A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Otthon van valaki az I. István dénárokban? Az érmén lévő elírások érdekelnének. Az interneten találtam egy dénárt, aminek a hátlapján a Regia civtas feliratot olvasom ki. Vagyis én nem látom Civitas második I betűjét.
A Szent István dénárjának veret típusai c. könyv online elérhető részein nem találtam ilyen variációt. Látott már valaki ilyet? Köszi.
Továbbra is eladó ez az UNIKUM félre vert érme, egyetlen ismert darabszámmal és két szép szembetűnő "hibával" félre is verték és a peremdísz is hiányzik róla RRR, ajánlatokat emailben várok. Egyszeri vissza nem térő alkalom, hisz lassan vaterára fut. Ott pedig láthatjuk ismét mennyire elszabadult egy félre vert 200as ára. :) (aronbalazs@gmail.com)
A képek mid nappali fénybe készültek és makró ill intelligens iso val.
A nagyított képek mind makrósak. Ennél jobb minőséget nem tudok készíteni róla.
Az eddigi egyetlen 2008-t eladtam , nem volt gond a képel mert én lehetőséget biztosítok a személyes megtekintésre vásárlás előtt. A vevő jött megnézte még nagyítóval is meg kukkerólta" tényleg évgyűrű hiányos" és mivel az volt megvette.
A képet csak azért hagytam fent hogy más is lássa van ilyen 50-is az évgyűrűhiányosok között. Én azt vallom megvenni valamit csak akkor szabad ha azt a kezembe vettem .élőbe láttam stb pláne a numizmatikába. Ezért az én tételeimet vásárlás előtt meglehet tekinteni a valós élő mivoltába.Nem árulok zsákba macskát.
Az a baj a tételeiddel, hogy nem jól tálalod. Pontosabban a fotókra térnék ki.
Kellene természetes fény melletti jó makró fotó.
Különben várhatod a vevőket sokáig. Azaz bármi megtörténhet, de egy kétséget kizáró fotóval hamarabb befuthat a vevő.
Menj az ablakhoz, tedd a párkányra, picit döntsd meg az érmét és úgy fotózd.
Mivel készíted a fényképeket?
Na nincs egy elégséges géped makró funkcióval, akkor nem tudsz kölcsönkérni a fotók erejéig?
Hidd el jobb lenne.
Az a baj, hogy pl ott van ez a 2008-as "évgyűrű" nélküli változat amit te jeleztél először, hogy a fotó nem meggyőző, hiába írod, hogy az, ha nem tudod kétségkívül bizonyítani egy jó fotóval sokan bizalmatlanok lesznek, max elkezdik nézni mások is infó tudatában.
A Forint Portál értekezett erről. Valahol fent van a weboldalán a két kinagyított kép. Vagy meg lehet nézni az évjáratok fotóinál. 2000 körül változtatták meg a verőtövet.