Köszi, köszi sokat segítettél, most már csak arra lennék kíváncsi, hogy a 3as, miben különbözhet az 5östől. Képeken ugyan azt a mintázatot látom, megpróbálok utána keresni.
Szerintem nem sportos gumi. Ez egy nagy SUV-ra való gumi, ami nem sportos. A sportgumi az más tészta.
Ezzel úgy lehet padkázni, mind az álom... nagyon masszív gumi. Nagyon szépen fut pályán, ha jó az útburkolat minősége. Semmi zaja nincs, mintha siklana az autó.
Nekem ez a gumi volt az autómon gyárilag, ilyet kerestem a cserére és nehezen kaptam.
Talán kicsivel többe került mind 90 euró, vagy 3 hét után hozták el, sajnos DOT 2019-es.
Arra figyelj, hogyha a kocsi 4x4-es, akkor 30e után forgasd át, mert koptatja az elsőket- azaz kevés már az külső oldalán a vízelvezető árok profilja, a hátsúk meg 6ö%-on voltak.
Most ránéztem arra amit használsz, érdekes árban drágább, mint az újabb 5ös (ha jól gondolom, hogy újabb)
Goodyear Efficientgrip Performance 76,26€
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5. 82,09€
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 90,38€
Ez az Eagle F1 sportos gumi, ha jól gondolom. Viszont akkor a 75 ezer km nagyon jónak tűnik, az nálam 4 év, mondjuk max. annyit használok egy nyári gumit, de inkább a harmadik után cserélem. Goodyear fix. a téli valami fenomenálisan bejött.
Nekem egy 2.1 tonnás menetkész tömegű SUV-vom, állandó 4x4. Megy 200-al is. 2.3 éves. Perpill 120e km futással.
Vettem az első hideg szezonba egy Misi Latitude SUV gumit, rettenetesen drágán. Kb. 25e járok egy téli szezonban. Úgy néz ki, hogy a második szezont kibírja, de ősszel kell vegyek újat.
Ez ilyen, nehéz autó eszi a gumit, főleg pályán.
A nyári gyári gumi a Goodyear volt, szeptemberbe újat vettem, mert az elsők megkoptak, ugyancsak Goodyear-t. Azok futottak vagy 75e km. Az jóval ólcsóbb volt.
Jó tanuló voltam, ezt is olvastam már :) Még nem néztem a helyi forrásokat, csak árukeresőt, majd ha a zsebemben a pénz :) Csak a tájékozódás megy még. Egyébként Grand Espace 2.2 dci a sárkány, kicsi város, rendszeres országút, pálya egy év alatt nem volt. Szóval az autó ér kb fél misit, nem akarom egy garnitúra gumival megduplázni az értékét :)
Olvastam már ezeket a cikkeket, köszi, mostanában olvasgattam a blogot is. [...] Gumikérdésemre valami építő jellegű véleményed esetleg, mint szakmában dolgozónak?
Mint egy unalmas egyetemi professzor, aki folyton a saját tanulmányait ajánlgatja a hallgatóinak, én is csak még egy saját cikket merészelnék linkelni:
Röviden: még ne nézz árakat. Egy hónap múlva, amikor a raktárak már fel lesznek töltve, de a kereslet még gyér lesz, érezhetően alacsonyabb árakkal fogsz találkozni.
A keresett méretben (225/55 r 17) 101-s súly indexel 30-35 közt mozog. [...] Első indulatból 100-n határoztam meg a keretet, ha valami csoda nem történik :)
225/55R17 - ez nem valami városi szaladgálós autó. Aki nagy autót vesz, az nem fogja megúszni olcsón sem a gumit, sem a féktárcsát, sem a kuplungot, sem a benzinkutat.....
Ráadásul itt szinte biztosan komoly tömegről is beszélünk, amit adott esetben meg kell állítani, akkor is, ha lendületbe jött.
A Falken egy 'futottak még' kategória, nem prémiumgyártó.
Kérdés, mi kell a prémiumsághoz. A Falken apukája, a japán Sumitomo konszern a világ legnagyobb gumigyártóinak 4-6. helyéért van versenyben a Pirellivel és a Hankookkal. (Jelenleg az ötödik.) A Sumitomo zászlóshajója a Falken márka, és nem a saját nevű Sumitomo, ami egyébként néha szintén kapható Magyarországon. Kb ugyanaz a helyzet, mint az Apollo-Vredestein esetében, ahol az Apollo az apuka, de a zászlóshajó a Vredestein.
