A Crossz-teszt pálya egyelőre félretéve..., most meg ezt történt , derült égből villámcsapásszerüen..., még a motorháztető sem lett tegnap óta kinyitva--Ma az utcán fordltunk egy-ketőt, viszafelé kitolatáskor, meleg motornál : Cseklámpa+ hibaüzenet+ EGR Hibakód P0402.,rángatos motor stb.., egyébbként ez a hibakód eddig nem szerepelt egyszer sem a müsoron...,az elöző P010F-el (Légtömegmérős??) való esetleges összefüggés nagyon eröltetett??
Kérdéseim, a csatolt mellékleten várnák szives hozzászólásaitokat....
Az autó Mondeo, Mk2, '96, 1,8, benzin, Zetec, sedan, antracit szürke. Tegnap vettem észre, hogy a kocsi rángat. Enyhe gázadásnál, finoman. Az is feltűnt, mint ha gyengébb, lomhább lenne. Talán a fogyasztás is nőtt. Lehet ezek között összefüggés? Mit kellene megnéznem? Köszönöm előre is! Jó egészséget mindenkinek!
Sziasztok 2017 es gyartasú ford transit 15,dci psa blokkos automata, vadonat új váltót raktam fel, de limp módban van a váltó, programozásban tud valaki segíteni, tanácsot adni, Bosch, Autologic, , nem tudja, csak olvassa a váltót, TCM ben a tárolt hiba U2100-00 initial configuration. eredeti hiba a hátramenet nem működött, 210ezer km futott a váltó, olajcsere nélkűl, 270ezer km van az órában.
Rossz utat nemonddmá hogy nemtalálsz közelebb, nem egy pingpongasztalon élünk.
A hibakód, ha jól sejtem a kért(számított)/valós légtömeg eltérése.
Töltőkör nyomáspróba, nem-e szelel valahol, megmozgatni minden csövet(rossz útra való tekintettel), köteget átnézni kidörzsölődésre, légtömegmérőt kocogtatni finoman valami eszközzel, közben figyelni az értéket élőben, vagy multival ha az gyorsabb).
Ha kétvezetékes egr van benne, azt is megnézném, nem-e nyitva marad néha.
Fojtócsappantyú mechanikus hibára nem szokott hibakódot dobni, 2 évet járt ismerősöm 1,9 cdti-vel úgy, hogy nem volt rajta a csappantyúkon az összekötő híd sem, nem vette észre az autó.(~100e km).
A negyed tank szerintem nem okozza ezt a hibakódot.
Utánakérdeztem attól , aki kommunikálni szokott a tulajjal:"egész addig jó, amig be nem kell fordulnom az ominozus gagyi útra"..., most erre kössél csomót.., ilyesmit szoktak mondani ilyenkor nemde???
a releváns dolgot értem, tudok már disztingválni ezek alapján..,
Majd elfelejtettem , az a hires bekötő út talán 70Km-tőlünk....,
Továbbra is ugyanazt. Vigyétek ki oda ahol a hiba előfordul és nézzétek az élőadatokat. Minden releváns ami nem eleve kizárható. Mert pl az "utolsó olajcsere időpontja" paramétert nem valószínű hogy figyelni kell, de a "gázpedál jel" vagy a "fékkapcsoló 1 jel" meg a "fékkapcsoló 2 jel" pl nem kizárható.. :P És addig kell nyüstölni amíg elő nem jön a hiba. Akár többször is.
1.Igen eddig véletlenszerű a leirt hiba bekövetkezte.., ügyfél semmihez se tudta kötni annak idején!
2. Mostani alkalommal , preferálval adott göröngyös út.., telitanknál pl talán sosem fordult elö stb., ezek uj " észrevételeik kizárólg az ügyfél részéröl.
3.Mi kb 100km- s probauttal sem tudttuk kiprovokáln- kiprobálni.
4.Mint irtam , annak idején, kb 2-3 héttel ezelött semmilyen hibakód nem volt, ellentétben a mostanival.
5.Sajnos mostanában tapasztaltuk meg hogy csak egy éves a fizetös MES Licens.., az pedig lejárt...
6.Megirhatnád hogy mik volnának az igazán relevánsnak kijelőlendő paraméterek.
7.Én is èszrevettem amit irtál a Hiba megjegyzéséröl a gázpedállásnál..., kicsit megingott a bizalmam pl ezekután a tulaj " megfigyeléseinek " valóságtartalmáról
Bocsánat, nincs 10 éves. A FES 3.6 2012 május 26-án jelent meg szóval csak 8 éves. :) Bár ha valami soros portos elm-el csatlakoztok akkor az is működik, de egy gyors OBDLink-et vagy bármelyik bluetooth-os eszközt biztosan nem kezeli.
Igazán sokat segítene a hozzáértőknek, ha a hozzászólásokban leírtak szinkronban lennének önmagukkal.
Gondolok arra, hogy eddig meg ma azt írtad, hogy véletlenszerűen történik, tegnap pedig azt hogy egy adott út egy bizonyos pontján. Melyik az igaz?
Szintén az elmondás szerint menetközben deglend meg vala az autó, a linkelt képen pedig a hiba 0%-os gázpedál állásnál van jegyezve.
Szóval lehet, hogy találgatás meg neten való érdeklődés helyett sokkal egyszerűbb lenne ha megkérdeznétek, hogy hol szokott történni, a tulajnak megmondanátok, hogy hagyja nálatok pár napra az autót, feldugnátok arra a kb. 10 éves FIATecuscanra (ami a MULTIecuscan elődje, és már az újabb is a 4.5 verziónál jár), és az összes releváns élőadatot nézve ( a motorhőmérséklet pl ebben az esetben nem releváns) 8-10x vagy amíg elő nem jön a hiba átmennétek azon az útszakaszon?
Egy jó útmutató ötlet aranyat érne , kezek magasban, mert megsüllyedtünk...
AlfaRomeo GT.2005. 1.9 JTD. 290.000Km
Szavahihetőnek tünő Űgyfél szerint: Alapesetben kitünően megy az autó...,de véletlenszerüen ez történik : Erötlenné válik, vészüzembe kerül, motorfordulat alapjáratra esik vissza, az alapjárat egyenletes marad, motor nem áll le! Gázt ad, elindul és tökéletesen megy tovább., Ehez általában nem is kell leállitani-ujrainditani ujrainditani ,hogy a normális állapot helyreálljon.
Müszerfalon hibajelzés nincs, Hibakód Nincs.
Ms.ecu.s.reg. verzióval néztük : Minden paraméter az elvárt értéken belül volt---legalábbis diagkor.
Mit kellhetne vizsgálódnunk??? Most még nem az 5-L benzinkannára gondolunk...
Köszi minden hozzászólást! KELT2020.03.13
Probléma ujratöltve---Tegnap visszahozták az Alfát, kb 3000km-után!
Hibajelenségek kb ugyanaz---kiegészitve a hirhedt P010F Hibakóddal!! A Javallott Féklámpakapcsolót élőben megcsináltuk--jónak látszott.
Igen, amennyiben azt megadtam neked. Ha nem adtam meg és mégis kiderítetted valahogyan akkor is továbbíthatod, de annak a jogi és egyéb következményeit neked kell vállalnod.