Keresés

Részletes keresés

csaba08 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 82

Milyen igazad van!

Én még a múltban élek. Persze, nekem tetszett, hogy mindíg nyomkodták azokat a pecséteket...

 

Üdv.

Előzmény: csello9 (81)
csello9 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 81
Gyerekek, a gorog vamos nem pecsetel semmit, sehova, immar 4 eve az EU tagja vagyunk, nem is kell neki utlevelet mutatni !!!
Előzmény: csaba08 (80)
csaba08 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 80

Szia,

 

Már megint a régi móka.... az a fránya pecsét. :))

 

1, Én úgy tudom, hogy ez csak is Cipruson volt (!!!) lényeges dolog. Ott valóban, akinek volt az útlevelében Észak-Ciprusi pecsét, többet nem tehette be a lábát a Görögök lakta Dél részre. De úgy tudom, ez a múlt, mert ma már nem nagyon foglalkoznak vele.

 

2, Véletlenül senki se rakott sohasem pecsétet útlevélbe, és erre még Ercan-ban is nagyon figyeltek.

 

3, Remélem jó sok pecsét van az útleveledbe és azok mindegyike kristály tisztán kivehető és olvasható. :))))))

 

Ismerve a pecsétek minőségét, a kutya se tudja néha kivenni, melyiket hol kapta az ember. :)))

A szerencsétlen Görög vámtiszt meg úgy is oda pecsétel, amelyik lapod még üres, nem lesz neki ideje arra, hogy végignézegesse egyesével az összes pecsétedet. :)))

 

4, De az is lehet, hogy ezek után Te csak Észak-Ciprusra utazhatsz! :)))) szerintem azt se bánnád meg. :)))

 

No remélem kielégítő voltam.

Jó utazást!

Előzmény: enci/TR (77)
lklara Creative Commons License 2008.09.29 0 0 79
ne utlevéllel, hanem személyivel utazz, és akkor nem lesz gond Kos-on
Előzmény: enci/TR (77)
csello9 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 78

Szia !

 

Hmm. Hogyan lehet veletelenul pecsetet utni az utlevelbe ? En naponta megyek at az Eszak Ciprusi hataron meg egy pecsetet sem kaptam az utlevelembe, csak a vizum nyomtatvanyra.

Nincsen tapasztalatom, talan kerdezed meg a Gorog Nagykovetsegen, meg otthon.

Szerintem megint valami remhir... Gorogorszag EU, Magyarorszag EU tehat be kell engedjenek. Mutasd a gorog hatarornek a szemelyidet, abban nincs pecset !

Azert majd ird meg lszi, hogy volt-e gond ?

Előzmény: enci/TR (77)
enci/TR Creative Commons License 2008.09.27 0 0 77

Sziasztok! Egy kerdessel fordulnek Hozzatok, remelem tudtok segiteni! Arrol van szo, hogy az utlevelemben van Eszak-Ciprusi pecset (veletlenul utottek bele), es a jovo heten mennenk Gorogorszagba (pontosan Kos szigetere). Ugy hallottam, hogy akinek van E-Ciprusi pecsetje, azt nem engedik be Gorogorszagba. İgaz ez?

Koszi szepen elore is!

Udv.

Eniko

csaba08 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 76

Szia Kata,

 

Olvass vissza a hozzászólásaimban a másik két ciprusi topikban is, azt hiszem elég szép képes beszámolót fogsz találni.

Ha több kell, keress meg mailen vagy telefonon.

 

Üdv: Csaba

Előzmény: KataHel (75)
KataHel Creative Commons License 2008.09.14 0 0 75
Nagyon megörültem, hogy rátaláltam erre a topikra!

Tavaly nyáron Cipruson nyaraltun, és átmentünk egy napos fakultatív kirándulás keretében Észak Ciprusra. Azóta keresem, hogyan lehetne eljurni, ha legközelebb ciprusi nyaralást tervezek akkor az csak az északi rész lesz.

Aki volt már ott attól az kérném írjon egy-két rövid beszámolót, vagy nem túl drága szállásról is szeretnék info-t kapni.

Üdv. Kati
csaba08 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 74

Szia,

 

De örülök, hogy valaki még ír ide és olvassa az Észak-Ciprusi topikot azok közül, akikkel én 1999 szeptemberében együtt utaztam. És hogy ez pont a VÉNUS-stáb - bocsi hogy így írom, de így egyszerűbb most - egyik tagja. :)))

 

Visszaolvasva a neveket, nem is emlékszem Pl. Krisz Rudira, hogy ott lett volna.

