Az igazán nagyarcúak SZVSZ a született budapestiek. Tisztelet a kivételnek.
Bacilus, csillagvirág! Nekem az a megérzésem, hogy tipikusan az az ember vagy, aki az élő fába is beleköt. Egyébként lennék én aktívabb is, de sajnos nem abból áll a napom, hogy 8 órát ülök a gépnél és ontom magamból a hülyeséget...
Továbbá megjegyzeném, hogy a soproniak értik és beszélik a magyar nyelvet. (Talán irigy vagy, hogy van lehetőségünk gyakorolni a németet is? Már amennyire német az, amit böfögnek a burgenlandiak.) Én inkább úgy veszem észre, hogy többnyire azok "nem beszélni magyar" akik a szerencse csinálás jegyében keveredtek ide néhány éve. Megtanulták a számokat, a Guten Tag-ot és az Auf Wiedersehen-t, aztán most ők a Janik, verik a mellüket, hogy ők mekkora soproniak, mert ők mekkora forgalmat csinálnak a városnak, közben magyarul köszönni már derogál... Ez a nagy magyar valóság...
Kedves jó Bacilus, (így most a megszólítás rendben is volna), a Győr-Sopron ellentét hát persze, hogy marhaság, senki nem veszi komolyan, legalábbis az ismeretségi körömben, egyszerűen csak megszokásból csináljuk. Nekem pl. itt van az én férjem, ő győri, aztán mégis elég jól megvagyunk (közösen utáljuk pl. Budapestet, ahol élünk...). A komplekszus baromi ciki, elolvasván nekem is kétségeim támadnának értelmi képességeinkkel kapcsolatban. Tehát: nincsenek KOMPLEXUSAID, csak utálatos volt a stílusod, én meg, mint egy hülye, ugrottam rá, mert lokálpatriotizmusom felhorgadt, vagy mi. És bocs, amiért elküldtelek a máshová (sic), többé nem teszek ilyent, maradj nyugodtan, legyél konstruktív, és ne általánosíts.
Ó igen, és mi van azzal a Gabek által említetettel?
Most el kellene búcsúznom, mert a rendes, illemtudó ember úgy fejezi be a mondandóját, hát szia!
Kedves jó Bacilus, (így most a megszólítás rendben is volna), a Győr-Sopron ellentét hát persze, hogy marhaság, senki nem veszi komolyan, legalábbis az ismeretségi körömben, egyszerűen csak megszokásból csináljuk. Nekem pl. itt van az én férjem, ő győri, aztán mégis elég jól megvagyunk (közösen utáljuk pl. Budapestet, ahol élünk...). A komplekszus baromi ciki, elolvasván nekem is kétségeim támadnának értelmi képességeinkkel kapcsolatban. Tehát: nincsenek KOMPLEXUSAID, csak utálatos volt a stílusod, én meg, mint egy hülye, ugrottam rá, mert lokálpatriotizmusom felhorgadt, vagy mi. És bocs, amiért elküldtelek a máshová (sic), többé nem teszek ilyent, maradj nyugodtan, legyél konstruktív, és ne általánosíts.
Ó igen, és mi van azzal a Gabek által említetettel?
Most el kellene búcsúznom, mert a rendes, illemtudó ember úgy fejezi be a mondandóját, hát szia!
Újabb soproni témájú hozzászólásomban szeretnék egy elemzést adni a bokor becenevű soproni lakos legutóbbi hozzászólásáról.
"Bacilus, bogaram..."
Minden rendes, illemtudó ember megszólítást is ír a mondandója elé, ezzel semmi bajunk nem lehet. Szóval: Bokor, pacikám!
"...te vagy győri vagy..."
Ez már érdekesebb. Van olyan soproni, aki szerint a Sopron-Győr ellentét az baromság. (ld. az egyik hozzászólás a "Tényleg nagy az arcuk" topicban). Azonban Bokor megnyilvánulása szerint mégiscsak lehet valami a dologban. Ez egyébként olyan szintű dolog, mint a zsidózás, vagy cigányozás: csúnyákat mondasz a soproniakra, akkor győri vagy. Mellesleg nem is mondtam csúnyákat a soproniakra. Ezt írtam: "ha mindenki olyan volna Sopronban, mint Gabek". Ott szerepelt a mondatban az a szó is, hogy "HA". (Kérdés: a soproniak értik még a magyar nyelvet?)
"... vagy bántott egyszer egy soproni, aztán azóta komplekszusaid vannak..."
