Bár nemsokára véget ér a háromnapos Cegléd - Kecskemét vonatpótlás, álljon itt az azon részt vett autóbuszok lajstroma - a Volánbuszos kocsik OFF, így azokat nem szerepeltetem:
LSJ-757, LWZ-757, MZL-417, MZY-540, NKW-755, NNR-988, PNM-828, PCT-138, PCT-142, PUH-589, PZZ-138, RHA-876, RHA-880, RKB-554, RLP-004, RNB-110, RNB-662, RTG-991, SFB-649, SME-586, SOD-952, TDV-495, AA BA-660, AA BR-747, AA DI-343, AE EP-168, AE EP-171, AE EP-172, AA ES-553, AE FL-799, AE LL-431, AI AC-021, AI AC-047, AI AC-072
Ennyi kocsi egyszerre nem volt kint, a péntek délutánihoz képest szombat délelőtt voltak cserék, pl. NKW-755 helyett jött az RNB-110, de Volános fordát szombaton vitt magánvállalkozó, illetve egyazon cégek is cserélték a felosztást a kocsijaik között.
Érdekes, hogy senki nem említette az utóbbi bő egy évben, de a Denso-szerződésesen lett a Hommnál egy AE-BH-043 c. Bova is. (AE-BH-026 rendszámmal pedig egy Sprinter-származék szaladgál ugyanarra, az nem Homm.)
Jé, látom már! :D A mellette levő két kocsihoz esetleg rendszámod van? Ceglédnek ezen a részén szerintem sose jártam még (hiszen miért jártam volna, amikor viszonylag félreesik).
Hát, akkor első körben azt mondanám, szopjon lovat FLC-036, de azért valami hivatalosabbat még megvárok egy helyi szakértőtől (szerintem tudja ő is, kire gondolok :) ).
*** Frissítették viszont az Ottawa álláshirdetéseit, amikben immáron nem szerepel Besenyszög, így talán hitelesebb lehet a felsorolás. Mondjuk akad a listában egy Jánoshida, amit semelyik járatba nem tudok beilleszteni - hacsak nem igényvezérelten, csak bizonyos műszakokban jár. Túlságosan sok változás nincs itt sem. A Csillagozott Avanda, a többi Terjéki.
*Abádszalók: NKM-185 *Abony (Tápiógyörgye?): NBT-598; tábla nélkül, de az irány stimmel Cibakháza: TDT-392; hát nem hiszem, inkább Újszász lesz ez, mintsem rásegítő Cibakháza: SZM-350 Fegyvernek (Kunhegyes?): NMU-285 *Jászkisér: PZM-840 Karcag: AA MG-032 *Kengyel: RLN-905; Claas-táblával, de engem nem vernek át! :D Kőtelek: RAX-710; jóval a többiek előtt érkezett, nem láttam a táblát, de csak erre a járatra tudok tippelni Lakitelek: SBC-460 Mezőtúr: PEZ-987 *Törökszentmiklós: RLZ-040 *Vezseny: PZJ-062?; kizárásos alapon ez marad, bár eddig ide nagybusz, de legalábbis midi járt
*** A Segura pedig az alábbiakkal rukkolt elő. A csillagozott ezúttal Panoráma Tourist, a többi... nos, én azt hittem, PSL Hungary, de egyre kevésbé vagyok biztos benne.
Fun fact: az Aunde is tervben volt, viszont biciklivel most nem értem oda. :D
*** Ezek meg teljesen véletlenszerű móri rendszámok, amik dél felé mentek ki, a teljesség igénye nélkül. Valamiért abban a hitben éltem, hogy sokkal több fog elhaladni ebben az irányban.
Adient 8: SIG-961 kicsi Renault Master
Adient 9: SWC-068 Renault Master Adient 11: új rendszámos Renault Master Adient 16: SAZ-607 Renault Master Adient 20: SPG-631 MB Integro Fehrer 10: PZW-187 Setra S315 GT-UL Foxconn (létezik, hogy "tehermentesítő" áll a táblán?): PPJ-691 Ford Transit Rejlek 11: RHC-572 Bova Futura Rejlek 12: RYC-702 Ford Transit Rejlek 15: SRT-086 Ford Transit Rejlek 20: RPT-833 VW Crafter
És akkor a kérdésem: a Rábánál mikor van műsoridő? Befelé láttam, hogy jár egy Credo, ami elvileg Csákberényből jött, és nem elhanyagolható módon hatalmas hiányzóm, de hiába vártam egészen 15:20-ig Mór 81-es úti végén, mint egy hülye, nem jött kifele. :( Pedig odafelé tuti a városon át ment. Nem kizárt, hogy visszafele a Dózsa György út helyett egyenesen ment ki, de nagyon bőszen tekintgettem hátrafelé is, és ott se zúgott el. Végül aztán Csákberény minden utcáját átnézve sem találtam meg külső telephelyen, úgyhogy nekem olyan érzésem van, hogy itt vagy jóval később van rajt, vagy valami túlórás napot foghattam ki. Alapvetően egyébként nem ezért, sőt még csak nem is buszért mentem, de nagyon nem vettem volna zokon, ha előkerül, már csak azért sem, mert nem értem a koncepciót. Tavaly egyébként láttam Csókakőn is, de akkor nem tudtam fotózni.
