Keresés

Részletes keresés

rali Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2715
Mindjárt küldök egy ügyes is lejátszóprogit hozzá.
Előzmény: Volt tüzér (2702)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2714
A hatodik oldalon, felül van három kis kép. Az alsó és a felső van meg nekem. A középső képen a Dvina kínai változatának a HQ-2-nek a makettje van. Azt direkt nem vettem meg.
Előzmény: Blue_Sky_007 (2712)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2713
A linken a mentés máskéntet kérjétek. :-(
Előzmény: Blue_Sky_007 (2712)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2712
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2711

Talán így:

Átneveztem avi-ra, most így megy a windowsos lejátszóban.

Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2710
Úgy veszem észre ez így nem megy.
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2709

A mail deliveri visszadobja.

Nem bírja el a chelló.

Fölteszem ugyanoda, de átnevezem zip-re.

ne tömörítsd ki, csak nevezd át, úgy le fogod tudni tölteni.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2707)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2708

Kösz!

Előzmény: Blue_Sky_007 (2707)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2707
Akkor széttördelem, és zippként átküldöm.
Előzmény: Volt tüzér (2705)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2706
Hát azért még van mit vacakolni rajta. És ahhoz képest, hogy kínai gyártmányú a makett, félelmetesen precíz. Bár nem sokat foglalkoztam rakétákkal, de azért nagyon sok fontos elemet felfedeztem a rakétán is, meg a TZM-en is. Még azok a táblázatok is megvannak a rakéta testén, amiket annak idején zsírkrétával folyamatosan vezetni kellett. A legnagyobb bánatom, hogy magyar egyenruhás figurákat nem tudok hozzá szerezni, mert akkor meg tudnám csinálni a rátöltést diorámán. Ugyanettől a gyártól már megvan az indító állványom is.
Előzmény: Blue_Sky_007 (2704)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2705
Tömörítsd le rar-ral vagy zip-pel, akkor ha más nem, apránként átjön. Az a baj nálam, hogy csak html fájlként jön át, azzal meg nem tudok mit kezdeni.
Előzmény: Blue_Sky_007 (2703)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2704
Gyönyörűen ki van dolgozva ez a makett.
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2703

Nem hiszem, hogy el tudom küldeni. 9,5 MB.

Egyébként a Quick Time playerrel tudod lejátszani.

Ha telepítve van a gépedre, akkor elindul magától egy kisanlakban.

Vagy letöltésre teszed, és utána lejátszod valami lejátszóval.

Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2702

Bár ez nem video, de valami köze van a témánkhoz:

(Lásd képek)

Más: a filmedet nem tudtam elindítani. Ha el tudnád küldeni az obsitos_55kukacchello.hu-ra

Előzmény: Blue_Sky_007 (2701)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2701
Előzmény: Blue_Sky_007 (2700)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2700
Megpróbálok csinálni egy élvezhető minőségű videóklippet a rátöltésről, úgy hogy a netre is fel tudjam tenni.
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2699

Ez így volt, én alapvetően egy egyszálbelű gyerek voltam, és hát érdekesen néztem ki amikor tanítottuk be a srácokat, és lógtam a tzm gerenda elején az 55 kilómmal.

A rajpk is rátudott segíteni, mert Ő segített emelni az egyes kezelőnek a gerendát.

De mindjárt megnézem a filmen hogy is volt a szereposztás.

Ilyen nálunk is volt, nálunk a legjobb kézikövető egy kőműves volt.

Volt olyan kézikövetőm, aki velem versenyzett, hogy a működésit gyorsabban, és pontosabban csinálja meg mint én. Nem sokkal maradt el mögöttem.

Az elején nem volt nagy baj a sorállomány összetételével, emlékszem volt olyan söfőröm, aki tejeskocsit vezetett valami 500 ezer km-t igazolt neki a cég amikor bevonult, ez a srác a TZM-el úgy állt be az állványhoz, hogy a fordulónál a kocsi 4 kereke érintette a földet (a hajam égnek állt). Soha egy balesetet sem okozott.

