex, ezekről tudtok vmit?
Mentem bankot rabolni 10 perc múlva jövök:D

Ui: Vizsgázunk és félünk v mi

Dani
Krechl Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15116

Jó estét mindenkinek!

Kaptam a Hervisben meleg waxot, és vettem kantni élezőt is, állítható szögűt.

Holnap nem érek rá a lécekkel foglalkozni, de a péntekem rászánom. Jól felkészítem a léceket a következő hétre.

SLskier Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15115

Cébé-t, mint márkanevet ismerem, de nem tudok róla semmmit.

3 éve egy RudyProject RydonSX napszemüveget használok. Télen síeléshez, nyáron teniszhez, futáshoz és utcára. Gyakorlatilag 3 éve "folyamatosan" a fejemen van :) Ennek ellenére tökéletes, "újszerű" állapotban van és karcmentesek a lencsék.

A formázható szárainak és ornyergének köszönhetően tökéletesen fejre alakítható. Így nem csúszkál és kényelmes minden sporthoz.

Idéntől az Oakley megtámogat napszemüveggel és síszemüveggel. Jövő héten megyek érte. Kíváncsi vagyok milyen lesz, sokat várok az Oakleytól.

Előzmény: Schefir (15113)
badmad Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15114

Mindenféle vaxnak kettős hatása van:

1. Ápolja, óvja a talpat a káros "kiszáradástól". Hüjén hangzik, de tényleg, nézd meg a léc talpát 2-3 nap sízés után és meglátod, hogy elkezd kifehéredni a talp anyaga. Na ez ellen jó a minél mélyebbre bevitt vaxanyag.

2. Gyorsítja a lécet azáltal, hogy optimalizálja a hó és a talp közötti kapcsolatot, súrlódást, bármit, ami köztük van. Ezért kellene hóhőmérő, és az alapján kellene vaxolni. Én általában az előző napi hó minőségéhez lövöm be, kivéve, ha éppen ráhavazik, vagy hirtelen olvad. Ezeket reggel a szálláson is észre veheti az ember.

Schefir Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15113
És a Cébé, tudsz róla valamit? Mondjuk én nem halottam róla, énis úgy tudom az Oakley a király - de ez a szemcsi eléggé meggyőzött. Leírása alapján tökéletes az UV szűrés, és még jobban is érzem magam benne mint a tavaly pár órára kölcsönkapott Oakleyban (lehet hogy csak azért mert az enyém...).
Előzmény: SLskier (15111)
Schefir Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15112

Én Cébé-t vettem, és eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. Direkt "hegyiszeműveg" - sziklamászáshoz és síeléshez ajánlják, és lepattintható fejpánt + oldalsó kis hideg/szél/oldalfény ellen védő műanyag van rajta. Ezeket leszedve egy frankó kis utcai napszemcsi lesz belőle. Eddigi síeléseim során nem bírtam napszemüvegbe selni (jól tönkre is vágta a szemem a nap végére), mert zavart hogy nem emelkednek ki a kontúrok, nem éreztem jól benne magam. De ez nagyon jó. És "csak" 16 ezer volt (amiből 10000-t nyertem tombolán... :))

SLskier Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15111
Egy jó, sportolásra is használható napszemüveg 25 ezer Ft-tól indul... Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor Oakley és Rudy Project közül válassz! Ez a két márka minőségben fényévekkel előrébb jár, mint a többi.
groover- Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15110

hi!

nézd meg az alpina-kat. van egy-két fajta a hervisben is.

Jackalka Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15109
Sziasztok!

8feketebari, idén voltam kint a Nánási úti "outlet/raktárban", egy kabátot sikerült beszerezni, az árak kb megegyeznek pl a Premier outletcenterével, csak ott pl ilyen H/H kabát nem volt, a rendes márka boltokban (West End, stb)meg kétszer ennyibe kerül.

Szeretnék venni síelésre is alkalmas napszemüveget, de olyat ami utcai használatra is alkalmas, nem tudnátok ajánlani vmi jó boltot?

Dani
Előzmény: 8feketebari (15104)
SLskier Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15108

A k2 nagyon jó bolt, szinte mindent lehet kapni, amire egy síelőnek szüksége van. Egy a baj, hogy nagyon a "felső réteget" célozzák meg és ennek megfelelően talán a város egyik legdrágább boltja.

