https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163865904&t=9005529
Táblaíróság Creative Commons License 1 napja törlés -8 0 604171
1. A feltételezésen alapuló vajOn típusú hozzászólás innentől:hsz törlés, 1, nap, 1 hét stb
2. Az önbíráskodásra felhívás most még csak törlés, a következőnél topiktiltás.
3.Moderációval kizárólag az illetékes topikban lehet foglalkozni
4.. Ez nem vitaindító volt.
Köszönöm
Annak elismerése lenne a másik fontos lépés, hogy a menekülés előlük/tiltakozás ellenük nem okvetlenül rasszizmus, hanem a legtöbb esetben egyszerű önvédelem. Tönkreteszik azokat, akik a közelükben vannak, így nem csoda, hogy sokan egyszerűen elmenekülnek. Persze csak ha el tudnak menekülni.
LIFE, de őszintén: hogyan csinálsz nem szegregált iskolát Gitánfalván? Bánszálláson? Egy cigánynegyedben? Hogyan? Ott, ahol a számotok elér egy kritikus tömeget (nem tudom mennyit, 30% körülire saccolom), ott a település tönkremenetele ugrásszerűvé válik, és egy generáció alatt tisztán cigánylaktává válik a falu, a városnegyed. Ez a folyamat a következő 1-2 évtizedben fog kiteljesedni, és a cigányság 50-60%-a ezalatt teljesen gettósodni fog. Mert ész nélkül menekülünk a közeletekből, mert mást nem tehetünk. Én nem tudnék a Cserepesen élni, mert az nekem egyszerűen nem élet. Ilyen környezetben, ilyen módon én/mi nem tudunk létezni, alkotni, gyerekeket nevelni. És nem is akarunk. És ezért már ne minket hibáztass, a hibát keresd a saját házatok táján!
Többségében/teljesen roma településeken meg mit teszel a szegregáció ellen? Importálsz magyar gyerekeket?
Kíváncsi lennék a véleményedre, de most tényleg....
"A gyerek a hibás, hogy az iskola nem tanítja meg írni és olvasni 8.-os koráig"
Borzitól kérek bocsánatot, hogy válaszolok.... NEM HELYETTE!
L-I-F-E! Amit én tudok az t nem "az iskola tanította meg velem"!!! A tanító, tanár, egyéb marha emberek elmonggggggyák!!!! Bemutattttttyyyyyák! Ha megtanulod, megtanulod... Ha meg nem tanulod meg, az anyád, (engem speciel a nagyanyám) piszokmód nyakon vágott!!!!!!!) (Igen "kardos menyecske" volt, Isten adjon MINDENKINEK hasonlót!!!!!)
Szegregált iskolákban elsősorban nem diszlexiás gyerekek vannak összezsúfolva, amelyik gyerek pedig az, arról sem szokott általában kiderülni. Egy vegyes osztályban erre hamarabb felfigyel egy pedagógus, bár láttam már karón varjút ezen a téren is.:(
Ilyen megközelítésben még jobban is sántít a példád.
Kicsit visszatekertem, nem láttam választ, tovább szösszenek neked.
Jó a fizikai munka, van időm gondolkodni.
A te mániád a 3-éves ovizás, mert te is érzed, hogy a környezet befolyásol. Pont ezért fontos szerintem a kötelező ovi, suli, mentorprogram mellett a szülőket is civilizálni.
Rá kell őket vezetni, hogy a pénz nem a hivatalban terem, azért sokan megdolgoznak. Ha a saját kezükön érzik a munka nehézségét jobban meg is becsülik, ezt a gyerek is érzi és máris pozitív a környezete otthon.
Lehet kiírni borsó project-et, meg sárgarépaprogramot hírdetni, vagy írni egy tanulmányt a háziszárnyas és a roma kisebbség heklyzete a XXI. sz.-ban címmel. Csak ettől pontosan 0szem borsó,0db répa, 0db tojás lesz nyáron a cigányok asztalán.
Amiket írtam nem unalmamban tettem: ha már csak egy cigány is nekiéáll megtermelni a háztájit, már jó, de az még nem megoldás. Meg kell fogni az ásót, kapát és neki kell állni. A másik problémának a türelmetlenséget látom. nem elég, hogy ás az ember egy vermet, beleünti a vetőborsót. Másnap nem azért nem lesz teli a kert ropogós szemekkel, mert rasszista a borsó. Megfelelőaen kell gondozni, hosszú ideig.
