Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.28 0 0 118
Én úgy tudom, hogy az Elvis-Beatles közös felvétel létezik, sőt - ebben viszont egyáltalán nem vagyok biztos - talán Molnár Gábor is bemutatta valamelyik rádióműsorában. Olyan felvétel is van, amelyen 1962 végén Little Richard-dal játszanak együtt a Cavern-ban.
Egyébként nem kell készpénznek venni azt, amit a Fiúk mondanak, néha egészen meghökkentő vagy éppen ellentétes dolgokat mesélnek az általuk megélt eseményekről - talán már ők is a Cavinton-korban vannak...
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.28 0 0 117
Nna, álljunk meg 1 szóra, tanár úr... George Harrison az Antológiában azt mondta 'milyen kár, hogy nem készült felvétel, amikor Elvis-sel jameltünk' (úgy tudom, az I Feel Fine-t nyomták).

Régebben - még a HBBK idején - elterjedt, hogy vkinek megvan "John halála a lövésektől a kórházba szállításig", merthogy egy arra joggingoló bekapcsolta a felvevős walkmanét... Mint utóbb kiderült, ilyen felvétel sohasem létezett.

Ennek tükrében én is igen kíváncsi lennék egy Elvis-Beatles közös felvételre.

Előzmény: Törölt nick (115)
fabfour Creative Commons License 1999.09.28 0 0 116
Sajnos a kazettát Elvis a múlt héten kölcsönkérte...ha visszahozza átveszem neked...majd hívlak...:0)
Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.28 0 0 115
Kedves fabfour, én már ismertem a honlapodat, mert valamelyik külföldi Beatles-oldal ajánlja a linkek között, és csak a legnagyobb elismeréssel szólhatok róla.
Azt mondod: mindened megvan. Nos, engem az érdekelne, amikor a fiúk Elvis-szel játszanak együtt. Ha ez is megvan, a részleteket beszéljük meg emailen.
Előzmény: fabfour (114)
fabfour Creative Commons License 1999.09.28 0 0 114
Szevasztok,

Nagyon 0r-l0k a topic-nak. Egy időben én is terveztem egy elindítását, de nem gondoltma hogy Magyarországon ilyen szintű érdeklődés még vam a fiúk iránt. Sajnos a német diszkó évtizedes sulykolása megtette hatását....

A YS Songtrackről annyit, hogy a lemez borítója azért sikerült kicsit igénytelenre, mert külföldön ez a lemez már most jóval olcsóbban kerül forgalomba mint egy új CD...mivel nem tartalmaz új anyagot, így az Apple úgy döntött hogy nem kér teljes árat érte...erről talán csak az itthoni boltosok nem tudnak...
Ezt az oldalt mindenképp nézzétek meg...ÓRIÁSI:

http://hollywoodandvine.com/yellowsubmarine/

(szüksége van hozzá FLASH Player-re, de ennek ingyenes letöltését úgyis felajánlja a lap)

Egyébként akit érdekel a Beatlesről szóló angol nyelvű oldalam itt található:

http://w3.swi.hu/fabfour

A gyűjteményem:

http://w3.swi.hu/fabfour/me.htm

Minden létező felvételem meg van...kb 105 óra...szívesen segítek néhányotoknak az áhított dal, koncert átmásolásában...ésszerű keretek között...:0)

Végül mindenkinek ajánlom ezeket az oldalakat:
http://beatles.miningco.com/
http://getback.org/blinks.html

Beatles 4-ever!

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.27 0 0 113
A "Yellow Submarine Songtrack" - azaz az új album - nagyon jól szól. Ajánlom mindenkinek, megéri! Pl. az "All Together Now" refrénjében ki lehet hallani a különböző hangokat, Harrison, Lennon, Ringo hangját stb. De nemcsak ezért, az egész igazán jól sikerült.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.27 0 0 112
Egy másik nagyon klassz weboldal, ínyenceknek:
www.rarebeatles.com
thesaint Creative Commons License 1999.09.25 0 0 111
sziasztok

most néztem meg a Sárga tengeralattjárót és nagyon tetszett. Szerintem azért is adták ki, hogy a magamfajta ifjak is megismerjék. A borító lehetett volna jobb is, a matrica is eléggé rontja az összképet("a film zenéje CD-n és kazettán"-Brrr!!!)
könyv ügyben szerintem az www.amazon.com-on érdemes próbálkozni.
ideírok még két jó, Beatles site-ot:http://members.xoom.com/_XOOM/erekbeatles/webpage.htm
http://www.reftkn.hu/gabor/beatweb/main.htm-ez magyar és nagyon jó!!
azért a Tengeralattjárónak volt egy kis marketing íze is, hiszen sokan nagyon jól profitálnak a Beatles dolgaiból.(pl: Michael Jackson birtokolja a dalok kiadási jogát.)

