Keresés

Részletes keresés

ámokfutár Creative Commons License 2010.11.03 0 0 128
Nem egészen értem. Most már a smasszerek is Pintér hadseregébe tartoznak?

"Közbeszerzés nélkül venne egyenruhát a BM

2010. november 3., szerda 11:34

A Stop.hu információi szerint közbeszerzési eljárás nélkül kíván a rendőröknek, a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem területén dolgozóknak új egyenruhát venni a belügyi tárca. A 3,8 milliárdos vásárlás mellett 450 millióért autókat vennének, szintén közbeszerzés nélkül.

A rendőrök, a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem munkatársai hamarosan új, egységes egyenruhát kaphatnak. A Belügyminisztérium 3,8 milliárd forintot szán az új uniformisokra. A Stop.hu információi szerint a belügyi tárca a vásárláshoz felmentést kért a közbeszerzési eljárás alól. A minisztérium szerint nemzetbiztonsági okok miatt nem kellene nyílt versenyen kiválasztani az egyenruhák beszállítóját.

A közbeszerzés alóli felmentésről a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának kell döntenie. Már kedden napirendre vette volna a bizottság az ügyet, ám a kormánypárti képviselők kérésére a döntést elhalasztották. A Stop.hu szerint a fideszeseket meglepte Pintér kérése.

Az új egyenruhák szükségességét Pintér Sándor belügyminiszter a közelgő uniós elnökség kapcsán felmerülő biztosítási feladatokkal, illetve az elszaporodott katasztrófákkal indokolta. A közbeszerzés kikerülésére a tárca szerint azért van szükség, hogy „az egyenruhák gyártása és elosztása ellenőrzött módon, nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentő gyártók és szállítók által történjen.”

450 millióért 50 darab autót is venne a belügy, szintén közbeszerzés nélkül. Itt azért mellőzné a közbeszerzést a tárca, mert az uniós csúcsok elő- és utóbiztosításához szükséges autóknál az átlagostól eltérő biztonsági követelményeket kell érvényesíteni."

(www.index.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.11.02 0 0 127
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.31 0 0 126
Egy rendőrállamban az élet legalapvetőbb törvényszerűsége, hogy bárkit, bármikor, bármiért elvihetnek a rendőrök...

"Legyen béke, szabadság és egyetértés!" (Még is elvittek a rendőrök)
Előzmény: ámokfutár (117)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 125
Pörgős kis topik lesz ez, akárki meglássa... :-(((

"Ötszörösére növelné a helyszíni bírság összegét a Fidesz

Független Hírügynökség 2010. 10. 29

Az eddigi összeg ötszörösére növelné a helyszíni bírság kiszabható összegét három fideszes képviselő, akik pénteken nyújtottak be törvényjavaslatot a változtatásról. A javaslat szerint jövő januártól a rendőr már 100 ezer forintra is bírságolhat, és a büntetésre részletfizetést sem lehet majd kérni.

100 ezer forintra emelné a helyszíni bírság maximális összegét a Fidesz - derül ki egy pénteken benyújtott parlamenti törvényjavaslatból. Kósa Lajos, Tarlós István és Kovács Zoltán fideszes országgyűlési képviselők indítványukban azt javasolják, hogy 2011. január 1-jétől az eddiginél ötször nagyobb büntetéseket is ki lehessen szabni.

A törvényjavaslat indoklása szerint a helyszíni bírság a közigazgatás leggyorsabb és leghatékonyabb válasza a normaszegés elkövetőivel szemben. Jelenleg a helyszíni bírság legkisebb összege 3000, a legnagyobb 20 ezer forint lehet, ebből a képviselők a felső értéket növelnék.

A javaslat szerint a bírságot továbbra is 30 napon belül kell majd kifizetni, az elfogadott és tudomásul vett bírság ellen pedig nincs helye jogorvoslatnak. A kiszabott bírság kifizetését méltányossági kérelemmel sem lehet megúszni, és részletfizetést sem lehet majd kérni rá - olvasható az előterjesztésben."

