Keresés

Részletes keresés

hsarkany Creative Commons License 2005.01.18 0 0 6293
Sziasztok!

Blanka: amikor 4 éve elkezdtem a diétát (ki is gyógyultam, csak visszaestem, azért kell ismét diétáznom), én is drazsé formájában szedtem a Nystatint (nekem senki nem mondta, hogy rágjam szét), de úgy tudtam, egy-két éve beszüntették a gyártását. Ezért írja föl por alakban a doki. (Illetve most külföldről hozatok be drazsét, de az elég borsos árú.) Te itthon veszed a drazsét?
Amikor por alakban szedtem, akkor rosszul voltam tőle (ezért kérem azóta kapszulában), egyébként nem.
Előzmény: Blanka31 (6290)
bence_6 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 6292
Szia Blanka31!

Miért nem lehet extraszűz olívaolajat használni? Én kizártam minden tejes cuccot az étrendemből, - mert érzem, hogy nem jó - és helyette olívaolajat haszálok

Olívaolajból több féle van:

- sima finomított
- szűz
- extra szűz

Azt, hogy nem lehet szűz- és extraszűz olívaolajat használni, azt én arra alapozom, hogy nekem ezt mondták az egészségfarmon (feltételezem a rengeteg teszteredmény alapján, amik a rendelkezésükre állnak), illetve nekem is ezt hozta ki a vega-teszt.

Egyszer volt, hogy nekem nem hozta ki a készülék a szűz olajat, de azóta mindig, szóval ezzel nem kísérletezek.

Ehhez az egészségfarm hipotézise (ha jól emlékszem), hogy a finom szemcsés dolgok általában nem jók, mert azt talán jobban hasznosítják a gombák, mint tápanyag (de tényleg nem emlékszem igazán, mert 2003 novemberében kaptam fejtágítást, azóta meg ilyesmiről nem diskuráltunk a kontrollok alkalmával, de már nem ártana egy felfrissítés).

Szóval ennyi, ha az ember meg tudja oldani, hogy sima finomítottat egyen, szerintem egyen olyat (bár ilyet nehéz találni a boltok polcain).

üdv

Bence
Előzmény: Blanka31 (6291)
Blanka31 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 6291

Szia Bence6!

Miért nem lehet extraszűz olívaolajat használni? Én kizártam minden tejes cuccot az étrendemből, - mert érzem, hogy nem jó - és helyette olívaolajat haszálok.

Olvastam, hogy sokan írtok a Protexinről, meg egyéb kapszulákról, de most van egy szer - ezt egy gasztroenterológus ajánlotta - ami állítólag 2. generációs probiotikum, mert a bacik mellett prebiotikum is van, tehát rögtön tudnak mit kajálni, így tovább élnek. Ő azt mondta, hogy a Protexin addig hat, amég az ember szedi, mert nincs hozzá prebiotikum, és nagyon hamar elhalnak. Ennek a neve ProGastro, kb. 5.000 Ft, és patikában árulják. Nem kapszulázott, hanem por, amit vízbe kell tenni.

Előzmény: bence_6 (6274)
Blanka31 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 6290

Szia Hsarkany!

Nystatint már lehet kapni drazsé formájában is, nem kell a porral vacakolnod. De a por abban jobb, hogy a szájban, nyelőcsőben, gyomorban is őli a gombákat. Ezért a drazsét is szét kell rágni!:) Én is szorgalmasan rágom, 6 db-ot naponta. Még egy kérdés: Te nem vagy rosszul a Nystatintól?

Előzmény: hsarkany (6284)
babbancs Creative Commons License 2005.01.17 0 0 6289

Sziasztok!

Először is köszönöm, hogy válaszoltatok az előző levelemre, megint okosabb lettem 1 picit. Ti többnyire László doktornőhöz jártok?

