Igen van benne üa szűrő de egybe van építve a benzinszivattyúval.
Elvileg le lehet róla aplikálni "kimosni" és visszatenni.
A szivattyú a jobb 2 alatt van elrejtve egy műanyag fedél alatt. azt kell kicsavarni de vigyázni kell összeszerelésnél mert ha nem jó a tömítettség el fogtok ájulni a benzinszagtól.
Mielőtt nekiesnék, megkérdezném tőletek, tudja-e valaki, hogyan lehet lecsatlakoztatni a Peugeot 307-es elektro-hidraulikus kormányszervo szivattyújáról a hidraulika vezetéket.
Van egy 2004-es 307 SW-m (2L-es 110 LE HDI), ami 13 fok külső hőmérséklet alatt nem hajlandó menni. Erőtlen a motor, a gázadásra nem reagál és a turbó sem működik (akár egy gyenge szívó dízel). 14 fok felett pedig mintha semmi probléma nem lenne, normálisan működik minden. Így minden hidegebb napon arra kényszerülök hogy indulás előtt legalább 15 percet melegítsem a motort és ezután még pár kilométert is meg kell tennem azzel a "virgonc" autóval az üzemi hőmérséklet eléréséig. Amikor is hirtelen megugrik az autó és azután már megy rendesen (csak vissza ne hüljön, mert akkor újra indul a totyogás, ami a pesti forgalomban igen csak idegesítő tud lenni). Márkaszervízbe még nem vittem az autót, egy helyi szakihoz járok vele, aki nem tudja hogy milyen baja van, még diagnosztikával sem.
A FAPot már tisztítattam és folyadékkal fel is van töltve. Csak azért írom, mert valamikor a központi számítógép ANTI POLLUTION FAULT-ot jelez ki, amikor egy kicsit jobban lenyomom a gázpedált (az autó attól még nem megy), ami persze a következő napon már el is tűnik.
Hozzászólásaitokat előre is köszönöm, szép napot kívánok.
Egy kis segítségre volna szükségem van egy 2007-es 1.4(65KW) 307-em benzines autóm, üzemanyagszűrő van ebben a típusban? és ha van hol helyezkedik el, mert olvastam azt is hogy nincs, viszont a Peugeot honlapján B szintű karbantartásként előírja a cseréjét? Ja és szerelőm többször nekiállt keresni, de nem találja;viszont az üzemanyag szivattyút hangosnak itéli,összefüggés?
Ja levegőszűrőm 5 forintos nagyságban olajos pedig csak 63000km van benne.Előre is köszi
Világos, azért is írtam, hogy lebutítva. Függ a gumi összetételétől, egy kemény gumi szarabbul fog tapadni(nem "nyalódik" úgy bele az aszfaltba/betonba) mint egy lágyabb gumi. Viszont ezt elgondolva, minél lágyabb, annál nagyobb felületen tud érintkezni az úttal.
Ha szabad, egy kis kedvcsináló március végére:
"A nemrégiben indult Francia Autók Klubja az első találkozóját szervezi! www.franciaautoklub.hu
A részvétel egyetlen feltétele, hogy francia autód legyen Egyébként, bárkit szívesen látunk, akár itt klubtag, akár máshol, vagy netán sehol, akkor is jöhet!
Helyszínként én termesztésen Budapestre gondoltam, mivel itt amúgy is kevés az effajta megmozdulás.
Égész pontosan a Szentmihályi úton lévő Pólus Center hátsóparkójára. (Ázsia Centerhez közelebb)"
Ha belevauzhatok, nem mindegy, hogy 6"ra megy pl egy 195ös gumi, vagy 7,5"ra, utóbbi stabilabb lesz a feszített oldalfal miatt. Másrészt az oldalfal magassága is elég sokat számít. Lebutítva a dolgot, a gumi szélesség a tapadással KB arányos, a stabilitás pedig nagyban az oldalfal milyenségétől függ, ha csak a kerekeket nézzük.
Hát a Csabának volt egy ilyen agymenése hogy nem szedi ki, igaz még nem látott dízel motort belülről, én inkább kiürítem és visszább írom a turbót hogy ne szaladhasson meg a nagyobb gázsebesség miatt,
nem kell azt ledugózni ki is lehet írni is, de amúgy egy próbát megér,csak vigyázni az egr egységgel mert drága dolog, lehet bedobja az AF hibát és betilt, de nem illene
tudni kellene hol vettek visszább a turbónyomáson, ha vettek vissza vagy pedig csak lyukakat fúrtak a fapra???
De érdemes lenne az egr-t is átnézni, mert az motorféken és részterhelésen van nyitva, így illik is a képbe, mert telitalpas gyorsításnál viszont zárva van,
Adj a zárnak zárjégoldót de ne gagyit, abban olaj is van. Elvileg meg is oldódik a baj, de amikor jobb lesz az idő akkor mindenképpen szedd szét az ajtózárat.
A csomagtérhez: Takarítsd ki mindenképpen mert nagy gond nem lesz vagy behalt a kapcsoló vagy nem.
Nalam tavaly az volt,hogy nem engedte bezarni az autot gombbal + nem zart le hatul,mert a hatso zar oxidalodott belul beazas miatt.Meg jo hogy nyitott allapotban tortent.Eroteljes pucolas, Oxidacio mentesites es egy kis kezeles lett a megoldas.
Lehet,hogy nalad is ez lett csak bezart allapotban.:-((
Sajnos külföldön vagyunk,de az itteni szerelök komputert akarnak cserélni,több ezer EURO-ért,hät mi meg nem akarunk több ezer eurót kidobni,közben lehet,csak egy eloxidälódott vezeték vagy csatlakozó a hiba. Ezért fordultam segítségért a fórumhoz!Még az anyósülés alatti csatit nem néztem meg,csak találgatok....Hátha?!!
Anno a 2 Golfom alatt 7x15 felni volt 195-ös gumival,de a 195 guma akár a 5.5 coll széles felnire is felmegy.Így a 6 vagy 6.5 teljesen ok.Talán a súly miatt én a 6-t választanám.
és ha szélesebb gumit rak rá, mert pl ami van az már nem ajánlott erre a szélességre? Anno én a szélesebb felnire szélesebb gumit raktam, természetesen váltóméretben.
Mégiscsak szélesebb a felni, máshogy fekszik rajta a gumi. Bár ez a 0,5" nem olyan sok.
Utána néztem ennek a 15"-os acélfelni dolognak. Felhívtam a sárkányt, ott azt mondta telefonban egy manus, hogy szerinte 6.5" és ET27. Közben megtaláltam az autómon hol van beleütve a felnibe az adat, az alapján az enyémen 6" ET27 van fent a téli gumihoz. A neten elég nagy a szórás az eladó felnikben, van 6 és 6.5" is.
Mekkora jelentősége van annak a fél collnak? A gumi ezt lekezeli? Kanyarodásnál nem okozhat gondot (beleér valamiben)?
Szóval mit javasoltok, vegyem amelyik jobb áron / jobb állapotban van, vagy fontos az a fél coll?
Szerintem az lesz.En akkor erzem legjobban ha reggel hidegen elinditom es hatul pakolok.Kicsit gazszeru,de edesebb az illata,de kellemetlen kicsit az teny.Tisztan erezhetoen a kipufogobol jon ki.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 1.6 HDI-m van. Az a problémám, hogy kb 1300-1500-as fordulat környékén normál gyorsításkor egy pillanatra megtorpan a motor, mintha "elszökne" a turbónyomás, aztán változatlan pedálállás mellett elkezd szépen húzni.
Erőteljes gyorsításkor pedig nincs ilyen gond. Alapjáraton álló helyzetben gázfröccs után mikor visszaesik a fordulat nagyon furcsa szuszogást hallat. Olyan ez a hang mint egy benzines autóban amikor a direktszűrőbe vissza "prüszköl" a motor. Mindezek mellé társul egy kellemetlen égett kipufogószag is...
