Keresés

Részletes keresés

Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.13 0 0 29
Rendben. További sok változást, gyarapodást,  megtapasztalást, boldogságot kívánok a mestered mellett.
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.13 0 0 28
Igy van... Kinek mi jön be...
Apám amikor bort csinált, azt mondta, hogy van akinek a lőre jön be. Annak az izét szereti. Semmi gond ezzel, csak tudjuk róla hogy mit iszunk. Ne legyen a lőre eladva aszunak.
Izlésen lehet vitatkozni, de attól a lőre még lőre marad...
Előzmény: LukréciaBorgia (24)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.13 0 0 27
21évesen megtaláltam a Mesterem.
Sokmindent kaptam töle. Mindent amit vártam és sok olyat is amire nem számitottam:). De egy biztos: azt éli amit tanit, nincsenek hazugságok, visszásságok, kimagyarázások, nőügyek, sejtetések, álnevek. Ellenőrizhető és tiszta.
Hozzá hasonlítva érzem haloványnak Krisztiánt.

Előzmény: Biga Cubensis (25)
Zealander Creative Commons License 2007.02.13 0 0 26
Üdv mindenkinek,

Én Biga kollégával voltam Christian előadásán. Nekem akkor sem volt szimpatikus a hapsi és most sem az. Láttam már olyan embert, aki mondhatta magát mesternek és olyat is aki csak mondta magát annak. Chris az utóbbi. Már az egész fel.lépése inkább volt taszító mint megnyerő. Motyogós, láthatóan önbizalomhiányos fickó. Nyilván az ezorizsával és az egyetemes szeretet nevében minden nőt lefektethet, de hát ez nem mester ugye. A mondanivalója tipikus nyálezó rizsa. Van benne minden, kereszténység, buddhizmus, stb. Ja és egy nagy adag istenkáromlás. Kevés olyan vak ember van mint ez a Krisztián szerintem. Aki rá bízza magát...


Persze ez szigorúan szvsz, stb. Felőlem hülyére is keresheti magát az emberek butaságán.


Zealander
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.13 0 0 25
Lehet, hogy úgy van, ahogy mondod. De az is lehet, hogy régóta keresel egy élő mestert, de aki az utadba akad, az megtagadod. Kifogásokat gyártasz, és kitűnően megmagyarázod magadnak, hogy miért nem mester, miért nem tanulhatsz tőle semmit. Így lassan agyonüt az idő, halott könyvekből származó spirituális "tudáshoz" hasonlítod őket, pedig nem az az érdekes, hogy mit mondanak, hanem, hogy mit mozgatnak meg benned, mit érzel, míg a közelükben vagy. Hiszen mind ugyanazt mondják, csak más nézőpontból. Aztán miért bántanál meg bárkit is, hogy kritizálod? Akit zavar, az nem biztos magában. Aki kapott tőle valamit, miért bántaná meg a te kritikád? Osho mondta egyszer, hogy volt nála egy újságíró egy napot, aztán cikket írt a meditációs táborról: "Voltam ott egy napig. Semmitmondó szövegeket hallottam, az emberek meg hülyén csendben voltak és mosolyogtak." Ott volt egy napig, és már mindent tudott Oshoról, a módszereiről. Na ezzel te is így lehetsz valahogy. Ahogy te őt a kor jelenségének nevezed, a hozzáállásod is a kor jelensége: nem tudod átadni magad semminek, a falaidon nem hatolnak át a szavak. Jól elvagy a könyvekkel, mert azok nem éreznek, azok nem látnak téged.
Előzmény: Törölt nick (23)
LukréciaBorgia Creative Commons License 2007.02.13 0 0 24
Tudod én úgy vagyok vele hogy kinek ki/mi jön be. Úgy gondolom sok olyan dolgot mert leírni amit még előtte mástól nem olvastam, pedig elég sok "ezoterikus" könyvön átrágtam már magam, olyanokat amikhez nem kis bátorság kellett, mert beszélni már sokan beszéltek a vallásokról úgy általában, de leírni ennyire nyiltan még senki nem merte addig, legalábbis én nem találkoztam még olyan irodalommal ahol ezt ennyire részletesen taglalná bárki, tulajdonképpen anno ez volt az ami miatt puszta kíváncsiságból elmentem egy előadására, és ott ragadtam...hogy miért az szerintem tök mindegy, igazándiból nem ez a lényeg, hanem az hogy van akinek az általam is igen tisztelt Őszentsége a Dalai Láma írasai jönnek be jobban, van akinek Müller Péteré, vagy Richard Bach-é, esetleg Louise L. Hay é, vagy Gonda Istváné, akiket borzasztóan tisztelek, és akiknek az írásait nagyra tartom, és hidd el tudnám még sorolni azokat az írókat akiktől olvastam és mindegyikben volt legalább egy, de inkább több mondat ami épp aktuális volt, és segített abban hogy megoldjak egy olyan problémát amit addig megoldhatatlannak véltem, szerintem ez nyitottság kérdése, ha nem zárkózol el a világtól akkor lehet hogy pont attól kapod meg azt az egy mondatot akitől a hideg is futkos a hátadon, ez nem jelenti azt hogy innentől imádni fogod, csak észre veszed, ha elég ügyes vagy, hogy az elzárkózással az építő energiákat is kizárod, nem csak az általad sallangnak vélt dolgokat, (egyébként nem hiszem hogy minden könyvet meg kell venni, ezért vannak a könyvtárak) a legfonotsabbat nemrég tapasztaltam meg, eddig csak hallottam sokszor, de mostanában a bőrömön érzem, "felejts el mindent amit tudsz vagy tudni vélsz" ez az alapja mindennek, a gyermeki rácsodálkozás, amikor még előítélet mentesen tud a kíváncsiságod megnyilvánulni...esetleg érdemes megpróbálni...hátha új kapuk nyílnak és az eddig állónak látszó helyzetekről kiderül hogy nem is mozdulatlanok, csak mi nem voltunk elég rugalmasak ahhoz hogy együtt mozogjunk vele...
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.12 0 0 23
Ilyet már Weöres Sándor is irt. És még sorolhatnám...
Ezek számomra a tipikus ezoterikus lozungok, amit bárki megir aki kicsit is olvasottabb spirituális témákban.