(www.origo.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 124
Egy rendőrállam a legfontosabb esemény a letartóztatás. Fontos, hogy minél több embert tartóztassanak le, de a mennyiség mellett a minőség sem elhanyagolható szempont...

"Letartóztatták a Honvédkórház egyik főorvosát

MTI

2010. október 29., péntek 15:49

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt előzetes letartóztatásban van a Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központ egyik osztályvezető főorvosa, közölte Paraizs József, az orvos védője pénteken. Az ügyvéd elmondta, hogy az orvost nem a szolgálati feladataival összefüggésben gyanúsították meg, hanem egy konzorcium által létrehozott Telepíthető Gyorsdiagnosztikai Laborral kapcsolatban, aminek a szakmai projektmenedzsere. A jegyzőkönyv szerint a konzorciumnak négy tagja van: a Magyar Honvédség Egészségvédelmi Intézete (HM EI Zrt.), a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Mobio Chem Kft. és a Medyag Kft.

Paraizs József kifejtette: "ügyfelét olyan bűncselekménnyel vádolják, amihez nem volt eszköz a kezében". A sikkasztás a rábízott vagyonnal összefüggő cselekmény, de ügyfelének, mint szakmai projektvezetőnek nem volt utalványozási jogköre, tehát nem volt aláírási joga a kifizetésekhez.

Az orvos keddi őrizetbe vételével kapcsolatban védője elmondta: szolgálati helyén, a Honvédkórházban kereste fel az ügyészség és közölték vele, hogy házkutatást tartanak nála, amit ügyfele tudomásul vett. Ezután a házkutatás folytatódott a - gyanúsításhoz kapcsolódó - projektirodában, majd a lakásán, ahonnan a Budapesti Katonai Ügyészségre mentek.

Paraizs József hangsúlyozta: ügyfele a keddi tárgyaláson a bíró előtt felhatalmazta, hogy hozza nyilvánosságra, miszerint éhségsztrájkba kezd és csak vizet hajlandó fogyasztani, hogy így tiltakozzon meggyanúsítása és letartóztatása miatt.

Balogh Zoltán a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője pénteken elmondta, hogy valóban indult büntető eljárás az ügyészségen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt a hónap közepén.

Az ügyben kedden gyanúsítottként hallgattak ki egy személyt, aki az Állami Egészségügyi Központ állományába tartozik, mondta Balogh Zoltán. Őrizetbe vételét követően az ügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet csütörtökön a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa egy hónap időtartamra el is rendelt.

Az orvos őrizetbe vételét a Magyar Nemzet pénteki számában közölte. A cikkben írtak alapján F. József ellen egy diagnosztikai fejlesztés miatt merült fel a visszaélés gyanúja. A fejlesztést a Honvédelmi Minisztérium kezelésében álló HM EI Zrt.-nél kezdték el, ahol a nyomozó hatóságok házkutatást is tartottak és iratokat foglaltak le, írta a Magyar Nemzet."

(www.index.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 123
Jó kis topik ez. Akár én is nyithattam volna... :-)))
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 122
Lássuk be! Egy rendőrállam szart sem ért terroristák nélkül...

"Morvai és Gaudi nem értik a jobbos médiatámadásokat

MTI

2010. október 29., péntek 13:42

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője szerint jobboldali médiumok "koncentrált támadást" indítottak a nemzeti jogvédők ellen, ami oda vezethet, hogy nem lesz, aki kiálljon a magyarok emberi jogaiért.

Gaudi-Nagy Tamás emlékeztetett, hogy 2007-ben jogvédő munkájáért Polgári Magyarországért díjat kapott a Fidesz pártalapítványától, Morvai Krisztina pedig a 2006. őszi jogsértéseket vizsgáló Civil Jogász Bizottság vezetője volt. Ezután azt a kérdést tette föl, hogy a tevékenységüknek korábban tág teret adó médiumok - amelyek közül a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t és az Echo Televíziót emelte ki - miért indítottak támadást a nemzeti jogvédők ellen.