Először látom a "komplexus" szót "ksz"-szel leírva... Erre a mondatra mást nem tudok írni, hülyeség az egész úgy, ahogy van.
"szerintem lehet kiszállni a topicból, és menni máshová fikázni..." Ha itt olyan magasröptű társalgás folyna, (amilyen nem folyik), akkor elszégyellném magam, és többet tényleg nem avatkoznék bele a dolgokba, de nem nagyon érzem, hogy itt különösebb élet lenne. Ha én, vagy ace "mennénk máshová fikázni", akkor süllyedne a topic, a soproniak nincsenek túlságosan hozzászólós kedvükben. Mellesleg nem te fogod nekem megmondani, hogy mikor szállok ki, és hogy hová megyek.
A gabek által felvetett ingerszegény-ingergazdag környezet kérdésére nem térnék ki.
Mellesleg szeretem Sopront, voltam ott többször, tényleg kevés szebb város van nála...
Ezer bocs, nem akartam rosszat szolni, sot, de lassatok be amit szerettem volna azt el is értem szinte parancsszora: "Legalabb a lokalpatriota erzeleteteket tudnam megserteni..."
Nekem semmi bajom a varosotokkal, hiszen nem en elem a mindennapjait, csupan kiváncsiság vitt a "vitátokba", és latva -az én értelmezésem szerinti PASSZÍV csendet-, gondoltam provokallak benneteket egy picit. Elnezest erte, megyek vissza a sajat varosom toicjahoz.
Nem akartam, ilyen személyeskedő vitákat gerjeszteni, de ace tényleg csak felélénkíteni szerette volna a topicot azt hiszem.
Kedves dealer,
örülök, hogy szóba hoztad a Micsoda Buli!-t, mert azt történetesen a barátommal közösen szerveztük, amíg lehetett. Örülök, hogy még most is van aki emlékszik rá.
Én már elég ritkán megyek haza, de úgy látom, hogy továbbra is a helyzet:
működik egy hely, mindenki oda jár, tök mindegy mi a program, csak azért mennek el az emberek, mert mert mindenki ott van; aztán egy-másfél év után egy másikkal játszódik le ugyanez.
Bacilus, bogaram, te vagy győri vagy, vagy bántott egyszer egy soproni, aztán azóta komplekszusaid vannak... szerintem lehet kiszállni a topicból, és menni máshová fikázni...
> Van egy olyan topic, aminek az a címe, hogy "Tényleg nagy az arcuk a soproniaknak?". Nos, ha mindenki olyan volna Sopronban, mint
> Gabek, akkor a válasz IGEN. Nagy arcuk az van, de az értelmi képességeik a nullával egyenlőek.
Alljunk mar le! Nehogy most Gabek megszolalasa nyoman azt a kovetkeztetes vonjuk le, hogy minden soproni kollektive egy nagyarcu barom. Ez ugyanolyan nyilvanvalo hulyeseg mint, zsidozni vagy ciganyozni. Azt pedig, hogy egyesek esetleg buszkebbek a varosukra mint az atlag, ne jelentsen me'g nagykepuseget.. Egyebkent meg beszeltem mar olyan nem sopronival, aki nem ertette miert nem vagyok buszke a szulovarosomra, amikor szerinte van mire -> lehet hogy van mire buszkenek lenni? Mindeki dontse el maga, de egyszer legalabb nezzen el Sopronba ;)
Van egy olyan topic, aminek az a címe, hogy "Tényleg nagy az arcuk a soproniaknak?". Nos, ha mindenki olyan volna Sopronban, mint Gabek, akkor a válasz IGEN. Nagy arcuk az van, de az értelmi képességeik a nullával egyenlőek.
Ace azért írta azt, amit írt, hogy egy kis reakciót váltson ki belőletek.
Szerintem éppen Te élsz ingerszegény helyen, hogy ace-t nem értetted. Sajnállak.
Budapesten élek lassan 13 éve, de soproni vagyok. Ha tehetném, visszaköltöznék, és szívnám a friss levegőt (nem a belvárosban, persze, hanem valahol máshol). Lehet, hogy csak azért vágyom annyira vissza, mert van egy gyerekem, akinek sokkal jobb lenne egy nyugis kisvárosban élni, mint ebben a rohanásban, bűzben, kutyaszarban itt (bár utóbbiból sajnos otthon is egyre több van). Én szerettem ott iskolába járni, mindig történt valami, aztán nagyon szerettem itt Pesten egyetemre járni, mert még sokkal több dolog történt, de most már nem szeretek itt lakni, mert túl sok minden történik. És nem hiszem, hogy konzervatív lenne a város. Inkább csak túl nyugis. De jó is tud az lenni néha... És ha egy kicsit kevesebb osztrák lenne, az lenne csak az igazán szép!!!