A Candida okozhat ugyebár más betegségeket is. De lehet az is, hogy más betegség váltja ki? Azt hiszem erről kérdezett valaki a napokban a barátjával kapcsolatban. Ugyanis vasárnap véreset pisiltem, és kiderült, hogy be vannak gyulladva a veséim és a húgyhólyagom és azt mondta a doki, hogy a Candida okozta. És felírt 1 jó kis antibiotikumot, ami gyilkolja a baktériumokat. A jókat is ugyebár. Na, ha nem szedem be, beláthatatlan következményei lesznek. Így viszont a gyógyszer megint rá tesz 1 lapáttal a gombára....most attól tartok, hogy meggyógyul a vesém és utána megint kezdődik előlről....ilyenkor mit lehet csinálni? Mert a nőgyógyász (mert nálam nőgyógyászati bajokban jött elő a candida) ellent mond az urulógusnak. És fordítva. László doktornő nőgyógyász is egyben, vagy ezzel a problémával más dokihoz forduljak?

bence_6 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 6288
Szia Pálma!

Kösz az ajánlatot a spirulinára.

Azt esetleg még meg tudnád írni, hogy mennyire érezted a hatását, vagy nem volt annyira kézzelfogható?

üdv

Bence
Előzmény: Pálma34 (6279)
hsarkany Creative Commons License 2005.01.17 0 0 6287
Köszi, Igmand, máris sokkal jobban érzem magam! :))

Én igen régóta szedem az acidophylust, és jók a tapasztalataim (azért szedem). :)) Most én is azt a márkát szedem, amit te, napi 1-et. Nagyon jó hatással van az emésztésemre, ebből azt a következtetést szűrtem le, hogy akkor biztos javítja a bélflórát.
Előzmény: igmand (6285)
bence_6 Creative Commons License 2005.01.17 0 0 6286
Szia igmand!

Én az első néhany hónapban lefogytam azt a kb 5 kilot, utána vissza 2, és azóta +/- 1 kg-n belül mozgok.

Konditerembe én nem fogyni szeretnék menni, hanem erősíteni :-)
További fogyásra meg nem látok okot, mert nem fogyókúrás diétán vagyok, hanem anti-candida diétán, szerintem neked sem kell aggódni, ha annyit eszel, amennyi jólesik, és nem vagy egész nap éhes, szerintem tovább nem fogsz fogyni.

üdv

Bence
Előzmény: igmand (6285)
igmand Creative Commons License 2005.01.17 0 0 6285
Hát elmehet a P-be az a k..ög gyógyszerész, az a véleményem. Még ők szedik le a sápot a gyógyszerekért, azon gazdagodnak meg és még nekik áll feljebb! Ők elvileg a betegekért vannak, vagy nem? Hát nem...
Sajnállak nagyon, hogy így jártál! De szerintem igazad volt.

Köszi Bence! Én bio boltban vettem az Acidophilust, Laktobacillus, Acidophilus a neve és a márkája: Vitamin Station. Nekem a doki külön nem ajánlotta, de gondoltam, kipróbálom. Ennek a dobozára napi 1 kapszula bő folyadékkal bevéve van írva. Én ebéd után veszem be, úgy döntöttem. Asszem, azért megkérdezem a dokitól is, hogy mit ajánl. Egyébként én 2 hónap diéta után teljesen panaszmentes vagyok. Holnap megyünk kontrollra, kíváncsi vagyok, mit mond a doki. Mondjuk valamilyen szintem meg szeretném tartani a diétát, már csak az allergiám miatt. De hízni is szeretnék! Én is járok aerobikra, de nem hiszem, hogy konditeremtől, vagy akár aerobiktól hízni lehetne! Pedig te is elég sovány lehetsz akkor. Bár, ha megáll a testsúlycsökkenés mínusz max 2-3 kilónál, az még O.K., de több az már ilyesztő számomra! Köszi a válaszodat még egyszer!
Halli!
Előzmény: hsarkany (6284)
hsarkany Creative Commons License 2005.01.17 0 0 6284
Sziasztok!