Szó kerül az alanyi juttatásokról, ami"jár". és látom nem érted, nem értitek miért sajnálják azt a szegény cigánytól.
megint azt kell mondanom, a pénz nem a szoc irodán terem. Az alanyi jogon járó juttatás sem csak azért jár mert valaki méltóztatott megszületni.
Ezeknek mind háttere van. A gyerek megszületik, jár a gyes, nem azért mert a gyerekszülés akkora nagy tett, hanem azért jár az anyának, hogy tistességesen nevelje a gyerekét Az ovi-suli ingyenessége se úgy csak van. A tanári fizetés a suli fentartása pénz, nem kell érte mégse közvetlenül fizetni, támogatását mindenki adójából fedezik. Azzal a céllal, hogy a gyerek tanuljon, így majd dolgos állampolgásr lesz belőle, ő adójából a következő generációt támogatja.
A csp se csak úgy jár. Azt a célt szolgálja, hogy segítse a szülőket, a gyereknek ruhát, élelmet könyvet vegyenek, nem azért van, hogy eligya a szülő.
A rokkanttámogatás se csak úgy van. Feltételezi, hogy a munkaképtelen ember önhibáján kívül került abba a helyzetbe, de szülei, nagyszülei, testvérei dolgos emberek voltak, adót fizettek, ebből a pénzből támogatják őket.
Vagyis a "jár" az nem jár. A társadalom cserébe elvár.
A cigány gyerekek túlnyomó részét - nem a diklexiásokat by Győzike - automatikusan a gyogyóba küldik. Azok meg gyakran szó nélkül mennek is, mert már a bátyjukkal, az anyjukkal is ezt tették, azt hiszik, h az az Ő iskolájuk.
A külső, független, a helyi közösséghez nem kötődő szakértők meg tömegesen minősítik őket vissza, ha eljutnak hozzájuk.
A diklexiás roma is menjen speciális iskolába - ez nem az a szegregáció.
Minden nap, hisz minden nap a mi pénzünkből van kenyér a beletekben!!!!!!!!!
Az egyszeri eset volt, ez meg mindennapos...megint nem tudod mit beszélsz.....és nem 1millió székelyt akartak megölni, mi ma ennyiőtöket mentünk meg minden egyes nap az éhhaláltól!!!!! Jobb ha halgatsz...
A baj ott van, hogy ezt helyénvalónak érzi. Nem csinál belőle problémát, hogy másnak árt, mert csak magával foglalkozik. A saját pillanatnyi örömét/előnyét minden másnál előbbre helyezi, épp azért, mert nem lett arra megtanítva, hogy ez rossz.
"Induljunk ki az „itt és most” valóságából. Magyarországon torát üli az iskolai (és egyéb) szegregáció, amely tételesen és ténylegesen szinte kizárólag a romákat érinti."
Nem igaz. Már a kiindulási alap sem. Az iskolai szegregáció mindazon tanulókat érinti (kellene, hogy érintse), akik valamilyen okból kifolyólag nem tudják tartani a lépést a "normál" átlaggal. Ez nem bőrszín kérdése. A fiam diszlexiás, speciális képzést igényel. Elsősként normál osztályba járt és iszonyú lelki sebeket kapott. Kínlódása az olvasással feltartotta a többieketa haladásban, ők pedig gyorsan ráaggaták az osztály butája címkét. Elment a kedve a tanulástól, utált iskolába járni. Senkinek sem volt jó ez a helyzet. Átvittük speciális, diszlexiások oktatására specializálódott iskolába (nem volt könnyű, alig van már ilyen iskola, mert ugye a sok féleszű okostojás szerint a diszlexiásokat is úgymond "integrálni" kell a normál osztályokba a fújnáci "szegregáció" helyett.) s láss csodát, most már nem nyűg az iskolába járás, szépen fejlődik, egyre jobban olvas. Normál iskolában, normál tanrendet követve meghalt volna, olvasni nem tudó, lelki nyomorékként jött volna ki. Szerencsére megmentette a szegregáció. Ami ugyebár a nácik találmánya és kizárólag a romákat érinti.
