Szerintem kapus-poszton rendben vagyunk, Babos ritkán védhet Király mellett, pedig Hollandiában 2. legjobb focistának választották valahol, egy másik helyen pedig legjobb kapusnak, úgy emlékszem. Szűcs-öt is sokan szeretnék a válogatottban látni.
Dudas arrived in February 2000 to strenghten the squad and give Lecomte more competition for the first goalkeeping spot, but he has since claimed the position as his own with a string of good perfomances. Before coming to Charleroi, Dudas was at Lleida in the Spanish second division but was kept on the bench by former Barcelona goalkeeper Carlos Busquets. Many in Yugoslavia predict a bright future for Dudas and want to see him in the national side.
NEM KELLENE BEVÁLOGATNI EZT A FAZONT NEHOGY VÉLETLENÜL JUGOSZLÁV VÁLOGATOTT LEGYEN ?
Jól emlékszel!
Ha minden igaz, az európai nemzeti labdarugó szövetségek elnökeit is meg fogják hívni + "hiper-szuper-dekirály" gálát ígérnek. De ezekre én nem emlékszem biztosan. :)
Így már rémlik. Érdemnek lehet érdem, mert gyenge csapatok ellen is jól kéne játszani. Kabáttal való összevetésében pedig különbözik a véleményünk, de ez nem is baj.
más:
Mikor lesz az az MLSZ-évfordüló, amikorra meg akarják hívni a németeket?
Nem érdem, mert gyenge csapat ellen történt, de tény, hogy Thomas akkor 2x összevissza pörgette a védőket, másodszorra lefutott az alapvonalig és visszapasszolt Illésnek, aki lendületből érkezett, az ötösön kapta a labdát, de sikerült a kapusba rúgnia.
sporttárs: természetesen nem arra gondolok (az a lövés Illés felé ment volna, mielőtt megpattant), hanem az első félidőben arra a helyzetre, amit Korsós aztán kihagyott kb. 10m-ről. Ezért is írtam "gólpasszal felérő"-t, nem gólpasszt.
h3o: Akkor tényleg félreértettük egymást, a jordán meccs nem nagyon maradt meg az emlékeimben, az tényleg rémlik, hogy Kabát nem mutatott sokat, de Sowunmira nem emlékszem.
zoliku: Klausz??? Sokszor volt válogatott, akkor miért nem mutatott semmit?
Bajzát? Kabát? Ugyan már kérem! Ezek operettcsatárok! Legfeljebb a magyar NB I-ben nagy legények, de bármibe lefogadnám, hogy már az izraeli bajnokságból is hazazavarnák őket az első fél év után. Kötve hiszem, hogy a pályafutásuk során többet érnek majd el, mint Tóth Mihály, Preisinger vagy Egressy, akik szintén tökéletes prototípusai az operettcsatárnak.
Operettcsatár = nem profi mentalitású, a nemzetközi futballra alkalmatlan támadó, aki csak a magyar bajnokságban képes gólokat szerezni, ennek ellenére a honi sportsajtó sokszor engedelmes asszisztálásával mégis úgy kezelik, mintha Európa-klasszis lenne. Fontos tulajdonságai az operettcsatárnak: beképzelt, nagyképű, önző, pénzéhes, lusta, buta, a komolyzenét nem szereti, kedvenc TV-műsora a Kész átverés, általában képes arra, hogy a Siófok ellen mesterhármast érjen el, de a svájci válogatott ellen már csak a sárga lapjaival tűndököl; hőbörög, ha Knézy Jenő megsérti, és képes arra, hogy időnként fügét mutasson az ellenfél szurkolóinak. Az operettcsatár általában akkor megy szabadságra, amikor a válogatottnak szüksége lenne rá, duzzog, ha Bicskei nem hívja be a keretbe - arról viszont hallgat, hogy 20 bajnoki forduló után a négygólosok között szerepel a neve, a gólkirálysága óta pedig már öt év eltelt. Az operettcsatárt néha megnézi egy-egy olasz vagy német klub megfigyelője is, de a meccs után a játékosügynök általában csak csöndes mosollyal reagál arra a kérdésre, hogy mikor szerződteti az Internazionale hősünket.
Kik azok a magyar focisták, akik nem oprettcsatárok? Néhány példa: Sowunmi (amennyiben záros határidőn belül külföldre szerződik; ha itthon marad, egy év múlva ő lesz Bóni gróf), Fehér Miklós, Klausz, Horváth Ferenc, Szabics.
Kedves h3o!
Nézd meg még egyszer a grúzok elleni meccset (én megnéztem), főleg az első félidőt és hasonlítsd össze Kabát játékát Horváth-éval, nem lesz könnyű... Nem mutatott semmi különöset, csak a szokásos hajtást, de mezőnyben így is hasznos volt, lövései pedig - mint már mondtam - gyengék voltak.
Emlékszem, hogy mondtad, hogy önzőzni fog, ez ellen nem hiszem, hogy tiltakoztam volna, sajnos jellemző rá.
A többiben megegyezhetünk, de ezt légyszi még magyarázd meg:
"Sowunmi pedig 15 perc alatt jóval többet csinált"
Én csak arra emlékszem, hogy a románok ellen próbálta megtartani a labdát, de ez (részben persze a segítség hiánya miatt) nem nagyon sikerült, ezért is cserélte le Bicskei. Mégis sokkal inkább Sowunmi legyen ott, mint Dombi, vagy a mostani formáját mutató Horváth.
Kedves Grof!