Rég jártam erre (piszkosul el vagyok havazva melóval), most is csak azért jöttem, hogy kidühöngjem magam. Bocsi, de muszáj elmondanom. Múlt héten készítettek nekem Nystatint az egyik patikában. Tegnap este kezdtem volna szedni (addig tartott ki az előző adag), akkor vettem észre, hogy por alakban van. Ma reggel visszavittem, mondom, nekem kapszulában volt felírva (annyira rossz az íze, hogy rosszul vagyok tőle, nem tudom por alakban bevenni, pedig próbálkoztam becsülettel). Erre azt mondja nekem a "hölgy", hogy márpedig ő elő nem keresi a receptet, biztos nem kapszulában volt felírva (99%, hogy abban volt, mert mostanában mindig úgy írja a doki, otthon van még egy receptem, arra is úgy van írva). Ők nem fogják nekem töltögetni, annyit tud tenni, hogy ad nekem kapszulát, töltögessem én otthon!! Mondtam neki, azt már egyszer próbáltam (amikor még por alakban írta a doki), igen nagyon nem ment. Különben is, ha kapszulában volt felírva, én kapszulában kérem. Erre közölte a hölgy, hogy nem kellene kukacoskodnom, egy kis rugalmasság kellene részemről, nekik ez irtó nagy munka! Nekem nem az?? Ez az ő munkájuk, könyörgöm. Végül nagy kelletlenül közölte, hogy jó, akkor nekiül egy kolléganő, és megcsinálja, de csak holnap estére lesz kész!!! Majd metsző hangon elköszönt. Én még merészeltem megkérdezni, hogy úgy tudom (ezt az ő egyik kolléganője mondta), ha por alakban adják, tesznek bele cukrot, hogy ne legyen olyan rossz ízű, én viszont szigorú cukormentes diétán vagyok. Na, ezen megint fölháborodott, hogy mit képzelek én, miért tennének bele cukrot, ha nincs a recepten. Mondtam, azért merészelem képzelni, mert már előfordult. Erre azt válaszolta, hogy igen, ha úgy van felírva a mennyiség, hogy nem osztható, akkor kiegészítik cukorral!!! Most akkor én kínozom magam a diétával, és lehet, hogy épp a gyógyszerben van cukor?? Ráadásul az ő hibájuk miatt + 2x el kell(ett) menjek, és még ő pattog, még én vagyok a kukacoskodó.
Szerintetek is így van??
sweetbear Creative Commons License 2005.01.16 0 0 6283

Kedves Camlady!

Chlamydia vizsgálatot csináltattatok már? Igaz, hogy az nagyrészt tünetmentes, viszont ha tünetei vannak, az a húgyutakban jelentkezik.

Ha a bélben már nincsen Candida, akkor a Nystatint már felesleges szedni.

Viszont van olyan gyógyszer ami kifejezetten a húgyutak és a nemi szervek gombájára szoktak felírni, László drnő tudja ezt.

A másik dolog, hogy mint ugye minden betegségnek, ennek is lelki háttere van.

Erre a párodnak kell rájönnie, hogy mi ez. Lehet, hogy így elsőre ha ezt olvassátok, legyintetek egyet, én is ezt tettem mikor először hallottam, de miután tapasztaltam, rájöttem hogy ez igaz.

Nálam a Candidát szorongás okozta, persze ez egyéni életsorstól, élethelyzetektől függő, felesleges lenne leírnom, hogy nekem mi volt a konkrét helyzet, másnál úgysem ez okoz szorongást.

Érdemes lenne elolvasnotok egy-két könyvet ezzel kapcsolatban, az segít rávilágítani a dolgokra, ha másképp nem megy.

Ha gondolod, tudnék ajánlani egy-két könyvícímet.

Ettől függetlenül a chlamydia vizsgálatot is érdemes szerintem megcsináltatni.

Előzmény: camlady (6280)
Pálma34 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 6282

Szia camlady!

És a doktornőtől megkérdeztétek ezeket?

Az a labor ahol ő "dolgoztat"alkalmas ezekre a vizsgálatokra(igaz pénzbe kerül)

jobbulást

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.16 0 0 6281
nekem ez kicsit többnek tűnik, mint egy szimpla candida... komplett kivizsgálás gondolom volt már...(full! vérkép stb. stb.) Ott minen rendben volt? (ld. terheléses vércukor stb?)
camlady Creative Commons License 2005.01.16 0 0 6280

Sziasztok!

Új vagyok, és szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni! Nem nekem vannak panaszaim, hanem a barátomnak, aki az utóbbi időben eléggé nekikeseredett. Több hónap hozzászolását végigolvastam, sok hasznos infót kaptam, köszönet értük. Ezeket szeretném most kiegészíteni továbbiakkal, ha tudnátok segíteni.