Próbáltad a kéziféknél lévő kapcsolót a slusszkulcsal ki-be kapcsolni? Nálam akkor jelentkezett ugyanez amiko gyerekülés miatt kikapcsoltam a légzsákot.
Üdv. A kuplung melyik alkatrészeit kell kevlároztatni? És hol csinálnak ilyet? Csak azért kérdezem, mert hamarosan komplett kuplung cserém lesz........ köszi
A gyari megcsuszott tavaly.Autoban kb.130-140e.Utana javitasnal amit betettek valeo,de kevlar nelkuli volt.Most kevlaroztak le.O sem tudta mi a gond es a szerelo sem,csak a masodik mostani szerelesnel.Valaki mondta neki ezt a kevlart.Nem tudom kevlarozas nelkul mennyit ment el vele,mert kint melozik es 1 eve nem lattam.sacc/kb. max 30-40e-t szerintem.Azt sem tudom elotte mit csereltek,de gondolom ha a szerkezet hibatlan volt akkor maradt a regi...
Szoval aki meg nem halotta,honnan tudna,hogy nem fogja birni az uj??En sem gondoltam volna ezt...En is penteken lattam bakon a gepet es rakerdeztem,ennyi.Azert kerdeztem azt is melyik gyartmany a legjobb es azt is kell-e kevlarozni hatha lenne suchs,es kevlar nelkul is kibirja,de hat ez van amit irtal,es ezt kell szeretni.
A tobbi csak azert erdekes,mert en nem szeretnem 2x szetszedetni az enyemet,ha ilyen lesz.Akkor inkabb keresek valakit aki csinalt mar tobb ilyen HDI-t.
MONDJUK TEGED:-D
Meg a minosegre is kivancsi leszek,mert utalom ezeket a szexardi alkatreszfelujitokat:-((
Na mostmár osztán teljesen nem tudom ki kivel van, akkor a haver autójában kevláros a tárcsa?, mert ha visszaolvasol teljesen követhetetlen hogy mi van. A kevláros is megcsúszott? Valahogy foglald össze ki kivel van
Sogorék ezt használták mikor mentünk Franciákhoz, hogy mikor tudnak hívni, illetve tájékoztattás a nagyszülőket, hogy merrefelé járunk. Jó kis oldal amúgy.
Úgy érti (s szerintem helyesen) ha a hiba fennáll, akkor baleset esetén nem fog működni a légzsák, ezért szeretné minél hamarabb orvosolni a problémát.
Te vagy a témában szakértő, ha a csatik, vezetékek rendben, akkor marad a vezérlő, mint hiba forrása?
Köszönöm a választ de ezt már meg csinältam koräbban,még a motortérben is befujkáltam minden käbelt,biztosíték täblät,csatlakozót,de a probléma ugyan úgy megmaradt!
Valaki olyan segítsége kell akinek,már volt dolga ilyennel,és meg tudta szüntetni!Konkrétan,hol van a hiba,merre keressem,a szönyeget is ki kell bontani,az alatt lehet még egy csatlakozás,vagy.....???
Ha tudd valaki,kérem segítsen,mert az autót minden nap használjuk,autópályán és ha ne adj Isten balesett történne,akkor nem fog nyilni a légzsák.
Jol latod,csak en vagyok bena is igy ertettem,hogy kevlar es megegyszer annyit elmegy talan,Szoval most nem tudom mennyi kilometert mentek vele csak azt tudom,hogy kozel sem annyit mint a regivel es megcsuszott neki.Valoszinuleg azert kevlaroztak csak,mert a tobbinek semmi baja nincsen en csak azt nem ertem,mi lesz ha esetleg gyengult mar a szerkezet is?Azert irtam most bevalik neki akkor jol dolgozott a szerelo,de ha nem akkor valamit benezett az tuti...
Szerintem elsore nem ismertek ezt a kevkarozast,mert en is itt hallottam eloszor nalatok.A tulaj haver is ebbe futott bele,es gondolom utananezett.
Mondjuk egyre nagyobb az esely,hogy te fogod csinalni az enyemet is ha bex@rik,mert nagyon vagod a temat...:-DDD...es hat ahol a tudas,ott a hatalom...
Nekünk van egy Peugeot 307-esünkel,1,4 HDI,2003-as évj.és az lenne a problémánk vele,hogy pär napja ezt a hibát írja ki,ANOMALIE AIRBAG,és a müszerfalon vilägít az "airbag" lämpa is,voltunk mär több helyen is,de mindenhol,ugyan azt mondták,hogy a hiba az ülés alatti csatlakozóval van!Megtalältam a csatlakozót .Ma kicseréltem,ki próbältam többször is,de nem hiszem,hogy ott van a hiba,de kis idö utänn ujra elöjött ez a figyelmeztetés,ha esetleg tudna nekünk ebben segíteni kérem irja meg,mert mär nem tudjuk hova menjünk!Vagy a vezetöülést ki kell szednem,és a szönyeg alatt is van valamilyen csatlakozó?Eddíg nem volt semmi bajunk vele,most 145000Km van benne,nagyon jó kis autó,välaszät värom.
ez nekem nagyon keszekusza, most a haverodnak kuplungozták és nem cseréltek szerkezetet akkor mi a fasznak cseréltek tárcsát, ott van baj a szerelővel is, ha egy kevés km-es kuplung csúszik akkor az evidens hogy nem a tárcsa miatt, ha meg kiszedik a tárcsát és kopott az már az okozat nem az ok, továbbá minimális tipusismeret és már világos is hogy a szerkezettel van baj, szóval jól behúzták kétszeri munkadíj a kuplung szerelésre az jó pénz.
Sachs lendkereket én sem láttam csak lukot az 91ezer ft.
Én mindent a lendkerékhez viszonyítanék, ha az jó akkor menjen a kevlár tárcsa és kalap,
Ha szerkezet cserés mert kopott a kinyomónál vagy törött bármi benne, akkor tuti sachs.
100körül még nincs baj a lendkerékkel. Szóval 55ből megvan a kevlár és akkor el van még 100ezret kb, viszont ha mindent cserélné akkor több mint 200ezer ft,
A valeo-t komlett gondoltam.Szerkezet tudom,hogy van suchs...:-))
Az ujnak a kevlarozasa azert jutott eszembe,mert chip utan ami harmadolhatja az elettertamot,megint szetszedni az egeszet es kevlarozni nemtudom elotte megcsinalja valaki akkor chippel is lehet hogy duplajat kibirja kb.100e-t es igy egy szetszedest megsporolna az ember ami plusz 30-40ezer kb. szemben a 15e kevlarozassal.
Persze ez csak filozas,de az tuti,hogy amig nekem birja a gyari addig nem lesz chip:-))Nyujtom mint a retestesztat:-DDD
A szerkezetet nem csereltek benne allitolag mert az meg csak azert kerdeztem a valeo-t,mert allitolag ha komplett rendelem akkor nem tudok rendelni mindent suchs-ban,ennyi.Azert mondtam,hogy en nem ertek hozza,csak filozok,hogy mi lesz ha elszall nekem is.A szerkezet mennyit bir ki tudja...havernak 150e es semmi gond,de ki tudja elmegy-e meg 100e-t.Mondjuk ha a lehdkerek odavan egy kicsit is azt mar nem erdemes visszatenni az tuti.
Lenyegeben annyi,hogy ugyis szetszerelesnel derul ki,melyik milyen allapotban van...
A kevlározásnak semmi köze a típushoz. Felszegecselnek egy kevláros részt a szettre és elvileg ha a szegecs bírja, többé meg nem csúszik. Ha meg a kuplungszerkezet máshol kopik el, akkor sajna csere. Akkor javasolt a Sachs márkára történő cserélés, mert az a szerkezet jobb, mint a többi. (a tapasztalat szerint) Az már más kérdés, hogy egy garanciális, vadi új szerkezethez bevállalod-e a kevlározást és a leírt mechanikai meghibásodás lehetőségét, vagy megelégszel chip nélkül 100-150 ezres futással, vagy chippel fele/harmada annyival, mert sajnos ez is benne van a kalapban a Jena által írt konstrukciós baki miatt.
