Keresés

Részletes keresés

Chalauzhal Creative Commons License 2015.03.20 0 0 3609

Kedves Robotdoki!

 

Köszi a gyors választ, én nem voltam itthon 3 napig. Mielőtt elovastam a megnyugtató válaszodat, ma reggel elemeket cseréltem a tornyokban és kora reggel start.... Nem programoztam be előre, mert itt akartam lenni és látni akartam a kicsikét :)

 

Az új (típusú!) akksi még nem került olyan helyzetbe, hogy igazán letesztelhettem volna a "munkabírását". Nálam 4 éve általában 1,5 óra +/- 5 perc a menetrend szerinti időtartam (kb. 65 négyzetméteren, négy helységben). Az előzőekben leírt rendellenességeknél sem ment többet 130-140 percnél, de itt már pirosan ballagot vissza a dokkolóra. Ebből csak feltételezni tudom, hogy a három órát nem élte volna túl. Lehet, hogy egyszer - ha lesz időm - kikapcsolom a dokkolót és kipróbálom, természetesen írok róla beszámolót Neked itt a fórumon, mindannyiunk hasznára. Kérdés: az nem baj, ha totál lemerítem?

 

Időközben "ÖCSI" (így hívjuk) végzett és kb. negyedórás késéssel visszahúzott a bázisra.... tehát valószínüleg a tornyok voltak lemerülve. Az előző rossz napokat így sajnos én okoztam neki. Ez a probléma megoldódni látszik!

 

Még egy kérdés: az 581-es típushoz lehet-e külön kapni azt a komplett modult, amiben a szűrőbetét és a portartályok vannnak. Az a bajom, hogy a tisztításnál most már sokszor kipotyog a szűrőtartó keret, mert ki van kopva a tartófüle (bütyök) és attól félek, hogy egyszer majdnem tudom visszatenni/rögzíteni. Amennyiben van, akkor mennyibe kerül?

 

Mégegyszer is köszi a segítséget és utóbbi kérdésemre válaszodat várva, üdvözlettel:

Chalauzhal

Előzmény: robotdoki (3607)
Frans Creative Commons License 2015.03.18 0 0 3608

Szia Edimax!

Én is hasonló képpen jártam a robotommal.

Kérdeztem is itt hozzáértőket de nem kaptam csak olyan terelő választ, vagy nem volt ilyen akkor a közelben. Lényeg az hogy mint akkor is irtam épp ideje a nagy karbantartást elvégezni.

Épp egy hetes távollétre készültünk,és előtte darabokra szedtem a kicsikét. Mindenét kitakaritottam, és egy hétre eltávolitattam belőle az akkumlátort is .és lám újra élesztve a gépet azóta is minden rendben működik. Igaz a tervezett csapágyazás elmaradt de ez a legkevesebb. A lényeg  hogy működik rendesen. Hogy most mitől javult meg konkrétan,arra talán majd a szakavatottak tudnak konkrétabb választ.

Előzmény: Edimax (3599)
robotdoki Creative Commons License 2015.03.16 0 0 3607

Szia Chalauzhal!

 

Ne ess kétségbe,  kapcsold ki a tornyokat és egyesével teszteld. Figyeld a jelenséget.

Amúgy ez nem akkora probléma, lehet neki is rossz napja:-)

 

Az új akku mennyit bír egy töltéssel?

 

Üdv:Robotdoki.hu

 

Előzmény: Chalauzhal (3606)
Chalauzhal Creative Commons License 2015.03.15 0 0 3606

Kedves Robotdoki!

 

Négy éve működik hibátlanul a Roomba 581-esem. Kb. összesen 65 négyzetméteres négy helységet takarít 1-2-3-4 szoba sorrendben, majd ugyan ebben a sorrendben vonul vissza a dokkra.

