Keresés

Részletes keresés

mzsombi Creative Commons License 2019.05.15 0 0 704

Na jó, de te blacket kértél, azt biztos csak kéthetente raknak a gyártósorra... :)

Viccet félretéve, nem lehet, hogy fizikailag nem változik a kártyád, csak a díjcsomag módosul mögötte?

Előzmény: TyggeR (703)
TyggeR Creative Commons License 2019.05.15 0 0 703

kiveve nalam :)

Előzmény: mzsombi (702)
mzsombi Creative Commons License 2019.05.15 0 1 702

Mostanság kb egy hét.

Előzmény: Fredrik A (701)
Fredrik A Creative Commons License 2019.05.15 0 0 701

a sima curve kártya megrendelés után kb. mennyi idő után érkezik meg (Magyarországra)?

TyggeR Creative Commons License 2019.05.15 0 0 700

amugy rajtam kivul rendelt mar valaki curve black kartyat? tul azon, hogy masfel hete nem jott meg, az erdekelne, hogy mivel ez csak egy upgrade, ugyanazzal a cvv szammal gyartjak-e le. az appban annyi latszik csak, hogy a szam es a lejarati ido is valtozatlan

buksi754 Creative Commons License 2019.05.12 0 0 699

Hm. Lehet igazad lesz. Ez van most itt  https://www.curve.app/en/terms

"If there is a currency conversion and the currency of the underlying card are GBP, USD or EUR, the rate will be increased by 0.5%.

In any other case, that is if either the currency of your spend or the currency of the underlying card is any our other supported currencies, the rate will be increased by up to 1.5% "

Ez alapján nekem egyértelmű (lenne) :

Ha valaki idejon egy angol vagy eurós kártyával Magyarországra vásárolni, 0,5% merthogy a kártyája a fenti háromba tartozik.

A második bekezdés alapján elsőre azt gondolnám, hogy a magyar kártyáddal atmesz mondjuk Romániába, akkor 1.5% lesz, mert nagyobb az árfolyam kockázata a váltásnak a két eltérő deviza miatt. 

Viszont valóban azt mondja, hogyha bármelyik is nem a szentháromság, akkor 1.5. Úgyhogy ekkor bukik az első példa, a magyarországis vásárlás .

Valóban nem egyértelmű, a második bekezdésük üti az elsőt, ezt próbálta Tyger nagyon ügyesen körbe járni, és rájuk mutatni. 

Reméljük később egyértelműbben fognak fogalmazni ahogy ígérték. 

Előzmény: edkedk (698)
edkedk Creative Commons License 2019.05.12 0 0 698

Nem csak fél százalék lenne, mert ahhoz a költés ÉS a mögöttes kártya pénznemének is a GBP, EUR, USD szentháromságba kellene taroznia.

Előzmény: buksi754 (695)
jan12345 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 697

Nektek nem tűnik úgy, hogy a Curve elkezdett kicsit rosszabb árfolyamon váltani az elmúlt hetekben? Április közepén még kb. xe.com árfolyamon ment a váltás, a múlt heti vásárlásomnál viszont már kb. 0.5Ft-tal rosszabb volt az EUR árfolyam.

TyggeR Creative Commons License 2019.05.10 0 0 696

nem most lesz, 26-án megyünk, és a becsekkolásnál kell előre kifizetni a teljes szállásdíjat, az pedig még gmt-ben is vasárnap lesz

igen, valószínűleg a revolutot fogom inkább előre feltölteni, csak kicsit félek az ilyen 1500 usd-s nagyságrendtől, hogy nem pont akkor esek-e bele valami blokkolásba, pont nem engedik át a tranzakciót stb. nem alakult még ki a teljes bizalom ezekkel a cégekkel szemben, na

de ezért is rendeltem curve black kártyát, hogy legalább a revolutot rendes középárfolyamon fel tudjam tölteni, mert az 500 fontba nem férek bele :) aztán egy nappal a következő tervezett levonás előtt le is mondom (erre van lehetőség, szintén megkérdeztem)

Előzmény: buksi754 (695)
buksi754 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 695

Akkor most Amcsiban vagytok? ;-) vagy netes vásárlás? 

