A következő idénybe a Vodafone lesz a szponzorunk nem 1&1. Mondjuk nem sok anyagi előnnyel fog járni, mert a Voda is kb 40 milliót fog fizetni évenként
Mats #Hummels erklärt im ZDF-Doku La Finale dass er unter gewissen Voraussetzungen gerne in Dortmund geblieben wäre. Das er nicht bleiben durfte, hat er nicht in einem persönlichen Gespräch, sondern vorher aus den Medien schon erfahren. Eigentlich ist es eher so, dass es (die Trennung, Anm. d. Red.) einem in einem persönlichen Gespräch mitgeteilt wird. Mir wollte, glaube ich, jemand das Interview heimzahlen und hat es der Presse gesteckt, bevor es öffentlich mitgeteilt wurde.
Engedd el ezt a Werner dolgot. Olyan lenne nálunk, mint szegény Haller, csak eggyel többen lennénk vele a pályán. Ugyanabba a hibába esett anno, mint Sancho: Neki nem lett volna szabad elhagyni azt a klubot ami "felépítette" őt.
Szerintem Wätjen-nek több lehetőséget kell adni, ő a transfermarkt szerint középső középpályás poszton tud elvileg játszani; és a középpályás poszt nála védekező és támadó posztot is jelent, tehát 6-os-8-as és 10-es pozícióban is bevethető.
Igen, ha Jobe-ot elhozzák akkor szerintem is megint egy 8-as, inkább támadó játékost adsz a kerethez (Sabitzer, Nmecha, Groß, Wätjen). Cherki kvázi Sanchonak felelne meg, aki ha szélen is kezd inkább befele mozogva érzi jól magát. Kellene még egy fizikailag erős, technikás védekezés felé orientált játékos.
Viszont, ha Cherki jön akkor szerintem Beiert kell mellette játszatnod második csatárként. Mert Adeyemi és Cherki jellemzően nem annyira szokták kivenni a részüket a védekezésből. Cherki a téli töketlenkedés miatt tuti, hogy drágább lesz és nagy kérdés, hogy nem-e angliát választja. Amitől még tartok, hogy Jobe megítélésénél sokat közrejátszik a testvére múltja és hírneve. Remélem itt nincs schwarzgelber szemüveg az illetékeseken........
Stije Resink éredekes lehet, róla még nem hallottam. De érdemes lenne a skandináv és délamerikai piacot is figyelni.
Persze nem lehet biztosan tudni, hogy Nmecha és Couto nem lesz nagyon jó. De nekem az a véleményem, hogy nem lesznek. Couto a Citynél se vált be, Bense a Gladbachban legalább jó volt. Én örülnék, ha tévednék, de nem érzem Couto-ban a bugit. Nmecha szerintem kevés, nem lát elég jól a pályán, nem passzol elég jól, nem támad elég jól. Nem hiszem, hogy mindegyik szegmensben fejlődni fog. Atletikus, nem lusta, ez a pro, a védekezését őszintén szólva nem látom át, az intuícióm az hogy nagyon hullámzó. Szerintem Bundás középszint, de ne legyen igazam. Meglátjuk mi lesz, Couto és Nmecha is maradni fog, és én leszek a legboldogabb, ha félév múlva "naugyemegmondtam"-ot vágsz a fejemhez. Nem tudom miért kell erre a véleményre azt mondani, hogy "vicces", szerintem elég visszafogott, nem extrém vélemény, ami különbözik a tiedtől.
Vicces azért, hogy Bensebaini "megbízható arc", miközben Coutoról tudni véled, hogy nem felel meg "magasabb szinten". Én úgy látom, hogy bemutatkozó idényükben mindketten pontosan ugyanolyan teljesítményt nyújtottak, aztán Bensebaini a második idényében már jó volt. Coutonak meg most jön a második idénye. (Ráadásul lényegesen fiatalabb, mint Bensebaini)
Ami meg Nmechát illeti, ő is pont egy fiatal tehetség, 22 évesen igazoltuk le, ez volt a második idénye, ami drámaian jobb volt mint az első, a sérülése előtt a válogatottba is bekerült, gólt is szerzett. Az elmúlt 2 évtized egyik fontos tanulsága, hogy a fiatal játékosoknak leginkább türelemre van szüksége, ennek az üzleti modellnek ez a kihívása.
