Nezegetem a topicokat, pl a Bicskei-elzavarost, es latom am, tobbeknek nem tetszik ez a (kicsi, de megis) siker. Magyar palyakon mindig latni olyan kozepkoru/idosodo embereket, akik egyfolytaban szidjak a csapatot, jatekosokat, edzot, mindenkit. Sosem ertettem oket, de van utanpotlasuk, az biztos.
Elsült a lába? Te normális vagy bazzze?
Én kint voltam, pont ott vonalban ahonnan lőtte,
hát a második gólja valami eszméletlen nagy volt!!! Hazajöttem, itthon is megnéztem, ez kurva nagy gól volt!
Félreértés ne essék, nem voltam és nem vagyok elájulva a Korsóstól, de legalább el kéne ismerni azt is, ha szép gólt lő. És ez az volt.
geyza_d! Tudod mi volt szép ? Ez a 4-1 !
emlékeztetőül: Olaszország-Grúzia 2-0 (két 11-esgólal)
Mit választanál: Jó játékot és vereséget v. rossz játékot és győzelmet?
Ma nem játszottunk rosszul. Nem csak a kritikát kell észrevenni.
A jó játék ugyan elmaradt, de legalább győztünk !
Kancsó két szép gólt lőtt !
Persze azért kérdőre lehetne vonni néhány játékos teljesítményét, de most hagyjuk ezt.
Az az igazság, hogy azok lőtték a gólokat, akikről fogalmunk sincs, hogy mit keresnek a válogatottban. De egyszer nekik is el kell kezdeni. Mátyus helyében én a szünetben cserét kértem volna. "megtettem amit megkövetelt a HAZA, lemegyek mert kutya szarul játszom"
A lényeg az, hogy helyenként mertek játszani a fiúk, nem szartak be. Bár ez leginkább a vezetésünk utáni időszakra érthető. Most is sok volta a hátrafelé játék, a védők sokszor nem mernek előre passzolni, hátrateszik Királynak ő meg szerencsétlen nem tud mit kezdeni vele előrevágja és többnyire jöhet az ellenfél. Ezen kellene még változtatni.
Ennek ellenére SZÉP VOLT FIÚK, már csak három meccset kell megnyerni. :)
Tudtam, hogy ez lesz, most aztán el van telve magától a szöv.kap. A sajtó meg alájátszik. Meg ti is.
Hajtottak, igen, ez a minimálisan elárható. És ez elég is volt ma, mert Mátyus fejéről bepattant a labda, kaptunk egy ajándék-tizenegyest és az egyébként hihetetlenül béna Korsósnak a lecserélése előtt elsült a lába. (Aztán még egyszer.)
Tessék mondani, labdarúgást is látunk majd egyszer?
Végre legalább nekünk is szerencsénk volt egy kicsit.
Minden rossz gondolatomat, mondatomat, kívánságomat visszavonom, amit néhány nappal ezelőtt gondoltam, mondtam, kívántam. Most le a kalappal, tényleg jók voltak.
Szép volt fiúk!
Bevallom, hogy Korsósból nem néztem ki ezt a játékot, remélem nem csak ma volt jó napja. Illés is jobb volt, mint vártam.
Amit eddig nem tudtam: Mezey mondta ma, hogy a románok világelsők a hazai meccseket nézve!
Szóval ez ad egy kis esélyt, hogy nem voltunk _annyira_ bénák kint, mint látszott...
Ezt a hajtást, lelkesedést, + jó játékot szeretnénk mindig viszontlátni. Szerintem a legjobb - lehet, hogy meglepő lesz - az Illés volt, rengeteget harcolt, küzdött, jól is játszott, utána én Lisztest és Korsóst említeném.
Viszont a Dombit el kéne már felejteni, a hasraesésénél majdnem behugyoztam :-)))))))))) A napnál is világosabb, hogy ez az ember nem tud futballozni, na mindegy. Ja, és az is jelzésértékű volt, hogy az NBI gólkirályjelöltje gyakorlatilag a pályán sem volt, a legjobb lövése az volt, amikor csak 5 méterrel célzott mellé, na de ez is mindegy, benne legalább van fantázia.
Szép volt, fiúk!
Kivéve: Pető, Korsósgy., Dárdai, Dombi, Kabát, Horváth, Király
Aki ezek után azt állítja, hogy Kabát jobb a válogatottban (nem a Vasasban!), mint Sowunmi, azt kénytelen leszek füllentéssel vádolni.