Nem bántásból tényleg, de nekem olyan üres a pali hogy nagyon. Tipikus terméke a mai kornak, amit az emberek fals igénye hivott életre. Jol látott meg egy igényt és jól tölti be a piaci rést. Érdemes lenne megnézni a közönsége összetételét...
Előzmény: LukréciaBorgia (22)
LukréciaBorgia Creative Commons License 2007.02.12 0 0 22

Természetesen nem csak dícsérni lehet, mindenki fogalmazza meg azt amit érez, ez a természetes, tudod ha mindenki szeretné és dícsérné akkor valószínüleg nem keltette volna fel az érdeklődésemet, annál inkább az hogy egyre inkább azt tapasztalom hogy vagy szeretik vagy nem, de közömbösséget még nem nagyon tapasztaltam.

Azért én bemásolok részleteket ide, azok közül amit Te erősen zanzásítva írtál le. Hangsúlyozom, az idézet csak kiragadott, a teljes valósághoz megéri elolvasni az egészet...

 

"Élet

(A teremtő hang)

Valóban nem számít, mi a mítosz és mi a tény. Lényeg

az élmény, amelyet a történet hatására ebben a pillanatban

átélsz, mert noha a fejed gyakran jár a múltban, a

szíved csak Most dobban.

 

 

"-Ha szeretsz, a szíved kitárul. Lépted könnyű, életed maga lesz a madár dala. Ám csak akkor tudsz szeretni, ha kitárul a szíved. A talány köre ez, nincs se eleje, se vége, mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Nem tudja senki. Ám az bizonyos, hogy ha szeretsz, a szívedben ott az ég, akárcsak az, hogy ha a szívedben megtalálod a mennyet, akkor megszületik benned a szeretet."

 

"-Milyen furcsa is az emberfia. Itt vagyok, és nem vesz észre, de ahogy meghalok, felemel az égbe. Eltűnik a szívem - szertartás lesz belőle; elűnik a hangom - pergamen lesz belőle. Békémből háború, igazságomból egyház, fényemből sötétség, nevemből csengő aranytallér...S mindez azért , mert az ember retteg szeretni, retteg a mennyet megélni."

 

A.J. Christian: A Teljesség Hangja

 

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.12 0 0 21
Itt csak dicsérni lehet?
Na mindegy azért leirom... :)

Roppant hatásvadász palinak tartom, akinél nagyszerüen keverednek a valos képességek, némi misztikus mázzal, és hihetetlen profi marketinggel. Gondolok itt az összes róla készült gigolo stilusu képre, a behunyt szemmel tartott előadásokra, stb...
Nagyon jol ráérzett arra, hogy a mai nyugati embernek könnyű ezotériára, könnyü utakra van szüksége. Ezért nincsenek tiltások szabályok. A mai ember egoizmusa könnyen beveszi hogy "istenek vagytok, bármit megtehettek". Ez nagyon bejön a mai embernek... A semmiből állo valami. Nincs szekta, nincs ut, nincs mester, nincs tanitás. Akkor mi van? Ő. Ő a lényeg az egészben. Tök jol kitalálta.
Egy kis Osho, egy kis keleti misztikára huzott kereszténység és mindenki le van fedve.
De hol vannak a saját tanitások, a saját szellemi kutatások? Sehol...