De ha usd akkor 0.5% lesz nyugi, Te is ezt írtad. 

Ám Revolut nem jó? Azt töltsd fel most, még van egy pár órád, és tedd usd zsebbe. 

Előzmény: TyggeR (694)
TyggeR Creative Commons License 2019.05.10 0 0 694

hat, amikor en korabban utanaszamoltam a kulfoldi kolteseknel, nekem pont a 0,5 szazalek jott ki. de lehet, hogy csak nem tudtam, mi a pentek 23.59-es viszonyitasi pont :) masok mit tapasztaltak utanaszamolasnal?

viszont ezek szerint az ellentmondas regota fennall a kulonbozo szovegeik kozott, ez szerintem baromi ciki, es jelzi, hogy van meg hova fejlodniuk

komoly hetvegi koltesunk varhato amerikaban, es baromira nem mindegy, 0,5 vagy 1,5, ezen mar ezrek mulnak. cetelemes hitelkartya kozeparfolyamos valtassal meg egyelore nincs...

Előzmény: buksi754 (693)
buksi754 Creative Commons License 2019.05.10 0 0 693

Szerintem ez eddig is így volt, és ennyi volt. 

86.os hozzaszolasom:

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=150074658&t=9238220

Előzmény: TyggeR (691)
crt2 Creative Commons License 2019.05.09 -4 0 692

Azoknak, akik esetleg még hezitálnak a Curve használatán:

Bő két hónapja használom a Curve-ot teljes megelégedéssel. A visszatérítések változatlanul működnek és különösen szeretem a Go back in time funkciót, melynek segítségével utólag is tudom módosítani, melyik kártyát terhelje az adott összeg. Én rendre elfelejtem a mögöttes kártyát átállítani, de így hetente átfutva a tranzakciókat simán tudok korrigálni. 

Curve referral kódom: PN2BBZOEamellyel regisztrálva te is, én is kapunk 5 gbp-t. 

TyggeR Creative Commons License 2019.05.09 0 0 691

sracok, ez bizony dragult :(

Thanks for your reply and apologies for the confusion. I can confirm that when making a transaction that involves a currency conversion, the weekend rate of 0.5% will only be applied when the currency of the transaction and the currency of your underlying card are any combination of either GBP, EUR, USD. If either the currency of the transaction or the currency of your underlying are not one of these three currencies, the higher 1.5% weekend rate will apply.

I hope this clarifies the issue. Thanks again for pointing this out, I will pass this on so that the documents can get updated.

Előzmény: TyggeR (683)
György Fogarasi Creative Commons License 2019.05.08 0 0 690

Így van, ingyen utalok. 

Előzmény: mzsombi (689)
mzsombi Creative Commons License 2019.05.08 0 0 689

Kártyáról nem ingyenes a TW feltöltés, van egy minimális díja TW oldalon, azonban van magyar gyűjtőszámla, amire ha a bankodból ingyen tudsz utalni, akkor ingyen tölthető a TW számla Forinttal.

Előzmény: György Fogarasi (688)
György Fogarasi Creative Commons License 2019.05.07 0 0 688

TW-n van HUF, amit HUF-os kártyáról ingyen fel lehet tölteni. 

A TW HUF>>>EUR átváltás biztosan jobb mint a magyar bankok árfolyama… 

Kérdés? 

Előzmény: ggg333 (684)
György Fogarasi Creative Commons License 2019.05.07 0 0 687

Rosszabb volt az árfolyama mint a TW, Revolut. 

Ha onnan utaltál Ft számlára elég durván volt drága. 

Előzmény: ggg333 (686)
ggg333 Creative Commons License 2019.05.07 0 0 686

CF-er regen hasznaltam, kifejtened kerlek hogy miert tsrtid draganak. Sajnos semmilyen euros kartyaval nem rendelkezem....

