Akkor én valamit benéztem,azt hittem fordról van szó,bocsánat. Ott tényleg úgy van,PN-es volt egyik barátomnak,emlékszem az ott hullámzó víz mennyiségre és érdekes hogy úgy sem ázott be.
Köszönöm az önzetlen segitőkészségeteket..., sajnos el mulasztottuk , az utólag logikusnak látszó kontrollok elvégzését..., elvitték az Alfa GT-.., ha visszahoznák .,az ajánlásokkal kezdenénk rögtön., jobban mondva egy azonnali Fékkapcsoló cserével.Mindenképp Visszajelzek ha aktualizálodna .
Az ok egyszerű, pl ha az udvaron mosok és úgy hagyom a gépet mozdítás nélkül, másnap reggelre a betét és a tárcsa közötti felületi korrózió, oda tapasztja a betétet a tárcsához.
Fordult már elő és egy jó nagy pattanással szakadnak el egymástól a felületek.
Fagypont alatt ez ugye lehet kellemetlenebb.
A szárítás természetesen csak pár másodperces idő, az ECU ettől függetlenül lereagálja.
Amúgy ha megnézed a nepper telepeken hónapokat rohadó verdákat, elég szépen néznek ki a féktárcsák az odaverő esőtől-
Az ilyen gépeknél a szokásos jelenség az oda korrodált fékbetét lenyomat a tárcsán, ami elég nehezen tűnik el a későbbiekben.
1.4b focus II hibákat olvastam pár hete és ott írta egy tapasztalt hogy az ablakmosó cső nyomta vagy csöpögtette oda a folyadékot. Nem agyalás,de eszembe jutott.
vw , merci par ilyen gaz/fek utan be irja hibanak.
biztos.. valamennyire. :) , mert mikor lusta vagyok szetszedni egy nyeszergo feket, igy szoktam lehuzni az ugyfel altal felkent uvegesedest a betet/tarcsa komborol. )
...ettol fuggetlen meg lehet fek.kapcs baja annak az alfanak., de ugytunik a kerdezo elobb inkabb kerdez ,mint ellenoriz.
A bosch edc vezérlők ha működtetett fékpedált látnak, akkor elveszik a teljesítményt, van hogy hibakód nélkül is.(próbáld ki, nyomj rá a fékre bal lábbal menet közben - nyilván alkalmas helyen, ne forgalomban - , el fogja venni a tüzet a vezérlő.)
Ha jól rémlik, 3 volt körüli feszkót a jelszálon már működésnek vesz a vezérlő.(ezt okozhatja egy 21/5w izzóval szerelt testhiányos hátsó lámpa is).
Gyakorlati tapasztalat is volt vele, mondjuk nem pont 1.9jtd-vel.
Biztosan nem volt hozzányúlva a porlasztókhoz.Akkor lehetséges hogy tényleg ott gyűlik össze néhány csepp víz,és a kiáramló levegőtől lehet látni apró buborékokat ami pont úgy néz ki mintha szivárogna valami.
mivel azt nem írtad még egyszer sem hogy mit csinált a szerelőd rajt a hűtőtőmítővel feltöltésen kívül így nem gondolom hogy kivette a porlasztó(ka)t a helyükről, de sokan nem tudják hogy az alatta lévő tűzkarika egyszer használatos és a porlasztókat nyomatékra kell húzni.
ha így csinálják akkor nincs szivárgás, de megjegyzem gázolajat nem szokott onnan visszafújni, szóval kétlem hogy nem a csövektől szivárog le a tövéhez
Jó kérdés---,bevállalhatunk volna simán egy fék .kapcsoló cserét , vagy legalább paraméterben tesztelgetni a kapcsolót....,ugy olvastam , hogy van egy VDS kontroll rendszer , pl ABS-ASR és még egyébek felügyeletével megbizva ezen az autón...display hibajelzéssel---. Áttételesen motor ECU kommunikációval visszacsatolásban.., ilyen vonalon nyilván belejátszik a féklámpakapcsoló is.., eetleg ilyesmire gondolsz??? esetleg gyakorlati tapaszatod is volt?
Ma volt időm jobban megnézni és tényleg a porlasztócsúcsok alatt van szivárgás,ami ugye csak gázolaj lehet,rosszabb esetben vízzel kevert gázolaj. Ez a tömítetlenségi hiba mitől alakul ki és javítható-e? A kocsi ahogy írtam is tökéletesen indul hidegben is,nem füstöl,nem fogy a vize.
Erötlenné válik, motorfordulat alapjáratra esik vissza, az alapjárat egyenletes marad, motor nem áll le! Gázt ad, elindul és tökéletesen megy tovább ""
Egy jó útmutató ötlet aranyat érne , kezek magasban, mert megsüllyedtünk...
AlfaRomeo GT.2005. 1.9 JTD. 290.000Km
Szavahihető Űgyfél szerint..., alapesetben kitünően megy az autó..., véletlenszerüen ez történik : Erötlenné válik, motorfordulat alapjáratra esik vissza, az alapjárat egyenletes marad, motor nem áll le! Gázt ad, elindul és tökéletesen megy tovább. Nem kell leállitani-ujrainditani hogy a normális állapot helyreálljon.
Müszerfalon hibajelzés nincs, Hibakód Nincs.
Ms.ecu.s.reg. verzióval néztük : Minden paraméter az elvárt értéken belül volt---legalábbis diagkor.