Ami nekem még fura, hogy hazugságok vannak az életrajzában (azt már nem is mondom, hogy nem mondja a saját nevét stb).
Illetve hogy simán változtatgat a tanitásain, mindenféle felelősségérzet nélkül.
Papol arról hogy nem kellenek könyvek a mai embernek, de ő azért ir egy két sorozatnyit...
Az állandó sejtetés a képességeiről. A könyveiben lévő storyk amiket ő ir magáról, ugy hogy "Krisztián akiről azt pletykálták a tanitványai, hoyg megvilágosodott", hatalmas egotrippek.

Ami viszont betette a kaput az egy story a Teljesség hangjában, amikor Krisztus berúg (közben megállapitja hogy milyen jo is Isten Fiának lenni, mert nem hat rá az ital... Mintha ezért kapta volna a képeséségeit... LOL) és megdugja Mirát a szolgálóleányt. Amikor Mira aggályát fejezi ki, lévén, hogy Krisztusnak felesége van, akkor elmondja Mirának, hogy a felesége tulajdonképpen örül, hogy megdugja őt, mert igy legalább ő is részesül az Isteni szeretetből... Nem tudtam hoyg sirjak vagy nevessek? Krisztus ahogy közösülni akar, az Egyesülés helyett és még meg is magyarázza, a szeretet tanának kiforditásával...
Szeritem ez Krisztián lényének esszenciája és tükre.

A Talen egy Ji-king másolat egyszerüen...
Az van a hátulján asszem, hogy még mielőtt elmegy lehozta nekünk ezt a csodás módszert. De aztán megnyugtattak, hogy nem fog még elmenni... Aszittem a Talen lesz a zárópecsét :)) Megint csak a hatásvadászat.

A személyes véleményem még annyi, hogy ameddig egy spirituális tanitón érzem a nemiség hangsúlyát, addig nekem nem hiteles.

Üdv
Adept

Ui: Persze ő erre az egészre tudatosan rá is játszik, hiszen egy megvilágosodott mester bármilyen lehet.
LukréciaBorgia Creative Commons License 2007.02.12 0 0 20
Most olvastam hogy Christian előadást tart most szombaton, 17-én délelőtt 10 órától a régi KEK-en, a Villányi úton, hátha érdekel valakit rajtam kívül is.
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.08 0 0 19
Rendben.
Előzmény: Lactarius Curtis (18)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2007.02.08 0 0 18
Megfelelő önértékeléssel és némi önállósággal rendelkező embernek nincs szüksége ilyesmire.
Előzmény: Biga Cubensis (16)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2007.02.08 0 0 17
A topiknyitó kérte, osszuk meg tapasztalatainkat Christian-ről. Megosztottam. Ez a véleményem.
Előzmény: LukréciaBorgia (15)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.08 0 0 16
Nos, a TALEN eleve túl rövid ahhoz, hogy minden ember összes problémájára választ adjon. Aki ezért vette meg, nagyot fog csalódni. Ellenben felfogható egy olyan módszernek, ami elcsendesít. Úgy van kitalálva, hogy amíg pakolgatod a kártyákat, figyeled őket, meditatív állapotba kerülsz. A könyvben pedig nincsen semmiféle rejtélyes prófécia, jóslat, egyszerűen a kereső emberek általános problémái vannak megfogalmazva, kicsit szét vannak válogatva attól függően, hogy mióta "küzdesz" velük és milyen jellegű az a probléma. Tehát ezeket az "okosságokat"  már mindet ismered valahonnan, akár Christiantól, akár mástól. Annyi a különbség, hogy ha végignyomtad a kártyákat (ami távol áll valamiféle Tarot ezótól), jobban odafigyelsz, átadod magad, mintha simán olvasnál. Szóval az én véleményem szerint a Talen nem jóseszköz, nem is valami okkult praktika, hanem csak egy módszer. Hát, lehet, hogy nem olcsó, de ha valakinek bejön, csak egyszer fizeti ki és utána bármennyiszer használhatja.
Előzmény: Lactarius Curtis (14)
LukréciaBorgia Creative Commons License 2007.02.08 0 0 15