Valóban. Ez az egyik leglényegesebb peremfeltétel. Bárki bármit mond. "
10 éves koromban a fiútestvéremmel felgyújtottuk a beton szeméttárolónkat. Nem ez volt a cél, kíváncsiskodtunk. Én ott, akkor, tökéletesen tudatában voltam hogy rossz fát tettem a tűzre. Apám rendesen elvert minket. Nem felejtettem el.
Bárki bármit mond, egy tíz éves gyerek már tisztában van a "jó" és a "rossz" fogalmával, saját értelmi szintjén már el tudja azokat különíteni, rossz liberális-coccológus felfogás minden szintű felmentése. Büntetés és jutalmazás is kell. Aki csak az egyiket látja, az félszemű.
Mindez nem teszi természetesen érvénytelenné a szülők, gondviselők, oktatók felelősségét. Csak mintha felfordulna a világ, a jogvédők dogmákba fagynak, a csúnya rasszisták meg ötletelnek.
Ajánlom figyelmedbe az előző hozzászólásom. Nagyjából ezt feszegettem benne.
"antiszociális gyerek érdekében a gyermeket mihamarabb ki kell menekíteni az őt veszélyeztető környezetből, vagyis a családjából."
Egyetértek. Egy kis kitérő: Hazánkban a pszichiátriai intézmények mindig is mostohagyereknek számítottak, pedig ebben az országban nagyobb szükség lenne rájuk, mint bárhol. Annyi idegbeteg sétál szabadon, hogy az ember el sem tudja képzelni, csak ugye nem mindegyiken látszik, és nem vesszük észre. Ezek jó része már gyerekkorban el van baszva. Nem mind lesz láthatóan vadállat, valamelyikben csak sok idő után pattan el valami, és darabolja fel a családját. De sokkal több az olyan, amelyik kis korától az utcán él, és az ott szükséges vadállati életmódot tanulja meg.
Arra akartam ezzel kilyukadni, hogy a pszichoteszteket kötelezővé tenném már gyerekkorban, mert ekkor még menthetők a delikvensek. Egy felnőttet már sokkal nehezebb megváltoztatni. Neki már kialakult a személyisége.
És ezeken a teszteken kibukna az is, ha a családi háttér ártalmas a gyerek számára. Ebben az esetben valóban el kellene venni a szülőktől. Az már más kérdés, hogy hova tennék ezután. Komoly probléma, amit szintén meg kellene oldani.
Ez sajnos igen drága lenne, és pont ellentétes lenne azzal a folyamattal, ami most zajlik (pszichiártiák leépítése), de ebben látok esélyt a hosszú távú javulásra.
És emellett persze a hagyományos módszerek. Segélyt csak ha a gyerekről gondoskodik a szülő. Megélhetési gyerekgyártás visszaszorítása. Stb. Más szóval a szülők megnevelése.
Ezeket együttesen alkalmazva lenne esély a sikerre. A mai politika sehova nem vezet. Egy rakás szart sem ér.
Na.....ott ez így megy....rendőrök, Caterpillar keresztül a "pálotán". Szerintem nem lett volna semmi gond ha mondjuk tiszta és rendezett lett volna a környék!!!!! Ma este jól alszom el!
"elfogadom népem minden hibáját és gondját!" Azért ezzel a "minden hibáját" kitétellel vigyázz!! Csak úgy, az emlékezés elősegítésére, hol, mikor hangzott el: " NE FÉLJETEK MAGYAROK! MEGJÖTTEK A CIGÁNYOK!!!!!!!" (Az idézet végig nagy betűje valóban kiabálás!!!, sőt üvöltés!!)
A nevét többször leírtam ebben a topicban, most nem teszem.
Ennyi betűből talán a név is kijött volna. De így rejtélyesebb a dolog. biztos, hogy nem fogok ezer hszt átnézni, annyira nem érdekel. Csak ránéztem volna, hogy kik is ezek.
Amúgy valóban csak az érdekelt volna, hogy milyen szervezet veheti át az iskolában az irányítást, vagy ez nem állami iskola volt?
Az országos kompetencia mérés az ország összes iskoláját egyenként méri az alapkészségek elsajátítása terén (írás, olvasás, szövegértés, matematika).
Tudom. Csak a mondatodból hiányzik szerintem valami.
Nem igazán tudom (nem is akarom) felfogni, miért fáj ez az esély nektek?