Előzmény: György Fogarasi (685)
György Fogarasi Creative Commons License 2019.05.07 0 0 685

CF, szemtelenül drága, másik kártya (magyar) nem megoldás? 

Előzmény: ggg333 (684)
ggg333 Creative Commons License 2019.05.06 0 0 684

Sziasztok!

Transferwise kartya igenylesehez szukseges min. 20 euros feltöltes. Lehet ezt teljesiteni Currencyfaires szamlarol?

Elöre is köszönöm a segitsegeteket!

TyggeR Creative Commons License 2019.05.02 0 2 683

én úgy értelmezem, változtak a curve feltételei, a hétvégi felár mostantól 1,5 százalék lesz... az első bekezdés a korábbi a szöveg, a második a most aktuális változat a terms oldalról. már nem a tranzakció devizaneme, hanem a curve alatti kártya devizaneme a döntő... vagy mindig megvolt ez az eltérés?

On weekends, which we count as Friday 23:59 - Sunday 23:59, the UK foreign exchange markets are closed. During this time, we take the rate from Friday 23:59 and charge an additional 0.5% for all transactions made in GBP, EUR and USD and 1.5% for all other supported currencies.

In case of withdrawals or purchases over the weekend with an underlying card of a different currency of the spend, as the Forex markets are closed, we take the rate of last days the market were open (in most cases Friday at 23:59 GMT) and apply a surcharge. If there is a currency conversion and the currency of the underlying card are GBP, USD or EUR, the rate will be increased by 0.5%. In any other case, that is if either the currency of your spend or the currency of the underlying card is any our other supported currencies, the rate will be increased by up to 1.5% .

TyggeR Creative Commons License 2019.05.01 0 0 682

masodpercek alatt vegigmegy - es ZAROLVA lesz a sajat bankodnal, amibol szinten x nap utan lesz KONYVELES. tok ugyanaz!

Előzmény: fil (681)
fil Creative Commons License 2019.05.01 0 0 681

Ez így van. Az is volt néhány nap amíg a PayPAL-tól eljutott a Curve-re. De azért az nem érdekel, hogy mikor vásárolsz, fizetsz, akkor a tranzakció másodpercek alatt végigmegy - hiszen, ha nem így lenne nem jönne össze a vásárlás, nem használná senki azt a szolgáltatót - visszafelé pedig igencsak ráérősen megy. Technikailag ugyanaz a tranzakció ,tehát szándékosan lassítják, szerintem...

Előzmény: TyggeR (680)
TyggeR Creative Commons License 2019.05.01 0 0 680

ez nem biztos, hogy csak a curve hibaja. olyan ez, mint a paypal: hiaba kapod az emailt, hogy kaptal egy refundot, az x munkanap, mig a bankodnal is megjelenik, mikor mennyi

Előzmény: fil (679)
fil Creative Commons License 2019.05.01 0 0 679

Már válaszoltak is. 1-5 munkanapon belül a számlámon kell lennie. 29.-én jött a refund, még várok...

Azért ők is szeretnek szeretnek ülni rajta...

Előzmény: fil (678)
fil Creative Commons License 2019.05.01 0 0 678

Néha furán működik. Nekem most egy refund nem akar megjönni a Curve mögötti számlámra. A Curve-re már megjött 2 napja, ott nullázódott i az eredeti tranzakció, de tovább nem jött. Írtam nekik , kíváncsi vagyok mit reagálnak.

Előzmény: nyman (677)
nyman Creative Commons License 2019.04.30 0 0 677

A Curve ezt eljatszotta januarban is. Par nap alatt rendezodott.

Előzmény: kridli (672)
kridli Creative Commons License 2019.04.30 0 0 676

A Telekom számlát dijneten fizetem, ott nem panaszkodik a curve-re

Előzmény: jibby (675)
jibby Creative Commons License 2019.04.30 0 0 675

Telekomnál sem megy, se Curve, se TW.

Kiírja, hogy csak magyar kibocsájtású kártyával lehet fizetni. 

Előzmény: kridli (672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!