Először is a betegségéről. Tavaly szeptember végén bizonyosodott be, hogy candidás. Vérből is kimutatták + Vega-teszttel (2 egymástól független helyen). Volt még colon terápia, ahol szintén ürült gomba. E mellett megkezdődött a diéta, probiotikum visszapótlása, nystatin és grapefruitcsep szedése, amit később paraprotex-szel váltott ki László dr.nő (mivel abban is van grapefruit-kivonat). Tehát tényleg mindent megtesz a párom, de a panaszok csak nem akarnak múlni. Pedig lassan 4 hónap is eltelt. A legfőbb tünet gyakori vizelet ill. vizelési inger. (Ez abszolút nem múlt el.) Mellette pattanás-szerű kiütések vannak a combján, hátán, nem sok, de tartósan megmarad. (Mostanában visszaszorulóban, van úgy, hogy már napokig eltűnik.) Ezenkívül vannak még a bőrén más elváltozások is (kipirosodás főleg az arcán, ill. ki(hajszál)eresedés a combon, mellkason, hason), de ezek is némileg javultak. Az utolsó két colon terápián már nem ürült gomba, a vega-teszt (megint 2 külön helyen) 100-as értéket mutatott. Tehát elvileg gyógyult, gyakorlatilag viszont...

Kérdéseim. Lehetséges, hogy ennyi idő nem szünnek meg a panaszok? (Ráadásul úgy hallottam, férfiaknál nem csak ritkább a betegség, hanem gyorsabban is múlik.)

Vagy esetleg nem jól diétázik? (Mondjuk 12 kg-ot fogyott, így nehezen hiszem. Jó, nem kölesen meg hajdinán él, de az alapvető dolgokat, mint fehérliszt, cukor, élesztő, vörös húsok teljesen kizárta.) Van értelme folytatni? Hiszen a belekben nincs ott a gomba. Vagy mégis?

Nem állhat-e a candida hátterében valami más betegség, ami a tényleges kiváltója a candidának, és nem fordítva van, hogy a candida váltja ki? (pl. izületi gyulladás?)

Több urológushoz is jár, de egyik sem tud semmit mondani, mert a tenyésztések mind negatívak. Korábban ugyan találtak többféle baktériumot, amit "szerencsére" antibiotikummal kezeltek, de mára semmi nincs. Ez elvileg jó is lehetne, csak úgy tudom, hogy pl. a candida kitenyésztéséhez a vizeletből nem elég a szokványos 48 óra. Nem tudtok olyan helyet mondani, ahol a normális (talán 20 nap?) ideig nézik? (Az se baj, ha fizetni kell, csak már biztosat szeretnénk tudni. Mert állítólag a nystatin nem öli meg a gombát a hólyagban, vagy netán a prosztatában.)

Bocsánat, ha hosszú voltam, de nem olyan sűrűn tudok netre jönni, így megpróbáltam összeszedni a gondolataimat.

Köszönök minden választ előre is!

Pálma34 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 6279

Szia Bence!

Én az ökonetes spirulinát ismerem,azt szedtem .Az ára sem vészes és elérhető itthon is.

üdv. Pálma

Előzmény: bence_6 (6278)
bence_6 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6278
saját írásomat kiegészítem

Ideírom, hogy mi tilos alapból nekem:
(valószínű ezen sokan vitatkoznának)

ez talán félreérthető, ezek nem kifejezetten nekem, hanem mindenkinek, akik az egészségfarmon próbálnak problémájukból kilábalni

Bence
bence_6 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6277
iqmand!

Igazából az a helyzet, hogy több féle cég gyárt acidophilus-t, nem tudom, te pontosan melyikre gondolsz.

Mindenesetre én az egészségfarmos acidophilus-t szedem.
(a neve Acidophilus + Bifidus kapszula)

ebből naponta 3x1-et kell szedni, ajánlottan étkezéskor, de tulajdonképpen bármikor lehet (és ha napi 3x2-t szeretne valaki szedni, akkor annyit szed, káros következménye nincsen)

Hasmenésem nincsen, ettől meg szerintem nem is lehetne. Sőt, ha már itt tartunk, a béltisztító, amit szedek, attól sincs hasmenésem (mivel nem hashajtó).