Ruhából szinte csak Spyder van :)

Előzmény: 8feketebari (15104)
AgentOrange Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15107
nem beszélve arról, hogy mennyivel könnyebb fordítani talpon a lécet.
Előzmény: kneissl (15106)
kneissl Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15106
Vaxolás kapcsám lehet időnként hallani, hogy a kezdőknek nem kell vaxolt léc, hogy ne menjen annyira.
Tapasztalatom alapjám a vaxolt léc nagy előnye az oktatásnál, hogy egészen kis lejtőn lehet már siklani a léccel, és a tanulónak nincs félelemérzete a lejtő miatt, ellenben annyi lendület össszejön, hogy a figurákat meg tudja csinálni, és ráérezzen arra, hogy milyen az, amikor siklik a léc.
Előzmény: Krechl (15102)
AgentOrange Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15105

de nem is kell századmásodpercekért küzdenem.-))

Előzmény: Krechl (15102)
8feketebari Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15104

Cst, köszi! :o)

Az outlet jelleg nem zavart volna, de ha a Hervissel egy szinten van árban, nem feltétlenül utazom át érte a várost...

A K2 sí- és snowboard központtal van valakinek tapasztalata (cuccok, szerviz)?

Már csak 24 nap - kezdek zsongani... :o)

Előzmény: csirketojas (15101)
kneissl Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15103
Decathlonban van TOKO.
Előzmény: Krechl (15089)
Krechl Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15102

én a vaxot leginkább a talp védelmében használom (olyan mint kéznek a kézkrém), természetesen jobban csúszik tőle, de ezt az előnyt nem csak száguldozásban lehet kamatoztatni, valamint "smooth" lesz tőle a siklás:-))

A megjegyzés jogos, de a te ínyencséged cseppet sem általános!

Előzmény: AgentOrange (15100)
csirketojas Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15101
Szia,
mi hetvegen, szombaton voltunk ott, sinadragot szerettem volna venni magamnak.
Sajnos, nem kaptunk.
Ez tenyleg inkabb egy raktarhelyiseghez hasonlatos bolt, rengeteg ruhaval (mi a sifelszereles szobaba nem mentunk at, arrol nem tudok nyilatkozni), de nem olyan, hogy kivalsztod a tipust, aztan a meretet, es akkor abbol kapsz is.
Tenyleg outlet, odamesz, ha eppen van a tipus es a mereted, akkor valamivel olcsobban megveheted. Nem egy hudenagyon olcsobb sajnos. Kb. mint most a Hervis teli akcioja...

Cst
Előzmény: 8feketebari (15092)
AgentOrange Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15100
"

Csendben jegyzem meg, hogy a waxolás a nagyobb siklási sebesség érdekében történik, ami ellentmond a száguldás elleni felhördülésemnek."

ez így azért nem jellemző, én a vaxot leginkább a talp védelmében használom (olyan mint kéznek a kézkrém), természetesen jobban csúszik tőle, de ezt az előnyt nem csak száguldozásban lehet kamatoztatni, valamint "smooth" lesz tőle a siklás:-))

Bakkkkkker, pedig megfogadtam, hogy figyelek arra, hogy mikor lesz a 15000-ik hozzászólás, erre tessék, már le is léptük.

Előzmény: Krechl (15097)
8feketebari Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15099

Köszi!

Megbízható, minőségi cuccokat árulnak?

Előzmény: Krechl (15097)
Krechl Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15098
Szia Gyula!

mire vagy kiváncsi? Nagyon szívesen megosztom veled és mindenkivel az információimat.
Fendels Tiroler Oberland-on, -ban van. Jó messze. A Kaunertal-i gleccser közelében, illetve a többnapos bérletek mindkét terepre érvényesek, + a kaunertali fedett uszodába is korlátlan belépést jelentenek. A közelben van még Fis-Ladis-Serfaus síterep is.

http://www.bergfex.at/fendels/

István
Előzmény: Gyula (15095)
Krechl Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15097

Alaposan megélénkült a topic. Hurrrráááá!