old shatterhand Creative Commons License 1999.09.24 0 0 110
Nálam ez csak hangulat kérdése. Szerintem ez a legtöbb Beatles rajongónál így van. Én például a múlt héten szépen komótosan sorban végighallgattam Mac egész (na jó majdnem az egész) életművét CD-n.
Most viszont a Lennon antológia szól. Éppen a Be My Baby megy, ez valami szenzációs feldolgozás.
Akit érdekel, a Sláger Rádióban Beatles hétvége van. Ez nagyjából annyit jelent, hogy minden harmadik szám, amit nyomnak: Beatles, de holnap (vasárnap) délelőtt lesz egy interjú egy olyan nővel, akinek van egy olyan ismerőse, akinek a nővérének a lánya egyszer messziről majdnem meglátta Pault. Na ezekről az élményekről fog vasárnap szűk egy órában beszámolni. Biztos nagyon érdekes lesz.:-)
Előzmény: Törölt nick (109)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.24 0 0 109
Ezekben a pillanatokban most épp Macca "Press To Play" albumát hallgatom. Nagyon klassz.
Úgy látom, ebben a topic-ban erős fölényben vannak a McCartney fan-ek a Lennonistákkal szemben. Vagy ez inkább általános tendencia?
old shatterhand Creative Commons License 1999.09.23 0 0 108
helyesebben: www.macca-central.com
old shatterhand Creative Commons License 1999.09.23 0 0 107
Vagy még ez: www.macca-ventral.com
JLeszter Creative Commons License 1999.09.23 0 0 106
Sőt! Minden amit McCartney lemezeiről, lemezborítóiról, dalairól és a bootlegekről a emberiség tud:
http://www.quipo.it/mccartney/
JLeszter Creative Commons License 1999.09.23 0 0 105
Ja, és Szabolcs, kösz az infót, ezt a könyvet nem ismertem.
Előzmény: Törölt nick (95)
JLeszter Creative Commons License 1999.09.23 0 0 104
Halihó!

A Lewinsohn könyvet tavaly karácsonykor 2 példányban meg lehetett vásárolni a Váci utcai Idegennyelvű(?) könyvesboltban, 5000 forintért, vagyis naygon olcsón! Hogy én miért nem vettem meg, annak az volt az oka, hogy mind a két kötet igen ázott volt. (Most már bánom...) Azt hiszem ugyanitt a könyv megrendelhető.

Paul McCartney önéletrajza (kb. 700 oldal, eredeti kiadás) nemrég még kapható volt a Duna Plaza-ban.

Yellow Submarine - persze valaki megint okos volt és a rádióban, televízióban úgy hirdették nálunk a CD-t, mint újra kevert változatok hordozóját. De a dalok a _film_számára_készült_remixek_, vagyis több, mint harminc évesek. A filmben szinte minden dal más verzióban szólal meg, mint az a megismert "eredeti" 1967-es és 1968-as lemezeken hallható. A digitális rimasztering misztikus fogalma pedig csak annyit jelent, hogy egyrészt mivel a CD ugye 16 bit mélységig képes hangerőt tárolni, ezért az élvezhetőség kedvéért minden analóg felvételt meg kell zabolázni és konvertálni. Ráadásul, mint azt a George Martin féle CD verzióknál már megszokhattuk, kicsit széjjelebb húzták (a mai hi-fi igényeknek(?) megfelelően) a magas, közép és mély árnyalatok amplitudóját. A magam részéről csak mosolyogni tudok azon, amikor azt hallom, hogy "a jobb minőség kedvéért a felvétel digitális technikával készült". Ez eleve ellentmondás.
De bocs, ez a topic nem erről szól...

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.22 0 0 103
Én még nem vettem meg, csak láttam. A borítója nem igazán tetszik, és nem igazán tudom, miért is adták ki. A följavított rajzfilm miatt?
Az igazán jó marketingfogás emellett az lett volna, ha a rajzfilmet útnak indítják a mozikban is.
Előzmény: old shatterhand (99)
old shatterhand Creative Commons License 1999.09.21 0 0 99
Ezek szerint elszállt a topic egy része.
Próbáljuk meg újra felépíteni !
Én pl. utoljára az új Yellow Submarine albumról beszéltem. Természetesen nagyon tetszett, de nem igazán érzékeltem azt, hogy a számok újra lennének mixelve !
Várom a Ti véleményeteket is.