Vagy csak nagyon ismeretlen volt még akkor, de majd visszanézem a videót...

Jó sok emberből állt a stáb. Igaz, akkor a BP-i induláskor még az idegenvezető csajszi se tudta ki az a VÉNUS. :)))

Olyanra se emlékszem, hogy tilos lett volna kiírni uticélnak, hogy ERCAN. A Repjegyen biztos, hogy ERCAN az uticél, a mai napig őrzöm. :)))

 

Sőt, az is biztos, hogy a Menthol Travel az évi fotó-videó pályázatát etikátlanul a VÉNUS nyerte a Régi nyár videoklippel. :)))

Ez is tuti biztos, hiszen civilként az én fotósorozatom és videoklipp anyagom volt az egyetlen pályázó. Igaz, Istvánék a második helyért is adtak jutalmat kivételesen.

 

Vajon az akkori csapatból ki emlékszik még Észak-Ciprusra????

 

Üdv: Csaba

Előzmény: oliati (71)
csello9 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 73

Hello !

 

Mikor megerkeztek Larnacaba tobb lehetoseged is van. Az egyik az, hogy ott berelsz a repteren autot, amivel kozlekedsz vegig a ciprusi tartozkodasod alatt. Akkor gorog rendszamu, piros szinu berelt autos rendszamod lesz. Fontos ! Cipruson jobb oldalt van a kormany az autoban, es bal oldali a kozlekedes ! Nagyon nagyon kell figyelni, minden forditva van, ovatosan, korultekintoen vezessetek. Meg az index es az ablakmoso is pont forditva van. :)

Szoval Larnaca - Nicosia kb. 1,5 ora autout, a hatarnal az autora 20 EUR-ert kell vegyel Eszak Ciprusi biztositast. Utana kozlekedhetsz amerre akarsz, eszaki oldal, deli oldal, lehet jonni menni.

 

A masik lehetoseg, hogy az eszaki oldalon bereled a kocsit, es akkor torok rendszamu lesz, es amikor delre jossz kell fizetni kulon biztositast, ennek az arait nem tom.

 

A gorog rendszam hatranya eszakon, hogy a rendor surun megallit, es igazoltat, persze, ha a papirok rendben vannak, nem tud belekotni semmibe. Az autopalyan 100 a maximum, a varosok kozott 65, varoson belul 50. Erdemes mindig betartani, es a biztonsagi oveket becsatolni is kotelezo.

 

Sajnos az eszaki oldalon szallas arakkal en sem vagyok tisztaban, uzenem Csabanak is, aki kerdezte tolem. Mi jelenleg meg a deli oldalon lakunk, csak tervezzuk az atkoltozest.

 

Az eszaki oldalon lehet egyebkent helyi kis buszokkal kozlekedni a nevezetessegek kozott, surun jarnak, uton utfelen megallnak, csak le kell inteni az ut szelen. Iranybusz fele. Ki van ra irva pl. Lapta-Girne, vagy Girne-Lefkosia stb.

 

Udv

Csello

Előzmény: aszfaltbetyke (72)
aszfaltbetyke Creative Commons License 2008.08.16 0 0 72
Kedves Észak-Ciprus Szakértők!
Most augusztus végén szeretnék Észak-Ciprusr utazni, Bécsből mennék Lacarnába és ugyanígy vissza. Mivel önállóan egysül utaznék, nem utazási irodával, s az idő is rövid, arra lennék kíváncsi, hogy mekkora az esély ott helyben szállást keresni, illetve találni. Milyen árakkal számolhatok? Hogyan tudok legegyszerűbben és persze legolcsóbbn közlekedni az északi részen a nevezetességek között?
előre is köszönöm, ha reagáltok!
aszfaltbetyke
oliati Creative Commons License 2008.08.16 0 0 71