Fogyni fogytam, az igaz, de ez szerintem a diétának köszönhetően, nem pedig az acidophilusnak. Én 83 kg-ról indultam a 191 cm-mel, volt hogy lementem 78 kg-ra, de olyan 80 körül mozgok. (a fogyás meg is látszik rajtam, aminek én sem örülök annyira, de legalább majd ráveszem így magam a kondizásra :-) )

tapasztalataim egyébként jók az acidophilus-szal

Ha érdekelnek az egészségfarmos termékek, akkor található ismertető szórólap a süteményboltjukban, de ha más gyártóban bízol jobban, ott is találhatók hasonló termékek valószínűleg.

Pl nem tud valaki megbízható forrásból jó fajta spirulina alga kapszulát? A Sunrider-nek van ilyenje, csak sajnos Mo-n nem vonultatják fel a teljes repertoárt, mint ami az USA-ban kapható.

viszonyításhoz, az egészségramos acidophilus 3200 (egy havi adag), ha nem emeltek januárban

üdv

Bence
Előzmény: igmand (6276)
igmand Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6276

Bence6!

Kérlek, írj már le, hogyan kell szedni az Acidophylus kapszulát! A doki nekem nem mondta, de sok jót olvastam róla és kipróbálnám, de kicsit félek: hogyan kell szedni, napi egyet? Mikor kell bevenni? Étk. közben v utána? Nem lesz tőle hasmenése az embernek? Nem lehet tőle fogyni? Ugyanis attól félek a legjobban: 54-56 kg vagyok, 169 cm, ha már kicsit is fogyok, gyengének érzem magam. Tehát kérlek, írd le a tapasztalataidat! Köszi!

Halli!

Hippocampus Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6275

Sziasztok, Az USA-ban az egészségügyi minisztérium és a mezőgazdasági minisztérium ötévente kiad egy tudományosan megalapozott táplálkozási útmutatót. A legfrissebb a napokban jelent meg, aki tud angolul, annak hasznos lehet:

Dietary Guidelines for Americans 2005
bence_6 Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6274
Szia Babbancs!

Én 2003 novemberében kezdtem a diétát, az egészségfarmon. Azóta is oda járok, meg vagyok elégedve, és az eredményeim folyamatosan javulnak (amit érzek a közérzetemen is, meg a problémám javulásán is).

Hogy kinek hány hónapig szükséges a diéta az nagyban függ az egyéntől, de szerintem két-három hónap az túl rövid idő.

És állítólag ha kihagyjuk a krumplit, kukoricát, zöldborsót, akkor 2 hónap alatt meg lehet gyógyulni.

Azért szerintem nem ilyen egyszerű :-)

Hogy néhány alap kerülendő dolgon kívül az ember mit ehet, meg mit nem, azt nem árt egy ételallergia-vizsgálattal megállapítani (ami nem olyan nagyvonalakban vizsgál, hogy liszt, tej, tojás stb., hanem sokkal részletesebben).

Emellett folyamatosan szedem az Acidophilus + Bifidus kapszulát, utóbbi másfél hónapban pedig egy új terméküket, egy természetes béltisztítót (gyógynövényalapú), aminek jó hatásai vannak. (pl sokkal kevésbé visel meg, ha valami olyat eszem, ami nekem árt).

Tulajdonképpen én a candida-szintemmel már rendben vagyok, jelenleg azt várom, hogy kitisztuljanak a szervezetemből a még benne levő méreganyagok (pl tartósítószerek), és hogy visszaálljon az immunrendszerem a normális állapotába (ugyanis jelenleg még vannak hiányosságok).

Manapság már nincs olyan nap, hogy ne ennék gyümölcsöt, és két nap után már érzem, hogy hiányzik, ha esetleg előfordul.

A diéta elején viszont szigoruan betartottam, hogy napi max kb 10 dkg, és abból, amiből szabad (igaz, ma sem eszem olyat általában, amiről tudom, hogy nem jó, kivétel alkalmakkor, ha úgy adódik).