A végén kaptam olyan sofőrt aki AVIA-n tanult 30 km volt mögötte, a bevonulás előtt vizsgázott és azt várták, hogy benzin nélkül tanítsam meg neki mindazt, amit a régieknek. Ekkor kezdett elmenni a kedvem az egésztől.

Előzmény: Volt tüzér (2698)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2698

Még egy: Még erős nosztalgiával emlékszem vissza a börgöndi időszakomra. Ott olyan jó képességű (bár csibész) sorkatonáink voltak, hogy később sehol nem találkoztam ilyennel. Alapanyagnak ott volt a Videoton, a Köfém, az Ikarus. Egyszerűen nem volt olyan szakkezelő sorkatonánk, akinek ne lett volna valami olyan szakmája, ami a beosztásához passzolt. Bár volt néhány kivétel is. Emlékszem, hogy kézikövetőnek mindig valamilyen esztergályos félét kerestünk. És egy Lamik Ferenc nevű favágó mindenkit kenterbe vert. Olyan finom keze volt azokhoz a kerekekhez, hogy azóta sem emlékszem nála jobbra. Igaz a műszerekhez a kabinban fingja sem volt.

Egyszer a kannibál századparancsnok asztal mellett jegyezte meg, hogy a kannibál katonának nem okosnak kell lennie, hanem erősnek. Na nem is emlékszem 45 kilós kannibálra. 90 - 100 kilósra már inkább.

És tudod, hová raktuk mindig a legnehezebbet? Rátöltésnél a rakéta orrára. Ha jól emlékszem, hármas kezelő. A legerősebb meg tekert.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2695)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2697

Hát nem tudom, nálunk a zsuzsi a 2(?) ládában lévő cölöpverő volt, teljes szerelékével (két rúd amit összetekertünk, és a kb 50 kg-os négyfogantyúval ellátott öntöttvas súly, amit ráhúztunk a csőre)

Szerintem ekkora bakit nem követhettünk el, hogy átnevezzük :-))

De beszélek más kanyikkal is :-))

Előzmény: Volt tüzér (2696)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2696

Na várj csak! A zsuzsi a PV kabin talpán lévő kalapács utánzat volt. A Kannibáloknak volt egy szerszámjuk - cölöpverő - de azt marinéninek hívták.

Volt még valahol samu is, de annak a feje valóban olyan kalapács formájú, a zsuzsi meg hengeres volt.

Mindez nem helyi sajátosság, ezt én Debrecenben tanultam.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2695)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2695

Jártam Pilisen, tudom milyen. Én is utaztam ilyen riksán, de kókusz területe se volt rosszab, mármint a kannibál katonák szempontjából.

Azt azért tudni kell, hogy a bevonuló "nyeszlett" sorkatonákkal (anyámasszony katonáival" meg kellett tanítani a két tonnás rakéta rátöltését futásból, fedezékből Vv-ben ruhaként (mondjuk mindezt hegyre fel).

Egyszálbelű 45 kilós srácokkal ez lehetetlen lett volna.

Ezért kellett egyfajta természetes konditerem, ami a PU futómű, valamint a "zsuzsi" gyakori markolászásával sikerült megteremteni.

Amikor kopasz hadnagyként kikerültem (akkor még rávtiként), éjszaka ellenőriztem a területen, amikor csörömpölést hallottam, arra vettem az irányt, és éjjel fél kettő körül az egyik állvány oldalában az "öreg katonák" éppen oktatták a "kopaszokat", ami abból állt, hogy fekve kinyomást gyakoroltak a zsuzsi rúdjával. Persze elzavartam aludni őket, de amikor szdpk lettem, akkor értettem meg milyen fontos a jó kondi. Mondjuk azt el lehet érni nappal is.