Csendben jegyzem meg, hogy a waxolás a nagyobb siklási sebesség érdekében történik, ami ellentmond a száguldás elleni felhördülésemnek.

8feketebari!

A sielok.hu-n találtam - van valakinek tapasztalata velük?

http://www.sielok.hu/torma.htm

Sí és snowboard ruházati outlet

Raktár és üzlethelyiségünk címe:
Budapest, III. kerület., Nánási u. 17-19. (5 percre az Árpád-hídtól)

Úgy rémlik, hogy a Hó Show-n tőlük szerettem volna kabátot meg nadrágot venni a feleségemnek, de nem tudták garantálni az esetleges cserét méretprobléma esetén. ha jól értettem ez egy raktár, nagyon jó árakkal, és csak telefonos bejelentkezésre nyitnak, viszont bármikor.

István

Krechl Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15096

A Hervisben kerestem, de nem volt. Lehet, hogy csak elfogyott. Toko meleg waxot Veszprémben sem kaptam a HEFA-nal, pedig ők a beszállítók :((

Előzmény: vau1111 (15091)
Gyula Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15095
Konkrétan Fendels.

Nem egy felkapott, tömegturizmusra alapozó síterep, ellenben családoknak nagyon ajánlják. Remélem beválik. Ugyan messze van (780 km), de olcsóbb mint Szlovákia.

5 ágyas apartman, pályaszálláson 50€/nap. A bérlet pedig felnőtteknek 6 napra 112,5€, viszont 10 éves korig gyerekeknek ingyenes.

Erről a helyről esetleg lehetne még konkrétabban? :) Akár magánban is, megköszönném. (kiss(dot)gyula15(at)chello(dot)hu)

8feketebari Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15094

na, ez aztán nyomatékosra sikeredett...

bocs

Előzmény: 8feketebari (15092)
Butch Cassidy Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15093
Ezzel szemben én... :))

Szóval, én külföldön szoktam venni, Ausztria kisebb-nagyobb sportboltjai elegendő csábítást jelentenek.

Én a TOKO-ra szoktam rá, de lehetne bármelyik másik nagyobb név is (SWIX, MAPLUS, RODE, HOLMENKOL, START - ezeket mind rá merném tenni a lécre).

Van otthon három minőségben teljes sorozatom: HF, LF, System-3, egy Nordlite zöld, egy molibdénes fekete, meg egy teljesen univerzális fehér is, ami vszleg semmire sem jó igazán, de új lécre, mások lécére, Normafához kövezni illetve nyári tárolásra megteszi.

Hőmérséklet szerint általában három fokozat van a sorozaton belül: kék, piros vagy sárga. Előfordul, hogy keverem őket, de mindhármat biztos nem, annak nincs értelme. Ha lehet hóhőmérsékletet mérek a pályán, ha ez nem megy, akkor legpróbálom a levegőből, neadjisten az időjárásjelentésből kitalálni, hogy mi lehet a terepen. Néha sikerül. :)

Az oldalára csöpögés viszont nem zavar, rögtön vasalás után leszedem, ha meg nem, hát úgyis lepattog a hidegben.

A vax szaga valóban nagyon romantikus (mint a barlangászoknak a karbid :)), de egészségtelen, főleg a magas flourtartalmú. Zárt helységben elvileg tilos is használni, profi vaxmesterek pedig gázálarcban nyomják. Persze, ők egész nap szívják, nem csak fél óráig.

A fenti metódus egyébként csak a kezdet, toppingnak van még mindenféle extra: különböző porok és folyadékok, vizes hóra, extrém hidegre stb. Ezek viszotn aranyárban vannak, úgyhogy ez részemről már csak elmélet.
Előzmény: AgentOrange (15090)
8feketebari Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15092

A sielok.hu-n találtam - van valakinek tapasztalata velük?

http://www.sielok.hu/torma.htm

Sí és snowboard ruházati outlet

Raktár és üzlethelyiségünk címe:
Budapest, III. kerület., Nánási u. 17-19. (5 percre az Árpád-hídtól) 

Köszi!

bari

vau1111 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 15091
Hervis, lehet ott is kapni melegvax-ot, Toko. Általában csak kettős csomagolásban van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!