Keresés

Részletes keresés

ájzéjá Creative Commons License 2010.09.29 0 0 61
Ez a mi házunk, itt nincs kegyelem!

„A legcsodálatosabb pillanatok a legnagyobb lehetőségekből fakadnak. Szerda este ti is egy ilyen lehetőség kapujában álltok majd, ne feledjétek! Egy meccs, amin, ha tízszer játszanánk is velük, talán kilencszer két vállra fektetnének. De nem ezen a meccsen. Nem szerdán. Mert szerdán felvesszük velük a kesztyűt, tartjuk velük a lépést és legyőzzük őket. Legyőzzük, mert le tudjuk győzni őket! Szerdán az Olaj lesz a legjobb kosárcsapat a világon. Kosárlabdázónak születtetek – mindannyian! Azért jöttetek a világra, hogy szerdán elhozzátok a dicsőséget a szurkolóitoknak. Felvirradt a napunk, a ciprusiaké pedig leáldozott. Végük! Eleget hallottuk, hogy mennyivel jobbak nálunk, de csesszék meg! Végre eljött a mi időnk! Úgyhogy irány a pálya, szedjétek ízekre őket!”


A piros-fekete tábor beteg. A piros-fekete tábor bajára nincs orvosság. Gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, a vírusgazdák már hosszú évtizedek óta terjesztik a kórt, ami nem könyörül sem lányokon, sem gyerekeken. Meccsláz a neve. És most, az EuroChallenge selejtezőkörét megelőző napokon ez a meccsláz csillapíthatatlan éhséggel párosul. A lelátó népe éhes a győzelemre, éhes a sikerre. Egy igazán nagy sikerre. Valami olyasmire, amire a klub fennállása alatt még nem volt példa. Az ellenfél Ciprusról érkezik, a kerete feltöltve kipróbált veteránokkal, temérdek légióssal, hosszú évek nemzetközi kupaszerepléseinek rutinjával. Hogy mégis mi szól mellettünk, mi az, ami ennek a szemtelenül fiatal gárdának a malmára hajthatja a vizet? Az egység, a nagybetűs Csapat, de elsősorban a hazai pálya, amit előszeretettel neveznek pokolnak, pedig ez nem teljesen fedi a valóságot. Ez nem pokol, ez valami zsigeri indulattal átitatott mennyei játszótér, ahová az új tapasztalatokra vágyó ördög is bérletet váltott…

A ciprusiak már kedden megérkeznek/megérkeztek a Tiszaligetbe. A vezetőedzőjük az a Memos Ioanno, aki hatszoros görög bajnok lett a Panathinaikosszal és annak a legendás görög válogatottnak is tagja volt, akik az 1987-es Európa Bajnokság döntőjében legyőzték a szovjeteket. A Keravnos szeptember 1-jén kezdte meg a felkészülést, azóta csupán öt meccset játszottak, ebből a két buktájuk a bolgár bajnok, Lukoil nevéhez fűződik. Sérülések ugyan hátráltatták őket az elmúlt egy hónapban, de a selejtezősorozatra mindenkit sikerült összedrótozni, így teljes kerettel állnak majd ki a mieink ellenében is.

Nálunk a maródiak közül egyedül Fodor Marci vállalja a játékot, Vesztergom, bár elkezdett könnyített edzéseket végezni, ennyire még nem terhelhető, Trepák pedig még néhány hétig biztosan nem készülhet együtt a többiekkel. Őt ugyan egy hétközi akció során igyekezett a vezetőség pótolni, a kecskemétiektől erre a két meccsre Csorvási Milán jelentkezik majd játékra. A kosarasok izgatottságát jól példázza Obie facebookon tett nyilatkozata (a Szolnoki Olaj KK – Keravnos esemény hozzászólásai között megtaláljátok), aki fokozva az össznépi derültséget, egyrészt jelezte, hogy részt vesz a holnapi meccsen, másrészt a szurkolóknak egy "Let’s go Szolnok!!!” felkiáltást küldött. Ivory szintén megosztotta az érzéseit a nagy nappal kapcsolatban, ez sem kevésbé szívmelengető: "24 hrs away from the biggest game of my career" (24 órányira karrierem legnagyobb meccsétől). ÉS ha már az amerikaiakról szó esett, Buddha sem akart kimaradni a szórásból, ő egy "Hajra Olaj!!!" poszttal köszönt be facebookon. Egy biztos, ez a párharc a legtöbb olajosnak hatalmas lehetőség, hiszen elég egy meccset nyerni (de azt meggyőző különbséggel), és máris egy komoly nemzetközi mezőnyben találhatják magukat. A válogatott szerethető és fiatalos játéka után klubszinten is elorozhat egy kevéske reflektorfényt Magyarország, és teheti mindezt a Tisza-parton, ami minket, szolnokiakat, óriási büszkeséggel töltene el.

