Szevasz.Na,én voltam beálitatni az alapjáratot.Míg ossze-vissza ingadozott a fordulatom iszonyu fogyasztásom volt (170km=22l LPG),most sokkal jobb mint mikor jo volt (430km=29l LPG). Vidd inkább szervízbe, csak jobb lehet. Ennyit akartam csak.Hello
Esetleg tankolás előtt önts bele egy adag injektortisztítót, utána meg kicsit jobban pörgesd a gépet, hogy égjen ki jól a motorból a szutyok és a lerakódás (ha van)
Nem tolom neki, én nyugodt lájtos vezető vagyok. Nem biztos, hogy megeszik 8 litert mert nem mertem kivinni vele a maxot, mert nem volt nálam kanna. Majd most kipróbálom, mert én kb. 7 liter környékén számolnék...
Sokat fogyaszthat, ha rossz a szelephézag, régi, koszos a levegőszűrő, hideg a motor (90fokon kell lennie a hőfokmérőnek) puhák a gumik, szorul az első fék, magas az alapjárat... valamint még, ha erősen "sportosan" jársz vele, nem megbízható kúton tankolsz.
Ha mindezek jók, akkor tankold tele, nullázd le a napi számlálót és menj vele vagy 2-3száz kilométert, majd ugyan azon a kúton és ugyan azon a kútfejen tankold újra tele. Utána már csak ki kell számolni..
Én 0,2 re szoktam mindet. Igen, ajánlatos valamilyen tömítőpasztával bekenni, mert amúgy át fog ereszteni egy picit.
Szerintem oda nem kell különleges tömítés... akár melyik autósboltban lehet kapni, csak parafát ne vegyél, bár talán már olyat nem is lehet kapni.
Én a szelepfedél tömítést csak vékonyan szoktam kenni zsírral, és úgy nem ereszt, de ez az olajteknő tömítésnél már nem vált be tökéletesen ez a megoldás (tapasztalat).
Nekem sima 5 ajtós 40 liter benzinből elmegy 730 km-t(rátankolásos módszer) ebből 200 km-er város reggeli és délutáni araszolásokkal. (na azért nem budapesti dugó csak debreceni) :)
Szerintem tolod neki, és ezért zabál ennyit! Jó termosztát, jeladó gomba, és pontos mérés kell hozzá!(teli tanktól teli tankig) Nekem 20% várossal a kombim eszik nyáron 5,3-5,5 télen 5,9-6,1 között, de olyankor melegítem a motort indulás előtt!(ablakokról a pára/jég lehúzása kb. 4-5 perc)
Üdv!Akkor kezd sokat fogyasztani,ha elromlik a termosztát.Állandóan nyitva van,nem tudja elérni az üzemi hőmérsékletet,a szám.gép dúsitja a keveréket.Nálunk a kisebbik eljár 6,5 átlaggal.;-)
Egy kis segitség kellene.Azt olvastam,hogy az olajteknő tömitését ragasztással kell megoldani.Milyen ragasztó lenne az?És tud valaki a szelep fedél illetve a gyertyák alatti fedélre(nem jut eszembe a neve) normális márkáju vagy fajtáju tömitést?Milyet vegyek?
Szelep hézag mekkora legyen?
-szivóoldal 0,2 kifujó oldali 0,25 vagy mindeggyik 0,2?
Naszóval kezd tanulni a felicia csak egy kis segítség kellett neki, azt tanácsolták hogy váltás után egy kövérgáz koppanásig és vissza hogy érzékelje a nemtommit és úgy tűnik műxik.
Hát a fogyasztást elhiheted az enyém is annyi! Ha pontos akarod todni meddig mehetsz akkor rakjál be egy 10 literes kanna benzint és addig menj vele amíg leáll akkor nézd meg a mutatót az amúgy is csak tájékoztató. Az előző hozzászólónak írnám hogy a gyújtás elosztó a motortérben van a gyújtás kapcsoló meg az utastérben! Nem keverendő a kettő!
Mint írtam meg is vettem a felicitat! :) Kérdésem lenne, hogy amikor elkezd világítani a lámpa (igen tudom , hogy gépkönyv szerint akkor még 6 liter van benne) akkor amíg a mutató nem megy le a piros vonalak alá addig lehet nyüstölni??! Vagy mi a max? Mert méregetem itt a fogyasztást, és nem akarom elhinni, hogy 40kw és 8 litert fogyaszt amibe épphogy van város....
Gyújtáselosztó hibával kapcsolatban szeretném veletek a tapasztalatomat megosztani! Hátha tanúságos,vagy segítek vele valakinek. Sztori,mint ahogy a fórumon írtam: a zárba nem bírtam a kulcsot beletolni,mivel baloldalról benyílt egy lamella.Ha visszatoltam a helyére kulcs belement és indult a kocsi.Most van a gép szerelőnél . A hiba: kormányzárhoz tatozik ami tönkrement az a lamella kapcsolta ki-be. Megoldás: a szerelőm kiiktatja a kormányzárat .A kocsit utána ugyanúgy indítható és az inmobilájzer is működik csak kormányzár nem lesz rajta. Pénzben mit jelent:ez a verzió kb:5000ft a szakszervízben komplett cseréje 60.000ft Hát ennyi. üdv mindenkinek.Joe
Ma leszakadt a hátsó kipufogódobom:( (kombi az autó)... már egy ideje hangosabb volt, mert ott ahol a cső találkozik a dobbal, volt egy kicsi lyuk, ami egyre nagyobb lett... Most nagyon morcos hangja van, és gázvisszavételkor pukkan is egyet-kettőt. Ami pozitívum, hogy olyan mintha több lenne benne vagy 7 LE-vel, mert nagyon jól megy.
A kérdésem az lenne, hogy milyet márkájút érdemes rá venni, vagy milyet ne? Már ha ennek van jelentősége.
Hali! HUBO44-hez lenne egy kérdésem. A központi befecskendező mellett van egy levegő mennyiség érzékelő. Ez úgy működik, hogy a beszívott levegő lehűti és ettől változik az ellenállása és több benzint ad a keverékhez? Én ezt most félig letakartam egy lemezzel! Azt remélem hogy kevesebb anyagot adagol a rendszerhez. Szerinted van remény?
Hello. Na,kipufugot én is nem rég cseréltem(kozépso-hátso). Nagyobb terhelésnél nekem is hulye hangot add ki,és nekem is azt mondta a szerelom hogy az normális,és majd bekopig. Hm? Már 2honapja igy járok és semmi változás. Nekem szintén 40kW a járgányom,én szintén alapbeálitást javaslok neked. Most voltam,mert nekem meg ossze-vissza ugrált az alapjáratom,lehet hogy a kipufogo csere okozta? Most minden ok,és ugy veszem észre hogy a fogyasztásom is nagyon jo let. Veszíteni biztosan nem fogsz.
A többiek is ennyit szívnak a VIKA alkatrészekkel?Én többet nem veszek semmi vikat az tuti.Minden elromlik nagyon gyorsan.Gömbcsukló 2000 kmt vízpumpa 8000-t bírt ki stb...
Ha a bowdened jó, és a pedál sem szorul, akkor lehet, hogy kuplungtárcsát kell majd cserélned.
Ha menetközben, sebességváltáskor amikor enegeded fel a kuplungot akkorákat ránt, minhta "ki akarna ugrani" a motor, akkor a valószínűleg a tárcsa lesz a hibás.