Örömmel olvasom az Észak-Ciprusi véleményeket. Mi is dolgozni mentünk anno oda mégpedig klipforgatásra. Jómagam szerveztem az utat a Menthol travel főnökével és valóban Famagustában forgattuk a Régi nyár című dal klipjét a Venus együttessel Varga Zsuzsával. Velünk volt még Mörisz, Krisz Rudi, Hamza Zoltán menedzser, a BRAVÓ-s Palcsek Zsuzsa, a Mai Nap-tól Hámori Eszter,Hajnal Gábor műsorunk szerkesztője illetve a stáb tagjai. A Salamis Bay hotelben szálltunk meg, esténként Varga Zsuzsa is fellépett a szálloda zeészével közös műsort adtak, frenetikus volt a siker. A szervezés / Menthol/ tökéletes volt, Budapestről indult a Türkish Airlines gépe egy Boeing 727-es, az úticél Antalya volt. Nem lehetett kiírni, hogy ERCAN az úticél, hiszen egy nem létező országba utaztunk. Megérkezésünkkor már 2 helyi újságban számoltak be 2 oldalas cikkben a Venus érkezéséről, volt felhajtás, 2 tv-stáb és sok fotós jelent meg a szállodában és este már a Venus a tv műsorában is szerepelt. A klip tulajdonképpen egy idegenforgalmi klip lett volna, sok észak-ciprusi nevezetességgel, de végül mégsem az lett belőle, sajnos...

Mire visszértünk, már az M-SAT tv is megszűnt, így az élménybeszámoló és a forgatásról készült 2 x 30 perces müsor a klippel együtt már nem itt került bemutatásra. Észak-Ciprus nagyon kellemes, érintetlen részei és a kristálytiszta tenger miatt mindenképpen megér egy felfedező utazást, mi is körbejártuk és nagyon tetszett. Ha rendeződnek a politikai viták, várható, hogy elözönlik a turisták,  és a kis ékszerdobozban is leginkább orosz szavakat lehet majd hallani. Az az igazság, hogy jómagam is visszavágyom, és több törökországi nyaralás után remélem hamarosan úticélom ismét Észak-Ciprus lesz.   Oliati  az egykori M-SAT TV

produkciós menedzsere

csaba08 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 70

Szia csello9,

 

Mikor jönnétek hazafelé?

Az jutott eszembe, hogy ha ránézel a TENSI honlapjára, (link az előző hozzászólásnál), akkor lehet hogy érdemes lenne megkeresni őket és a charter járattal visszajönnötök.

Az időben is korrekt és gondolom árban is.

 

Nézd csak:

 

 

Szept. 9. Ercan-Antalya: 17:00-17:45 / Antalya-Budapest: 18:45-20:15

 

Szept. 9. Ercan-Antalya: 16:45-17:30 / Antalya-Budapest: 18:15-19:45

 

Ez azt jelenti, két gépük is jön szept.9-én Bp-re.

 

Csak hát nem tudom Ti mikor jönnétek. :)))

 

Üdv: csaba08 , mivel látom van itt még Csaba rajtam kívül. :)))

Előzmény: csello9 (68)
tassoss Creative Commons License 2008.08.13 0 0 69
Szia Csello9!
Köszönöm az infót.Apartman díjakat nem tudod?
Üdv:Csaba
Előzmény: csello9 (64)
csello9 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 68

Szia !

 

Raneztem a Turkish Airlines honalpjara, mert igencsak erdekeltek vagyunk abban, hogy minnel olcsobban utazzunk haza. Hat, sajnos, egyaltalan nem szerencses :

A gep du. 5-kor indul Ercanbol, 1/2 7-kor leszall Ankaraban, majd este 8-kor leszall Isztambulban, ejszakazas a repteren ? es masnap du 2-kor indul Isztambulbol Budapestre, mindez irto dragan, egy felnottnek 820 torok lira. :-(

 

Meg mindig a Larnaca-Budapest Malev joval olcsobb, es gyorsabb foleg ! igaz ejjel 3 oratol hajnal 6-ig. Meg ugyis, hogy le kell utazni eloszor Larnacaba, dehat az 2 ora autoval Girnebol.

 

Meg ennel is olcsobb, a Larnaca -Becs Sky Europe, csak akkor meg Becsbol kell valahogy  eljutni Budapestre...

 

Azert folyamatosan figyelem, de egyenlore nekunk az Ercan-Bp nem elfogadhato.

 

Udv

Csello

Előzmény: csaba08 (67)
csaba08 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 67

Sziasztok!

 

Az utazási irodák újra felfigyelnek Észak-Ciprusra.

Már nem csak a Menthol Utazási Iroda a kínálatában szerepel e csodás földrész.

 

ÉSZAK-CIPRUS a TENSI-nél:

 

http://www.tensi.hu/akcio.php?id=730

 

Érdemes rá odafigyelni, újra elővették a régi módszert: Bp-Ercan-Bp a Cyprus Turkish Airlines Charter járataival.