Posztütköztetés:

Obie-Cummings
A Keravnos keretében egyértelműen az NBA-ben Gatorade-adogatóként és törölközőlengetőként is komoly karriert befutó Vonteego Cummings a legnagyobb név, aki a felkészülési időszak alatt valami nyavalyával bajlódott, de pillanatig se legyen kétségünk, Obie van lézerkardjához vér kell, hogy tapadjon, ha tényleg meg akarja állítani az Európában már több helyen is bizonyító irányítót. Trottertől tényleg a maximum fordulatszám szükségeltetik, mert nem csupán az ellen sztárjának a radírozása lesz a feladata, a THB-büntetőbrigád tagjaként támadásban is muszáj sziporkáznia.

Ákos-Fells
A THB-büntetőbrigád második tagja, a válogatott és az Olaj húzóembere (és nem elhanyagolható módon a csapat felkészülési időszakának gólzsákja) küzdhet a Keravnos előidényének pontkirályával. Fells, aki csak az NBA előszobájáig jutott (állítólag a nagyok közé nem volt elég erős és gyors), kiváló kezéről ismert, igazi catch&shoot típus. Ákos előnye, hogy szívósabb védő és támadásban az amerikaival szemben ő sokszor keresi a társakat labdával, nem akar egyszemélyes kivégzőosztaggá lényegülni. Warface on!

Buddha-Pekovics
Vannak azok a játékosok, akik el tudják kapni azt a bizonyos fonalat, és ha már elkapták, hát nem nagyon eresztik el. Budimir ilyen, de szerdán jobb lesz, ha inkább az ellen fonalát gombolyítja, mert Pekovics vérbeli mesterlövész, a horvát szerzeményünknek egyrészt fel kell kötni a gatyáját, másrészt a szerbről le kell rángatnia az övét, még annyi levegőt sem hagyni neki, hogy megkapja a labdát, mert az már önmagában életveszélyes. A triplavonalon él-hal, ha onnan elemeli a gömböt, akkor könyvelhetjük a három pontot. Buddha=megvilágosított ember. Reméljük a vele szemben álló elsötétítésében is élen jár majd.

Skyvory-Johnson
Eddig a pehelysúly, innentől váltunk át a gólemekre. Két igazi harcos, két orrszarvú feszül egymásnak. Kvalitásaikban megegyeznek, hiszen a csapat pontterméséből nem igazán veszik ki a részüket, lepattanó utáni kosarak, lerohanás után porrá zúzott gyűrűk jelzik az útjukat. Védekezésben jön ki az igazi énjük, mindkettő az év védője lett a saját bajnokságában az ezt megelőző szezonban. Mázsás blokkok, tanítanivaló besegítések, lepattanók miatt eltört karok, körülbelül ennyit hagynak maguk után a csatában.

