Német ebay-en leltem rá, ott meg a vásárlás előtt kéri a jármű típusát s rögtön kidobja, hogy kompatibilis vagy sem.
Mindössze csak ketten árultak ilyen cuccot. HÜCO izzító modul Hitachi és Siemens coorporáció által gyártott termék.
Nos amiket írtál azok mind elvégezve, üzemanyag téli mindenféleképp. Az a 20 nap működési ideje alatt kifogástalanul indult akár -4, -8 fokban is. Most meg +4-en se hajlandó hideg motorral, van, hogy ötödjére kapja el.
Sikerült egy mesterkével beszélnem, elmondásom alapján Ő is arra gyanakszik, hogy valami letestel.
Neheze még hátra van, lendkerék meg teljes kuplung szett csere, ez mind megvan csak még megbízható mesterember kell hozzá :( Márka szerviz nagyon de NAGYON csúnya árajánlatot mutatott, azért mindennek van határa....
Azt gondolom, hogy ha valamilyen elektromos/elektronikus probléma lenne (pl. amit gyanítasz, hogy túlfeszt. kap, vagy rövidre zár) annak meg kell jelennie a computer hibatárolójában. Tekintve, hogy csak valamilyen "villany úton" kap üzenetet az "agy".
Inkább más jellegűre gondolok, de ez már távgyógyászkodás lenne.
Kérdés/hangosan gondolkodom: mikor volt pl. üag. szűrő cserélve, esetleg kondenzvíz van a rendszerben, nem "téli gázolaj" van tankova és ledermed.
Mivel a "zord" hideg az idén olyan -10 körül volt és ha nem hűlt le a motor arra a hőmérsékletre, akkor indult -mint írtad- ezért inkább ezeket a részeket vizsgálnám meg elsődlegesen. Esetleg nem dúsít, de ennek is kéne lennie hibajelnek.
Az utángyártott alkatrészek között sajnos elég sok a gyenge minőség, az általad vásárolt márka -számomra- nem ismert, de ez nem azt jelenti, hogy a minősége nem megfelelő.
2013 évjáratú dízel orlandommal bohóckodom egy ideje. Hideg indítási gondjaim vannak vele. Kétszer vettem bele izzító modult, amire nem reagált. A második vétel után már beadtam márka szervizbe kiolvasásra, diagnosztikára, hátha majd ott orvosolják a dolgot. Hibakódot nem jelzett nekik ez ügyben, de viszont további kézi, manuális mérésekkel azt állapították meg , hogy az izzító modul a ludas. Nos uccu neki harmadik, beszerzésem ebay-en keresztül egy utángyártott HÜCO márkájú vadi új modul lett. A termék az előző kettőhöz képest kifogástalanul működött de csak kb 20 napig, az elözőek meg egy percet sem. Terméket garanciában visszaküldtem, majd csak lesz valami helyette.
Elképzelhető, hogy valahol valamilyen kábel le testel, vagy netán túlfeszültséget kap s hazavágja a kütyüt? Már az izzító gyertyák is vadi újak benne. A következő új modult már bele sem merem rakni.
Esetleg valakinek valami ötlete ez ügyben?
Kínszenvedés volt ezekben a zord minuszokban beindítani, volt, hogy éjjel indítottam, hogy reggelre esélyem legyen megindulni vele...
P0659 Beavatkozótag tápfeszültség 'A' áramkör magas jelszint
P0777 Nyomásszabályzó mágnesszelep 'B' bekapcsolt állapotban megszorult
P2715 Nyomásszabályzó mágnesszelep 'D' bekapcsolt állapotban megszorult
Ezeket a jelenségeket jelentik ezek a kódok. De, ez csak egy kiindulási alap. Hogy mit kell csinálni pontosan, azt ebből kiindulva lehet felderíteni (vagyis, hogy mondjuk ne az egész autót bontsák szét, hanem ott keressék a hibát, azon a területen amit a kód megjelöl)
Én biztosan felkeresnék egy profi szervizt -ami nem biztos, hogy Chevy-, mert ez egy automata váltós szakszervizt igénylő meló, a Chevy márkaszerviz is valószínűleg azokhoz vinné az autót.
A megszorulást kiváltó okot kell megszüntetni, nem csak a megszorulást "kimozgatni".
En 150000-nel csereltettem olajat GM olajat raktak bele, szerelokre biztam, akkor megfogattam, h 50000-kent csereltetni fogom(mivel taxi es kapja az ivet rendesen), azota egyszer volt csere, de sajnos most vmi gubanc van vele. Gondolom ha markaszervizben cserelteted le dragabb de valoszinu h ertenek hozza es garancia is van vele.
Ha a számítógép érzékeli, akkor azt elektronikus úton kapja a jelet. Ennek a jelnek van egy "kódja" ezt olvassák ki. Nos, ezt kéne tudni. Ez nem a hiba pontos definíciója, hanem csak az "irányát" mutatja a problémának.
Vagyis, tudjad meg a hibakódot -ami betűk és számok kombinációja- és akkor el lehet esetleg indulni valamilyen megoldás felé.
Meg meg nehany jo tanacs, a kozel 2 ev es 130ezer km alatt:
Neha ki-ki kapcsolgatta a szervo kormanyt es a radiot, toltes problemara juttottunk, bar az auto mindeg indult, generatort, aksit csereltunk, de 2 het utan ujra elojott a problema sot a vegen mar odaig fajult, hogy leallitas utan letiltott az egesz autoba mintha nem lenne aram es a problemat a negativ kabel csereje oldotta meg pedig patikanak nezett ki - ez oda is vezetheto vissza h a szalon udvaran legalabb egy evet allt az auto 117ezer km-rel, a megvasarlast megelozoen szerintem.
A masik most telen csak az anyos oldal felol futott mashol csak hideg jott - elojele volt h nyaron( kb 20C fok korul) klima nelkul a vezeto oldal felol meleg levego jott be. A megoldas a futes boxot ki kellett cserelni, a levego szabalyzo lapocskak eltörve, elrepedezve, egyszeruen gyenge anyagbol van. Nem kis melo ill. Penz az egesz muszerfal ki, a futesbox-al (kb 70000 Ft) egyutt es az ujjal (nem biztos h bontottat erdemes a munkadij duplaja az alkatresz aranak)vissza es azota tokeletesen mukodik
Egy 2013' 1.8 benzin/gaz LT+automata Orlandot hajtok(taxikent) most 245000 km van benne. A problemam a kov. A valto a 2es a 3-s kozott neha csusztatja a kuplungot, a szerelom vmi 2. Valto szelep hibat olvasta ki, utana nezett h ez a szelep egyseg csak egyben es gyariba kaphato csekely 800 Eft-ert, Mindszent en Kispalekat hivtam ők azt mondtak h. Ez sose romlik el. Vki tud-e mondani vmi okosat?
A Chevrolet Orlandoba (2011, 1.8 benzin, automata) szerelt automata váltóról tud valaki bármilyen információt? Típus, olaj,stb. Csak annyit tudok róla, hogy 6 sebességes és hogy 150.000 km-nél cserélni kell az olajat! Sokat segítenétek, ha valaki válaszolna.... Lassan szervizeltetnem kellene!
Nagyon szépen köszönöm!!! Eddig is amit tudtam magam megcsináltam (fékek, olajak, szűrők.. stb) de a nagyobb melókat mindig a szervízbe kértem.. vezérlés csere, illetve bal első féltengely belső csukló cseréje... a gyors választ külön köszönöm!
Szép estét kívánok!
Ui.: jelentkezek ha már gyarapítom az Orlisok táborát.. ;-)