Én is ilyen porcelán házast vettem nemrég (Homasitában), pont azért keresek sarut, mert a gyári krimpelés valami gyalázatosan gyenge. Kézzel ki lehet húzni a drótot a saruból, mert csak a szigetelőköpenyre van úgy-ahogy rányomva, a vékony rézsodratot egyáltalán nem fogja.
Egy jó útmutató ötlet aranyat érne , kezek magasban, mert megsüllyedtünk...
AlfaRomeo GT.2005. 1.9 JTD. 290.000Km
Szavahihető Űgyfél szerint..., alapesetben kitünően megy az autó..., véletlenszerüen ez történik : Erötlenné válik, motorfordulat alapjáratra esik vissza, az alapjárat egyenletes marad, motor nem áll le! Gázt ad, elindul és tökéletesen megy tovább. Nem kell leállitani-ujrainditani ,hogy a normális állapot helyreálljon.
Müszerfalon hibajelzés nincs, Hibakód Nincs.
Ms.ecu.s.reg. verzióval néztük : Minden paraméter az elvárt értéken belül volt---legalábbis diagkor.
Mit kellhetne vizsgálódnunk???
Köszi minden hozzászólást!
Probléma ujratöltve---hozzák vissza az Alfát..,A Javasolt Féklámpakapcsolót bizonságért mindenképp cserélünk majd .., de.....
Tulajdonos (szavahihető "fószer") megfigyelése ez , konkréten a hiba bekövetkezésének körülményeiről:
Sima-jóminőségü utón nincs probléma...,Ha az üzemanyagszint a tankban kb egynegyede alá esik és egy göröngyös-rázos utón hajt, szinte mindig ugyanazon a helyen , akkor történik a fenti hibaleirás.
Az autó egyébbkénnt nagyon keményen levan ültve, peres gumik,rugostagok stb cseréve voltak.
AZ Ablaktörlő blokksémában igy müködik(het!!!) : Ablaktörlőkapcsoló analog jele belemegy a kormányszár elektronikába( légzsák alatt)---innét VAN hálózaton (narancs/zöld és narancs/barna) a Multifunkcios -II komfortmodulba ---ez pedig kivezérli az ablaktörlöket....
Ebben a csatilehuzásos figurában abszolult igazad van., összekevertem mással
A kolléga 120 Ohmot mért a CANH és CANL közt..,A buszon 120 ohm van ,mondjuk az elején is, meg a végén is 120Ohm..,párhuzamosan., ennek eredője lesz a 60.Ohm..., de ha ő,120- t mért és nem 60.Ohmot., akkor szakadás- nyitott áramkör van a CanH és Can L vezeték közt.., ami ugyebár hiba..., véleményed??
Sarut felesleges levenni, mert még ráadott gyújtásnál sem okozol kárt, max a kommunikációt zavarod (utána viszont újra inicializálhatsz pár dolgot).
Ellenállásmérésnél a vezérlők csatijait nem szabad lehúzni, mert a lezáró ellenállások jellemzően a vezérlőkben vannak, és nem a kábelkorbácsban (sőt, olyan disznóságot is szoktak csinálni néha, hogy a lezáró ellenállásokat nem 2, hanem több vezérlőre osztják szét úgy, hogy a busz összellenállása minden ágon 60 Ohm legyen).
Szerintem ez évjárat szerint 2002-es autó. Ebben vegyesen van CAN és VAN hálózat. A DLC-ben a 13-as és a 15-ös lábra vannak kötve a 7-esen nem diagolható vezérlők. De ezek most téged nem érintenek, minden most neked szükséges vezérlő a 7-es lábon van. CAN/VAN a DLC-ben nincs.
De több vezérlő nem közvetlenül kommunikál a DLC-vel, hanem a komfortmodulon keresztül. (pl. ajtóvezérlők, ablaktörlő...) Komfortmodul felszereltségtől függően 1, vagy 2db van benne. ??
"Csatlakozom " az elöttem felszólalóhoz.., és részvétem is egyben., látván a komfort modul harcterét kibontva..
A Sok kapcsoló--irj-ablk.t--világitás .k analóg kimenetei egyszerre nem valószinű hogy behaltak---.marad tehát korm.sz.modul --komfort modul--és talán kommunikáció hiány leginkább..
A CAN érpár ellenállás stb méregetésnél ., én levenném a sarut és a CAN-es vezérlőről a stekkert.
Kicseréltem a gázolajszűrőmet és 409 olvtárs nem túl régi omv-s képeire emlékezve kíváncsiságból felnyitottam. Mondeo 1.6 TDCi, 35 000 kilométert futott a szűrő, kizárólag OMV prémium gázolajat kapott, 99%-ban egy kútról.
Sajnos a fekete szűrőbetéten nem látható, hogy mit fogott meg, nagyítóval sem látok a papíron semmi extrát, a fémház makulátlanul tiszta volt.Kis érdekesség, hogy a gyári Ford dobozos szűrőben Purflux betét rejtőzött, viszont a cikkszáma nem egyezik a saját névvel árult Purfluxéval, az CS764, ez meg C762L14. Árban nincs nagy differencia, mindkét termék a lista felső kétharmadában van a Cromaxnál, a gyári Ford most éppen 9326 Ft, a Purflux meg 9149 Ft.