Marci-Trisokkas
A legnemzetközibb szolnoki, az ős-Keravnosos ellen. A ciprusi válogatott alapemberének és a csapat kapitányának minden bizonnyal a társak tüzelése, és az egység életbentartása lesz a feladata, miközben Báderrel birkózik majd a festékben. Birkózhat is, mert Marci bombaformában várja az ütközetet, a felkészülési időszakban rendesen ráborította a magyar mezőnyre a parkettát. A THB-büntetőbrigád harmadik tagján sok múlik, óriási szükség van a palánk alatti erős játékára, amivel magára húzhatja a védőket, teret nyitva ezáltal a kinti tüzérségnek.



www.olajkk.hu
ájzéjá Creative Commons License 2010.09.28 0 0 60
MÁV_szurkoló Creative Commons License 2010.09.27 0 0 59

Nem mindeki látja így a jövőt ! :-)))

 

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/sport/harom-pont-minuszban-a-mav-330006

 

Igaz, a "mester" mindenről beszél - még a tavaszi szezonról is ! (honnan  ez az "egészséges önbizalom" a részéről ?)- csak a Siófok elleni el következő meccsről nem....

Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.27 0 0 58
Siófok jön Szolnokra október 2-án. Vereség esetén kilátástalan helyzetbe fog kerülni a csapat.

Előzmény: CSabesz (57)
CSabesz Creative Commons License 2010.09.26 0 0 57
Újabb vereség?
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.24 0 0 56

2010. szeptember 24. 19.00 - NB I, 8. forduló


Budapest, Szusza Ferenc Stadion


Újpest FC - Szolnoki MÁV FC

ájzéjá Creative Commons License 2010.09.23 0 0 55
CSabesz Creative Commons License 2010.09.23 0 0 54
Tegyük hozzá, egyetlen NB I-es csapatként zúgtak ki a kupából...városimázs rulez! ;-)
Előzmény: Törölt nick (52)
CVZ Creative Commons License 2010.09.22 0 0 53
Szoros, kemény meccsekkel kezdődött meg a kairói Heliopolis klub fennállásának századik évfordulója alkalmából szervezett nemzetközi vízilabdatorna.

Az eseményre meghívást kapott a Szolnoki Főiskola-Közgép csapata is. A Kovács István—Cseh Sándor vezette szolnoki pólósalakulat első ellenfele a spanyol bajnok CN Barcelona együttese volt. A vl.hu szerint hazai mértékkel irigylésre méltó, több mint 30 fokos meleg és az itthon megszokottnál melegebb víz várta a csapatokat a kairói uszodában.

Mintegy 800 néző előtt, jó hangulatú meccseken mutatkoztak be a tornára meghívott csapatok. A Szolnok—Barcelona meccset az öt válogatottal felálló katalánok nyerték 8-7-re. A mieink soraiból Pásztor Mátyás négyszer talált a kapuba, Marnitz Gergő kétszer, míg Szőke Szabolcs egyszer volt eredményes. A Barcelonában játszott, de nem lőtt gólt a nemrégiben honosított Szirányi Balázs, aki a vb-n már spanyol válogatott színeiben szerepelt. A további mérkőzéseken Posillipo Napoli 16-5-re a Heliopolist, míg a Honvéd 8-6-ra a Vojvodinát verte. A szolnoki csapat sorrendben Heliopolisszal, a Honvéddal, a Vojvodinával, majd legutoljára a Posillipóval találkozik a tornán.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.22 0 0 52
Tisza Volán – Szolnoki MÁV FC 2-1

 

Nagy bukta, mert a MÁV NB1-es csapat vereséget szenvedett a harmadosztályban szereplő Tisza Volántól, attól a csapattól, melyet a MÁV-II. bajnoki mérkőzésen legyőzött.

 

Vágó Attila: Szeged példát mutatott, hogyan kell alázattal végighajtani egy mérkőzést.

 

Ps. Szerintem a mesternek azonnal távozni kell, míg nem késő. Ébresztő elnök úr!

CVZ Creative Commons License 2010.09.21 0 0 51
Európa-hírű rivális a Tiszaligetben


A ciprusi Keravnos Nicosia ellen vívandó Eurochallenge-párharcot megelőző
utolsó felkészülési mérkőzését játssza az Olaj KK. A piros-feketék
csütörtökön 18 órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban az Európa-hírű belgrádi
Crvena Zvezda gárdáját fogadják. A szerb elitcsapat legutóbb negyedik helyen
végzett hazája bajnokságában, s a legerősebb délszláv együtteseket tömörítő
Adria Ligában is rendszeres résztvevőnek számít. A vendégek a hírek szerint
legerősebb összeállításukban érkeznek a Tiszaligetbe, egy régi ismerőssel a
kispadon: az Albacompban több szezont lehúzó Velibor Radovics jelenleg a
Zvezda szakmai stábjának tagja.
A klubtól kapott tájékoztatás szerint az összecsapásra díjmentes a belépés.


