Keresés

Részletes keresés

old shatterhand Creative Commons License 1999.09.06 0 0 26
Kedves Szabolcs !

Irigyellek a gyűjteményedért. Asszem hamarosan megkereslek másolás ügyben, ha már voltál olyan kedves felajánlani. A felsorolásodat a következőkkel tudom kiegészíteni: "The Complete BBC Sessions" (9 CD-s doboz), "Last Live Show" (kalóz koncert LP)
Beatles - Stones kérdésről: Szerintem lehet őket együtt is szeretni. Én például a Stones korai dolgaiért lelkesedem. Irtó jók azok a számok a maguk nyersségével, hamis hangjaikkal. (ezt komolyan gondolom)Pl:Tell Me, Under My Thumb stb. Na de ezt majd egy másik topicban.
Szerintem a Beatlesnek az az egyik titka a sok száz közül, hogy szinte minden lejátszás után találsz egy-egy olyan finomságot egy adott számban amit előzőleg nem hallottál. Ráadásul, ahogy Lennon nyers vadsága, Macca zenei intelligenciája ötvöződik ! Persze a háttérben ott van George Martin.
Na és azok a vokálok ...

Don Valentino Creative Commons License 1999.09.06 0 0 23
Igen inteligens emberek szoltak eddig hozza, es tenyleg nem domborodott ki a Stones-Beatles ellentet frocsogos valtozata. Szabolcs! Azert szerintem nem szerencses ilyen lehetetlen fogalmakkal dolgozni, hogy "A Vilag Legjobb Zenekara" Ezek a listak altalaban a lemezeladasokon alapulnak, ami - mint azt valaki emlitette - akar a Beksztritbojszt is felemelheti a csucsra. Nekem egyebkent a Sgt. Peppertol tecc. Es eletem masodik szama (a Micimacko utan) a Yellow Submarine volt, amit megtanultam gitaron elkolbaszolni anno.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.06 0 0 22
"Ha van valakinek valami érdekekes lemeze"...
Nos, nekem a "hivatalos anyagon" (sorlemezek, BBC, Anthology stb.)kívül a következők vannak:
- Az Antológiában sem szereplő kiadatlan bootleg-ek (Bad To Me, Heather, Goodbye, Suzy Parker, Watching Rainbows, Oh I Need You, Dig It /4 perc/, Save The Last Dance For Me stb., ami kapásból eszembe jut)
- Hamburg 1962 (CD-verzióban)
- Karácsonyi lemezek
- Decca-felvételek
- Próba a Cavernban 1962
- Get Back (a Let It Be album eredeti változata, kalózlemez)
- Something Extra (kalózlemez érdekes változatokkal, pl. a She Loves You sztereóban, az I Am The Walrus végig sztereóban, Her Majesty záróakkorddal stb.)
- Koncertek: Stockholm 1963, Ed Sullivan Show 1964, Hollywood Bowl 1964-65, Paris 1965, Tokio 1966
Filmek: Hard days Night, Help, Magical Mistery Tour, Yellow Submarine, Let It Be, Anthology, The Compleat Beatles, Imagine: John Lennon, Imagine '71, Paul McCartney's Get Back, Now and Forever.
Szívesen másolok, viszont keresem a HÁZTETŐKONCERT teljes anyagát!
thesaint Creative Commons License 1999.09.05 0 0 21
kedves old shatterhand !

Persze hogy van a 1962-es Star Club CD-n, nekem is megvan. Persze hogy kalóz, de az eredeti bakelit se volt teljesen hivatalos, mert az tudtommal EMI nem járult hozzá. Amúgy elég gyér minőségű a CD és szerintem nem a teljes anyag, mert 2-3 szám hiányzik róla, de a Hippy, hippy shake és a Sweet Little Sixteen nagyon jó.
szerintem is a későbiekhez a kezdeti anyagokon át vezet az út, és néha hetakig nem hallgatok Beatlest hanem csak más zenéket.
de azután megint előveszem a CD-ket....