 

A legutóbbi alkalommal és a mai napon is fordított valamit a logikán, mégpedig 1-3-4-2 sorrendben takarít. Ezután a 2-ből megy vissza a dokkra teljesen lemerülten, pedig kb. fél éve vadi új akksija van. Ez azért furcsa, mert fizikailag is az 1-2-3-4 sorrendben bejárható a lakás.

 

Havonta csinálok soft-resetet, amit egybekötök egy alaposabb takarítással is. Egyébként minden takarítás után kitisztítom a Roombát. Ezért a gondoskodásért megdicsért a kollégád a kétéves felülvizsgálat alkalmával, mivel maga is tapasztalta.

 

Mivel győri vagyok, a személyes utazás helyett először meg szeretném próbálni a "távgyógyítás" módszerével orvosolni a problémát, mivel így már tudtál segíteni a múltban is.

 

Előre is köszönöm a válaszodat, üdvözlettel:

Chalauzhal

robotdoki Creative Commons License 2015.03.09 0 0 3605

Szia Camenzind!

 

Igen, de nehogy zárlatba vigye a belső tápot a vezeték sérülés miatt. Hidd el hamar megoldjuk.

 

Üdv:Robotdoki.hu

Előzmény: Camenzind (3604)
Camenzind Creative Commons License 2015.03.09 0 0 3604

köszi Doki, még megpróbálom sajátkezűleg működésre bírni, ha nem megy jelentkezem.

 

Azt jól tudom, hogy a felső kiálló szeme csak a virtuális falakhoz és a dokkolóhoz kell? tehát ideiglenesen anélkül is végezheti jól a dolgát?

Előzmény: robotdoki (3603)
robotdoki Creative Commons License 2015.03.09 0 0 3603

Szia Camenzind!

 

Sajnálom az esetet. Orvosolni tudjuk a szervizben, van minden tartozékunk.

 

Üdv:Robotdoki.hu

Előzmény: Camenzind (3602)
Camenzind Creative Commons License 2015.03.09 0 0 3602

Üdv mindenkinek,

 

mindannyiunk okulására szeretném közzétenni a robotunkkal (roomba 530) történteket:

 

az emeleten takarított éppen, mint már oly sokszor, ahol is van egy "szakadék" korláttal, alatta a lépcsővel.

A korláton szoktunk néha ruhákat szárítani. Most is ez történt, és egy vastag fekete anyagú ruha ami ott lógott a korláton vélhetően megzavarta a robot érzékelőjét, és lezuhant. (mindez csak feltételezés, nem voltunk jelen, utólag konstruáltuk így az eseményeket)

 

7 év alatt most először történt ilyen. Elvileg túlélte, mindene forog, szív a szívókája, csak az alsó műanyag lemez törött össze, a félkör alakú ütközöje valahol eldeformálódott mert még nem nagyon sikerült pontosan visszailleszteni, és a felső "szeme" kiszakadt.

Edimax Creative Commons License 2015.02.27 0 0 3601

Köszönöm.   Megpróbáltuk de sajna nem változott.   Mi hibásodott meg benne.  Véleltlenül megsérülhettet a programja /mémoja/. 

kösz.

Előzmény: robotdoki (3600)
robotdoki Creative Commons License 2015.02.27 0 0 3600

Szia Edimax!

 

Próbáld meg, hogy a keféket oda vissza forgatni kézzel. Ha így sem akarja az igazat akkor jelezd a szervizünkbe a problémát, megoldjuk.

 

Üdv:Robotdoki.hu

Előzmény: Edimax (3599)
Edimax Creative Commons License 2015.02.26 0 0 3599

 Üdv : Nagyon jó ez a fórum.    robotdoki  tól kérdezném meg.

 kis furcsa dolgot a porszivómal kapcs. Ugyan is  Akku teljessen feltöltve van. Nos elinditjuk a kis gépet ,szépen megy is ahogy kell,  de sajna  pár mp mulva  meg ának a seprü -i, de a gép megy tovább . az t miért csinálja.  Semmi kosz nincs  rajtuk.  Nagy baj van vele.