Tudod azt nem értem, hogy Téged ez miért zavar? Hadd éljen már mindenki úgy ahogy szeretne. Értem én szívesen irányítanál másokat, de hát ez nem megy, pláne erőszakkal nem. Éljen a szabad akarat. Nekem úgy jó hogy fizetek valamiért, akkor hadd fizessek, végülis az én pénzem, nem a tiéd... arról nem is beszélve hogy meg akarod győzni az embereket arról hogy neked van igazad, ez mi? szerinted áltudományos, szerintem meg nagyon is valóságos. Beszédes a magyar nyelv nagyon! "Ahány ember annyi szokás" "A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve" nem gondolkozhat mindenki úgy ahogy azt Te szeretnéd, ez van. Én ha nem értek egyet egy hitrendszerrel, egy vallással, egy könyvvel, egy blabla...akkor tovább lépek, és nem zavar, mert van akinek az az építő erejü. van akit az visz előbbre, nem hiszek egyféle metódusban. csak a végtelenszámúban. tudod: ahány ember annyi szokás...annyi metódus, módszer...mindenkinek más és más jön be, van akinek a kalmopyrin viszi le a lázát és van akinek a Rubofen, de ettől még senki nem kérdőjelezim meg a másik létjogosultságát, senkit nem zavar hogy van másik gyógyszer is, van és kész, de amikor bemegy a patikába akkor azt fogja kérni ami számára a leghatékonyabb, és az lehet hogy egy harmadik lesz...

Előzmény: Lactarius Curtis (14)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2007.02.08 0 0 14
Engem pont az zavar, ha valaki áltudományos módon akar másokat irányítani, pénzért.
Előzmény: LukréciaBorgia (13)
LukréciaBorgia Creative Commons License 2007.02.07 0 0 13
Ez a te saját véleményed, de úgy látom irányítani szeretnél másokat, pl. azzal amiket írsz, "nem hiszem el hogy vannak akik beveszik...." valami ilyesmit írtál. Attól még hogy számodra nem segítség másoknak lehet az. Valamiért piszkálja a csőrödet, nekem ha nem jön be valami vagy valaki akkor nem próbálom bizonygatni az igazamat, hogy szerintem ilyen vagy olyan és miért nem látjátok emberek, hogy nekem van igazam, hanem szép csendben tovább megyek. Jutott már eszedbe hogy ilyet Te is tudnál írni, meg előadásokat tartani?
Előzmény: Lactarius Curtis (12)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2007.02.07 0 0 12
Megkaptam, olvastam (de nem végig, mert hamar kiverte a biztosítékot), és vannak benne kártyák (amiket ő tábláknak nevez), de az egész nem más, mint hiszékeny embereknek egy újabb átverés. Nyilván az ilyenre fogékonyak vámszedője kedves Christian "barátunk".
Előzmény: LukréciaBorgia (11)
LukréciaBorgia Creative Commons License 2007.02.06 0 0 11

A TALEN a Válaszok Könyve ez az alcíme is, szerintem semmi köze sincs a kártyákhoz, se semmilyen népbutitó jósláshoz. használtad már? azért kérdezem mert amíg csak hallok valamiről, legyen az könyv, film, zene, EMBER, addig nem tudhatom hogy számomra milyen, nekem mit adhat vagy én neki, inkább igyekszem megismerni azt a valamit vagy valakit. Addig nem nyilvánítok véleményt semmiről és senkiről sem amig én magam nem tapasztaltam meg. Szeretek megnézni egy filmet mielőtt azt mondanám róla hogy hm, ez jó volt, vagy azt hogy huu de szr...amíg nem láttam addig nem tudhatom...lehet hogy 15 lila blúzban nem éreztem jól magam és a 16. lesz az amit imádni fogok, de ha csak legyintek a 16.-ra és fel sem próbálom, mert úgysem áll jól, akkor sosem tudom meg hogy ez valóban így van e vagy csak a reflex reakcióm írányított. Nagyon könnyü így elvágni magunkat mindentől, a "jó"-tól is.

