Keresés

Részletes keresés

Gocan Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2968
Üdv josi 93!
Nyugodtan tegezz.Csak fele új, mert egy-két dolgot találtam a környéken, pl.: motor, csapágyház, meg egy félkész ékszíjtárcsa. A motor 6,7 kW-os, 960-as fordulatú.Oandorkától vettem. A csapágyház volt. A nagy ékszíjtárcsa, meg igazából egy MTZ lendkerék, ezt alakítom át. Ez jó anyag, és pont akkora az átmérő ami nekem kell, sőt a 4 db ékpálya is belefér (13/A). A többi meg új. Ez alatt a vázat értem, a csigát, a csigaházat, a tömörítő csövet, ékszíj, garat lemez és az összes taró elem (csapágytartó lap, kis ékszíjtárcsa, és a csigaház tartóelemei). Fűtés egyenlőre nincs tervbe, mert amilyet akarok az nem olcsó, és sokat eszik. Tervben van egy apró kis vezérlés, amivel lehet a fordulatot szabályozni. A hajtómű az nem minden esetben kell, ez attól függ mi az alap, ha magas a motorfordulat, akkor kell, de ha tudod állítani a frekvenciát egy vezérléssel akkor nem és stb. Én 1/4-es lassító áttételt csinálok (tárcsákkal) egy nyomatékos motorhoz, plusz a vezérlés amin lehet egy két dolgot finomítani, de az nem az én asztalom. Ha vastelepről akarsz alkatrészeket, akkor onnan is lehet, és jóval olcsóbb, de kérdés van-e amit akarsz. Nekem a vas akciós, mert egy rokonom anyagbeszerző. A megmunkálásokhoz meg, ismerősök, m.társak. Talán tudtam segíteni.
Üdv: Gocan
Előzmény: josi 93 (2965)
OAndorka Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2967
Nem rossz!
De ott van ám a lendkerék, csak nem látszik.
Nézd csak meg, hogy mekkora a hajtómű, a motorhoz képest. tuti, hogy van benne 100 kg forgó tömeg, na ott van a lendkerék.
Üdv: OAndorka
Előzmény: "Blade" (2964)
kai01 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2966
Üdv mindenkinek !
Egy csigás brikettálót szeretnék csinálni. Egy kérésem lenne, hogy valaki tudna-e segíteni a problémák kiküszöbölésében. Van úgy hogy a kúpba tömörül bele máskor meg a csőbe a fűrészpor, és akkor visszafelé jön az anyag a csiga elejénél. Még azt szeretném kérdezni, hogy a hornyolás meddig tart a csőben ? A kúpolásom 50-ről 42-re szűkül 8cm hosszan Kérdezném még, hogy a tengely végét honnan kezdjem el kúpolni 20-as a tengelyem
josi 93 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2965

üDV, KEDVES GOCAN!  Ha jol emlékszem ön azt irta h ugy csináltat csigát, és új alkatrészekből dolgozik! Tehát ha sikerülne ocskavasba szereznem minden cuccot lényegesen olcsobb lenne. (kivéve csapágyak, mert ugye amit már kidobtak, az használhatatlan) Még annyit hadd kérdezzek meg hogy hány kw-os a moci, és hogy van - e hozzá csillag/delte átváltás. A masinán  ha jol gondolom elektromos a fűtés. Hajtóműves vagy sima ékszíjtárcsás lassítás (motoron kicsi, csigán nagy)?(ezt lehet h irta csak nem emlékszem) . É meggyi brikettet  állít elő 1 óra alatt? (bocsi a sok kérdésért) üdv.: Tomi

Előzmény: Gocan (2958)
"Blade" Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2964

Van ezen a topicon egy lendkerekes rajz 883 hsz.- nél.

Utána a kész gép 1274 hsz.

Ezt a képet egy másik topickról kölcsönöztem, már régóta gondolkoztam rajta, hogy szerintem ezzel a hajtókaros (excenter) megoldással a lendkereket ki lehetne váltani. -(vagy legalább, elvi alapnak jó)

És elég masszívnak is tűnik.

Előzmény: OAndorka (2956)
Gocan Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2963
Üdv!
Igaza van bertyfux-nak.Elnézést kérek! Nem tudtam ezt, és elhamarkodottan ítélkeztem!
Sok sikert az építéshez!
Előzmény: mambru (2961)
bertyfux Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2962
Egyesek már nem a fórumot képviselik hanem itt vitatkoznak. ez nem annak a helye emberek! aki tud valami hasznos információt,készítési módot brikettről vagy brikettálóról.írja meg. ha nem LÉPJEN VALAMI MÁS FÓRUMBA!!.Köszönom
mambru Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2961
ja lemaradt a váznál pedig sín vasban gondolkodjatok sok erősítéssel és burkolattal
mambru Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2960
1. hidraulikusé és persze hogy hasonló elven működik, mint az excenteres
2. nem tudtam hogy fent van
3. nem vagyok kapzsi ezért ennyi, ha annyit kérnék érte mint amennyiért én vettem az szemétség lenne
4.így kb.10 emberéből kijön az én általam fizetett összeg
5. mi 11-en álltunk neki egy komoly gépnek gépészek, hegesztők és stb.
ja napraforgó ocsut soha ne próbáljatok brikettálni mert az olaja bele ég a fűtött csőbe amúgy iszonyatos kalóriával ég a gyári az csak tiszta héjból készül,a szalmát nagyon nehezen veri össze a len kerekes erre a csigás való mert az lassabb