Ideírom, hogy mi tilos alapból nekem:
(valószínű ezen sokan vitatkoznának)

gomba, zöldborsó, zsenge kukorica, szója

banán, körte, szőlő, dinnye, szilva, füge, datolya, aszalt gyümölcsök

tejföl, gombával beoltott sajtok, kaukázusi kefír, danon-b12 kefír (élesztős)

kakaó, marcipán, bokormogyoró, karob-por

szójaolaj, kukoricaolaj, szűz- és extraszűz olívaolajok és minden hidegen sajtolt olaj

minden állat mája (méregkiválasztószerv)
(plusz a disznóhús általában nem jó senkinek, helyette csirke, pulyka, kacsa, liba stb.)

továbbá:

60-as finomliszt (búza, kukorica, rosz, graham) és minden teljes kiőrlésű liszt

cukor, méz, alkohol

élesztő

ecet, üveges citromlé
(helyette kifacsart citromlé)

tojás

Leírni teljes részletességgel ugysem lehet, és sok függ a teszteredményektől, nameg attól, hogy kihez megy az ember vizsgálatra, ha megy, és nem maga próbálkozik.
(én sajnálom, hogy nincs még ezen a téren konszenzus, és amíg így van, az ember kipróbálja az egyik utat, ha működik, akkor szerencsés, ha nem, akkor tovább kell keresni; én úgyérzem jó úton vagyok, eddig legalábbis bejött, kíváncsian várom a végét)

Elnézést, hogy kissé hosszúra sikeredett.

üdv

Benya
Előzmény: babbancs (6269)
hanatali Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6273
László Máriánál hagytam 30db tesztet. Azt ígérte ennyit megpróbál szétosztani, de sajnos legalább 50 kellene és aki megkapja a tesztet még nem biztos, hogy vissza is küldi. Köszönöm a felajánlást, de a kitöltőnek meg kellene,hogy feleljen a kitételeknek, enélkül nem is tudná értelemszerűen kitölteni a tesztet. A diplomamunka anyagát egyébként szívesen elküldöm bárkinek, ha valakit érdekelne írjon nekem e-mailt(hanatali@freemail.hu). Kb.20 oldal
Előzmény: igmand (6272)
igmand Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6272
Babbancs!
Én két hónapja csinálom a diétát. Mellette én ittam az aloe vera levet, napi 1x0,5 dl-t, kb. két ibrikkel ittem eddig meg, most nem iszom, mert fogytán a lóvém. A fokhagyma kapszulát én is szedem. Nekem a doki Calivita márkájú készítményeket adott, az egyik neve virago és pusztítja a gombákat is (meg vírusölő is), a másik neve Immunaid, az meg immunerősítő kapszula. A gyümik közül én úgy tudom, hogy körtét nem lehet, csak a savanyú gyümiket, meggy, málna, grapefruit, citrom, alma (idared, jonagolden, zöld alma). Az irrigálást én még soha nem csináltam, mondjuk nekem a Candida elsősorban gyomorügyi panaszokat és depressziós tüneteket okozott, meg allergiás is vagyok ami megintcsak a gyenge immunrendszer következménye, nyáron már csak szteroidos szemcsepp használt a szemviszketésemre. Azt remélem, a diéta után, illetve annak folytatásával a panaszaim nyár végén enyhülnek, legalábbis a doktornő bíztat.
Én a sába intim szappant használom, csak mosakodásra, irrigálni még sose próbáltam vele, bár nem is tudom, hogy lehet-e vele. Mások itt alább a natúr joghurtba áztatott tampont használják, azt javasolják, olvass bele alábbi levelekbe!

Én azt kérdezném másoktól, hogy az Acidophylus kapszulát szedte-e valaki, mik a tapasztalatai, érdemes-e kipróbálni, vagy csak ha a doki javasolja? Mire kell ügyelni, stb! Jó lenne, ha aki használta már, az megosztaná a tapasztalatokat velem! Köszi előre is.

A kérdőívet szívesen kitölteném, de engem a hagyományos értelemben vett gyógyszerekkel nem kezeltek. Talán keresd meg Dr. László Máriát: www.drlaszlomaria.hu, ő biztos tud segíteni!
Előzmény: babbancs (6269)
hanatali Creative Commons License 2005.01.14 0 0 6271
Sziasztok! A candidiasis témakörében írom diplomamunkámat, és ennek elkészítéséhez szükségem lenne olyan személyek segítségére (egy kérdőív kitöltéséről lenne szó) akikre igazak az alábbi feltételek: -gyógyszeres kezelésen esett át -ez a kezelés legalább fél éve befejeződött -tartott candida diétát ha van ötleted hol találok ilyen személyeket és megírod, az is nagy segítség! címem:hanatali@freemail.hu
bence_6 Creative Commons License 2005.01.13 0 0 6270
Hát egyértelmű hogy ha pl. lisztérzékeny vagy, akkor hiába papol mindenki a teljes kiőrlésű lisztekről, ha te azt egyáltalán nem ehetsz!