Előzmény: Lactarius Curtis (10)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2007.02.06 0 0 10
Most komolyan, ilyen kártyavető bocsánat "sorsvető" hülyeségekben hisz valaki? :D
Előzmény: LukréciaBorgia (9)
LukréciaBorgia Creative Commons License 2007.02.06 0 0 9
Olvstad már? és használtad is? csak mert most kezdtem és kiváncsi lennék mindenféle tapasztalatra.
Előzmény: Lactarius Curtis (6)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2007.02.06 0 0 8
Majd kikártyázom a megoldást :D Hihetetlen, hogy egyes emberek mindent elhisznek.
Előzmény: Fairy5 (7)
Fairy5 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 7
Nézd tiszteletben tartom a véleményed, biztos van okod, hogy ezt írod és élhetsz tovább a saját értékrendjeid szerint.
Szép napot Neked is:)
Előzmény: Lactarius Curtis (6)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2007.02.05 0 0 6
TALEN - néphülyítő gigaLOL, nem tudtam sírjak vagy nevessek ezen a marhaságon.
Előzmény: Fairy5 (1)
Fairy5 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 5
Köszi az infót, a teljesség fórumról is! :)
Ennek ellenére továbbra is úgy gondolom, hogy neki itt is helye van:):):)

Az előbbi tőle származó idézet is nagyon jó szerintem, nagyon szeretem, bár kissé talán paradoxon az alábbi verssel, amit írt, de ez nem baj.


Ez is Tőle van:
-------


Ha lenne egy új életem, akkor
arra figyelnék, aki hallgat,
s nem törödnék azzal, aki beszél;
akkor
Hallgatnék, amikor te megszólalsz,
s csak akkor szólnék, amikor nem beszélsz.

Ha lenne egy új életem, akkor
megélném azt, mi szívemben táncol,
s lenyelném azt, mi fejemben tombol;
akkor
őszintén kimutatnám az érzéseimet,
s nem szégyelném megélni a tieidet.

Ha lenne egy új életem, akkor
megtenném azt, mit félek megtenni,
s elfelejteném, mit meg akarok tenni;
akkor
nem szégyelnék tőled tanulni,
s nem akarnék neked papolni.

Ha lenne egy új életem, akkor
sosem várnék, azonnal cselekednék,
s nem aggódnék a következmények miatt;
akkor
elfgadnám azt, mit az élet ad,
s enyém lenne a pillanat.

Idézet A.J. Christian - A teljesség tekintete c. könyvéből.

-----
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.05 0 0 4

Nézd meg egyszer egy előadását és szerintem aszerint dönts..

Nála nincs szekta, függőség, nem is kerül sokba 1 alkalom, érdemes egyszer legalább meghallgatni. Én már ugyan nem járok, de annak idején sokat adott nekem.

Előzmény: Paleokrites (2)
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.05 0 0 3

Én párszor használtam már vegyes eredményekkel..

A csend tábor jobban bejött. :)

Egyébként van egy kifejezetten AJC fórum:

 

http://www.teljesseg.hu

 

Ott írtam pár sort a tapasztalataimról :)

Előzmény: Fairy5 (1)
Paleokrites Creative Commons License 2007.02.05 0 0 2
idézet A. J. Christian írásából....:
"" „Sose foglalkozz mások életével. Minek teszed? Hisz ott a saját életed. Éld azt. Ha már mások életével foglalkozol, ha már mások múltjában vájkálsz, akkor csak menekülsz önmagad elől. Futsz a saját lényed, a saját jelened elöl. Természetesen az egod megpróbálja elhitetni veled, hogy csak azért foglalkozol mások életével, hogy tanulj a hibáikból. De ez csak egy kényelmes önbecsapás: nem tudsz más hibájából tanulni, mert csak az a tiéd, amit megélsz, megtapasztalsz. Ha más „hibájából” okulva te nem teszel meg valamit, akkor csak kihagyod a tapasztalás csodáját – pedig csak az az ember értékeli s becsüli igazán a tüzet, aki már megégette magát… ""

Ezt komolyan ő írta? Egyáltalán mit akart kifejezni eme elmélkedésével? Az önszeretetet, az önsajnálatot, az önismeretet? Miképpen ismerheti meg önmagát az ember, főleg mások nélkül?
Fairy5 Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1
Valóban, és azon topik is szerepel a kedvenceim között:):):)
De úgy gondoltam, aki kifejezetten hozzá szeretne írni, véleményt mondani, állást foglalni, az könnyebben megtalálja így, s nem utolsó sorban immár nem az az egy könyv fűződik csak a nevéhez szerencsére, hanem több:):)
Tanulmányozta például valaki a nemrégiben megjelent Talen c. könyvét?
Szép napot!
Biga Cubensis Creative Commons License 2007.02.05 0 0 0

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!