Nem nem érted, gyárilag valeo, annál az autónál amit irtál ha nem sok van a szerkezetben nem kellene új szerkezetet tárcsát venni, hanem csak simán meg kevlároztatni a tárcsát és kész. nem kerestem utána hogy milyen kuplungokat árulnak az RHR-hez így nem tudok nyilatkozni hogy van hozzá sachs vagy nincs, szerintem kellene lennie.
Smíró már túl van ő meg kevlároztatta a tárcsályát visszarakták neki úgy és tökéletes, és a legolcsóbb variáció.
Szerintem első nekifutásra nem kellene lendkereket cserélni meg szerkezetet meg mindent egyben, hanem érdemesebb kevlárral kezdeni, mert maga a kevlározás 15.ezer ft. plusz kb 30.e. a szerelés, plusz váltó szimering váltó olaj egy 10es.
Legközeleb mikor baj lesz a kuplungal már úgy is a lendkerékkel lesz a gond és akkor kell majd kipakolni az egészet.
Most nézem hogy van hozzá sachs szett, 2006. 10 ig 66ezer ft 2006.10-tól 68400ft
Most beszeltem a sraccal.Eddig nem kevlaros volt benne es most az kerult bele.Itt kevlaroztak Szekszardon.Majd most kiderul milyen lesz a minosege es mennyit fog birni.
Akkor ha jol ertem csak valeo-ban elerheto??Hat nem sok valasztast hagynak.
Ezekszerint a megoldas venni kell egy ujat es mindjart kevlarozni?Sachs-ban komplett nem is elerheto meg dragabban sem??
Hat en mar 100 ezer km felett vagyok es ezekszerint lassan varhato nekem is.Asszem akkor priviben felveszem veled a kapcsolatot telcsin.:-))Egy ilyen komplett mi koltseg?250 korul?Persze szerelessel egyutt ertem...
OK, rendben. Ezt még meg kell fontolni, hogy az a pár Nm többlet megéri-e. Egy 10%, esetleg. Néztem az 5008-at is, annak nagyobb átmérőjű (10mm) a kuplungja a 270Nm-hez.
Zoli megírta a megoldást, egy sajnálatos tény hogy a RHR-nek annyira szar konsrukció a kuplungja ami gyárilag is valeo, hogy még a gyári 136lovat sem bírja el, többeknek elcsúszott még 100ezer km-es kora előtt, és ha ez még meg van fejelve egy chippel, lehet az bármilyen lineáris, tutira elfüstöli a tárcsát. Egy vicc amit a valeo gyárt vagyis ennyire olcsó gagyi szart rendel tőle a PSA, ezen 240es kuplung van összehasonlítás képp, a gyári 150lovas PDTDI mocin is 240es kuplung van csak épp sachs, és meg elbírja a chippet ami itt még 30%fölé is mehet szóval ez kb 195le, ugyanabból a méretből.
Lényeg hogy teljesen normális az általad leírt hiba ezen motor/kuplung esetében, fel kell ütni kevlárral és el van felejtve. Ha meg szerkezet csere van kizárólag sachs-ot tárcsát is, de chips esetén inkáb a kevlár
Kint voltam havernal.Ujtipusu 2.0HDI 136 paci sw es fel even belul masodik kuplungozas,mert nem birta.Chip-elve van,de ez akkor sem normalis.Lehet hogy el kellene kezdenem aggodni nekem is?Kerdeztem a szerelot es azt mondta,hogy ez nem normalis dolog es nem tudjak mitol van.Asszem valeo volt enyem is 2.0HDI 136 paci.Akkor milyen valo bele,mert allitolag 2 gyartmany van csak ehhez,de ha egyben veszed a szettet akkor mar csak egyet mi a helyzet a kevlarozassal?Erdemes?
Mondjuk az enyem meg birja,de ki tudja meddig es jo lesz asszem felkeszulni elore...
Nekem is csak parban volt.Mondjuk en 2 dolog miatt vettem egyik,hogy az tuti megtartja es nem ferde,gorbe stb.,a masik,hogy a bontos sokat mondott,Bontva 2 ara+posta+ezer forint es volt uj...
Szia.érdekes.mert az.1.6nak bírja.a.kuplungja, a.peugok alltalaban 20%nal nem bírnak.többet, de.az 1.6 el szokta.a 30at is, viszont.csak ismert eloeletnel. Én úgy szoktam hogy csinálok egy alapot, és megyünk egy kört.és.oda.valtoztatok ahová kérik, kivéve hogy nem.csinálom meg alulról rugosra külön kérésre sem mert megeszi a lendkereket, meg mindennek árt. A procedúra.egyszerű.letolto. A.motorvezerlo szoftot elmentem, megvaltoztatom feltoltom, diaggal ellenorzom. A.többit majd priviben reggel.
Smíró Tesó!Már rég nem szavaz senki a topiktali időpontjára, lehet hogy eldöntheted mikor legyen. Aki nem szavazott annak valószínűleg mindegy mikor...
A cuccaid már a fényezőnél , viszont kéne egy db motorháztető gumi kitámasztó , egy pár fityinges dolog lehet de nincs ilyenem , esetleg nézd meg Ecseren.
Rati vagyok a 407 fórumról. Zolysys tanácsára Jena307-et keresem 1.6hdi motorvezérlés szoftver update ügyben. A verda 2008-as facelift-es példány. Kérdés hogyan megy az update és mennyibe fáj, mennyit nyerünk nyomatékügyileg a motor és a hajtáslánc károsítása nélkül?
Sajna nincsen mas kepem most,de asszem a nyilnal levo alkatreszrol lehet szo.Van jobb-bal elso hatso csak neki regi tipusu kell...
Mondjuk a helyeben lehet,hogy ujat vennek,mert nagyon szamit,hogy beakadjon a lokos is es a sarvedo is.Kedvezmennyel nem lehet tobb mint az enyem volt anno..
Főldi, a SOKOL rádiódon is meg a csöves rádiókon is volt már potméter = hangosító csavaró gomb. :D:D:D A gázpedál is ilyen elektromos szerkenytyű.Amelik tartományban sokat használod ott elkopik,mondjuk 100 és 130 között :))))
Nekem nincsen robbantott abram,de valoszinuleg az kell neki ami az enyemhez kellett anno mikor torott volt.A lokharitot es sarvedot fogja ossze es rogziti a karosszeriahoz.Sajna az en fotom amugy sem segitene,mert az enyim rancvarott,de talan igy mar tudod mit keress talalok fotot feldobom akkor ujat vettem,mert hasznalt lett volna 5 ezer postaval/db,de az uj parban volt7-8 ezer korul...
.... Érdeklődni szeretnék, hogy hol lehet Peugeot 307 (2002. évjárat, 3 ajtós ) első oldalsó jobbos és balos lökhárító tartót és hátsó jobbos balos lökhárítótartót szerezni???? Köszi a segítséget!!! ...
Nekem halvány lila gőzőm sincs mit szeretne. Valakinek ötlet mire is gondolt, vagy konkrétan hol szereheti be.
Emlekeim szerint tole vettem en is. A bor nem annyira puha, mint az eredeti, de csak minimalis a kulonbseg.
Az egeszben a valtogom lehuzas volt a legnehezebb.
Köszi, az már megvolt mielőtt itt kérdeztem :D Meg még 2 bontó (Bocskai és fia, bontottfrancia.hu), illetve egy magán... Mondjuk csak az általad is javasolt hely válaszolt egyedül a 4-ből. :(
Egy kis segítséget szeretnék kérni autódiagnosztikával kapcsolatban. Csináltattam ma egy diagnosztikát a kocsin. Az 1,2 hengerben az injektor korrekció 95% míg a 3,4 hengerben 105% alapjáraton. 1300-as fordulatnál mind a 4 hírtelen beáll 100,x%-ra. Ez nem tudom, hogy normális e vagy sem. A kocsi baja, hogy hidegen elindítva túldúsít mint az állat. Pár perc míg kicsit bemelegszik és elmúlik az irdatlan füstölés. Nem csetteg tehát nem folyik le az olaj meg nem is eszi. Vizet sem eszik. EGR meg CO hibaüzenet van a tárolóban. EGR alapjáraton 95% fordulatszámot emelve 10%-ra ugrik maj visszaengedve folyamatosan vissza emelkedik.