És egy olvtárs szerint a TFV-850 is a Linamarhoz jár, amit én még mindig kötve hiszek, de ki tudja.
Amúgy létezik, hogy a jaminai téglagyár területén buszparkoló van? A műholdképről legalábbis úgy tűnik. És ez azt is megmagyarázná, hogy az oroszok miért látták egyszer az SRY-841-et a szomszédos Vásárhelyi Pál utcában.
Békéscsabán nem jártam mostanában, de ezek után szerintem érdemes megnézni, mert Orosházán is megváltozott a felhozatal, hátha Békéscsabán is lesz ez-az.
Újdonságok a Magyar Suzukinál: AE-IT-295, ex-francia Irisbus New Récréo (ex Cars Adrien), AE-MO-351 ex EW 1107, ex-luxemburgi VDL Bova Lexio, illetve a HCC-hez került az MJJ-494 és a TEL-736 is.
Makón, a Continental Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. üzemét átvette a Signum Trans az MMG Grouptól. Néhány hete láttam Szegeden az egyik kocsijukat Continentalos táblával, de csak most jutottam odáig, hogy helyszíni szemlét tegyek.
Dombegyháza: TAP-392
Földeák: SKJ-114
Hódmezővásárhely: TAF-743 (Dietrich Carebus Prodig 33 a JSZP szerint)
Illetve az egyik környező kis utcából előkerült még egy AE LZ-659 (a fentivel megegyező Temsa, ex JFF 256, Kautra) is, mindenféle tábla nélkül. Valószínűleg vagy valamelyik kisbusz helyett szállított haza, vagy egyműszakosokat vitt.
Givaudan Hungary Kft. Makó (itt maradt az MMG Group):
Hódmezővásárhely: MMP-228 (Iveco Daily, ex Termotel Kft.)
Igen, és talán a "K" jelzésű járatok csak délelőttös műszak szerint járhatnak, mert azok üresen jöttek be, és csak hazafelé szállítottak. A többi "rendesen" jött, behozta a délutánosokat, hazavitte a délelőttösöket.
Ja, bocsánat, Csengeri utca / Molnár utca az SXE telephelye. :)
Pontosan, Flex (Gyál), Spar (Üllő) és CHS-járatokat csinált a közelmúltban a TAK-559.
A TEL-701 is volt ott, de az egy ideje SK (Iváncsa) - Szalkszentmárton járatos, nappalos munkarend szerint. Rémlik, hogy a TAK-559 is járt már az SK-nál, csak szerintem a Bp-Keleti, esetleg a biatorbágyi járaton. Szinte biztos, hogy felkerült a budaörsi központba, és onnan jár mostanában erre-arra.
Néhány rendszám a tabi Flexhez: NPZ-043, NVG-897, PCJ-731, PDC-978, RLN-907, RME-186, RNT-760, SBV-968, meg még néhány kisbusz.
A PCJ-731 Sásdról jár (!), aztán láttam külső telephelyen is, Dombóváron állt a tűzoltóság mellett. Az RLN Bedegkérre volt táblázva, az RNT Ádándra, az SBV Karádra.
Ezt eddig is tudtam, a külső telephely érdekelt volna, mert én már mindent láttam a Hommtól Cegléden (Spar, Coopervision), ezt kivéve.
A TAK-559 úgy tudom, elkerült, de nehéz követni, sok kocsi forog körbe.
Ebben eleve nem voltam biztos, valamiért a gyáli Flexet tudtam, mert egyszer mintha nem a TEL-701-et láttam volna oda érkezni (az meg is lett Albertirsán másfél éve), de ugyanúgy kék Bova volt. Aztán lehet, hogy én néztem be a sötétben.
Ez is olyan furcsa műszakváltás, hogy a 14 órai váltás 14 óra után egy kicsivel kezdődik (legalábbis így volt, amikor láttam), szóval nem 13:30 körül kell várni az érkezőket.
Ez így volt akkor is, amikor még a szeghalmi maszek csinálta a járatokat. Némi szerencsével meg lehetett csinálni, hogy három műszakváltásnál járjon az ember rövid időn belül, ha kezdett Körösladányban, a Henkelnél a buszok 13.30 utáni megérkezésénél, utána átment a Novation-höz Szeghalomra, majd ha kellően megnyomta, oda lehetett érni Füzesgyarmatra is időben. :D
14:45-kor mennek ki, de éjszakás műszak náluk nincs, amennyire tudom. Aztán lehet, hogy 1-2 munkakörben mégis van egy maréknyi dolgozó akkor is, ha máshogy nem, akkor eseti jelleggel, és gondolom, velük ment haza az a 4 kocsi.
Nem tudom, hogy régebben is így volt-e, de júniusban jártam arra egy munkanapon a reggeli, 6 órási műszakváltásnál és azt tapasztaltam, hogy a járatok nagyrésze reggel csak beszállított (tehát nem vitt haza senkit), de 4 kocsi megvárta a rendes idejét és nagyjából 6:20-kor elstartolt.