"Miért áll ez érdekében a nemzeti együttműködés kormányának és a hozzá közel álló médiumoknak?" - kérdezte. Példaként említette, hogy Bencsik András - a többi között terrorcselekménnyel és emberölés előkészületével gyanúsított - Budaházy György bűnsegédjének nevezte őt és Morvai Krisztinát, amiért pert indítanak a Magyar Demokrata főszerkesztője ellen, valamint hogy a Magyar Nemzet egyik cikke szerinte a befolyással üzérkedés gyanúját veti fel velük szemben.

Morvai Krisztina arról beszélt: a jobboldali médiumok "lélektani hadviselésének" célja, hogy félelemmel töltsék el az embereket, s így megalapozzák azt a törvénymódosítást, amelynek alapján terrorveszélyre hivatkozva akár bírói engedély nélkül is lehetővé válik állampolgárok lehallgatása, lakásuk átkutatása. Az európai parlamenti képviselő ismertette nyílt levelét, amelyben arra kéri a jobboldali médiumok olvasóit és nézőit, hogy védjék meg a támadásoktól a nemzeti jogvédőket, írják meg kifogásaikat az érintett szerkesztőségeknek. Hangot adott véleményének, hogy "a nemzeti jogvédők - élükön Gaudi-Nagy Tamással - többet tettek a magyarok szabadságáért, a jogállamiságért és az emberi jogokért, mint a rendszerváltást követően az összes politikus együttvéve".

Gaudi-Nagy Tamás újólag szólt a 2006. őszi jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság jelentéséről. Nehezményezte, hogy a testület "felmentette Gyurcsány Ferencet", nem állapított meg jogi és politikai felelősséget, nem tárta fel a fogdákban és büntetés-végrehajtási intézetekben történt kínzásokat, valamint nyíltan tagadta az 1956-os forradalom és a 2006 őszi események közötti párhuzamot, "amelyről mindenki tudja, hogy fennállt".

A sajtótájékoztatón Gaudi-Nagy Tamás azt is bejelentette, hogy F. Róbert, a Hunnia csoport tagja, tizenegyedrendű vádlott kedden visszavonta a nyomozati szakaszban tett vallomását, amelyet állítása szerint szabadlábra helyezése érdekében, családja és szerettei védelmében fogalmazott meg.

A Magyar Nemzet pénteki számában egyebek mellett arról számolt be, hogy a Budaházy György vezette Hunnia Mozgalom Lendvai Ildikó ellen is támadást tervezett, a szocialista politikusra rá akarták robbantani a liftet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez, valamint Lapid Lajos egykori budapesti rendőrfőkapitány-helyettes autójának tervezett felrobbantása nem szerepel a terrorizmus gyanúja miatt indított eljárás vádiratában."

(www.index.hu)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 121
Azt most már szabad... :-)))
Előzmény: Törölt nick (120)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 119
Vajon hová lett Ibrahim? Több, mint tíz éves az utolsó hozzászólása...
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 117
"2010. október 29.

Exkluzív interjú: bilincsben telefonált a rendőrségről az elvezetett mohácsi aktivista

Megbilincselve, a mohácsi rendőrkapitányságról hívta fel a PécsiStop munkatársát Németh Imre, akit a Jobbik önkormányzati képviselőjével együtt vezettek el a rendőrök a testületi ülésről.

- A Mohácsi Valóság újságírójaként és a Jobbik szakértőjeként érkeztem reggel a képviselő-testületi ülésre - mondta Németh. - Először a biztonsági őr szólított fel arra, hogy hagyjam el a termet, amikor nem voltam hajlandó, kihívta a rendőröket.
Németh elmondta: a Jobbik pécsi vezetője, aki a párt listájáról jutott be a grémiumba, próbált érvelni, hogy jelenléte teljesen szabályos, de nem tudta meggyőzni a mohácsi polgármestert. Németh elmondása szerint a rendőrök legalább 30-40 percig tanácstalankodtak a városházán, időközben a város rendőrkapitánya is a helyszínre érkezett. Polgárral már csak akkor bilincselték egymáshoz magukat, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Némethet el akarják vezetni. - Polgár Károlyt kétszer tízezer forintra büntették az ülésen, mondván, megsértette az ülés méltóságát, pedig ő ült a helyén, én pedig csendben álltam mellette - tette hozzá az aktivista. - Meggyőződésem, hogy a rendőrök törvénytelenül jártak el.