A Civitas tenyleg eszmeletlen komoly.., egyszer voltam csak sajnos, de megfogott, a vendegek magunk keszitettek az italokat a pultnal, aztan zaraskor mindenki fizetett. Ez persze lehet, hogy egy elszigetelt eset volt. A Free Style meg az Irish Pub tenyleg jo helyek, bar egyszer majdnem fizeteskeptelen lettem... errol persze en is tehetekt, de azert nem olcso helyek.. Jofajta pub pedig a Deep. Nem?
A MB és a Nosztalgia megszűnt,de a GYIK tényleg jó hely.:) Az EFE és ez is tart bulikat,ha jól tudom. A Huszárik teremben ma is jó filmek vannak,de a Lisztben megszűnt a mozi,azt hiszem.(Nem biztos.)
Hogy hová járnak az emberek? Attól függ,milyen zenét szeretnének hallani.:) A Scampoloban rock'n rollt és régebbi számokat adnak. A Dancing Caféban,a Galaxysban, a Club 4 You-ban dance,house,ilyesmi. A Dáridózóban lagzilajcsi-zene megy. Na és persze a legjobbak: A Free Style,az Irish Pub és a West End,itt alternatív és rockzenét játszanak,sok a koncert. Van még jó néhány vegyes hely is,mint pl. a Propeller vagy a Feeling Live House.
Szerintem fontos megemlíteni a Petőfi színházon kívül a Civitas Pinceszínházat és a KASt,NAGYON jó előadások mennek!
> mielőtt bármit hozzászólnék, sok mindent elmond, hogy Sopronnal foglalkozó hozzászólások száma (3 topicon) kb. 15-20, és egy olyan
> hasonló nagyságú városnak, mint Veszprém a közéleti problémai, kulturális élete kb. 20x ennyi véleményt indukál.
Ne legyen mar az is baj, ha egy varos lakoi nincsenek kibukva attol, hogy mennyire nincs rendben a "kulturalis elet", merthogy azthiszem a Veszprem topikban ezert van ennyi hozzaszolas.. Egyebkent pedig szerintem Sopronnal nincsen gaz, ugyan 4 eve nem ott lakom, szoval nem tul frissek az elmenyeim, de Veszpremre azt hiszem inkabb mondhatjuk azt, hogy unalmas, es nincs mit csinalni, (4 eve veszpremben lakom.. ). Az en idomben volt Sopronban Micsoda Buli, Nosztalgia, EFE, volt a Liszt-ben kituno mozi, a Elite kamaratermeben is jo filmek voltak..
Egyebkent manapsag hova jarnak az emberek? Hallottam, hogy letezik a GYIK ami nem rossz hely, aztan oda jarnak a jo arcok :) Igaz ez?
Na mi van Soproniak, ez valóban elég gáz, ha ennyit tudtok "beszélni" a városotokról.
Én nem vagyok soproni, de két barátom igen, és nem dicsérik agyon a várost. Lehet, hogy igazuk van?
Legalább a lokálpatrióta érzeleteteket tudnám megsérteni...!
Hát már a GySEV is elég pozitívum, Sopronnal kapcsolatban azzal van a legtöbb élményem... Végül is egy "mintavasút" itt magyar földön... na persze süt az osztrák hatás, ami persze nem baj...
Az állomási restiben baromi finom a fagyis palacsinta! Már rég voltam ott, lehet még kapni?
Sziasztok!
Nemrég azon gondolkoztam, hogy elköltöznék-e Sopronba, ha álláshoz tudnék jutni a GYSEV-nél, amit egy jól működő cégnek tartok. Sokat gondolkoztam, hogy érdemes-e itthagyni Pestet, ahol a barátnőm még biztos maradni fog pár évet, és mellesleg lakásom is van már itt (egri vagyok). Kíváncsi lettem volna, hogy milyen az élet Sopronban, ezért próbáltam Soproniakat találni azzal, hogy indítok egy topicot... Hogy végül mégsem vágyom Sopronba ahhoz hozzájárult ez az élettelenség is az Indexen... Úgy látszik, hogy a soproniak napközben Ausztriában dolgoznak, és ott nem érnek rá Internetezni, eset meg már túl fáradtak. (Meg persze azért sem megyek oda, mert ott az a sok szemét osztrák, és olyan rohadt drágák a lakások meg az albérletek...)