Nagyon szégyellem magam, hogy a téli szünet előtt kezdtem felhagyni Sahin engesztelhetetlen ócsárlásával, komolyan úgy érzem, mintha ezzel én is a klub sírásói közé álltam volna (ami egy irracionális hülyeség de ez van). Az egész év arra tanulság, hogy egy teljesen inkompetens edző milyen sokat tud ártani. Kovac nem egy zseni, inkább arra fogadnék, hogy 4 év múlva már nem lesz itt, bele fog bukni nem is olyan sokára egy rossznsorozatba, de nem teljesen inkompetens, ahogy a Bayernesek írták, van amit tud. Nagyszerű sorozatot mutatott a csapat szerencsével, de szívvel lélekkel és szívóssággal is. A BL kiharcolása ilyen mélyről nagy fegyvertény. Fontos lenne szerintem hogy csak kétféle jàtékost igazoljon a klub: olyanokat akik valahol kivételes teljesítményt tettek már le (Guirassy) vagy feltörekvő fiatalokat akikben van potenciál. még ezek is kockázatos lépések, de ilyen Nmecha féle igazolásokkal ne próbálkozzunk már meg ne azért jöjjön már ide valaki mert volt egy jó meccse ellenünk (valami Stieber vagy mi rémlik, meg a Wolf, meg a Maximilien akárki). Azért látszott, hogy Adeyemi, Guirassy, Svensson, Kobel nem kutyaütők, és vannak megbízható arcok is (Ryerson, Gross, Anton, Bense). Sajnos az is világos, hogy túl sok az olyan játékos, aki magasabb szinten használhatatlan (Couto, Nmecha, Can, Özcan, sajnos Brandt, Reyna, Süle). Ők amint feljebb pörög a tempó, rengeteget hibáznak, hiába tudnak olykor akár jót meccselni egy Kiel ellen, komolyabb meccseken voltaképpen időzített bombák. A helyükre kellenének jó spílerek, de egyszerűen ennyi jó embert képtelenség egy nyár alatt igazolni. De nagyon örülök a BLnek.
"Ha marad a mostani taktikai felállás, akkor a középpálya megerősítésével óriásit lehet lépni előre."
És visszatérünk a cikkben említett eredeti problémára, ki és mi alapján választja ki ezeket a játékosokat......(lásd téli átigazolási ablak). Vannak jó puzzle darabkák, de azok nem mindig passzolnak egymáshoz, vagy az edzőhöz, vagy egyikhez se.
Jó cikk, de semmi olyat nem ír, amit már nem mondtak volna el sok helyen sokszor.
Ha marad a mostani taktikai felállás, akkor a középpálya megerősítésével óriásit lehet lépni előre.
Oda 2 új és jó játékos kell. Robusztus, kreatív, ügyes és gyors játékosok. Az volna a jó, ha mindkettő hozná ezt a profilt. :)
Ez a fő feladata a vezetésnek. Minden más poszton lehet változtatni, ha marad pénz és sikerül eladni, de a fent említett dolog kell, hogy legyen a prioritás és a kulcs egy jobb csapathoz.
Nmecha Bensebainihoz hasonlóan már Sahin alatt is jobb volt mint a Terzic-korszakban, illetve neki mostanában is voltak szar meccsei, pl. a Leverkusen ellen ő volt a leggyengébb. Akikre egyértelműen nagyon pozitívan hatott Kovac az Kobel, Anton, Schlotterbeck, Groß, Can, Beier. Akire meg negatívan, az Gittens. A többiek nagyjából ugyanazt hozták, mint előtte.
Pár napja pont arról beszélt Kovac, hogy nem akar focistát csinálni Kobelből. Kapus, akinek az a dolga, hogy védjen, és ezt jól csinálja. Hát, ez is egy megközelítés, én is szkeptikus voltam, de úgy tűnik, működik, mert amióta ő az edző, azóta Kobel fenomenálisan teljesít.
Hogy minek kell így a Chelseanek erre nem tudok rájönni én se. Szerintem a PL játékstílusa passzolna a legkevésbé hozzá. De ugye csak pletyka, viszont Kobel nálam egy jó ajánlat esetén mehet.