Igazából a korrekciós értékre vagyok kíváncsi, hogy ez jó e. A következő lépés valószínű az injektorok bevizsgáltatása lesz. Az még mindíg talány, hogy a siemenseknél is be kell írni a korrekciós értéket vagy nem? Ahány szaki annyi mindent mond...
megtudná valaki mondani, hogy a 15" acélfelninél a szélesség az hány col? Illetve a partner stb. 15" acélfelni az jó-e a 307-re. Jön a tavasz, felraknám a nyári gumit de mivel eladtam az alufelnit kéne venni acélt, csak nem tudom a pontos adatokat, a sajátomról meg emiatt nem szerelném le a vasat meg aztán azt se tudom hol kell nézni.
Tényleg, hova van beütve az adat? Ez lenne a 2. kérdés :)
Nincs benne részecskeszűrő ergo nem kell vele foglakoznod eolyssal feltölteni baromkodás vele az élet aztán ha kifogy akkor kiírni kiszedni pénzt költeni rá :)
CAN-CAN
Ha utána olvasol rájössz hogy az autók kommunikációs rendszere. De a Tied CAN-VAN rendszerű :D:D:P
Olyat kérdeznék, hogy hol érdemes egy 2002-es 307 sw-hez kartámaszt ("könyöklőt") kutatnom? Ez a dupla, és a bal oldali, tehát a sofőrülésre való kellene. Illetve egy jobb oldali "nemtudomhogyhívjákot" ( :D) Belül, alul az a műanyag "kábeltakaró" vagy mifene, ami a szőnyeget és az ajtókeret alsó részét fedi át. (Bocs a hülye megfogalmazásért, de fogalmam sincs ezt hogy hívják)
ui: Még nem jártam errefelé, de majd igyekszem olvasgatni (mondjuk nekem még az autó is "új" :D)
a héten kaptam egy jó lehetőséget, miszerint ingyé bemehetünk Vikivel a Fővárosi nagycirkuszba.
Gondoltam Péntek lévén korábban érkezünk. A terv a 18 óráselőadás.
A héten végig Viki rágta a fülemet, hogy akkor mikor megyünk, mi lesz ott stb.
Tehát ma bementünk 17 órára ott vagyunk. hívon a delikvenst, hogy akkor itt vagyunk és várunk rá. Azt mondta, gond van, mert csak beugró és nem kap tiszteletjegyet de még kedvezményt sem. Mondom fasza. Beautokáztam és még jegyet is kell venni. De kérjük a legolcsobb változatott (3. kategóriás helyek) és majd kezdés elött uda ülünk ahova akarunk. Odaértem a pénztárhoz. Látom hogy a legolcsóbb a felnőtnek 1900 gyereknek 1300, de ezek a helyekről mindenkinek a hátár lehet látni, ha már velem kibasztak akkor azt a gyerek ne érezze, így 2 kategóriás jegyeket vettem. A helységben trágy szag, ülés kényelmetlen,a ruháim mind büdösek. Majd a szünetben megjelenik a delikvens széles vigyorral és kérdi milyen eddig ás hogy hazaviszem-e, ha már egy Városban lakunk? Mire kezdem magamban a számolgatást. Badmed az ingyen jegy 5600,- ba került és az utiköltségg nem is számoltam, venni ezt-azt Vikinek. Egész előadás alatt hasogatott a hátam. Alig vártam, hogy a 2x60 perces előadás + 15 perc szünetnek vége legyen és a kényelmes kocsiba beüljek. Tele volt az egésszel a tö...
igyekeztem haza, így sikerült 30 percen beül otthon lenni úgy hogy vettem két karton tejet a tescoban.
Ezek után, szerinted néztem, hogy ki mit kaptt meg? :DDD
On:
A kedden számítok a segítségedre, munkádra :))) Összeröffentjuk a kiscsapatott?
A.siemens.részét.nem.tudtad? Hát az összes.90lovas rhy 307 siemenses, amúgy pl. A 306ban van bosch is.lehet át lehetne építeni.csak a bsit is hackelni kellene, de akkor már rhz-nek is át lehetne építeni
Próbálta valaki már ezeket a "nano" tapadó cuccokat a műszerfalra?
Nagyon meggyőző, de most komolyan nem esik le róla a telefon sem?
Én arról használok navigációt ezért érdekelne, hogy milyen egyszerű lenne csak odatenni a telcsit.. per pillanat attól tartanék, hogy az első bukkanóban leesik..
Szivesen.Nekem is hozott valamit,de az meg titok es meg nincsen a kezemben sajna!:-(
Mondtamis havernak,mert szinten 307sw-je van,hogy miert nem nez neha ide a forumra ha mar autokkal foglalkozik es sokmindene van,mivel bontja oket.Azt igerte talira eljon.Talan meg tudom majd egyszer gyozni.:-))
Tegnap pont egy C5 III-ert mentunk Pestre.Torott volt,de olyan gyonyoru belsovel,hogy csorgott a nyalam.Elfogadtam volna.2.2hdi 200paci es CVT valto es full-full bor belso meg a teton,kozepkonzolon es a muszerfalon is...nyami-nyami:-))))
Viszont én olyat keresek amelyik a táp megszünése után, újabb bekapcsolásakor nem az utoljára játszott track elejétől folytatja a lejátszást, hanem abból a pozicíóból ahol kikapcsolt.
Hangoskönyvek hallgatására lenne rá szükségem.
Ha valaki látott már ilyen transzmittert, az kérem szóljon :-))
Most olvasgattam erről: ELM327 Bluetooth OBD2 modul
Jól emléxem, h Pug308 is OBD2? Érdemes egy ilyenbe beruházni? Nem akarok kódot kiütni, meg állítgatni sem akarok semmit. Elég ha kiolvassa az adatokat és androidos telon megjelenítem. Hátha kijön vmi, h miért "rángat" időnként. Csak nem tom milyen adatot kéne nézni.
Torque android app-ra gondoltam. Vki használta már esetleg?
Szia, a vázszámból generálják én is utólag tudtam meg az egyik fórumon. Röhej, hogy egy autóról kívülről leolvasod a váz számot és 1-2 napon belül meg is tudod az immo kódját.
fájdítsátok csak a szivem, leejtette a fiam a Pana TZ5-öt, azóta nem éles a képe megcsináltatni nincs értelme, így megint csak áhitozok egy olyanra mint a Matizé
Mi is váltottunk.Előtte Panasonic volt elado .Most ezz van.Nemtom mennyire ismeritek,még vannak felfedezetlen funkciói:) Került alá adapter,markolat,lehet távirányítósba is tenni. 2.Telós kép,bocs.
Én is azt olvastam, hogy "örök életü", de váltó cseénél úgyis újjat raknak bene. Viszont valahol azt is olvastam hogy 60-80 ekm-ként ajánlott, de nem kötelező. Így, hogy közel 200 ekm van benne inkább cseréltem. d.jocov még emlékszik rá, remélem a fagyási sérülések már nincsenek meg.
Az enyémben is gyári olaj volt 180e km-ig és nem volt vele gond. Az előző autómnál is szorult hidegben a váltó, persze ott tutira nem gyári olaj volt már benne. Olajcsere után már nem volt vele gond.
Dee bsi ből vissza lehet a kód kártya számát, nem egyszerű de ki lehet fejteni. Valami 8 lábú flash-t kell kiforrasztani, kiolvasni.
Nemtom mikor megyék tán kész a bmw rádió meg az inverterem?
Kellene menni mert Gabi vett nekem egy turbonyomas mérő órát.
Az a baj hogy.úgy.tudnék.csak ha.előttem lenne.a.pps, meg lenne.mire. radugni .