Én nem vagyok lisztérzékeny, legalábbis ilyenrol nem tudok, nem is tudom, mik ennek a tünetei. Azonban bizonyos fajta lisztek nem jók nekem, bizonyos fajtákkal meg abszolút semmi bajom. Például említettem a teljes kiőrlésű tönköly lisztet, hogy nem jó (tapasztalat), míg például a durum lisztekkel semmi bajom. A tapasztalatomat alátámasztják a vega-teszt eredményeim is.

És szinte mindenhol tk lisztből készült termékeket árulnak a bioboltokban.

Szóval, én egyedül azt nem értem, hogy az ember honnan tudja, hogy az adott dologra érzékeny-e vagy sem, mivel a tünetek legtöbbször nem kézzelfoghatóak. Szerintem valamilyen objektiv vizsgálat adhat megfelelő eredményt vagy a tapasztalat.

Hogy világosabb legyen, mire gondolok, pl régen ettem sárgarépát, viszonylag sokszor nyersen, és én meg nem mondtam volna, hogy esetleg a szervezetemnek nem annyira jó, hogy eszem. De mióta a vega-teszt nekem kimutatja, hogy nem jo, azóta nem eszem.

A liszteknél 9 féle lisztre vizsgálnak, és van, amit ehetek, van, amit nem. A tk lisztek nem jók, így nem is eszem őket, vagy ha eszem, akkor érzem, hogy nem kellett volna.

Vagyis csak kíváncsi vagyok, hogy akit vega- vagy más készükékkel vizsgálnak, vizsgálják-e, hogy mely lisztekre reagál a szervezete negatív eredménnyel (röviden érzékeny rá, csak ez összekverhető a lisztérzekenységgel, de nem arra gondolok), vagy csak más élelmiszerekre vizsgáljak, és a liszteknél meg rámondják, hogy egyen tk liszteket, mert az jó.

üdv

Bence

ui: persze az érvelésem nem ér semmit annak, aki nem hisz a vega készülékben,
vagy más hasonló készülékben
(persze vakon azert én sem hiszek, pláne mivel műszerről van szó)
Előzmény: igmand (6262)
babbancs Creative Commons License 2005.01.13 0 0 6269

Sziasztok!

Ma írok először. Olvasgattam amiket írtatot és gondoltam megéri csatlakozni hozzátok.

Először is lenne egy kérdésem: ti milyen pászkát esztek? Valaki felvetette a Tesco-s tönköly-pászkát. Én vettem olyat is illetve sima lisztből (nem teljes kiőrlésű, legalábbis nem tűntették fel) készült pászkát is. Azt is lehet enni?

Főzéshez meg ha jól tudom, vajat, margarint és olivaolajat leet használni.

És állítólag ha kihagyjuk a krumplit, kukoricát, zöldborsót, akkor 2 hónap alatt meg lehet gyógyulni. Meg lehet enni almát és körtét. Legalábbis 1 csaj így gyógyult meg. Én 3-án kezdtem a diétát, jelenleg nem érzem betegnek magam, annyira mint eddig. És persze rengeteg fokhagymát eszem, mert az jó gombaölő hatású. Gondolom ezeket már mind tudjátok.

Hallot valaki a FLP-ről? Ha, valakit érdekel, szóljon, tudok szerezni cuccokat! Csak természetes anyagokból, többnyire aloe verából állítanak elő mindenféle jótékony hatású dolgot. Van egy Pro biotic nevű bogyójuk, ami rengeteg nyavaján segít, többek közt a Candinásokon is, mivel segít kiegyenlíteni a jó és rossz baktériumok számát a bélben illetve leköti a szabad gyököket. Na, én ezt szedem a diéta mellett, bajom nem lesz tőle...illetve van egy fokhagyma kapszulájuk is, ami 1000 mg fokhagymát tartalmaz. Az kb 1 fej. ebből napi egyet lehet bevenni (a másikból is) és arra pont jó, hogy ha emberek közé akarok menni, akkor fokhagyma evés helyett beveszek 1 ilyet, hogy ne bűzölögjek. Ezen kívül még grapefriut mag cseppeket szedek, meg  iszom az anti-candida teát. Ti mit szedtek? Vagy szedtek valamit?