A rendőrök ugyanis végül eltávolították a két férfit egymáshoz láncoló műanyag készséget, és immár külön, de igazi bilincsben vitték el őket. Úgy tudjuk: a rendőrök segítségét a polgármester kérte.

Németh Imre elmondta: a mohácsi városvezetés, kétség kívül maga a polgármester az elmúlt években mindent megtett, hogy távol tartsa őt a képviselő-testületi ülésektől. Elmondása szerint rendre a hivatal dolgozóit ültette az érdeklődőknek fenntartott helyekre, munkaidejükben, csak azért, hogy őt a biztonsági őrnek már ne kelljen beengednie, és csak az erre a célra fenntartott, tévével ellátott teremből kísérhesse figyelemmel az ülést.

Németh és Szekó évek óta haragosok, amióta előbbi kezdeményezése, egy Trianon-emlékmű nem valósult meg a Duna-parti kisvárosban. Németh azóta rendszeresen és hangosan tüntetett Szekó ellen, minden lehetséges alkalmat megragadva. Több tucatnyi alkalommal jelentették fel egymást az elmúlt néhány évben.

Barkó Béla, a Jobbik baranyai elnöke leszögezte: mindkét érintett feljelenti az intézkedő mohácsi rendőröket, amiért jogtalanul bilincsben vitték el őket egy nyilvános testületi ülésről, Szekó Józsefet pedig hatalommal való visszaélés miatt. Barkó arról is beszélt: a mohácsi polgármester már az alakuló ülésen is bebizonyította, hogy milyen antidemokratikusan tud működni egy fideszes önkormányzat. A Jobbik baranyai vezetője arra utalt: 15 ezer forintos pénzbüntetés jár az arrogánsan felszólaló, és a 3 percnél többet beszélő képviselőknek is.

Szerző: Barabás Béla"

(www.stop.hu)
Előzmény: ámokfutár (110)
Watchdog Creative Commons License 2010.10.29 0 0 115
Nekem mondod? Több zacskónyi van a bőröndömben! (na jó, a szerszámosban... :-)
Előzmény: ámokfutár (114)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 114
Nyilvánvaló, hogy készültek a polgármester reakciójára, de ezt nem tiltja a törvény.
Előzmény: Watchdog (113)
Watchdog Creative Commons License 2010.10.29 0 0 113
5. Kábelkötegelő bilincs meg kéznél van mindig, hátha kell... :-)
Előzmény: Törölt nick (111)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 112
"Megzavarja az ülést."

Ezt meg honnan veszed? Egyetlen híradás sem tartalmaz ilyet. A fickó "pofája" nem tetszett a polgármesternek, ezért elvitette a rendőrökkel. Rendőrállamban már csak így megy ez...
Előzmény: Törölt nick (111)
ámokfutár Creative Commons License 2010.10.29 0 0 110
"Elvittek egy jobbikos politikust

2010. október 29. 11:15

MNO - LR

Rendőrök vittek el egy jobbikos önkormányzati képviselőt és szakértőjét a péntek reggeli képviselő-testületi ülésről Mohácson, miután egymáshoz bilincselték magukat – értesült az MTI helyi politikusoktól.

Az MTI információi szerint a péntek reggeli képviselő-testületi ülésen Szekó József (Fidesz–KDNP) mohácsi polgármester régi ellenlábasa, Németh Imre a Jobbik helyi képviselőjének, Polgár Károlynak a tanácsadójaként jelent meg. A polgármester felszólította Némethet, hogy távozzon az ülésteremből, erre ő összebilincselte magát Polgár Károllyal. Ezután vitték el a rendőrök őket. A mohácsi önkormányzat és a rendőrség is későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

(MTI)"

(www.mno.hu)
atlantikk Creative Commons License 2009.07.07 0 0 109
Draskovics szerint az egyenruha viselése garázdaságra utaló jel lehet

Na húzz a redvesbe komancs!
atlantikk Creative Commons License 2009.07.05 0 0 108
mi köze a jogállamiságnak a pártvezetéshez?
Előzmény: wizes (107)
wizes Creative Commons License 2009.07.05 0 0 107
Nocsak?Orbán ezentúl demokratikusan fogja vezetni a fideszt?
Felrúgja az elveit?
Nem hiszem!