Nekem nem fáj, kicsit sem érint, oda járnak ahova akarnak, szurkolok nekik stb stb, valószínű, hogy rajtad kívül többet osztottam roma gyereknek, mint itt a sok veled egy platformon lévő, de nem is ez a lényeg. Ez a része nem érdekel.
Egyszerűen nem tudom felfogni azt, hogy mi volt ott a hiba. Az a gondom, hogy a leirás szerint jók voltak a tanárok, szerinted nem, legyen elhiszem. Az iskola sem volt nagyon lepukkanva. A gyerekek szerinted átlagosak voltak, nem debilek, kezelhetetlenek, elhiszem. Az mondod, hogy a tanári kar vacak volt. Akkor miért kellett az egészet szétszórni és nem a sok hülye tanarat kirugatni a fenébe és keresni mondjuk a régi iskolából valókat? Ha kizárólag a tanári kar volt a hunyó, akkor miért nem azok repültek? Ezzel választva a legegyszerűbb megoldást?
A nevét többször leírtam ebben a topicban, most nem teszem.
Az országos kompetencia mérés az ország összes iskoláját egyenként méri az alapkészségek elsajátítása terén (írás, olvasás, szövegértés, matematika).
Egy részük igen, másik részük már nem. Viszont helyettük elsősök kezdhetik az iskolájukat egy nem szegregált iskolában, ami megadja nekik is az esélyt egy szebb és élhetőbb jövő lehetőségével. Nem igazán tudom (nem is akarom) felfogni, miért fáj ez az esély nektek?
Annak, hogy náluk a legnagyobb a lemaradás!
Miért? Én ismerek pár roma csajt, semmi lemaradása nincs -- a hasonló korú fiuhoz képest. Egyik sem lumen, az bizti, de nem látom, hogy bármi oka lenne, hogy lemaradnának. Időnként, na jó elég sokat járnak iskolába, főleg télen és jobb kajás napokon, de semmivel sem rosszabbak mint a fiuk.
Ez már genetikázás felé tart, pedig szerintem nem itt van a gond. Az ember személyisége a nevelés következtében alakul ki. Biztos vannak adottságok is, de azért a neveltetés a legfőbb tényező. Ha nincs nevelés, az ösztönök fognak dominálni, és mivel magunk is az állatvilágból emelkedtünk ki, az ösztöneink is állatiak.
Az említett gyerekeknél normális nevelés nincs. Ezért aztán maradnak az ösztönök.
És én piszkosul sajnálom ezeket a gyerekeket, mert nem kapják meg azt az esélyt, amit megérdemelnének. Ez egy szemét és igazságtalan dolog.
De azt a szülőt is megértem, aki a saját gyereke érdekeit tartja szem előtt, és nem akarja ezekkel egy iskolába járatni. Mert azzal nem teszünk igazságot, ha a többiek esélyét is elrontjuk egy hagymázas álom miatt, amit a jogvédők kitaláltak.
Az egyetlen megoldás a kezelhetetlen gyerekek elkülönítése és speciális képzése megfelelően felkészült szakemberek által, akik már sokmindent láttak. Értsd szükség esetén, és CSAK szükség esetén, megfelelően kemények is tudnak lenni, és egyébként meg tudnak hatni rájuk, mert megfelelő pszichológiai tudás birtokában vannak.
Ilyenből valószínűleg nincs sok, így sokan menthetetlenül el fognak kallódni. Csakhogy ezek akkor is elkallódnak, ha normál iskolákba járatják őket. Annyi a különbség, hogy ott másokat is magukkal ránthatnak.
Le lehet tölteni a Matisz kislányról meg a kedves családjáról azt a videót, amin jókat röhög mindneki ( bóódottá é hát é bódottáá ), de a kislány 4 gyereket szült 18 éves koráig is és senki nem vette el a családjától, pedig én a kedves fatert meg az apukát is életfogytog kényszermunkára küldtem volna.
Szóval nemhogy a 16 év alatt teherbe esőket, hanem a 13 éveseket se védi sneki. Nem is értem, mi a francnak van nálunk gyámügy ?
Aki fogyatékos gyereket vállal, annak megvan a maga keresztje élete végéig, ne bántsd őket. Épp elegen vannak olyanok, akik egészséges gyerekükről nem gondoskodnak, az állam neveli, inkább azok szégyellhetnék magukat..