Mi a véleményetek az intim mosakodó gélről? Használ az valamit? mert valaki azt ajánlja, van aki ellenzi, mert hogy kiöli a természetes baktériumoat.

Állítólag a tökmag és az aloe vera is segít visszaállítani a normál bélflórát. Viszont (szintén az FLP-nél) lehet kapni aloe vera félt, amiből naponta eg lehet inni 1 felest...de citromsav is van benne, amit tudtommal nem fogyaszthatunk....erről mit tudtok?

Előlre is köszönöm a válaszaitokat!

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.13 0 0 6268
a tönköly + durum az nem alternatíva szerintem mert ugyanúgy búza. Igazából alternatív kenyérrecepteken még nem gondolkoztam, de legutóbb vettem egy "muffin" nevű port, amiben ha jól emlékszem semmi búza nem volt és lepényt lehetett belőle sütni. Belenyomtam hagymát és zöldfűszereket és kifejezetten finom volt:) (nem volt benne élesztő)
Előzmény: igmand (6266)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.13 0 0 6267

vagy pl. az amarant.. az is nagyon értékes. (mondjuk nekem a köles a kedvencem, azt szoktam amaranttal keverni). A puffasztott kölest és amarantot kenyérbe is szokás tenni liszthelyettesítőként (csak kicsit húzós az ára)

Előzmény: igmand (6266)
igmand Creative Commons License 2005.01.13 0 0 6266
Mi az az alternatív gabonafajta! Oszd meg velünk is légy szíves! Mármint tönköly, barnarizs, durumbúza, hajdina, köles, árpa, zab, ilyesmikre gondolsz?
Előzmény: Törölt nick (6263)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.13 0 0 6265
Becsapós Zott joghurt

2005. 01. 11.

A fogyasztók ismételt megtévesztése miatt 30 millió forint bírságot kell fizetnie a Zott Hungaria Kft.-nek. A tejipari társaságot azért marasztalta el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert egyaránt Jogobella néven hozott forgalomba joghurtot és joghurtalapú gyümölcsdesszertet.

Jóllehet utóbbi termék nem minősül joghurtnak, mert növényi zsiradék is van benne, a Zott Kft. a Jogobellát reklámozó televíziós hirdetéseiben a különbségről nem tájékoztatta a vásárlókat. A Zott Kft. megtámadja a GVH határozatát. - A kifogással nagyjából egyetértünk, ám a bírság összege nem áll arányban az általunk elkövetett hibával - szögezte le Radnai György ügyvezető. Azt ugyanis a GVH által felkért szakértő sem állította, hogy a növényi zsír befolyásolná joghurtalapú termékük élettani hatásait.

A Zott Kft. nem először kerül összeütközésbe a versenyhatósággal. 2003 szeptemberében éppen a Jogobella reklámja miatt kellett egymilliós bírságot fizetniük. Akkor ugyanis hirdetésük azt sugallta: a joghurtba "extra friss" gyümölcs kerül, méghozzá más, hasonló termékektől eltérő módon. Csakhogy ezt az állítást a társaság nem tudta igazolni. Tavaly nyáron a Zott Monte tejdesszerthirdetése szúrt szemet a GVH-nak, mert abban azt állították, hogy a termék "a leginkább megfelelő a gyermekek számára". A Zott azonban ezt az állítást sem tudta igazolni, ami tízmillió forintjába került.

Mihálovits András - (Népszabadság)

www.tejportal.hu

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.01.13 0 0 6264

elnézést, talán off, de hiába tudom mindezt és imádom a tejet, néminemű laktóz intoleranciával rendelkezem, amely gyermekkoromban nem volt.

Szalajt a tej, hogy finoman fejezzem ki magam :)

Ettől még gazdag tápanyagforrás.

Előzmény: igmand (6262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!