Az első címen én sem értem el, egy kicsit kutakodni kellett. Igazad van döcögősen indul, talán azért mert mindenki a másikra vár, vagy nyalogatja sebeit. Pedig kár rágódni szerintem, ha látom hogy valamit nem tudok befolyásolni, továbblépek.
Ez niknév nem véletlen! A múltról csak annyi adalékot, hogy azért nekem van egy nevem amire az előző rendszer szekértolói felkapták a fejüket :-) Nem hiába kellett az apámnak doktori cimmel sokáig esztergálni.
Ezzel együtt még nem tettem le róla, hogy valaha hivójelem legyen. Középiskolás koromban több sikeres vizsgát is tettem. A fiam is megfertőződött a rádiózással bár van neki normális szakmája és munkája amiből meg lehet élni. Én is szivesebben foglalkoznék rádiókkal ami az eredeti szakmám a bádogrugdalás helyett :-)
Szerintem már akkor káosz volt a hadseregbe. Elvileg be sem kerülhettem volna az első alakulatomhoz, ezt Veszprémben is megmondták a 2 napos mítingen. Örültem is neki. Azt mégis. Nem nagyon szerettem, örültem, amikor átvezényeltek Fehérvárra.
Én saját indulatból tanultam meg morzézni és 45 év alatt sem felejtettem el. A katonaság le sem tojta a többféle előképzettségemet. (rádiómüszerész mint szakma, morze, géptávirás, sportlövészet) Kiváncsi lennék, valami idióta miket irhatott a politikai lapomra... :-) Elhihetitek, nem hiába van az a bizonyos nyuszika-effektus. A mai amatőrökkel persze semmi gondom eltekintve a néha felbuggyanó sovinizmustól. Tiszteletben tartom a hobbijukhoz való kötődésüket.
Aki pedig -esetleg-több évtizede szennyezi az amatőrsávokat,annak engedjed már meg,hogy egy kissé büszke,rátarti legyen az eredményeire.
Bármilyen amatőrmunka több,mint a háttérbeni sertepertélés.
A sértődött begubózás. Nem hiszem,hogy a HASix-en bárki is oka volt a problémáidnak; csak te érezted így. (Ha volt ott olyan,akkor azt vele beszéld meg!)
Ha már HASix. Az úgy indult újra ,hogy határozatlan ideig.
Ződeket beszélsz Bádogos! Én is tudok morzézni pedig nincs hívójelem. Volt egy gyönyörű hely, ahol jobb volt megtanulni, mint helyben járni azt másfél évig csellózni a konyha kövén. Na, az igazán nem volt a seggnylás. Azért borították fel a térdelő alakot "céllövészeten", mert kiváló távírász voltam (lőni, azt meg sose tanultam meg).
Kösz! Holnap, vagyis ma elő is szedegetem a műhelyből. Ill. azt, amit annak idején megvettem, mert csak '81.-től gyűjtöttem majdnem 2000.-ig. De semmi gond, van a cégnél műszaki könyvtár, annak meg jó sokáig a gyűjtőkörébe tartozott az RT.
udod, én a kommunisták alatt ki lettem rekesztve a hivójel megszerzéséből mert a seggnyalás nem az én világom volt. Azután meg már csak azért sem sompolygok oda...Nem felejtek...
Valami ilyesmire gondoltam. A cikk eleje szerint az adásokat az utóbbi két évtizedben kezdték, bár a végén utal kisérletekre a '60-as évekből. A helyzet az, hogy már a '70-es években is voltak ilyenek. Na, sok figyelmet nem érdemel, legfeljebb, ha a kisérletezés szolgálatába lehet állítani egy ilyen adást. Egyébként nem csak AM-ben nyomják, hanem SSB-ben is.
Igen, erről az ISB vételről is volt valami a Rádiótechnikában, asszem talán Hetényi bácsitól még kapcsolás is.
Tényleg, él még az öreg? Bírom a fazonját, főleg, hogy a kedves fiával együtt voltam vitéz Fehérváron. Sokat dumáltunk az öregről. Persze az akkor alig húsz fia megszállottnak tartotta, de igaza is volt :-))