Nyugi ezzel párhuzamosan majd jönni fognak a nyugdíj csökkentések is! Meg a nyugdíjasok visszavezetése a "munka világába"! Majd én is ellened beszélek majd, jó,,
Valamit félreértesz - napi 12-14 órát is dolgoznak emberek rendszeresen önként éás dalolva. Nekem van egy személyes ismerősöm (laboratóriumi szakember) 8 óra munka után elmegy egy másik kórházba és dolgozik még minimum 4 órát. Mindenféle rendelet nélkül, mitöbb rendelet ellenére.
F.W.Taylor irja az Üzemvezetés című tanulmányában, hogy az emberek nem egyefomák, van aki többre képes és van aki kevesebbre, és a szakszervezet azért küzd, hogy mindenki kevesebbet teljesithessen csak.
Engem...?? Na ne viccelj már! Még a ledolgozós szombatokon se kell bemennem, nemhogy túlóra... Főleg, hogy a hét kb. felében home office-ban vagyok. :-D
Eddig 250 órát ha nem teljesítetted, akkor bocsáthatott el, ha ezt bevezetik, akkor 400 órát is követelhet tőled a főnököd és elbocsát, ha nem teljesíted, semmi más indokra nem lesz szüksége.
Emellett eddig be volt osztva, hogy egy héten maximum 8 órát túlóráztathattak, ez a limit megszűnik! Akár 5-6 napig is dolgoztathat 12 órát, amíg át nem lépi a 400 órát.. És ha azt mondod, hogy te ezt így nem bírod, akkor kirúghat indok nélkül!
És a terv szerint fizetni sem köteles, csak 36 hónapon belül, tehát megengedi számára a törvény, hogy 3 év múlva fizesse ki a túlóráidat. Persze ez arra megy ki, hogy addigra bedöntik majd a cégeket és alapítanak helyette másikat, a túlórát meg a csődeljárásban a kormány nem köteles kifizetni!