A ,,gólpassza, ha nem is volt lövés, grúz lábról került Korsós elé.
Halmai életében először jól játszott, nem is csoda, hiszen Bicskeivel repült volna.
Horváth, Dombi tényleg nagyon szánalmasak voltak, de Dárdai és Pető a csúcs. Ezeknek gyeptégla van az agyuk helyén. Király rendesen benne volt a gólban, és ha bemegy a kapufájuk...
Korsósról még meglátjuk, hogy áldásos lesz-e, hogy ezek után örök kezdőként szerepel majd, de a 2. tényleg gyönyörű volt.
Illés megint nagyon jó volt.
Ehhez a felálláshoz mit szólnátok:
Vlaszák
MolnárZ Korsósgy. Hrutka Kiss(Mátyus)
Sowunmi Somogyi Miriuta Illés Füzi(Tóthn)
Kabát
Arra jó ez a győzelem, hogy azt mondhassák, nincs is olyan nagy baj a magyar labdarúgással.
Dombi megoldása valóban csodálatos volt, azt hitte már bent van a 16-ososn belűl.:)
Szép volt fiúk!
Jól küzdöttünk, sajnos ez sok mindent még nem old meg.
Azért Dombi megoldása a végén nagyon király volt (rábukott a labdára, mint szőke nő a...:-))
"ugy focizik mint egy kislany"
Hát nem tudom, de egy rossz lövést kivéve szerintem jól játszik, ahányszor hozzá kerül a labda, látványosan megindul az akció, volt megint egy gólpasszal felérő beadása, labdát szerez, ehhez képest Horváth Ferenc ma sem csinált még semmit.
"Ellentétben Kabáttal. Ot ki kell szolgálni" A csatart ki kell szolglani marmint passzokkal az mar mas kerdes hogy ugy focizik mint egy kislany es rossz oda nezni sowunmi meg egy labdat nem tud normalisan lekezelni pedig remenysegnek volt mar nem szanalmas.
Egyebkent nem let volna gond ha kikaptunk volna romaniatol de ilyen csufosan az a baj, lehet ugy is kikapni hogy emelt fovel jojjunk le a pajarol ne igy hogy koszonjuk meg szepen hogy csak 2 golt rugtak.
Matyus borzalams!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egy pozitivuma van azert a dolognak nem kell sporolni hogy eljussunk abba a rohadt messzi Japanba vagy Koreaba.:((((((((((
Tenyleg vege.Ennek is de majd az Eb-re meglatjatok:((((
A f@szom teli van hogy ezek semmire nem kepesek hat ez nem igaz!!!Ilyet ...Mindenki mondjon le!!
Le vannak ezek sz@rva....Semmire nem jok..BB takarodj!Tiszta vezetest ,Teljesitmeny aranyos bereket!!!!!!!!!!!
(bocs a stilusert de nem tudom mashogy el vagyok keseredve)
Litvánia - Románia 1-2. Ezzel tulajdonképpen vége is az amúgy sem vérmes reményeinknek a vb-szereplést illetően. BB persze azt mondaná erre, hogy, ha oda-vissza lenyomnánk a grúzokat, plusz itthon a románokat, és még Olaszországból is elhoznánk egy pontot, akkor, csak kár, hogy erre én azt mondom, hogy: BB, MOST AZTÁN MÁR TÉNYLEG HÚZZÁL EL A JÓ KU..A ANYÁDBA !!!!!!!!!!!!!!!
zoliku: az összevetésedhez:
a gólkirályi cím önmagában tényleg nem ér sokat, főleg, ha olyan csapatban szerzik, ahol szinte mindig az adott csatárra játsszák a helyzeteket.
Illés szerintem mehetett volna külföldre, ha akart volna.
Az meg, hogy a többieket elvitték külföldi csapatok, önmagában szintén nem jelent sokat, Klausz pl. sokszor szerepelt a válogatottban, de nem emlékszem, hogy egyszer is maradandót nyújtott volna.
A Hamar-témát most nem említem, szerintem ebben legtöbben itt egyetértünk.
Horváth-nak volt jó időszaka, de ő is leginkább a kapu előtt jeleskedik, labdaszerzésben már nem olyan jó és ha szorosan őrzik, akkor sem nagyon érvényesül mostanában.
Fehér Miklós portugáliai szereplése már nem lehet véletlen, a válogatottban is volt, hogy jól játszott, pl. a kinti litván-meccsen.