old shatterhand Creative Commons License 1999.09.05 0 0 20
Nagyon örültem ennek a topicnak, Én meglehetősen új vagyok, eddig inkább csak olvasgattam, de ha valamihez, hát a Beatleshez feltétlenül hozzá kellett szólnom. (Már csak azért is mert úgy látom kicsit halódik a topic.)
Egy dolgot sajnálok a Beatles-szel kapcsolatban. Éspedig azt, hogy soha nem fogom átélni újra azt az érzést, mint amikor kb. 13 éves koromban (talán 1976 ?) először meghallottam a She loves you-t vagy a Hard Day's Night-ot. Az valami hátborzongató volt. (fanatikusok biztos emlékeznek erre az első érzésre)
Persze ma már én is inkább az Abbey Road-ot vagy a Sgt.Pepper's-t értékelem, de ide a korai dolgokon át vezet az út.
Erről jut eszembe: nem tudja valaki véletlenül, hogy a 62-es hamburgi felvételnek van CD változata ? (persze ha van, nyilván kalóz)
Hálás lennék az infoért.

o.s.

BagolyMondja Creative Commons License 1999.09.03 0 0 19
Velemenyem messzemenokig egyezik XPT ureval, bar a Number9 nem olyan rossz. Viszont azutan csinaltak egyket olyan dolgot, ami nagyon is forradalmi volt, elkezdtek szvingelni a mufajok kozott (az I want You dzsesszbetetje, a Helter Skelter majdnem heavy metal, a Number9 pszichedelikus vagy mi a szosz, az In my life (?) barokk csemballobetetje), es az nagyon kiraly.
Mindemellett ma mar alig-alig teszem fol. Talan mert szinte mind fejbol tudom (na jo, ez tulzas - viszont be lehetne vezetni egy Beatles-idezet jatekot is).
X polgártárs Creative Commons License 1999.09.03 0 0 18
Hehe Beatles topik :)
Úgy 14 évesen még tetszett is a Girl + a Hard day's night....ma már nem nagyon tudom leviselni a '65 előtti lemezeket. Szerintem attól kezdve csináltak jó zenéket, hogy beszívtak, felszippantottak , elmásztak Indiába. Mondjuk a Number nine-t nem igazán tudnám többx +hallgatmi...:)
xpt

Dear Prudence rewlz!

neptancos Creative Commons License 1999.09.03 0 0 17
Hát, régen volt, de nem múlt el. Később talán a Qween.
Aztán én el lettem csábítva a népzenék felé. De angolul jórészt tőlük tanultam.
n.
thesaint Creative Commons License 1999.09.03 0 0 16
Nagyon örülök, hogy létrejött ez a topic. Szerintem fantasztikus a Beatles zenéje és ami nagyon fontos: időtálló.Bár én az 1965 utáni lemezeiket szeretem a legjobban, az első lemezek is nagyon jók.
Ma is emlékszem arra, amikor először hallottam a A Hard Day's Night c lemezüket ( ez volt az első amit hallottam tőlük), aztán jött sorban a többi.
Azután a könyvek, filmek (már ami eléthető volt)....
Rendesen függő lettem , szinte mindennap hallgatok tőlük valamit.
Szeptember 15-én pedig megjelenik a Yellow Submarine című rajzfilm-újrakevert hanggal és feljavított képpel, DVD-n és VHS-en. Cool, bár biztos drága lesz :((
Ha van valakinek valami érdekes lemeze, Cd-je (ritkaság, koncert, bootleg stb) tőlük, írjon emilt.
Kapsel Creative Commons License 1999.09.02 0 0 15
Benedek Szabolcs: "...eddig akárhány Rolling Stones-interjút vagy -biográfiát láttam vagy olvastam, mindben valahogy szóba került a Beatles. Fordítva, a Beatles felől viszont a RS soha"
- ez érdekes, mert én viszont egyetlen RS könyvet, biográfiát nem olvastam, annál inkább Beatles könyveket (B.Biblia, Mindhalálig Beatles stb.) és én ezekből értesültem az RS és Beatles közötti jó kapcsolatról. Mind1.

