Segítséget szeretnék kérni, mert a bal h. ajtom záró gombja lejött és ami ott van menetes szár az szerintem be eset az ajtóba. Most nem tudom kinyitni az ajtót, gondolom, le kell venni a kárpitot. Valaki le tudná írni a menetét, mert nem akarom szét cseszni sem, az ajtót sem a kárpitot.
Üdv mindenki lenne egy kérdésem melyre válaszokat várok pró és kontra!A kérdés az hogy megéri-e a direktszűrő 1.3-as mpi-re vagy sem?? válaszokat köszönöm!
Nekem meg újabban alapjáratról hirtelen kis gázt adva (üresben, terhelés nélkül) olyan "dízeles" hangja van egy mp-ig. Felpörög a maga módján rendesen, meg utána normális a hang, de ott akkor "röfög" egy kicsit.
sziasztok! van már egy ideje egy problémám csak nem tudok rá jönni mi ért van ez egy felicia 1,3 lxi m van ciripelös hangja van ha alap járaton van nem nagyon ez tipus hiba? vagy nem, mit tudok vele csinálni hogy meg szűnjön ez a hang hogy tudom meg javítani ha tud valaki segitsen tanácsal előre köszönöm
Hali!Az autódnak biztosan elektromos gondja van elsődleges a nyújtás! Ha rám hallgatsz nekiállsz és leszeded egyenként a gyertyakábeleket! Fogsz egy egyszerű ellenállás mérőt ha nincs akkor obi kb 2000ft és kiméred a kábel két vége között az ellenállást nem lehet pár ohm.nál több!! Leveszed az elosztót miután a kábeleket visszaraktad!!!!! és megnézed hogy nincs-e beégve nagyon az a négy réz rudacska és kitisztítod valamint a házat teljesen tisztára törlöd és megnézed hogy nincs-e valahol repedés! Kiveszed a rotort és kiméred az ellenállását ha jól tudom 100Kohm a közepe és a széle között beöntött ellenállás értéke és azt megcsinálhatod hogy kibányászod és simán rövidre zárod! Ha ezután nem csinálja akkor a rotor volt a hibás de ezt ránézéssel nem látod!! csak mérni lehet. Ezek után kiveszed a gyertyákat és figyelmesen megnézed egyformának kell lennie ha valamelyik feketébb a többinél cseréld ki és próba! Amit itt leírtam elméletileg segíteni kell erre a gondra! Az enyém nem állt le de nem is akart gyorsulni és sokszor rángatott a kábelek miatt!!! Ja még valami az elosztón "kanyar" csatlakozókat vedd ki a gumiból óvatosan és nézd meg mennyire vannak elrohadva! és a másik végét is! A fiamnak a Hunday póny ugyanezt csinálta a kábele miatt! egy link: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:DPmp6YWt8iQJ:www.merki.hu/erdekessegek/kabelstory.doc+rotor+ellen%C3%A1ll%C3%A1s&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Egy fórumon a következő dolgot írta nekem egy delikvens: Így a leírás alapján nem a szerkezeti elemekkel van a gond,hanem a csatlakozókkal. Érintkezési hibának látszik,a csatlakozónál + ellenállás jelentkezik, amin esik a feszültség,és az érkező jel kicsit hamis.Átveri a fedélzeti számító gépet. WD40-el be kellene fújni elsősorban a map szenzor csatlakozóját,és többször csatlakoztatni,hogy javuljon az érintkezés. Ha nem eredményes, akkor valamelyik jó-képességű villanyászt/aki foglalkozik ilyesmivel/kellene felkeresni,hogy keresse meg a hibát okozó feszültség esés helyét. Lenne nekem valaki Pesten, aki a map szenzorral eljátssza a kért dolgot, illetve be tudja mérni? Válaszokat köszönöm.
A korábbi leírás után a következőkkel kiegészíteném (korábbi bejegyzésre válaszként jegyzem e kommentet): hibajegyek törlése után még mindig jelentkezik a remegés, fulladozás. Szóval nem értem. Van valami olyan, hogy mérik a beáramló benzin mennyiségét, és abból ki tudják deríteni, hogy mi okozza a gondot. Már nem tudok másra gondolni. Válaszokat köszönöm.
Folytószelep biztos nem lehet, annál hangosabb. Majd kiderül. Más. Nekem az előző tulaj cserélt gyújtáskapcsolót, így most külön kulcsom van az ajtókhoz. Én anno amikor volt régen Felíciám akkor a gyújtáskapcsoló cserekor hozzá taníttattam a a régi kulcshoz az új zárat. Sajnos a tanksapkámba elforog a zár, harmadik kulcsot nem szeretnék. Szedett már valaki szét tanksapka zárat?
Szia! Köszönöm szépen a tippet, egy próbát megérhet, mert ilyet úgy tudom még nem csináltak a kocsin. Kérlek ne nézz hülyének a kérdésért, de mi ennek a menete? A számítógépes beállítás miatt gondolom nem tudom magamnak megcsinálni, ezért valahová el kell vinnem. Miskolc környékén esetleg ismer valaki egy értelmes helyet, ahol ezt megcsinálják (nem horror áron)?
Köszi! Akkor a következő - már nem ilyen hülye - kérdésem, hogy ez mennyibe van a 2 ajtózárral együtt újonnan és bontottan? Nincs-e valakinek "raktáron"?
Igen, így van. Legalábbis nekem nem szokta nyáron, csak amikor már hűvösebbek vannak. De mint mondtam, már régóta így van és nincs semmi kihatása a működésre.
Lehet, hogy a folytószelep miatt van, ahogy valaki itt írta, de én nem hinném,.. inkább valami olyanra gondolok, hogy hidegben a váltóolaj sűrűbb és elindulásnál valami koppan a váltóban.
Szerintem ez a szokásos tipushiba lehet.Amikor megvettem és először csinálta nekem én se tudtam és senki nem jött rá.Végre Szlovákiában elmondták a titkot.Fojtószelepet ki kell tisztitani és utána számitógépes beállitás.Néhány 10ezer kmenként előjön a hiba ha elpiszkolódik.
Hogy mi lehet, azt én sem tudommde nekem is csinálja amióta megvettem (4 éve). Főleg télen, vagyis már most is, amikor hidegebbek a reggelek. De csak az első 100 métereren hallani 1-2 koppanást.
Talán a váltóban lehet valami... a fene tudja... de különösebben nem foglalkozom vele.
Van egy furcsa dolog, reggel ha elindulok akkor gázadásra illetve gázelvételre jobb elölről fémes koppanó hangot hallani, de ha bemelegszik az autó akkor a hang eltűnik. Ha rendesen kihűlt állás után ugyanez a szituáció. Vajon mi lehet az? Furcsa hogy elmúlik melegen?