Előzmény: Volt tüzér (2693)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2694
K4 parancs.
Előzmény: Blue_Sky_007 (2687)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2693

Ezt maguk a kannibálok sem tudták, még az öregebbek sem. Nekem egyszer az egyik "öreg" kannibál rajparancsnok azzal jött, hogy valamikor az ősi - ínségesebb - időkben embert ettek, és azért ragadt rájuk. Tudod, mi lett a következmény?

A PU kerekeit le szokták kapcsolni az állványról, és az csak volt, általában ponyvával letakarva. Na ezzel - a riksával - futottak két kört a nagy körön. Jártál már a Pilisen? Mert akkor tudod, hogy milyen élmény lehetett. Többet engem nem próbáltak megetetni ezzel a marhasággal.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2686)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2692
Ez a "szintén" rám nem érvényes. Én mindig csapatnál melóztam. Valami nagy ember lehetett az úr, és ráadásul olyan, aki nálunk sose járt, hiszen a rendszeres vendégeinket ismertük. Ha másból nem, hát hírből.
Előzmény: Kuruc71 (2683)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2691

Volt szélkompenzálás és szélhatás kompenzálás

Nem tudom, ültél-e már PV kabinban viharban. Mint ha a háborgó tengeren ülnél egy lélekvesztőben. Az indikátorokon a függőleges jel az antennák közepéhez volt kötve. A szélhatás kompenzálás azt csinálta, hogy a függőleges jelet az antennák hirtelen mozgásától függetlenítette. A szélkompenzálás pedig az SZDC (Mozgó cél kiválasztó berendezés) jóságába rontott bele, hogy a szél által sodort passzív zavar felhőt a komplexum ne érzékelje mozgó célként. Viszont ekkor előjöttek a hegyek.

Előzmény: Boltív (2680)
Volt tüzér Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2690

A rakéta nem a Rávti-től kapta a Max fel parancsot, hanem azt saját maga generálta, és azt hajtotta végre. Ezt a parancsot a rakéta akkor is végrehajtotta, ha megszűnt mögötte az irányítást, vagyis "visszahívták a vezérlést".

A rádiógyújtó úgy működött, hogy a földről kisugárzott K3 parancsra aktiválódott, és elkezdett impulzusokat kisugározni. Ha volt cél - márpedig miért ne lett volna, másképp a K3 nem ment volna ki - az arról visszaverődött impulzusokat számolta és mikor elért egy bizonyos szintet - ez azt jelentette, hogy működési távolságon belül van a cél - akkor robbantott.

Hozzáteszem, sosem voltam kannibál, ezek a dolgok csak a rendszertechnika tanulmányaimból felmerült emlékek.

Előzmény: Kuruc71 (2677)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2689
Átnéztem Altzheimertől szenvedő tekervényeimet, de nem emlékszem ilyen nevű szakemberre a környezetemből.
Előzmény: Kuruc71 (2683)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2688

Kedves Boltív kolléga volt osztály és szobatársam, magánba egy telcsiszámot küldhetnél azért, egy sör erejéig majd találkozhatnánk.

Visszaküldöm majd az enyémet.

Előzmény: Boltív (2681)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2687

Egyébként igazad van, a rakéta irányításáért felelős antanna vevő az hátúlról figyelte a parancsokat. a robbantásért felelős meg előröl. Ha jól emlékszem a rádiógyujtó képes volt a robbantási sugarat is megadni, vagyis azt hogy a töltetet elöl, középen, vagy hátul robbantsa.

Ugya ez alapján lehettet olyan célra robbantani ami a rakéta előtt volt, olyanra ami mellette volt, és olyanra amit egy kicsit már elhagyott. De itt már a memóriám igen Altzheimer kórós. :-))

Előzmény: Hpasp (2682)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2006.02.18 0 0 2686

Hogy miért voltunk kannibálok? Qrvára nem tudom, lehet hogy Krisztus előtt 1000-rel már a név adott volt. :-))

Valamikor talán érdekelt, de nem kaptam választ akkor sem rá. Lehet hogy valami urban legend miatt.

Előzmény: Boltív (2681)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!