Üdv:
old shatterhand

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.21 0 0 98
Szerintem azért, mert - képletesen szólva - a mi "Beatles-kulturánk" leragadt Lennonnál. Nálunk igazából pont akkoriban lett "társadalmilag elfogadott és elismert "zenekar a Beatles, mikor Lennont megölték. Így aztán belőle itt egyből legenda lett, a többiek pedig - részben - afféle mellékszereplők.
Különben nagyon jó ötlet: ki kellene adni magyarul is egy McCartney-biográfiát, akár egy lefordított dolgot, akár egy új, magyar életrajzot.
Macca Creative Commons License 1999.09.21 0 0 97
Gyerekek, miért van az, hogy csak Lennon, Lennon és Lennon? Paul McCartney-ről még nem láttam könyvet magyarul. Míg Angliában tömve vannak a könyvespolcok és szinte minden évben megjelenik egy új. A Guinnes-rekordok könyve szerint is ő minden idők legsikeresebb zeneszerzője és ő tartja a legtöbb fizetett néző, stadionbeli koncertcsúcs rekordját is.

Tehát miért csak Lennon van orrvérzésig, míg Macca egy darab se?!

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 96
Na, ezt már én is régóta keresem...
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 95
Eszter, ide tartozik még az egyetlen, magyar nyelven megjelent Lennon-kötet, az "In His OWn Write" magyarítása:"Kövér dudor Eric Hearble fején", 1995-ben jelent meg, a kiadó neve nem ugrik be.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 94
Én pedig régóta keresem Mark Lewisohn: The coomplete Beatles recording sessions at Abbey Road c. könyvét, de mind Amerikából, mind Angliából azt a választ kaptam, hogy az előző kiadások elfogytak, és évek óta nem nyomták újra. Valaki tud újabb infot?
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 93
http://www.pink-floyd.org/barrett/ (Dolly Rocker a page neve az egyik száma után), de most csekkoltam és sajnos azt írják, hogy vmi szerzői jogi izé miatt jelenleg az archívum (ROIO-archívum a neve) nem elérhető...
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 92
Atyaúristen, annyi pénzt én még nem is láttam egyben! :)
Ernesto Serra Creative Commons License 1999.09.19 0 0 91
Helló Magnum!

Sajnos nem tudok, de a Syd Barrettét megmondhatnád

Kösz
helló

old shatterhand Creative Commons License 1999.09.19 0 0 90
Eszter !

Szerintem teljes a listád. Bár ne lenne igazam. Biztos lenne még mit írni a fiúkról.

old shatterhand Creative Commons License 1999.09.19 0 0 89
A Fotex-ban 4960 volt a CD. Lehet, hogy máshol olcsóbb, de nekem törzsvásárlói kártyám van 8 % engedménnyel.
JLeszter Creative Commons License 1999.09.18 0 0 88
Halihó!

Tud valaki ezeken kivül más magyar nyelven megjelent könyvekrőkl?
Előre is kösz!


Beatles-biblia Ungvári Tamás - Gondolat 1969
John Lennon 1940-1980 Koltai Gábor - Zeneműkiadó 1981
Beatles biblia Ungvári Tamás - Zeneműkiadó 1982
A Beatles most és mindörökké Ungvári Tamás - 1982
Halhatatlan Beatles Molnár Imre/Molnár Gábor - 1986
Yesterday Maecenas 1990
Népszerűbb Jézus Krisztusnál?! Molnár Imre - Tinódi 1990
Boldog Karácsonyt - Happy Christmas Édesvíz 1990
Üzenet. John Lennon az ötödik dimenzióból Jason Leen - Hunga-Print 1992
John Lennon Richard Buskin - Hajja & Fiai 1993
Együtt a Beatlesekkel Pearce Marchbank - Berger 1992
B mint Beatles Bánosi György - Sygnatura 1993
Beatles-biblia 1969-1993 Ungvári Tamás - Korrekt 1994
Beatles Jon Ewing - Kulturtrade 1994
John Lennon (Ahogy ők látják) Lord 1995
Mágikus, misztikus utazás with the Beatles Brandon Toropov - Alexandra 1998
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.18 0 0 87
Nem tudtok olyen weboldalt, ahonnan Beatles-bootlegeket lehet letölteni? Stoneshoz 2 ilyet is tudok jelenleg, Syd Barrettnek is van ilyenje, kell lennie a Beatlesnek is.

shatterhand:

hogyér atták a fotexbe?

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.18 0 0 86
Nem tudtok olyen weboldalt, ahonnan Beatles-bootlegeket lehet letölteni? Stoneshoz 2 ilyet is tudok jelenleg, Syd Barrettnek is van ilyenje, kell lennie a Beatlesnek is.

shatterhand:

hogyér atták emcédébe?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!