Igaz, én nem soproni vagyok, csak néhányszor jártam arra, de nekem bejött. Persze lehet, hogy az a nyugalom, amit az ember időszakosan nagyon kíván, és ott megtalálja, egy életen át azért kissé zavaró lehet.
Az, hogy mennyi a hozzászólás, teljesen véletlenszerű. Nézd meg a horoszkópos topicok hozzászólás számát, elég meglepő különbségek vannak, de nem hiszem, hogy messzemenő következtetéseket lehetne levonni ebből az adott csillagjegy szülötteire vonatkozóan.
A színházzal mi a baj? Kifejezetten jó híre van. Ott Mikó az igazgató, nem? Rosszak az előadások? Vagy a színészek?
Hát én is soproni vagyok, jelenleg Budapesten élek és lenne egy-két megjegyzésem:
mielőtt bármit hozzászólnék, sok mindent elmond, hogy Sopronnal foglalkozó hozzászólások száma (3 topicon) kb. 15-20, és egy olyan hasonló nagyságú városnak, mint Veszprém a közéleti problémai, kulturális élete kb. 20x ennyi véleményt indukál.
Szerintem a soproni "közérzetre" - azt hiszem ez a legjobb szó - az álszent konzervativ attitűd a jellemző.
Kulturális élet gyakorlatilag nincs - inkább csak néhány tiszteletre méltó próbálkozás - azt azért nem nevezném annak, hogy működik egy színház, ami inkább a helyi "nagypolgárok" panoptikumaként funkcionál.
Hát ennyi, várom a reagálásokat.
Sziasztok, en ugyan Bpesti vagyok de mar 2.5 eve Sopronba jarok egyetemre, haat tenyleg egy kicsit nyugis a varos, kesz Disneyland, de jo pubok borozok vannak benne, tobb is mint amennyi utca van :o)))
Én a magam részről szeretem a várost. Bár most hétközben "falun" vagyok, de minden hétvégét itthon töltök. Sajnos az utóbbi évtizedben rengetegt változott a város. Amíg volt vasfüggöny, csendes, nyugodt, békés város volt. Aztán jött a rendszerváltás és vele együtt rengeteg más. Az "osztrákok" mágnesként vonzották ide a kalandorokat az ország minden szegletéből. Előállt a klasszikus helyzet, avagy, miként lehet egy rókáról minél több bőrt lenyúzni. Hányan vannak, akik az ország más részéből jött ide, hogy Ausztriában dolgozhasson? Közben az ingatlan és albérlet árak az ő kinti fizetésükhöz alkalmazkodik. Végülis miért ne, ha magasabb áron is van kereslet? Az már senkit nem érdekel, hogy szerencsétlen egyetemisták, vagy középiskolások, akiket nem vettek fel a kollégiumba, nem találnak megfizethető albérletet, vagy a család az utolsó filléreit is arra költi. Egyszerűen irreális, hogy 200 m2-es családiházat kapni az ország más részein abból a pénzből, amennyiért Sopronban egy garzont lehet venni. Amíg sokan "odaát" keresik a szerencséjüket, addig meg az osztrák munkanélküliek itt játszák a Janit a kinti munkanélküli-segélyből...
Szomorú, de a város tönkremegy. Nincsenek már igazi lokálpatrióták, akik a város érdekeit nézik. Ha esetleg vannak is, akkor nagyon kevesen. És nincs már olyan vezetése a városnak, mint a régi időkben. Olyan vezetőkkel, akik a város köztiszteletben álló emberei voltak és nem az hajtotta őket, hogy minél több pénz húzzanak ki a város és városiak zsebéből. Sajnálom a szerencsétlen polgármesterünk, aki régi, tősgyökers soproni és a városért van, csak egyedül tehetetlen a mihaszna közgyűléssel és "városatyákkal" szemben.
HOL VAN A SZABAD KIRÁLYI VÁROS? HOL VAN A CIVITAS FIDELISSIMA, A HŰSÉG VÁROSA?
Az érdektelenségnek persze semmi köze a konzervatizmushoz, mint ahogy ezen utóbbinak is egyre kevesebb köze van Sopronhoz.
Az érdekteleség és Sopron viszont édestestvérek!!
Hát nem 0 az biztos. Én soproni vagyok már jó régóta, de hát szerintem van konzervatívabb város is, a baj csak aval van, hogy messze van az ország többi részétől..