Előre is köszönöm.

robotdoki Creative Commons License 2015.02.26 0 0 3598

Szia Mh8282!

 

Én csak iRobot-ban tudok nyilatkozni. Ismerem az előnyét és a hibáit is. Mert melyiknek nincs? A felhasználási környezet határozza meg a hasznosságát a típusok között.

Olvasgasd a blog-omat, ha valami nem tiszta akkor hívj.

 

Üdv:Robotdoki.hu

Előzmény: mh8282 (3593)
laco___ Creative Commons License 2015.02.26 0 0 3597

Üdv mh8282

 

Kérdéseidre elsősorban nem is közvetlen választ adnék,csupán inkább átfogó lenne az írásom.

Sok márka van a piacon mint tudjuk,és elég szoros a verseny.Minden robot kicsit másképp működik,a mérnökök mást és mást "álmodtak"meg különböző márkák esetében.

Hogy milyet vegyél inkább neveket nem írok mert ha leírnám egy-két típusról hogy mik a betegségeik,hibáik bizony akinek pont olyan van lehet nem tetszését fejezné ki irányomban,és természetesen megsérteni véletlen sem szeretnék senkit akár egy ilyen dolgon keresztül is.

Amennyiben nem sietős a vásárlás olvasgass és nem csak az itthoni,hanem külföldi oldalakon is.

Ha picit jobban belemélyedsz egyértelműen körvonalazódni fog majd,hogy mit is szeretnél vásárolni.

A CES-ről vagy az IFA-ról készült cikkeket olvasod bizony azok kicsit sántíthatnak hiszen itt mindenki a szépet és jót mutatja,érzékelteti.Ide sorolnám a magyar oldalakból a geeks.hu-t is,bár irányadónak tökéletes.

Ami picit jobban a valóságot tükrözi az a Costco,Amazon,és a robotreviews.com.

Nekem iRobotom van és gondoltam rá,hogy veszek még egy másik márkát is,de azt hiszem erről egyelőre leteszek......

 

Előzmény: mh8282 (3593)
TarrG Creative Commons License 2015.02.25 0 0 3596

Ha 150 a keret, akkor szerintem ez jó lesz neked:

LG HOM-BOT SQUARE VHOMBOT3 robot porszívó

 

Nekünk is ilyen van, nagyjából 50nm-t kell takarítania. Időzítheted, hogy minden nap reggel 9kor elinduljon és kitakarítson. Ha kész, akkor visszamegy és feltölti magát. Irobot csak felsőbb kategóriákban tudja ugyanezt persze irányítótornyok használatával, ami szerintem macerás, nem utolsó sorban drágább.

 

 

Előzmény: mh8282 (3593)
Bobbyoti Creative Commons License 2015.02.25 0 0 3595

Kedves Robotdoki!Köszönöm  a megnyugtató választ,kicsit elérzékenyültem,gondolom a sok gőz miatt:D Itt jelzem.hogy a másik Roomba650-et kapok a körbe-körbe forgó helyett.Remélem nagyon jó házi kedvenc lesz,és sokáig fog boldogitani.Szép napot mindenkinek:D

Bobbyoti Creative Commons License 2015.02.25 0 0 3594

Sziasztok!Szeretnék segitséget kérni.20.-án +érkezett az új házi kedvencem(Roomba650)Szerettem volna vele +ismerkedni,de a drága csak körbe-körbe forgott,lemerités előtt is, töltés után is.Nagyon mérges vagyok próbálom a dühömet magamba tartani,és visszafogni magamat.Volt valakinek hasonló tapasztalata?Jelenleg útban van a Robotdoki felé.

mh8282 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 3593

Érdeklődni szeretnék ezekről a robotporszívókról. Gondolkodom egy ilyen megvásárlásán, de nem ismerem, hogy melyik mit tud. Olvastam a topicot, ameddig bírtam most este, és amin megakadtam az volt, hogy a Roombát szobáról szobára kell hordani, míg a neato termékén elég megnyomni egy gombot az egész lakáshoz.