Mikor is nyílt a topik?
Vajh mé is?
Előzmény: atlantikk (105)
wizes Creative Commons License 2009.07.05 0 0 106
Milyet láttál ma előre?
Előzmény: molar (104)
atlantikk Creative Commons License 2009.07.05 0 0 105
jövőre vége lesz!
molar Creative Commons License 2009.07.05 0 0 104

 

Bizony, ma olyan jeleneteket láthattunk, mint 1989 előtt.

Diktatúra ez a javából.

 

Létszámfeletti Creative Commons License 2009.03.17 0 0 103
UP
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.11.22 0 0 102

Hogy Orbán állama mekkora rendőrállam volt:-)

Jó ez a topic:-DDD

 

Na, kaptok még egyet. Itt is nagyon komoly rendőrállami fellépés történt:-)

 

NYÍLT LEVÉL Dr. ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚRNAK
2001. november 14.

 

Tisztelt Miniszterelnök úr!

1988. június 16-án, a Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének harmincadik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Önt az intézkedő rendőrök durván megbilincselték, és a demokratikus ellenzék számos tagjával együtt előállították. A megbilincseléséről készült fényképfelvétel hamarosan közismertté vált, s számos kiadványban megjelent. Ma az egykori megemlékezés többi bántalmazott, megbilincselt résztvevője, Mécs Imre, Kis János, Demszky Gábor más politikai nézeteket vall, mint Ön. Ez azonban nem teszi semmissé a tényt, hogy Magyarország mai miniszterelnöke azok közé tartozik, akik fizikailag is megtapasztalták a pártállam szolgálatában álló rendőrség kíméletlen gyakorlatát.

Az első szabad választás után sokan úgy véltük, a demokratikus jogállamban semmiféle rendőri brutalitásnak nem lehet tere. Tévedtünk. Az azóta eltelt több, mint tíz év során száz meg száz alkalommal tapasztalhattuk, hogy a rendőrség indokolatlanul vagy a szükségesnél nagyobb mértékben alkalmaz erőszakot, méghozzá anélkül, hogy felelősségrevonástól, érdemi következményektől kellene tartania. A rendőrállami módszerek túlélték a pártállamot.

Mégis az, ami november 13-án történt, ijesztően új és ijesztően régi. 1990 óta valószínűleg először fordult elő, hogy a rendőrség erőszakot alkalmazott jogvédő szervezetek tagjaival, köztiszteletben álló értelmiségiekkel szemben, noha azok semmiféle fizikai ellenállást nem tanúsítottak, csupán jelenlétükkel tiltakoztak egy kétgyermekes roma család kétes indokoltságú kilakoltatása ellen. Ez elég volt ahhoz, hogy mintegy húsz embert, köztük nőket, volt országgyűlési képviselőket, elismert kutatókat hátrabilincselt kézzel kísérjenek be a kerületi rendőrkapitányságra, és ott órákon át hallgassák ki őket. A Magyar Helsinki Bizottság olyan társadalmi szervezet, amely kiemelkedően fontos feladatának tekinti, hogy segítséget nyújtson azoknak, akiknek jogait, emberi méltóságát éppen a rendvédelmi szervek sértették meg, elítéli a rendőrség újabb erőfitogtatását, elvárja, hogy az illetékes hatóságok vizsgálják ki a történteket, és egyúttal szolidaritását fejezi ki az erőszak elszenvedőivel.

Miniszterelnök úr!