Helyszinen magyar nyelvű asszisztencia.

 

Üdv: Csaba

 

 

csello9 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 66

Szia Csaba,

 

Koszi, megvagyunk. Dolgozunk. Jelenleg a deli reszen lakunk, de at akarunk koltozni az eszaki oldalra, hiszen a hatar atlepes zokkenomentes. Minden nagyon tetszik, a munka, a kollegak, mindenki kedves.

Iszonyu meleg van, 45 fok, magas para tartalommal, de birjuk. :)

Sokat kirandulunk az eszaki oldalon, fedezzuk fel a gyonyoru kornyeket.

 

Udvozollek,

 

Csello

Előzmény: csaba08 (65)
csaba08 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 65

Szia csello9,

 

De rég beszéltünk.

Tényleg, Ti már kint vagytok. Hogy tetszik az élet odakint?

 

Üdv: Csabi

Előzmény: csello9 (64)
csello9 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 64

Szia !

 

Jó hosszú útra készültök ! Ha Törökország tetszett Észak Ciprus még jobban fog ! Csodálatos tájak, ugyanolyan kedves, segítőkész emberek. Amilyen pici, hamar bejárjátok, de van látnivaló itt is bőven.

 

Az én férjem is autóval jött át Törökországból, ide Észak Ciprusra. A komp nem Antalyatól hanem Tasucu kikötöjéből indul. Lásd : www.fergun.net

 

A déli részre bármikor, bármennyiszer át tudtok utazni. Oda-vissza nyitott a határ. Délen minden drágább, és egész más világ, mint az északi. A déli rész inkább Görögországra hasonlít.

 

A pénznem YTL. Nagyjából 2 YTL egyenlő 1 EUR. Az élelmiszer árak nem tom milyenek a szárazföldön, itt Észak Cipruson tej 1,5 literes kb. 2 EUR, kenyér 1.50 EUR, a gázolaj litere 1.20 EUR. Egy vacsi étteremben 4 főre kijön 25-30 EUR-ból.

 

Üdv Csello

Előzmény: tassoss (63)
tassoss Creative Commons License 2008.08.11 0 0 63
Sziasztok!
Augusztus végén szeretnénk Észak Ciprusra utazni gépkocsival.2007-ben is törökben voltunk egy hónapot, közel 8500 km-t utaztunk.Nagyon megfogott a törökök barátságos viselkedése, segítő készsége. Arról nem is beszélve, hogy családomnak és nekem nagyon tetszett az ország. Szeretnék információt kérni Ciprusról? Antalyából indul a komphajó és nagyon szép Ciprus, ennyit tudok.
Kérdéseim lennének:-apartmant mennyiért tudok bérelni(2 felnőtt,2 gyerek)
-déli részre áttudunk-e utazni
-sokkal drágább a szárazföldhöz képest, az élelmiszer árak
-most mennyibe kerül literje a gázolaj?
Nagyon szépen megköszönném a segítséget, illetve a szárazföldi Törökországról kell valamilyen infó, írjatok és segítek,ha tudok.
csello9 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 62

Szia Bodza,

 

Igy van a Sky Europe a legolcsobb Becsbol Larnakaba, mi is mindig azzal utazunk Ciprusra. Bereljetek autot es akkor fel tudtok jonni Eszak Ciprusra. Egyenlore 1 autos atjaro van Nicosiaban, es ketto gyalogos. A hatar atlepes zokkenomentes, oda-vissza naponta tobbszor is lehet menni. Ingyen adnak vizumot egy kulon papiron es azt pecsetelik le. Az autora kell fizetni kulon biztositast 15 EUR.

 

Ha van meg kerdesed irjal, szivesen valaszolok, mi Cipruson elunk, dolgozunk.

 

Csello

Előzmény: bodza80 (61)
bodza80 Creative Commons License 2008.07.26 0 0 61
Szia!

Ezek szerint nincs már olyan korlátozás, hogy a délről érkezőknek még aznap vissza kell térniük a déli részre? 1999-ben még ez volt.
Mi októberben szeretnénk É-Ciprusra menni egy hétre a férjemmel. Most nézegetem a repülőjegy árakat, és messze a Skyeurope Bécs-Larnaca járata a legolcsóbb, így jó lenne a déli részre érkezni, és onnan fölutazni északra.

köszi a választ, még lehet, hogy jövök kérdezősködni!
Előzmény: szucs.angela (44)
Feyyaz Creative Commons License 2008.07.22 0 0 60

Vízvezeték épül Törökország és Ciprus törökök lakta része között.