Gondolom pps-el probalod.az meg vegigvezet lépésről lépésre. Kérdés hogy egy teljesen új kulcsot akarsz feltanitani.vagy régit meglevot azaz hogy segítene.e az inicaizalas?
Köszi a sgíteni akarást,de a tulaj szerint még a gyári van benne.Mindenesetre kicseréljük hátha az segít rajta.Valahogy Én sem hiszek abban,hogy "örökéletű" az olaj.Bár a szervízkönyv nem említ cserét csak ellenörzést és esetleg rátöltést.Azért köszi.
Azért azzal remélem tisztában vagytok, hogy erős, dinamikus dízeleknél a jobb üzemanyag max. abban érezhető, hogy vájt fűlűek meg tudják állapítani mennyire duruzsol szebben a moci, vagy sem ;-) 1,2-1,4-es benzinesnél lehet, hogy érezni lehet a tacskós üzemanyag meg a szuperadalékolású cucc közötti különbséget (akár egy 1.5 suzuki sportban is) fogyasztásban, meg erőben, de az ilyen vasaknál azért ne várjátok, hogy olyan hatása legyen, mint egy 25%-os nyomatékgörbe-emelésnek ;-))
Hát én hiába tankolta maxxmotion gázolajat... :( semmit sem ért, nem is ment jobban, nem is fogyasztott kevesebbet..., na de amikor Jena optimalizálta..., na annak meglett a hatása... :)))
Én is észrevettem már 3x a fap égetést, én is olyan 1800 Ford. nál hallok kopogást, szelephang félét. De rángatni nem rángat.
nekem kb 1300-1500 km-nként csinálja, de sokat megyek pályán, és persze ha pályán teszi észre sem lehet venni, mert 2000-es fordulat felett kisimul a hangja.
Köszi.Esetleg tudnád számszerint,h milyen kell.Vagy csak mágnesszelep és ennyi.Ismered a gépem adatait.Meg hát az enyém is szokott zsünnyögni leállás után.De ezt asszem Bogácson is említettem neked.Akkor mondtad,h mágnes szelep.
Már kezdenek jó idők lenni,hogy elugorjak a "bázisodra" :)Az olasz út előtt jó lenne mindenféleképpen az átvizsgálás.Nem esne jól ott egy esetleges most is élő probi.
Nyugodtan rendelj meg egy boscht mert úgy is kelleni fog. Viszont van meg egy pár ugyanolyan szelep ami szintén bekavarhat, így.érdemes olyan helyen diagolni ahol látták már ilyet.
Igen ez csak 1.6é viszont stekker és egyebek egyeznek, de a karakterisztikajat nemtudom. Amúgy is az rhs-hez olcsóbb ettől a belevalo bosch így kár kísérletezni.
Nagyon nézd a motorolaj szintet mert az 1.6hdi meg akkor is képes így megorulni ha nem telített a fap és egyébként.is jók a paraméterei, ha meg telített akkor is mire bedobja a hibauzit már régen késő. Nagyon képes higitani a motorolajat azaz literekkel.
A kollégámnak a 307-se olyan hibát produkál amivel még nem találkoztam.A váltoja pár óra alatt képes "ledermedni"olyan szinten ,hogy csak komoly erővel lehet magát a váltókart megmozdítani.Olyan érzés mintha a kulissza szorulna de ha jár a motor alapjáraton 10-15 percet akkor minden rendben a továbbiakban. A váltó nem zajos, kuplung kiemel,nem recseg ropog.
5, max 10 km-en csinálja, ekkor fogyi megnő (nagyon), kopog a motor (mint benzinesnél, ha nem vált az ember időben) - vagy nem tom, hogy írjam le. 1600-1800 fordulaton érezni rángatást főleg.
Élőadatokat nézni főként (nyomások, hőfokok...). Meg lehessen vele élőadatot rögzíteni. Meg nem baj ha tudok hibát törölni. Ez a lincos árban és tudásban megfelelne csak nem akar az autóval beszélgetni. Néztem, hogy van sokféle PC-re köthető de nem akarok laptopozni ha nem muszáj. A családban van többféle autó és az sem lenne baj, ha univerzális lenne. Bár az enyém lesz a kakukktojás mert ez euro3-as :(
Ha egy fap jó (jeladói, plusz maga a szűrő is), akkor nem rángat az autó regeneráláskor.
Vagy kiirtod a fap-ot belőle --> Jena, vagy menj utána alaposan, hogy mi lehet a baja. A motorolajat tényleg figyeld, ha szaporodik, akkor hamar olajcserét neki, és JÁRJ UTÁNA iziben!
A full HD és a HD között óóóóriási különbség nincs, de árban sincs. Annyi biztos, hogy otthon megnézve a felvételeket gyönyörű részletes képet kapsz. A Youtube és társai már rendesen lerontják ezt, tehát csak otthon, TV-n vagy gépen nézve lesz szép a felvétel. http://www.youtube.com/trainmodeller ide feltoltam már egy csomó videót 1080-ban, de a tömörítés lerontja. Otthon a pár perces FHD videók 200-500MB-osak, na ezekből csinál a Youtube 20-30MB-os FLV-t, tehát ott sosem fogod látni a különbségeket.
55-re gondoltam árnak egyébként, KAti már érdeklődött a topicból rá, akksikkal, tokkal meg mondjuk 60.
Sziasztok! Viszonylag egyszerűbb diagnosztikai műszert keresek a pözsóhoz. Csak infó, hogy ezzel nem kommunikál annak aki ilyent szeretne. Az enyém egy 2002-es 2.0HDI siemens 90LE euro3. Feltételezem ha ezzel nem megy akkor az AUTEL ms509-el sem kommunikál.
Ha esetleg valaki tudja, hogy mivel hajlandó beszélgetni az ne tartsa magába.
turbónyomás nemléte nem jár af hibával, nincs ellenörzés alatt a megvalósult töltő nyomás
amikor nem ment azért nem ment mert nem volt levegő, viszont a turbó az csúcsra volt járatva mert az ecu kérte a nyomást ami a tömítetlenség miatt nem történt meg, ha huhogni fog ne lepődj meg, de ameddig megy nem is kell becarni, viszont én fejben rögzíteném a teendőket mikor felkapja az olajat és megindul mint a meszes, nem akarlak paráztatni ez csak ilyen óvintézkedés, csináltam már ilyet lyukas coolercsővel, az is ment kb ennyit és tökéletesen megy kicsit huhog de teszi a dolgát megfelelő a teljesítménye.
A mágnesszelep ami búg az a felelős a t.nyomás szabályzásáért, így ott lehet a baj. Ha veszel bosch-t vegyél ne pierburgot, a bosch jobb, keress vissza le van irva a cikkszáma.
ha biztos akarsz lenni le kellene diagolni, élő adatozni
Most nézem, bridge ez is. Akkor írom, szerintem miért jobb a Fuji: a zoom nem motoros, hanem manuális. Rengeteget számít szerintem, hogy kézzel tekered és nem motorosan szenvedsz. Nem utolsó sorban az is zabálja az áramot. Színben szerintem a Fuji nagyon jó. Én is azt (Fuji) veszek, de az 50-re hajazok a zoom átfogás miatt. Azt még itthon nem lehet kapni úgy tudom, valószínű a lányommal hozatom majd a nyáron az óperencián túlról. A HS 20, 30 is nagyon jó.
Na kicseréltem a csillapitó szelepet ami a kuplungrásegitőre megy.Nem volt nagy melo,de azért felrakom,hátha más is járhat igy.A tünet egyszerű volt.Kuplung elment és beesett a pedál..:-((
Mint irtam a beszerzésnél komplett csővel árulják
Nekem csak a műanyag vége törött el igy azt leszedtem a csőről
Azután leszereltem a régit és mehetett a csere.Arra kell vigyázni,hogy a kisebbik biztositó (1.) gyűrű ki tud esni és akkor lehet keresni ha nem tudjuk merre ment,szóval óvatosan piszkáljuk ki.A másik (2.) nem tud kiesni,ezért nyugodtan pattintsuk ki.A fémcső a műanyag végződéssel kicsit szorul a tömités miatt,ezért óvatosan húzzuk ki ha nem szeretnénk leverni a kezünket.