Előzmény: ájzéjá (50)
ájzéjá Creative Commons License 2010.09.20 0 0 50
szept.23. csütörtök 18.00 Tiszaliget

Szolnoki Olaj- Crvena Zvezda
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.20 0 0 49
…és mindig jön a klasszikus edzői nyilatkozat, mely megmagyaráz mindent „Ha az első félidőben berúgjuk a helyzeteinket, akár meglepetést is okozhattunk volna.”

 

De nem rúgtuk be a helyzeteket, és ismét nem okoztunk meglepetést. Meddig lehet még a szurkolókkal szórakozni?

Előzmény: Törölt nick (46)
CSabesz Creative Commons License 2010.09.19 0 0 48
Akkor egy jó hír erre a hétvégére:

A Szolnoki Olaj KK nyerte a 41. alkalommal megrendezett Göcsej Kupát.

A szolnokiak veretlenül meneteltek a döntőbe, ahol 85-79-re győzték le a házigazda ZTE csapatát.
CSabesz Creative Commons License 2010.09.19 0 0 47

szerintem ebben a szar magyar NB 1-ben könnyebb bentmaradni, mint az A osztályt megnyerni.

 

Máv ügyben a nagy mellény volt igazán zavaró nyár elején, de láthatóan sokan lejjebb adták az elvárásokat.

 

Várható volt, hogy kb. ennyi embert érdekel a megyében a magyarfoci.

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.19 0 0 46
A nézői létszám mindig is döntő, de a két sportág folyamatos összehasonlítgatása relatív, mert nem azonosak a feltételek az anyagi és technikai oldalon, ami kihatással van nézőkre.

A labdarúgásban amint látjuk, jelentős problémák vannak. A nézők bizakodtak, de a teljesítményt látva csökken a létszám, a vezetés viszont nem lép, ami nem fog jóra vezetni.

Előzmény: CSabesz (45)
CSabesz Creative Commons License 2010.09.18 0 0 45
Ma 1000 néző volt kint, továbbra is várom, hogyan értetted amit írtál.
Előzmény: Törölt nick (43)
CSabesz Creative Commons License 2010.09.16 0 0 44
Kifejtenéd mire gondolsz?
Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 43
Nem erről van szó.
Előzmény: CSabesz (42)
CSabesz Creative Commons License 2010.09.14 0 0 42
HA nem a nézőkért akkor mi másért érdemes csapatsportot űzni az élvonalban?
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.13 0 0 41
Szerintem a nézői létszám relatív fogalom, kár ezzel ennyit foglalkozni.

Egy a fontos, a csapat maradjon bent.

Előzmény: CSabesz (40)
CSabesz Creative Commons License 2010.09.13 0 0 40
A Fváron elért eredmény tekintetében ez borítékolható...
Előzmény: CVZ (39)
CVZ Creative Commons License 2010.09.05 0 0 39
Ha elkezdődik a kosárszezon még ennyien sem lesznek.
Előzmény: CSabesz (36)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 38
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 37
Befizetettük magunkat a feleségemmel, ezért is mondtam.

Legalább láttam volna, hogy akarnak, de nem. Unalmas játék, utólag sajnálom az időt és a pénzt. Csalódott vagyok.

Előzmény: CSabesz (36)
CSabesz Creative Commons License 2010.09.05 0 0 36
Csalódottak maximum azon emberek lehetnek, akik fizettek ezért a tegnapi fosért.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 35
Csalódás a mérkőzésen.