Örömmel látom viszont, hogy sokan hozzám hasonlóan a Beatles zenéjén keresztül fordultak a zene felé.
SZVSZ a Beatles zenéjének az az egyik legnagyobb érdeme, hogy a kezdetekben egyszerű populáris zene világszerte meghódította a hallgatóságot majd amikor ez megvolt nem állt meg, hanem új utakat keresve bátran egyre jobb zenét alkotott és szeretetett meg a hallgatókkal.

Csak egy példa: az olyan hangszereket mint a szitár, harmónium vagy a csemballó én (kisgyerekként - lehettem kb. 9-10 éves) először náluk hallottam és szerettem meg. Ennek hatására fordultam utána a komolyzene, india zene stb.

Hát 1előre ennyi de majd még jövök mert a téma kifogyhatatlan.



MarK Creative Commons License 1999.09.02 0 0 14
Na, megint én.
Szóval imádom a Beatles zenéjét. Elsősorban 10-16 éves koromig tette ki az életemet ez az imádat, de még ma is szívesen hallgatom őket bármikor. Egyszerűen időtállóak. Közben persze sok más zenét is megismertem, megkedveltem, talán nem lenne hülyeség, ha mindenki leírná, hogy a Beatlesből kiindulva (v. mellett) milyen egyéb együtteseket, előadókat kedvelt meg. Szerintem meglepő dolgok derülhetnek ki, mert bizony pl. nekem 17 éves korom óta a Depeche Mode a kedvenc együttesem (lásd: DM klub topic :-)). Sajnos a legtöbb ember szemében még mindig a 80-as évek eleji tingli-tangli, szinti-pop zenét játszó együttesként él a DM, pedig mekkorát fejlődtek a közel 20 éves munkásságuk során! Aztán nagyon O.K. még a U2, a Paradise Lost (P.L. topic), a Faith no more, az Inxs, a Queen zenéje. Hogy csak néhányat említsek.
A Beatlesre visszatérve: minden külön korszakukat kedvelem, bár kétségetelen, hogy a legkiemelkedőbb teljesítményt a koncertek befejezését követő években nyújtották. Annyi mindenről lehetne beszélgetni a zenekarral kapcsolatban...
Soxor azon gondolkodm, hogy ma milyen lenne Lennon, hogyan vélekedne a jelenlegi eseményekről...
:-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 13
MINDENKIHEZ!
LEGKÖZELEBB SZERDÁN (SZEPTEMBER 8-ÁN)REGGEL LESZEK GÉPKÖZELBEN. ADDIG ÍRJATAK MINÉL TÖBBET A BEATLES-TOPICBA!
ÜDV:BSZ
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 12
Ha megvan az a 100-as lista, jelezd, hol található. Talán a Virgin homepage-én?
VS Creative Commons License 1999.09.02 0 0 11
na, ehhez az évszázad 100-as listájához szólnék,
most rohanok, valami website-ra ellenőrizni, de mintha Dylan is szerepelne azon a listán, eléggé elől, és nem is egyszer...de az igaz lehet, hogy legelől a Beatles van (mármint ezen a listán...).