Ön még emlékezhet a bilincs szorítására. Ne tűrje el, hogy az erőszak, amelynek 1988. június 16-án Ön is áldozata volt, ismét büntetlenül garázdálkodhasson. Tegyen meg mindent, hogy köztársaságunk törvényei ne csak az önkényuralom jelképeit, de a módszereit is tilalmazzák.

Tisztelettel:

a Magyar Helsinki Bizottság nevében
Komoróczy Géza tiszteletbeli elnök
Kőszeg Ferenc elnök

 

www.helsinki.hu/article.cgi?lang=hu&fo=5&al=7

MOST mondjátok! Ekkora brutalitás tombolt Orbán alatt.

Istenem, milyen jó, hogy már ez a múltté!

Na, látjátok, ezért kellett demokratikus kormányváltás 2002-ben:-)))

Pávek úr Creative Commons License 2007.11.12 0 0 101
Gyorshír: meg akarták támadni Sarkozyt és Merkelt
MTI
2007-11-12 13:03

Egy húszas éveiben járó férfi meg akarta támadni Berlinben Nicolas Sarkozy francia elnököt és Angela Merkel német kancellárt, de a rendőrség gyorsan ártalmatlanná tette - jelentették tudósítók a helyszínről.

A fiatalember fenyegető módon, felemelt ököllel, németül kiabálva közeledett a politikusok felé, akik éppen egy francia-német középiskolából jöttek ki, ahol beszédet mondtak a külföldiek integrálásáról.

Egyes tanúk szerint a támadó a "rendőrállam" ellen akart tiltakozni. Akkor fogták le, amikor már csak pár méterre volt Sarkozytől és Merkeltől. Az incidensben senki sem sebesült meg.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 100
Az később jött! Előbb ők IS az adóhivatallal kezdték!
Előzmény: Törölt nick (99)
3x Creative Commons License 2007.02.03 0 0 98
Ha a te ablakod alatt üvöltene a sámán-táltos-szentkoronás-pußta-rockzene, te is rendőrállamra vágynál.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.03 0 0 97
Nos: a rendőrállam nem azzal kezdődik, hogy aki bejelentés nélkül demonstrál, azt hazaküldi a rendőr! Igen, erőszakkal, ha a felszólításnak nem tesz eleget! Ezt el is várom tőle! Ezért fizetem!
Nem is azzal, ha eltanácsolják máshová azokat a „civilizált európai kultúrembereket” akik klozettnak használják a város egyik legszebb közparkját!
Nem. A rendőrállam azzal kezdődik, ha pl. eljárást indítanak egy ujságíró – laptulajdonos ellen, amiért egy koholt és ordítóan hazug „megfigyelési ügy” hivatalos dokumentumait (élve a sajtószabadsággal) nyilvánosságra hozza! Ám nem csak eljárást indítanak (amelyben persze bebizonyosodik, hogy csak az igazságot hozta nyilvánosságra), hanem közben eltávolíttatják a közszolgálati TV – ből, lapját tönkreteszik, egzisztenciájától megfosztják! Ez – senkit sem emlékeztet a Rákosi időkre?
A rendőrállam ott kezdődik, amikor az adóhivatalt politikai ellenfelek elhallgattatására használják! Ezt csinálták Rákosiék is!
A rendőrállam ott kezdődik, amikor közismert gengsztereket állítanak az adóhatóság és a Belügyminisztérium élére!
Mi is a rendőrállam? A törvényes rend védelme?
David Speed Creative Commons License 2007.02.03 0 0 96
Csak ki kéne rúgni azt a sok sertést, aki ott tüntet és rögtön nem lopnák annyian a pénzt:)
csaklesek Creative Commons License 2007.02.03 0 0 95
Érdekes, ez nekem is felűnt :)

Amúgy szép napot az egybegyűlteknek!
Előzmény: molar (87)
Álné Vendel Creative Commons License 2007.02.03 0 0 94

Csak tovább szopatni Görényi Patkány Ávósait.

 

Heteken át ezt csinálni velük, hadd legyenek állandó készültségben, és ne mehessenek haza.

Előzmény: molar (92)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!