 

A Ciprusi Török Köztársaságot csak Ankara ismeri el. Recep Tayyip Erdogan elmondta, hogy a projekt jövő júniusban indulhat.

A tervek szerint a 110 kilométer hosszú vezetéket a tenger alatt építenék ki, amely évente 75 millió köbméter vizet lesz képes szállítani a rendkívüli szárazsággal és vízhiánnyal küzdő szigetre. Hogy mindez mennyibe kerül, arról egyelőre nem érkezett hír.

A ciprusi török közösség vezetője azt mondta, hogy a sziget görög lakosságának is fölajánlották: kaphatnak vizet a vezetékből az úgynevezett "vizet a békéért" program keretében. Mehmet Ali Talat ugyanakkor kiemelte: "eddig nem jött válasz az ajánlatunkra."

Ciprus görög részén óriási gondot jelent a vízhiány. Az évek óta tartó szárazság miatt a kelleténél jóval kevesebb az édesvíz. Emiatt pedig korlátozásokat is bevezettek. A nicosiai vezetés Görögországból, tankerekkel hozat vizet, hogy enyhítsen a helyzeten. Ám noha az első szállítmány két hete befutott, a víz még mindig nem jutott el a fogyasztókhoz. Szakemberek szerint a legkézenfekvőbb megoldás a gondokra a törökországi vízvezeték fölépítése lenne, de a görög közösség bizalmatlan Ankarával szemben.

 

Feyyaz: Jellemző rájuk...

 

 

Feyyaz Creative Commons License 2008.07.22 0 0 59
Az Észak-Ciprusi Török Köztársaság a legnagyobb!
Előzmény: csaba08 (58)
csaba08 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 58
Akkor most Magyarul is kérnénk. :))
Előzmény: Feyyaz (57)
Feyyaz Creative Commons License 2008.07.20 0 0 57
En Büyük Türk Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti!

csaba08 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 56

Szia Angéla,

 

 

Nagyon nem úgy alakulnak dolgaim, mint ahogyan az év elején elterveztem.

Viszont látom, kicsit leált a topikunk.

Mi újság kint Északon???

Jól hallottam, hogy újra leülnek tárgyalni a Görög és a Török vezetők a kibékülésről?

Hogy áll a weboldalad? Működik már? A Menthol Utazási Irodát megkerested már?

Mesélj, mesélj, mesélj!

 

:)))

 

Puszi.

 

Csabi

Előzmény: szucs.angela (55)
szucs.angela Creative Commons License 2008.04.29 0 0 55

Csaba!

 

Akkor, ha majd lesz egy kis idod, ujra elovesszuk az eszak - ciprusi kerdest! :))

Előzmény: csaba08 (51)
szucs.angela Creative Commons License 2008.04.29 0 0 54

Huuuhhh, de budik lehetnek, ha csak ilyen ritkan furdenek :DD

Na jo, ez tenyleg nem vicces.

Nalunk (eszakon) nincs gond, de ez azert van, mert a Torokorszagbol jovo vizszallitmany ezekszerint problema nelkul erkezik.

Amugy tenyleg vizpazarlok.. de nem csak viz, aram, meg minden pazarlok. Valoszinuleg azert, mert meg mindig nem eleg draga ahhoz, hogy ugy erezzek, hogy sporolni kene vele. Eleg szomoru, hogy a tarsadalmat csak mondjuk aremelessel lehetne ravenni nemi takarekossagra..

GYURMÓKA Creative Commons License 2008.04.26 0 0 53

Sziasztok !

 

Szeretnék a Török Riviéráról  (Side-Manavgat) Észak Ciprusra utazni.

Tavaly, mikor ugyanitt voltunk,szerveztek egynapos kirándulást repülővel, egy ilyenre szeretnék elmenni. Sajnos nem jegyeztem meg a részleteket, csak arra emlékszem, hogy 70-80 Euro körül volt az ára. Ha  valaki járt már  ezen a kiránduláson, vagy tud arról, hogy hol lehet utánajárni, legyen kedves megírni a tapasztalatait . 

 

Előre is köszönöm

 

Üdv

Gy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!