Ha valaki attól fél,hogy túl sok olajat veszit miután kihúzta a csövet akkor zárja le,de ha ügyes valaki akkor ez csak pár másodperc és már megy is vissza a cső a helyére.Pár csepp meg nem a világvége...Utána termeszetesen légtelenités következik a mellette levő légtelenitővel (11-es kulcs) a szokásos módon,és kész is vagyunk..:-))
És itt a törött,de ragasztott alkatrész ami megy tartaléknak...
Kilyukadni? Picit most gyengécskének érzem a kocsit bár nem is tudom..
Néha mintha nem lenne meg a turbónyomás.
Olyankor a fogyasztás is felmegy meg persze érzem a kocsin...
Amikor leesett a cső nem mentünk vele sokat (<100km) és azt is lassan (eleve nem is ment, ahogy néztem amikor antip. fail van akkor olyan ~2000fölé nem is pörög a kocsi úgy hallottam direkt).
Másnap reggel mindjárt visszakerült a cső
De most úgy érzem nem az igazi valami..
Csak jelezne valamit ha nem lenne elegendő a turbó nyomása vagy ilyesmi (nem tudom milyen paraméterek játszanak itt).
Ki kéne menni pályára..
Persze képbe jön még 1 dolog: még jó múltkor feltettem egy képet ide, hogy alul a hűtő alatt a kocsi leállítása után úgy fél percig búg valami szelep szerű izé aztán kikapcsol..
akkor mondtátok, hogy annak is köze van a turbóhoz (mi is a neve?) és amikor annak az állapota romlik az is olyan hogy el-elmegy a turbó ereje..
Mindenkinek kellemes hetet kívánok és egy hétvége búcsúsztató humor bomba:
Benzinkutas felfigyel egy sírdogáló szőkenőre. Kérdezi tőle, hogy mi a baj... - A gyújtáskapcsolóban hagytam a kocsikulcsot és az ajtót véletlenül lezártam a zárgombbal. Nem tudom, hogy nyissam ki. - Sajnos én nem tudok a pult mögül kimenni, hogy segítsek, de itt van egy darab drót, ezzel az ablaknál próbáljon meg benyúlni és a zárgombot felhúzni. Szőke boldogan kisiet a töltőállomás épületéből. Néhány perc múlva hangosan röhögve, a nevetéstől kicsordult könnyeit törölgetve belép egy férfi... - Hát ez nem igaz! ... Hát ilyen nincs! - Mi történt uram? - kérdezi udvariasan a kutas. - Képzelje el... kint van egy szőke nő aki egy darab dróttal próbálja a kocsiját kinyitni..... -mondja a röhögéstől fuldokló ember. - Uram! - csattan fel a kutas... - Ön igen modortalan. Miért kell nevetni másnak a baján. Ön is kerülhet még hasonló helyzetbe és akkor Önnek is jó lesz, ha egy darab dróttal ki tudja nyitni a kocsiját! - Nem azon nevetek én! - mondja a férfi.... -Hanem azt röhögöm, hogy az a szerencsétlen küszködik a dróttal, de bent ül egy másik szőke aki irányítja, hogy: kicsit balra, kicsit jobbra....
Sziasztok! Már most elkezdek alufelnit keresni nyárra. Meg tudnátok mondani, hogy mi a minimum és maximum ET ami még felmegy az autóra? Gyári méretet nézek csak az ET nem biztos, hogy az lesz.
Szóval hathatós az új.törvény.és nem lehet már.tekerni olyan gátlástalanul, ennek az.eredményét láthatod, eddig.ez nem is létezett ebben az országban hogy ilyen 1.6hdit lathassunk, az eladoak felében ennyi van csak meg vannak tekerve. Ha.rendesen volt szervizelve nem sok ez.
Holnap megirom az egeszet,dokumentalva fotokkal,szoveggel ugyanis holnap kicserelem a ragasztott alkatreszt egy gyari nemragasztottra,ami meg itt fekszik melettem...
...igy utolag azert eleg jolviseli magat a ragasztas is.Egy szerelo azt mondta a ragaszto nem fogja meg,de ugylatszik nem ismerte a szakmamat,,:-D
nagyon ritka, főleg ha egyszer koppra merítették utána fordul elő, nekem eddig a legtrükkösebb egy nagy moci aksi volt, semmit nem csinált és rámérve megvolt benne a 12V, viszont még egy izzót sem működtetett
...menetközben nem is valószínű .. de velem már megtörtént hogy nyáron . 15-20 perc állás után már nem volt hajlandó egyáltalán indítani az akkor kb. 5 éves gyári akksi....
attól nem kel félned hogy egyik percről a másikra megáll mert nagyon ritka hogy így halna meg egy aksi, ha a hidegekben indított, akkor nem lesz vele baj így hogy melegszik az idő
Milyenre gondolsz,megcsinalom szivesen...csak en sem tudom pontosan mi a szerepe.Allitolag csillapito szerepe van,ennyit tudok.Szoval mit osszegezzek.Hova valo,honnan jon mi a szerepe es hogyan kell kicserelni?
A tanács az hogy keress valami hobbit mert nagyon unatkozol :-) nem kellett volna cserelned, továbbá ne multimeterre hagyatkozz hanem.terhelő villara, ház nincs kéznél pedig az oninditora, ha nem tekeri aksi csere, ha jól tekeri marad az aksi szög egyszerű.
Ime az alkatrész fotoja amire heteket vártam és a kuplung rásegito munkahengerbe csatlakozik. Bár nekem csak kozvetlen becstlakozo muanyag rész kellett volna de csak igy lehetett megrendelni. Amugy 8500.-ert vesztegettek kedvezménnyel ( sajna)...
Őrmi!!!
Ha gondolod ted fel a "peugeot 307" oldalára, hátha más is igy jár, hogy eltorik neki és info kell!
NEM a tietekbol nem lehet mert eleve hibának jelezné, továbbá a fappal együtt működésben van, úgyhogy csak úgy lehetne hogy a fapot.is megszüntetni. Szóval lehetne egy teljes takarítást csinálni megoldható csak nem lenne olcsó , mert az egr hiba üzenet megszüntetéséhez.kb bitenkent kellene átnézni.a.szoftot., de a.haver már csinált ilyet sie.ppd-nel.
Nem is.tudtam hogy volt.párhuzamosan gyartva a kocka a gömbölyűvel, mert a miénk már a gömbölyű és 2002es de még alvazas merev hidas, amúgy a mazda.motor.is vellany adagolos.csak madzag nyitja.a.folytoszelepet.
Kocka 2004-ig volt, azokba még a Mazzag dízele volt vagy 1.6B / 2.0 V6. Az 1.6B elpusztíthatatlan a maga nemében, akárcsak a Pug 1.6 benzinese :) Szerelték több típusba vagy 20 éven át. A kockák közül az utsó évjáratok nem annyira rozsdásak egyébként, és azok még valódi terepen is megállják a helyüket, a GV inkább csak játszós autó, az új az önhordó kasznijával meg bohóckodás csak.
Szia ha látnád mi van a szívócsőben és az olajcsatornákban egy mondjuk 150ekm futott 1.6 hdi ben dobnál egy hátast.
Az EGR a fő ludas , mint kiderült simán le lehet falazni és nem szól érte az ecu, az egr nem jó a motornak sőt kimondottan rossz , ez egy környezetvédelmi ökörség de szerintem többet árt mint használ.
A lényege ,hogy alapjáraton és kis terhelésnél a kipufogó gáz egy részét visszavezetik a szivórészbe , hogy a káros gázokat elégessék a motorban, ez egy darabig nagyábból működik is ,de főleg sok városi használatnál rengeteg kormot etetnek igy meg a motorral , aminek a hatásai már jól ismertek , eldugult olajcsatornák eltört turbó tengely , zörgö hangok a hengerfejből elkopott vezérműtengely és társai.