Én nem nagyon árulok Falkent (kereskedelmi és nem műszaki okok miatt), de ami jó, az jó.
Szerintetek az ADAC tesztek mennyire vehetők komolyan mostanában? Ugye nemrég kiderült, hogy néha lejtett a pálya bizonyos gyártók irányába, azóta rend van?
Gondoltam ra en is, nyilvan az auto helyi gyartasa miatt kerult ra, tizenparezer km volt csak benne. Az bosszant, hogy nem neztem meg, milyen mintazat volt.
Mellesleg nem is ertem, miert nem hozzak el Europa csorobb felere a 4 ajtos Yarist. Lenne ra kereslet, az biztos.
Ha nem túlzott a kopás, akkor nem gond, magas súly indexű, erősített gumi lesz, ha 60-70 ezret elmegy,az 5-6 év minimum, akkor megfelelő. Csak az a kérdés, hogy milyen árfolyamot sikerül elérni a gumisnál. A jófogáson kínálnak 90-ért új szettet, csak most még nincs meg rá a pénzem :( mondjuk azt nem írják, és nem is látszik a képeken, hogy mekkora súlyra van.
Volt Falkenem nyári kisebb méretben nagyon jók voltak imádtam és nem csak jó de szép gumi is ,a gumis akitől vettem mondta hogy ő is szereti. Talán kicsit gyorsabban kopott de jól tapadt.
Köszi a választ! A Falken jónak tűnik, csak ára nem barátom. A keresett méretben (225/55 r 17) 101-s súly indexel 30-35 közt mozog. Még beszerzési csatornát nem kerestem, mert csak március, április lesz a csere ideje, majd a lehetőségek határozzák meg a kategóriát. Első indulatból 100-n határoztam meg a keretet, ha valami csoda nem történik :)
Köszi! Nincsenek extra elvárások, nem versenyez vele asszony, de azért az alapvető biztonságra szükség lenne. Egy kis eső nem lehet akadálya a közlekedésnek, mert ahogy a teszteken írják a száraz közlekedés nem kihívás már a gyártóknak. Mondjuk az sem mellékes, hogy ne keljen egy szezon után eldobni, mert nem maradt rajta minta...... Ezt a szintet gondolom ebben a kategóriában is hozni kellene a gumiknak.....
Van itt családban verdán Nexen Winguard Sport téligumi 185-60-R15 méretben, mentem vele sokféle időjárási körülmény között, teljesen rendben lévő gumi. Kérdés, a te méretedben milyen lehet.
Köszi a választ! Kicsit bíztam a csodában, hogy az általam írt gumikra több tapasztalati válasz érkezik, de ahogy egy ismi mondogatja " csodák nincsenek" :) Ezek a gumik már egy ár kategóriával feljebb esnek, mint amennyit szeretnék költeni :(
A nexen mg befér 25 alá szűken, meg apollo de ezekről még nem sok tapasztalati hozzászólás jött :(
Én nemrég vettem nyári Falkeneket 225/50/R17-ben, a téli csere előtt csak pár ezret tudtam velük menni, de teljesen elégedett vagyok. Az előző Hankook szetthez képest sokkal jobb érzésre, nyilván ez egyrészt szubjektív, másrészt újak a gumik. Nem tesztek alapján választottam, gyors döntés volt, felni görgőzésre mentem kátyú után, de az egyik gumiban belső dudor volt már, egy másik meg gyanús volt, inkább vettem egy teljes új szettet, szóval nem volt a Hankook sem kopott.
A gumis régi barátom, ő egyébként mindig ajánlja a Falkent mint jó ár-érték arányú gumit, pedig minden van náluk. Régen volt egy kisautóm hülye mérettel (185/55/r14) arra is azt vettem, ott nagyon elégedett voltam vele.
Nexen 4 évszakost a feleségem városi autójára vettem néhány éve, kevés km, nem sietősen, szinte csak város, meguntam az éves cserélgetést. Ritkán vezetem, de amire kell, arra nekem tökéletesnek tűnik, szerintem jó döntés volt.
Én is elolvastam már a cégtörténetet, most Dunlop télit használok, nemrég még 23 körül volt a sumitomo, ami a cég eredeti neve is elvileg, bár le lehet írni bármit :)