VS

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 10
Az anyáméknak megvolt - illetve most is megvan,de már az én tulajdonomban - az Abbey Road (1969)indiai nyomású változata (Dum-Dum Records, 1972). Olyan vastag, mintha két lemez lenne összepréselne. Úgy sistereg, mint amikor a rádió nincs állomáson, viszont egészen megkapó hangzást produkál. Néha jobban élvezem, mint a CD-t. Lehet rajta érezni a patinát.
MarK Creative Commons License 1999.09.02 0 0 9
Haliho!
A Beatlesszel kedveltem, sőt ismertem meg a zenét. Asszem ez mindent elmond, talán így "helyes". Mint a legtöbb ember, én is legelöször a szüleim lemezeiből válogattam... Megérte...
Örülök a topicnak.
Egyenlőre ennyit, még visszajövök.
:-)
Bye!
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 8
Valóban elsősorban a rajongók között volt vita. Szerintem mi se csináljunk itt egy ilyen vitát. Annyi hozzáfűznivalóm azért még ehhez akad, hogy én eddig akárhány Rolling Stones-interjút vagy -biográfiát láttam vagy olvastam, mindben valahogy szóba került a Beatles. Fordítva, a Beatles felől viszont a RS soha.
Ismétlem: ne is vitázzunk ilyenekről. Legyen ez a topic a Beatles-é.
Kapsel Creative Commons License 1999.09.02 0 0 7
A Stones - Beatles rivalizálás vitához csak annyit, hogy ez soha nem a két zenekar között lépett fel, hanem a rajongók között. Minden vmirevaló Beatles v. Stones rajongó tudja, hogy a két együttes tagjai rendszeresen összejártak, barátok voltak és egymás felvételein itt-ott közreműködtek. A Stones első sikerszámát is a Beatles-nek köszönheti, ami nevezetesen az I Wanna Be Your Man volt (később a Beatles is felvette). A történet röviden annyi, hogy Stones-ék látva, hogy a Beatles fiúknak milyen könnyen megy a dalírás, megkérték őket, hogy dobjanak össze nekik egy dalt, és ott azon nyomban pár perc alatt Paul és John megírta azt.

A Beatles zenéjében számomra az a fantasztikus, hogy igen egyszerű alapokkal (2-3 akkord) hihetetlen zenei finomságokat alkottak (persze ehhez kellett at 5. Beatle George Martin is).

Remélem nem voltam túl hosszú.

Üdv mindenkinek.

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.02 0 0 6
A szavazás nem kacsa. Pár hónappal ezelőtt több újságban (a Népszabadságban is) olvastam róla, abban nem vagyok biztos, hogy csak Angliában, vagy egész Európában vettek-e mintát, de az beugrott: a Virgin csinálta. Az évszázad 100 legjobb lemezét választották meg, az első a Revolver (Beatles) lett, a második a Fehér Album (Beatles),a harmadik a Sgt. Pepper (Beatles), a negyedik a Pink Floyd Dark Side of The Moon-ja, az ötödik pedig az Abbey Road (Beatles). Azonkívül az összes Beatles-album szerepel az első ötvenben.
A Stones először a negyvenvalahanyadik helyen jelenik meg a listán a Beggars Banquet-tel. Az öcsém egyébként Stones-os, úgyhogy viszonylag jól ismerem a RS-lemezeket is, az első albumot szeretem, de szeretem a már említett Begggars-t, a Sticky Fingers-et és a Voodoo Lounge-ot is. Koncertalbumok közül a Love You Live nagyon bejött.
Szerintem egyébként a Beatles-siker (egyik) titka a populáris és az igényes mesteri ötvözése. Olyan zenét csináltak, amire igazából kevesen fanyalognak, és ebben a zenében ott van a tartalom. Ez több zenekarra (esetleg lemezre) is elmondható, a Beatles-nél viszont hangsúlyozottan érvényesül. Plusz még erre rájön a tehetségük, azontúl egy nagyadag életigenlés és irónia. Én az utolsó, stúdiókorszakuk lemezeit szeretem a legjobban.
Wazull Creative Commons License 1999.09.01 0 0 5
Történelem Legnagyobb Zenekara?

Es a Back Street Boys? Meg a Modern Talking? Hat meg a Scooter? Nem beszelve a Bestiakrol! Meg a Baby Lady-rol! :-)))
Kenyelmes dolog kategoriakat felallitani, aztan jol bedobozolni a dolgokat. Aztan meg jol meg is tamogatni jol mindenfele indokokkal. Ezek a szavazasok, hogy ki az evszazad, ne adj Isten az evezred legjobb ..., ezek csak arra jok, hogy meg egy-ket bort lehuzzunk a rokarol...
Szeretem a Beatles zenejet, de nem erdekel, hogy milyen szavazasokon kiket meg hanyszor eloznek meg. Szeretem masok zenejet is. A zenejukert.