 

Szolnoki MÁV- Szombathely 0-0

Előzmény: CVZ (34)
CVZ Creative Commons License 2010.09.02 0 0 34
Haladás-Szolnok. Az NB I-es történelem 62 év után folytatódik

Tétmérkőzésen 74 éve találkozott először a két vasutascsapat, az NB I-ben legutóbb 62 esztendeje. Legutoljára a 2004/2005-ös, NB I/B-s bajnokságban látogattunk a Tisza partjára.
Összesített mérleg az NB I-ben:

12 mérkőzés
5 HALADÁS győzelem,
2 döntetlen,
5 SZOLNOK vereség,
20-22-es gólarány.

Az első találkozások

1935/36-ban a vasiak a Nyugati Alszövetség I. osztályában szerepeltek. A Soproni FAC együttesét megelőzve az élen végeztek a zöld-fehérek, így a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt "amatőr bajnoki döntő" kuparendszerű lebonyolításában vehettünk részt. Először a Diósgyőrön sikerült keresztül verekedni magunkat (1-0, félbeszakadt; 3-2 hosszabbítás után), majd jött a "Vidéki amatőr döntő", amire 1936. július 5-én, Szombathelyen került sor. Ötezren látták a Haladás VSE - Szolnoki MÁV találkozót, ahol a zöld-fehérek a Körmendi (Baumann) - Iván, Borsodi - Bujtor I, Kiss, Klopfer - Szabó, Nagy, Bujtor II, Páhr, Boda összeállításban szerepeltek és Nagy 7., valamint Boda 65. percben szerzett találataival 2–0-ra győztek.

A II. világháború előtt

Amíg a Haladás az első NB I-es szezonjában vitézkedett, addig a Szolnoki MÁV maradt a második vonalban. A szombathelyi együttes kipottyant, így az 1937/38-as NB B-ben találkozott a két gárda. A szezon a Tisza-partiaknak sikerült jobban: megnyerték a bajnokságot, a Hali pedig csak ötödik lett. Kilenc pont volt a differencia a két együttes között. Az 1939/40-es bajnokságban már az NB I-ben futhatott össze a két csapat: egy-egy győzelem a mérleg (2-1, ill. 2-3). Egy évre rá a Szolnok nyerte nagyon simán mindkét meccset (0-4 és 0-3), a Haladás ki is esett. 1942/43-ban megint egy-egy győzelem lett a mérleg (2-5, ill. 3-2).
Az utolsó hat első osztályú meccs

Az első pontosztozkodásokat a háború utáni első bajnoki év hozta, mindkét találkozó 1-1-re végződött. A következő évben jött a szokásos egy-egy győzelem (2-0, ill. 0-1), majd a szolnokiak mindezidáig utolsó NB I-es esztendejében a mieink nyertek 2-1-re és 5-2-re. A Haladás ekkor addigi történelme csúcsára jutott, hiszen a bajnokságban a "Vidék legjobb együttese"-ként a hetedik lett.
62 év után csap össze ismét az NB I-ben egymással a Szolnok és a Haladás
62 év után csap össze ismét az NB I-ben egymással a Szolnok és a Haladás

A második vonalban

1972/73-ban egy esztendőre az NB I/B-be tettünk látogatást, és a már-már szokásosnak mondható egy győzelem-egy vereség mérleggel zártuk a Szolnok elleni esztendőt (2-0, 1-2). 2002/2003-ban a Lombardos időszakban itthon 1-1 lett az eredmény, Szolnokon a Balogh - Farkas V., Lőrincz, Farkas A. - Kaj, Tüske, Árki, Nagy N. - Preisinger, Nagy S., Németh T. összetételű Glázer-csapat 2-1-re kikapott. 2004/2005-ben hazai pályán nem született gól, míg idegenben 2-0-ra kikaptunk.
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.31 0 0 33
Reméljük, hogy a szakvezetés mentálisan jól felkészíti a csapatot, és akkor nem lesz probléma.

Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.30 0 0 32
Legyünk türelemmel és várjuk meg a szombathely elleni mérkőzést. Öt mérkőzést után látni fogjuk milyen erőt képvisel a csapat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!