 

Ami nekem fontos lenne, hogy ha beállítom, akkor mindenféle beavatkozás nélkül takarítson ki a teljes lakásban napközben, míg nem vagyok itthon. Ezt melyik típus tudja?

A roomba egyébként szimpatikus lenne, de tudja ezt?

 

A lakás egy 60 nm -es lakás, laminált padlóval, nincs küszöb, de a fürdő ajtaja napközben is nyitva van, ugyan nincs bent nedvesség, és a padlón sincs szifon, vagy bármi amiből vízhez jutna. Elrendezésre két szoba, konyha, folyosó és előszoba, fürdőszoba. Ha pl bemegy a hálóba, hogy talál onnan ki vissza másik szobában lévő dokkolóhoz? Kitalál egyáltalán? Olvastam ezt az ajtót magára zárós dolgot. Ha magára zárja, és nem tud napközben kimenni, míg haza nem érek, akkor mit csinál? Lemeríti magát, próbálkozik az ajtón kimenni, neki-neki megy, vagy mi történik ilyen esetben? Leáll egy helyben takarékra, vagy addig míg le nem meríti magát dolgozik benn?

 

Árban 150 körül nézelődtem, de rugalmas kicsit. Ilyen árban mit érdemes venni? Láttam MM -ban 100 körül samsungot, meg mindenféle más márkát. Azokról mit lehet tudni? Érdemes esetleg azokban is gondolkodni, vagy mi az előny/hátrány?

robotdoki Creative Commons License 2015.02.20 0 0 3592

Szia Feek!

 

A szervizben megnéznénk.

Ha a kefék nem forognak akkor kefemodul csere.

A világító toronyba mindenféleképpen csak tartós elemmel szabad használni, tölthetővel nem fog jól működni.

 

Üdv:Robotdoki.hu

 

Előzmény: Feek (3591)
Feek Creative Commons License 2015.02.13 0 0 3591

Szia Robotdoki,

két kérdésem lenne:

1, a 780-as porszívó nem mindig érzékeli a világító tornyot. Teljesen új toronnyal is próbáltam, ugyanaz az eredmény.

2, nem szedi fel a szemetet a gép, úgy tűnik nem forog a kefe.

 

Képes lennék ezeket én is megjavítani, vagy szerviz szükséges?

P.ISTI Creative Commons License 2015.02.10 0 0 3590

:-)

Gazdájára támadt a robotporszívó

Hogy is volt ez a robotika három alaptörvényével? Ideje lenne átismételni. Tovább »

forrás: Index.hu

robotdoki Creative Commons License 2015.02.06 0 0 3589

Szia Laco___!

 

Érdekes a felvetésed, szerintem is "semmi sem lehetetlen" .

 

Üdv:Robotdoki.hu

Előzmény: laco___ (3588)
laco___ Creative Commons License 2015.02.05 0 0 3588
Hello robotdoki
Van arról bővebb infód,hogy lesznek olyan fejlesztések miszerint a robotokban lesz vSLAM?Nem tudom igaz-e ez a hír,elég homályosak az információk ezzel kapcsolatban.Személy szerint nehezen tudom elképzelni,bár semmi sem lehetetlen...
Előzmény: robotdoki (3586)
Frans Creative Commons License 2015.02.05 0 0 3587

Szia Doki!

A hét végén elhúzok egy kis pihenésre,és utánna  műtő asztalra teszem a kicsikét.

Majd beszámolok a tapasztalatomról.Ha felül múlja a képességeimet a dolog (akkor az szoftveres lehet) akkor tovább lépek.

A hiba jelenség csak annyi hogy nem forog a kefe modul menet közben. Kézzel szabadon forgatom.

 

Előzmény: robotdoki (3586)
robotdoki Creative Commons License 2015.02.04 0 0 3586

Szia Frans!

 

Az előző postban elrontottam a nevemet:-) Bocsi.