Miért van ilyen sok korom az 1,6 HDi-ben? Honnan? úgy értem, az egr tol bele ennyit, vagy eleve túl sok keletkezik? meg mi az, hogy korom van a motorban? hol? és hová rakódik le? és egyáltalán, milyen következménye van az egr teljes lefalazásának (menetteljesítményre, hőviszonyokra nézve)? Nem lehet csak szoftveresen "írni" rajta valamennyit? (mondjuk hogy ne 0-100% között, hanem 0 és 30% között nyitogasson.)
Discovery Channel: Retro Car Kings from Jesse Stern on Vimeo .
Ha ön ezt a posztot olvassa, minden bizonnyal szereti az autót és az autózást. Azt a kort éljük, amelyben még éppen elcsíphetjük a varázsát, még elég időnk van ahhoz, hogy összegyűjtsük azt az emlékanyagot[...] Bővebben!Tovább »
Na ha ezt megnézed rájössz ,hogy rossz országban élünk a fenébe is , volt egy 1976 nissan 280 z és eladtam , azóta verem a fejem a falba , egy nem szeretem vallású nissan márkakereskedő tulajáé most .
Hát azert fogyiban a.vitára.jelentősen baratibb mint a mitsu, de aposnak kell a plato.azért lenne cserelve, vetőmagot takarmányt műtrágyát hurcolnai elég, amúgy nagyon bejött nekem is a vitara főleg hogy hdi, sokat vezetem mert már nem szeret vezetni az öreg, amúgy ha nem lenne szükség a platora nem lenne kihasználva, eszembe nem jutna egy boszme nagy 2tonnás vasat hajtani 10-12literes fogyival. A vitára is a motorja miatt lett 2002es fontosabb mint az.évjárat a jó motor ill befecsi, ezért a dci.szóba sem jöhetett, a mazda mocis.kocka meg már rozsdás
Meg a.régi kasztni, és.természetesen adagolos motor, kell a f_szomnak denzo befecsi, inkább megfaragtatom Krezivel az adagolot, emelek egy.picit a.t.nyomason és jobb lesz mint a gyári 130lovas és nem lesz egy betegágy
OFF
Ha valaki akar fasza SUV-t venni jól bevált hdi motorral, szóljon, 1.7milla klimas abs, 2002es grand vitára,
Természetesen optimalizalava is van :-)
OFF milyen L200-ra hajtasz? Én is gondolkodom a cserén, az öregebbik macskát lecserélném egy L200-asra, még az előző változatra, de ha lehet már az új motorral.
Hátha összejön az fasza l200 és.akkor megyék az óráért is, még kaput.sem kell nyitnod :-D van rajta bazi krom galytoro rács, nyitja a kapukat mint egy univerzal kulcs :-D
Nyugi az 1.6 hdi ben annyi korom van hogy azt semmiféle szűrő nem képes kiszűrni , ezért a gyár előírta ennek a szűrőnek az eltávolítását , mert ez sok esetben a turbó halálához vezetett, ezt természetesen nem verik nagy dobra, és azt sem hogy a 3.-ik turbó csere után előírják a motor cserét, mert annyi a lerakodás a motorban , hogy ezt lehetetlen maradéktalanul kipucolni erről mélyen kussolnak, ez köszönhető az egr szelepnek a 20-30ekm olacsereciklusnak és a sok városi használatnak , ha ez így mind összejön és még hajtják is az a szerencsétlen autót esik is szét darabokra a motor főleg a nagyobb kasznikban c5 407 c4 picasso, végül is ez a cél csak néha túl hamar szétesik.
Ezért kell sürün olajat cserélni , egr-t lefalazni , és ezt a szűrőt kiszedni
Á nyűgös.volt a nap, a tiptop mitsu l200, nál gusztustalan árát mondtak a vitarara, a 70ezer kmes bt50 mina duplája volt meg minden oldalról volt törve, a 120ezer km és másik l200 rojtos kormánnyal, megtekerve rendesen, a legoszintebb egy 300ezer kmes bt50 volt, de az meg csak sok egy idős.felfogasahoz, szóval nem volt erőm kimenni pedig már ezota benne lenne a passatban
Ezen neked nem kell agyalnod hogy drasztikusan hangzik vagy nem, mivel nem látod át a motor működését, szerinted a motorolaj szűrő csak disznek van? És ha azt mondom hogy az első olajcserenel kellett volna gyártói előírás szerint eltávolítani de itt erről nem hallottak a.markaszervizek akkor is drasztikusan hangzik?
Szia!Nem elég azt időnként tisztítani?Persze szervíz/szerelő által.Az eltávolítás meglehetősen drasztikus lépés,és utána az olaj szűretlenül kering a turbóban?
keres vissza képet is raktam fel régebben, a turbóhoz velezető olaj nyomó csőben lévő szűrőt kell eltávolítani, a tiedben is van, és továbbá érdemes csökkenteni az olaj csere periódust 15ezerre,
az eltávolítás nem megy otthon tapasztalatot igényel
Sziasztok!Jena307; 1.6hdi turbónál mi az a konstrkcios sajátosság amit ajánlatos megszüntetni?Érdekelne,mert nekem 1.6/90le hdi-m van.Kellene e vmiatt aggódnom?
Kínáltak Nekem eladásra Peugeot 307hez gyári csomagtartót 2001es kiadású kocsin használták. Az enyém 2007es kiadású (ráncfelvarrott). Véleményetek szerint jó lehet rá? Vagy eesetleg volt benne váltás?
Hát mindenképp át kellene vizsgáltatni, átnézni diaggal a porlasztók állapotát, megnézni alváz szám szerint fapos e ha igen az milyen állapoban van.
Ha valamennyire valósághű a km óra akkor a vezérlés az 240nél kell cserélni, olajcsere meg természetes dolog. Turbóra csak azért kényes mert van benne egy megszüntethető konstrukciós sajátosság amit meg is kell szüntetni és akkor hosszú életű a csiga, kettőstömegű is birja kb 200ig
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Autót szeretnék venni és a 307 1,6 hdi is szóba jött használtan persze. Kérdésem lenne mire figyeljek oda vásárláskor, milyen szervízigényei vannak, hány km-nél jönnek elő és kb mennyibe kerülnek a javíttatásai. Gondolok itt turbora stb. Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv.: Fanti
Peugeot 307 1.6 2007 alapjárat ingadozik. töltést mértem és vissza esik. generátor le kefék rommá kopva. azt hittem meg van a baj. generátor vissza jelenség ugyan az. Bsi ben nem írt hibát. A generátor próba padon terhelésen tökéletes. valaki ötlet??
Nem tudom,de en akkor is ugy voltam amikor a baratom meselte,hogy ilyenkor miert nem hivatkozik arra,hogy a szembejovo atjott a felezovonalon.Akkor ki a hibas???
En mar jartam ugy tobbszor,csak katyu nem volt...szoval,mi a velemenyetek,mert velunk is megtortenhet!
Természetesen, a kipufogo vágén bal oldallon felül a lökös alatt van egy titkos rekesz. Abban van egy elrejtett mikrofon.
Müködési elv a követlezö:
Auto indit, a mikrofon a van-can rendszer segitségével gyors hangmintát küld a BSI részére, ha ez a hangminta eltér a PSA összeszerelö mühelyben elöre rögzitett hanganyagtól akkor azonnal aktiválja az utastéri hangszorokat és elkezdi lejátszani a"traktor" hangot. A gézpedál potija által a BSI automatikusan változtatja a lejátszott hang sebességét és hangerejét.
Probléma megoldása.
1. Kipufogó heggesztés 3000 ft.
2. Kipufogó csere 12000 ft
3. Fülldugó vásárlása felbcsülhetetlen.
300-400km távolság után antip. fail (+esp/asr kikapcs, más semmi)
Na most, a kipufogó dobon volt egy kisebb lyuk, létezhet, hogy ez lyukadt ki teljesen és ezért szól a kocsi? Azért ez a gyanúm, mert iszonyat traktorhangom van már alapjáraton :(
Semmi egyéb tünet nem jött elő.