Én soha semmilyen rossz megjegysést nem tettem Kabátra a legutóbbi két selejtezőig. Nem rajongtam érte, de nem akartam hangulatot kelteni sem a szurkolók, sem az esetleg benéző játékosok között.Macedónia ellen valóban elég jól játszott, de a kicsit szellemesebben focizó jordánok ellen EGYETLEN jó megmozdulása sem volt. Ezen a két meccsen jobboldalon játszott, tehát lövésre kevesebb lehetősége volt, Sowunmi pedig 15 perc alatt jóval többet csinált, mint ő.
Felhívom figyelmed, a meccsek előtt elmondtam, hogy rendkívül önzőn fog lövöldözni, és ámokfutásba is kezdhet. Te akkor tiltakoztál ezellen. Mindkét tippem bejött, nem tagadhatod, de így is tetszett neked a játéka, ezt bevallom, nem értem.
Kabát, az NB1 egyik legönzőbb játékosa 1-gyel több gólt rúgott, mint a 34 éves, nem önző középpályás Illés, aki 10 éve sem rendelkezett Kabát-fizikummal. Természetesen sok gólt rúgott, amit kevesen tudtak volna berúgni, hiszen ügyes játékos, de ez teljesen a csapatjáték rovására ment. Én a rossz játék melletti hajtást is akkor tudom elfogadni, ha az nem kizárólag a menedzsereknek lövendő Nagy Gólra irányul. Úgy látom, Kabát jelenlegi egyetlen kiemelkedő képessége a lövésekben rejlik, a válogatottban azonban ez nem ment, és erre a célra ott lenne a nála összehasonlíthatatlanul erősebben és pontosabban lövő Somogyi, nem?
h3o:
Kabát negyedszer volt válogatott, tétmeccsen először szerepelt kezdőként. Szóval sokadik leszerepelésről akkor sem beszélhetnél, ha nagyon rosszul játszott volna.
A grúzok ellen kb. 2-szer annyit mozgott, mint Horváth, labdákat szerzett, megint volt gólpasszal felérő átadása Korsósnak (mint múltkor is, amikor negyed óra lehetőséget kapott) és ahányszor hozzá került a labda, meg lehetett jósolni, hogy nem hátul passzolgatás következik... Az viszont tény, hogy nagyon gyengén lőtt és kicsit önző is volt, mert mindenki gólt vár tőle a válogatottban is.
Ezzel semmi újat nem mondok, de pl. _Dombi_ szerepelt le sokadszor, nem? Hanyadszor is volt válogatott ez az ember?
Bár a gólokat nem láttam, Kabát sokadik leszereplését követően talán Bajzát lehetne a legelfogadhatóbb egy ilyen felállásban, mert sokkal intelligensebben és technikásabban játszik, mint Kabát, igaz, gyengébb a helyzetkihasználása és gyakran ő is ész nélkül játszik:
Nos ha neked tetszik ez a MAGYAR LABDARUGO valogatott neven tetszelgo csapat, akkor te meg nem lattal futballt. Ha egy nemzeti tizenegyben Matyus, Dombi, Halmai stb. neven jegyzett vagy nem jegyzett egyenek alibibol felallnak a palyara es ezt meg valaki meg is nezi, esetleg napokat utazik idegenbe is ... hat az meg is erdemli. Nekem ebbol annyi eleg, hogy a sajtobol beszerzem az informaciokat. Pl. Romania - Magyarorszag 2-0.
Ennek korulbelul ennyi a hirerteke. Ami viszont nem vagy csak neha latszik, ilyen vagy meg rosszabb a vezetes, sportvezetes, edzok stb szinvonala is.
Ha megcsinálsz valamit, de rosszul sül el, csaknem mindig helyrehozhatod, túlteheted magad rajta, tanulhatsz belőle, vagy legalább letagadhatod. Ha azomban nem csinálsz meg valamit, az jóvátehetetlen. Nem tudod visszahozni a lányt, akinek nem montad el amit kellett volna, CSAPATOD GYŐZELMI SOROZATÁT, AMELYHEZ NEM SZURKOLTÁL! (Gordon Drizschilo)
Attól függetlenül, hogy éppen kik a válogatott játékosai, nem a játékuk kritikájára, hanem a pozitívumára kellene a hangsúlyt fektetni! És mindig abból a csoportból, azok közül az ellenfelek közül kell kiharcolni a továbbjutást, ahová sorsoltak minket.
Üdv. minden magyar drukkernek!
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Nos én kinnt voltam bukarestben is és ott láttam milyen volt a csapat hangulata mikor lefújták a meccset...Ehhez képest fantasztikusan jó volt a szerdai játék, bár tény hogy Mátyus fejese épp jókor jött, mert addig elég görcsös volt a csapatunk.
remélem a bukaresti rémálom elmúlik,vissza kell vágnunk az oláhoknak!!!
Aki szeretne a válogatottat támogató csoportunkról infokat, keresse fel a weblapunkat:
www.extra.hu/hadosztaly12
bocs a reklámért, de ez inkább közérdekű információ:)
Vesszen Trianon!Hajrá Magyarok!
Szebb jövőt!
Üdv a Hdo alegységeknek is!
Jenő/XII.Hadosztály
Haha, én mondtam neki hogy ne örüljön, mert emlékszem egy 1:1-es meccsre (ami nekik ugye elég nagy tragédia volt). Sajnos válaszából kiderült, hogy ő meg a Jugók elleni meccseinkre emlékszik ;)