Szabicsot én is mindenképpen kipróbáltam volna a nagyválogatottban.
bosi:"azt mondta, hogy Kabát kétszer annyit játszott és több gólt lott, ezért jobb"
Nem, én csak a vessző előtti részt mondtam, azt nem, hogy _ezért_ jobb. Egyszerűen csak kell oda valaki, minden idegszálával a kapu felé törekszik és ez gyakran sikerül is neki, mert gólokat kéne lőnünk.
Egyébként meg Kabátot szídni, vagy dícsérni gyertek a Kabát-topicra!
gruzilyá: freemail.hu-s email-címmel és erőltetetten sok főnévi igenévvel? :-)
Jó kis meccs volt. Ezek a srácok merték játszani a futballt. Gera, Terjék, Simek, Bodnár és a többiek produkcióját jó volt nézni, mégha viszonylag sok hiba is becsúszott, főleg a befejezéseknél. Ha Gyepes kapufás lövése bemegy, az év egyik legszebb gólja lett volna.
Lenne egy-két gondolatom még Kabát-ügyben. A Vasas üdvöskéjét éltetők leginkább azt hozzák fel, hogy milyen sok gólt lőtt az idei bajnokságban, és ő a legesélyesebb a gólkirályi címre. Nézzük már meg, hogy mennyit is ér egy magyar gólkirályi cím. Az alábbi felsorolás az elmúlt tíz év gólkirályainak nevét, a gólkirályságuk évében az életkorukat tartalmazza, valamint azt, hogy a nagy siker UTÁN milyen külföldi csapatokhoz szerződte:
1990/91: Gregor József - 28 éves - külföldi szerződés=0
1991/92: Fischer Pál - 26 év - NK OSIJEK 1 év
1991/92: Orosz Ferenc - 23 év - külföld nuku.
1992/93: Répási László - 27 év - asszem a portugál másodosztályban játszott, ha jól emlékszem az ESPINHOban 1 évet.
1993/94: Illés Béla - 26 év - csak semmi külföld.
1994/95: Preisinger Sándor - 22 év - fél esztendő GEELben.
1995/96: Igor Nicsenko - 25 év - maradt a Kárpát-medencében.
1996/97: Illés Béla - 29 év - minek ide az útlevél!
1997/98: Tiber Krisztián - 26 év - az országhatárokon belül maradt.
1998/99: Illés Béla - 31 év - mindörökké Magyarhon.
1999/2000: Tököli Attila - 24 év - az egymillió dolláros vételárat úgy látszik sokallja a dilettáns külföld.
2000/2001: Kabát Péter? - 24 év - vajon jobb futballista a föntieknél?
Azt hiszem láthatja mindenki, hogy önmagában a gólkirályi cím semmit nem ér, az elmúlt tíz év gólkirályai erejük teljében lévő fiatalemberekként se kellettek senkinek. És nem azért, mert a magyar csatár nem piacképes. Mi bizonyítja ezt? Íme, az alábbi névsor:
Horváth Ferenc (Genk, Cottbus, Maccabi Tel-Aviv)
Szabics Imre (Sturm Graz)
Fehér Miklós (FC Porto, Braga)
Kovács Zoltán (PAOK Szaloniki, Chateauroux)
Hamar István (Vanspor, Beitar Jerusalem, Maccabi Netanya)
Sándor Tamás (Torino, Genclerbirligi, Beitar Jerusalem)
Sallói István (Beitar Jerusalem)
Klausz László (Admira, Salzburg, Socheaux, Mannheim)
A fönti játékosok nem voltak magyar gólkirályok, mégis elvitték őket, és némelyikük nem is vallott szégyent! Nem állítom azt, hogy mindegyikük jobb futballista, mint a gólkirályaink, de azt igen, hogy ÖNMAGÁBAN A MAGYAR BAJNOKSÁG GÓLTRÓNJA SEMMIT NEM ÉR!!!!
Kérek mindenkit, hogy Kabát megítélése során ne hivatkozzon a góllövőlistán elfoglalt helyére. Helyette nézze inkább a technikai tudását, gyorsaságát, helyzetfelismerő készségét, futóteljesítményét, fizikai mutatóit, és azt, hogy milyen szituációban és milyen ellenfelek ellen estek a góljai. Az igazi csatár ugyanis nem azért jó, mert sok gólt lő, hanem azért, mert AKKOR és OTT talál a hálóba, amikor arra a csapatának szüksége van!