Azt nem tudom csak, hogy az is tipikus lyukas kipufogó hangzás, hogy amikor visszaveszem a gázt akkor is hörög egy kicsit?
A regi hatso ajto ugyanaz szerintem mint az uj.Amugy holnap hozza a posta havernak igy holnap lesz konkretan a kezebe es akkor teljes foto is lesz az enyimrol van,de azt mondta ugyanez. (irmscher)Holnap csorogj ra es o elmond mindent,ha meg foto kell majd felrakjuk...engem csak megkert kerdezzek itt ra...
A HAVERNAK VAN PEUGEOT 307 KOMBIHOZ ELADO HATSO GYARI IRMSCHER SZARNY GYARI RAGASZTOSZETTEL EGYUTT 25 EZER FT. HA VALAKIT ERDEKEL.(nekem mar van,igy nem erdekel...)
Ááá, csak a tükör lap, meg vezeték javításban, a motoros részt nem kellett szétszednem:), de ha így folytatom, akkor előbb-utóbb azzal is foglalkoznom kell:P
Nekem a jobb oldali tükör szokott néha megakadni - és akkor erősen kattanással megy a helyére újabb ki-be nyitásra-zárásra, ha sikerül, illetve lőfordul, hogy nem, vagy kézzel kell helyretenni. Főleg hidegebb időben jön elő, de előfordult már normál hőmérsékleten is.
Én egyelőre ezzel nem foglalkoztam, mert nem mindennapos jelenség.
Kérdés, hogy mindkét tükröd csinálja, szinkronban, bár annak kicsi a valószínűsége, hogy motor probléma mindkét oldalon, én is kopásra gyanakodnék először.
Egy visszapillantó 6500 környéke, szóval meg kéne nézni, hogy szétszedhető-e, de ilyen hidegekben én csak akkor nyúlok kocsihoz, ha muszáj:)
Szeva Haszi. Ahogy olvasom a fórumot,Zolysys írja,hogy már szakértő vagy a tükör szerelésben :DD Most olyan kérdésem lenne,hogy a vezető oldali tükör makacskodik.Nem akar rendesen müködni,rá kell kézzel segíteni,hogy bezáródjon,meg kinyíljon.
Van valami kopása,fogaskerék vagy orsó stb....Lehet javítani vagy kuka?
Az elmúlt napokban volt valamelik csatornán,hogy lopják a gépeket valami sokk.val amit irtál is.Nem engedi lezárni az ajtókat és érdemes mégnézni is ,h az ajtó zárva van-e. Több tiz méteres körzetben hatékony a kis piszok,észre sem veszed hol állnak vele a
gennyesek.A franc se tudja mit okoz még a gép lelkében :D
A szívás, hogy tőlem legközelebb győrben vizsgálnak amire várni kell akár 1hetet is 5e/db-ért. Bontó meg csak pest felé van vagy szegeden :(. Hónapokkal ezelőtt láttam a neten, hogy valamelyik cég árult bevizsgált darabokat de most nem találom őket. 25-ért voltak darabjai. A gáz, hogy csak bevizsgálással derül ki, hogy nekem a 4-ből melyik rosz. Tehát kiszedem a 4-et elviszem győrbe (20e+2*4e az üzemanyag) ha egy rosz akkor rendelek mondjuk 3-at amiből talán 1jó. Az 20e+posta mert a másik 2megy vissza. Megint győr (15e+2*4e). Visszaposta a másik 2 a bontóba. ez 73e és csak 1-et cseréltem. +rájön a kiszerelés és beszerelés költsége ha egyáltalán kijönnek ha nem akkor felgyújtom. Totál szívás.
A siemenseknél is be kell írni a korrekciós értéket a compúterba?
Tanácsot kérnék. Ezzel kapcsolatban már hívtalak telón, de hátha így jobban össze tudom foglalni.
2008 év végi PUG Partner Tepee 1.6 HDi az alany.
Céges volt ez is, nem mókolt, nem tekergetett, csak PUG Fábiánnál szervizelt.
Tökéletesen működött, de dec 2x. magasságában reggel nyitva volt, pedig este bezárták távirányítóval.
Se távirányítóra, se kulcsra, gyújtásra stb. nem reagált, mondhatni se kép se hang. Teljes sötétség a műszerfalon gyújtáskor, se elakadás jelző, se lámpák, szóval semmire nem reagált semmit. Biztosítékok ok, akku ok,vezetékek-kábelkötegek ok. semmi nyoma sérülésnek, beázásnak, mókolásnak.
Akkor próbálkoztam vele, semmit nem találtam, OBDII-es csatin semmit nem érzékelt a PPS sem.
Gyanakodtam BSI-re, elvitték szerelőhöz (akit itt a környéken esélyesnek tartanak a gyógyításra), ő is BSI-re gyanakodott. 2 BSI-vel is próbálták, nem volt OK egyikkel sem. Rendeltek bele gyári újat, feltanították, az autó elindult, látszólag minden OK volt, de 1-2 óra múlva "megbolondult". Nem működött a tolatólámpa, nem működött a hátsó ablakmosó és egyéb nyalánkságok. cca 2 hónapja játszanak vele semmi eredménnyel. (az egyik szerelő annyit említett hogy állítólag úgy lopják ezeket hogy sokkolóval megkínálják valahol ami kinyírja a BSI-t, riasztót stb... és utána saját BSI-vel viszik az autót). Nem tudom itt mi történhetett, de mindenesetre érdekes hogy azzal indult a történet hogy nyitva volt. annak semmi nyomát nem láttam, hogy a BSI-t, ECU-t- BSM-met megpróbálták volna kiszedni, lekötni.
Van tanácsod amivel érdemes még próbálkozni, hová lehetne vinni ahol esetleg tudnak vele mit kezdeni? :)
Olyan nincs, én keresnék valami angol bontottat a racingon vagy bárhol, aztán megjelöltetném, és elvinném bevizsgáltatni az felénk 3000ft/db de sok helyen 6000ft/db és aztán ha jó beraknám, ha szar meg visszavinném, viszont a bevizsgálást nincs az az isten hogy mellőzném kerül amibe kerül, mert még mindég olcsóbb...
12,5 teljesen jó, elvileg ugye 12 a normatív minimum. Mérd indítás után (14,4 környéke ), és tedd rá a világítást, meg a hátsó ablakfűtést és nézd meg, hogy meddig esik a fesz.
Köszönöm mindenkinek megoldódott a problémám! KÁBELSZAKADÁS !!! mivel volt amikor érintkezett volt amikor nem ezért nem volt egyszerű megállapítani mi a baja a szervónak.Azt nem értem hogy ez elektromos hiba volt amit a computernek el kellett volna tárolnia.Na akkor viszont miért nem jelent meg a hibaolvasó gépen? Lényegtelen autóvillamosságiak megoldották mégegyszer köszönöm.
Én pld indexet szerettem volna belerakni, csak még nem vettem akkora levegőt, hogy nekiessek. Meghát minek szétbombázni, ha már valaki tapasztalatát elolvashatom. Csak még nem írt senki ezzel kapcsolatban, vagy én nem olvastam. :)
Ugyanott, ahol múltkor, autofenyszoro.hu, valamelyik olvtársunk tette be korábban (köszi megint). Mivel meg voltam elégedve múltkor, ezért most is innét rendeltem:) 1450. Láttam 1100 környékén is valahol, meg 1250 környékén, de ezen 200 forinton nem akadok fent.
Vacakol a xenon lampam.Neha menet kozben kialszik es akkor kapcsol be ujra,ha kikapcsolom es ujra vissza.A villamossagszerelo nemtalalt semmit.Nagy valoszinuseg szerint gyujtotrafo javithato szerintetek,mert bontoban nemigazan letezik.Neten sem talaltam.
Ha valaki ert hozza irjon mas nem lesz kiszerelem es szetszedem,hatha forrasztas ment el,vagy mitudomen....