 

Küld el még1* azt a levelet. Utána nézek.

 

Üdv:Robotdoki.hu

Előzmény: Frans (3583)
Kamboy Creative Commons License 2015.02.04 0 0 3585

Szia Frans!

 

Küld el még1* azt a levelet. Utána nézek.

 

Üdv:Robotdoki.hu

Előzmény: Frans (3583)
laco___ Creative Commons License 2015.02.04 0 0 3584

Üdv Frans

 

Igen,követem a fórumot,és szerintem robotdoki így látatlanban nem tud több felvilágosítást,tanácsot adni,látnia kellene.Ahogy olvasgatom a fórumot mindig próbál mindenkinek segíteni de a te estedben lehet el kellene juttatni hozzá.Ha szétbontja akkor tud pontos infot mondani.Persze nem okoskodás,csupán én ezt tenném a helyedben ha már otthon nem tudod megjavítani.Az pedig nagy kár lenne ha csak otthon állna és nem dolgozna:(

Előzmény: Frans (3583)
Frans Creative Commons License 2015.02.04 0 0 3583

Szia Laco!

Igen valóban tapasztaltam az álltalad irt problémákat a karbantartás során. Az enyém kettő éves múlt októberben de eddig semmi gondom nem volt vele.

Egyszer szedtem szó szerint darabjaira,és takaritottam ki a hajtóművét,és valóban az általad leirt dolgot tapasztaltam. Most viszont nem forog a kefe modul.

Kértem a Dokitól infót, ő meg én tőlem de elkadt az infórmáció áramlás kettőnk között.

Ennek is biztosan meg van az oka. Mind ezek ellenére én meg vagyok elégedve vele. Gondolkoztam rajta hogy megcsinálom csapágyasra a hajtóművét,és ezzel javitok az élettartam indexén egy kicsit.

Csak ez mind idő,és hiába a teknikai felkészültségem, ez nálam mindig kevés az ilyen jellegű tevékenységre a sok egyéb mellett.

Pusztán csak ezért érdekelt a véleményed,taőpasztalatod.

Köszi az infót.

Előzmény: laco___ (3581)
laco___ Creative Commons License 2015.02.04 0 0 3582

Szia Ariannka

 

Sajnos a víz az egyik fő ellensége a robotnak.

Sajnos ha már így jártál sok sikert,hogy megjavuljon a robotod!

Előzmény: Ariannka (3580)
laco___ Creative Commons License 2015.02.04 0 0 3581

Üdv Frans

 

A jelenlegi 600 és 700-as széria között nincs akkora különbség mint az 500 és 600-as sorozat között.Egy kedves fórumozó érdeklődött,és arra írtam hogy ha valahol lát még 500-as szériát(akár használtat is)inkább a 600-as sorozat felé nézelődjön.Egy-kettőt hogy kiemeljek(ha pontatlanul tudnám robotdoki majd kijavít:) ):Az 500-as szériáknál a kefék végén a végzáró csapágyaknál gond volt,hogy bejutott por,a hajszál és az feltekeredett,nem volt annyira védve.A 600-700-nál ezt kiküszöbölték,teljesen más borítást kapott.A másik amit tudomásom szerint most már sikerült megoldani,hogy az 500-asnál a fogaskerék rendszerbe is jutott szennyeződés:

https://www.youtube.com/watch?v=MQ1l8FikTwo

Természetesen az 500-as sorozat is önmagában egy remekül használható gép,ehhez nem fér kétség.Csupán a változtatások, fejlesztések a 6-700 sorozat előnyei lettek.

Sajnos nem mindig van ez így.

MÁS(ismert)márkában pl:az újabb széria rosszabbul sikerült mint a régi.

 

Előzmény: Frans (3579)
Ariannka Creative Commons License 2015.02.04 0 0 3580

Köszönöm Doki!

Az űrlapot kitöltöttem,kérem szépen az "én kis drágám" javítását. Hiányzik! :)

Előzmény: robotdoki (3578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!