bonsay Creative Commons License 1999.09.01 0 0 4
Hát igen... Az örök zenekar. Én is kedvelem őket, de nekem inkább a későbbi számaik jönnek be (A day in the life, Across the universe, Revolution, Let it be, Get back, stb.). Tagadhatatlanul, a legnagyobb hatással voltak a rockzenére...

bonsay

mud Creative Commons License 1999.09.01 0 0 3
Szia,
Hat persze, igy egeszen mas. En sosem voltam B vs RS harc hivo, csak favorizaltam ez utobbit es ez a mai napig megmaradt. Ez nem zarta ki azt, hogy rongyosra hallgassam az osszes beatlest is. Volt is egy-ket erdekessegem, a kek, voros, feher album kek, voros es feher vinylbol (ez utobbit lattam $100-ert egy borzen nem olyan regen), aztan a Sgt Pepper's meg egy masik a borito fotojaval belenyomva a lemezbe, igazi gyujtemeny darabok, sajnos ex-nejem szetszorta oket. Nagy kar...
Ez a szavazas dolog, ez nem semmi - ha igaz. Biztos, hogy nem valami kacsa? Vagy a lemezceg veletlenul nem a Paul tulajdonaban van?
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.01 0 0 2
Mondjuk úgy: az "én saját (egyéni) történelmem legnagyobb zenekara". Bár hülyén hangzik, így mindenképpen igaz. A kifejezést (a "Történelem Legnagyobb Zenekara") egyébként egy kalózlemez (Something Extra) borítójáról kölcsönöztem, és nagyon megtetszett. Azonkívül ugyanez a megfogalmazás szerepel Temesi Ferenc Por c. regényében is.
"Tényeket" (ha lehet így mondani) talán azzal a szavazással tudnék hirtelenjében említeni, amelyben pár hónapja egy lemezcég megszavaztatott talán Angliában, talán egész Európában egy nagycsomó embert, mit gondolnak, melyik volt az évszázad 100 legjobb hanglemeze, és az első ötből négy Beatles-album volt (a listavezető a Revolver c. Beatles-album lett).
Minden szubjektív, egyébként lehetne arról is dumálni: létezik-e olyan, hogy a Történelem Legnagyobb Zenekara?
U.i.: azt még elárulom, Beatles-rajongóként ott voltam a Stones 95-ös bp-i koncertjén. Irigyelem azokat, akik elmondhatják, hogy látták élőben a kedvenc zenekarukat. Én ezt nem mondhatom el.
mud Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1
Isten hozott, Szabolcs, a topiccal egyutt!
Ketsegkivul jo dolog latni Beatles topicot errefele, bar tenyleg ne csinalj Beatles vs Rolling Stones-t, mert ez csak a hatvanas evekre ervenyes, ez pedig mar hm... a multe.
Amugy varom az indoklast a "Történelem Legnagyobb Zenekara, a BEATLES" kijelentesedre... Mert ez bizony, eleg kategorikus megfogalmazas....
Van viszont sok kozos tema, igy majd jovok en is.

Sok sikert!
mud
(stones gazda)

jeegynullas Creative Commons License 1999.09.01 0 0 0
Beatles nem nulla. Rullah! :-)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.01 0 1 topiknyitó
Nagyon érdekes és tanulságos volt olvasni a Rolling Stones-fanek homepage-ét. Nem akarok "ellenlábaskodni", vagy fölemlegetni holmi ostoba "Beatles kontra RS" vitát (mellesleg ez a vita nem, vagy legföljebb RS-oldalról létezik), mindenesetre azt javaslom: nyissunk mi is itt egy oldalt, azaz írjon mindenki, aki vonzalmat érez a Történelem Legnagyobb Zenekara, a BEATLES iránt! Kicserélhetnénk egymással a véleményünket, információinkat stb. Profi rajongók, figyelem! Máris a figyelmetekbe ajánlok egy hasznos weboldalt: www.rarebeatles.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!