Figyelmeztetés: életveszélyes sima otthoni lendkerekest építeni mert ha a lendkerék vagy a hegesztés vagy a hajtásnál valami elszabadul az csonkít, roncsol és öl

remélem ezzel hozzá járultam egy két ember gépéhez sok sikert Mambru
OAndorka Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2959
Üdv Mambru!
Azt hiszem, Neked sem kellene felszívnod magad. Igazából azt hiszem kár a hülyeségen vitatkozni. A tervek, amiket feltettél a vaterára itt ezen a topic-on közkézen forognak. Persze hogy idegesedik mindenki, ha megjelenik valaki, és pénzért próbálja eladni, ami itt ingyen megvan. Ha jól tudom legalább kétszer felkerült ide. Egyszer én tettem fel,( vettem a vaterán pénzért, aztán feldobtam ide ingyé , mindenesetre nem tudtam, hogy már itt van, mert nem olvastam totál végig ezt a fórumot ) előtte sokkal meg valaki más, már nem tudom ki. Igazából akik ezen a topic-on vannak egymásnak az észt osszák, jót vagy rosszat, mindenesetre jó-szándékkal, de azt mindenesetre ingyen.
Amúgy a lendkerekes masinádról terv, vagy fénykép az jó lenne.
Na üdv: OAndorka
Előzmény: mambru (2951)
Gocan Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2958
Üdv!
Hát a csigás az jó választás. De az sem egyszerű. Nálam olyan 200-ban lesz.
Előzmény: josi 93 (2955)
Gocan Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2957
Értem! De nem szeretem a logikátlan üzleteket.Ha 2 év és 200 000 Ft akkor miért adja oda nudliért.
Nem akarok én vitatkozni mambruval, csak Ő most piacozik itt, az helyett, hogy megosztaná a tapasztalatait. Ennyi erővel fel is rakhatta volna ide ingyen, mert ezen nem lesz pénze. Mindegy hagyjuk.
A lendkerekes meg szerintem is a legjobb, de azért ahogy te is írod az nem játék. Óriási erőt kell szó szerint befogni. Ott lehet mechanikázni.
Előzmény: OAndorka (2956)
OAndorka Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2956
Ami a Vaterán van, az hidraulikus masina fejrajza.
De! Szerintem, és ez csak vélemény, az excenteres gépnek a fejkialakítása kb ugyanaz, mint a hidraulikusé, vagy nem sokban különbözik tőle. Igazából a két konstrukció elve majdnem ugyanaz, a különbség az, hogy a hidr. egyszerre tol sokat, de lassan, míg a lendkerekes az keveset tol, de gyorsan. állítólag költséghatékonyság szempontjából az excenteres a legjobb ( legkevesebb energia/kg. ). Mindamellett a konstrukció az nem játék. Ha egy 100 kg-os lendkerék elszalad, az nem áll meg a falnál, hanem átmegy rajta. Nekem vannak faipari gépeim, pl gatter, ami szintén egy lendkerekes gép. Már szakadt el a hajtókar, lett 1 milla kár.
Előzmény: Gocan (2954)
josi 93 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2955

Üdvözletem inden kedves fórumozónak! Én még új vagyok itt a fórumon, de már kb 1 hónapja olvasgatom, és megtetszett a brikettáló gép! Nekem végülis a csigás gép jön be jobban az egyszerűsége miatt(már a hidraulikushoz képest). Bár tőlem mind kettő távol áll:). Épp ezért egy csigás gépet szeretnék össszehozni a nyáron. Szeretném megkérni azokat akik ijet építettek nekik kb. mennyiből jött ki, honnan származó anyagokbol. /ha jol emlékszem Blade irt csak árakat, vagy én ugottam át a többin:) / előre is köszönöm a válaszokat!

Gocan Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2954
ÁÁÁ!
Akkor most pillanat. Ez a doksi hidraulikus gépé, vagy lendkerekes, mert már nem értem. Ami vaterán van azt én raboltnak pár hete Solidból kiforgattam, hogy megtudja nézni.
Mambru te most mit árulsz? Mert a vaterán már fenn volt ez 5000 Ft-ért régebben és ott hidraulikus néven futott.
OAndorka Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2953
Gocan!
A Vaterán Mambru hirdette a rajzokat.
Mindenesetre engem érdekelne a rajza, mármint a LENDKEREKESÉ.
Előzmény: Gocan (2952)
Gocan Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2952
Üdv!
Már ne haragudj, de nem rád írtam az undorító szót, hanem arra aki ennyit akar keresni vele, úgy hogy lehet nem is ért hozzá.
Ha gondolod én is eladom az enyémet 3000Ft-ért.
Előzmény: mambru (2951)
mambru Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2951
Válaszolnék Gocan hozzászólására.
Tehát én undorító, szemét ember vagyok mert nem 250000 ft akarok keresni egy igen is hasznos tervrajzal, hanem csak 2000ft-t ,ami nevetséges.
Ja és mi építettünk mtz meghajtásos lend kerekes gépet mielőtt valaki butának gondolna. A sok ember eszébe csak egy dolog jár a lendkerekesekkel kapcsolatban, a súly pedig nem az a lényeg. 2 évet kisérleteztünk és kb 200000-be volt nekünk,kicsit finomítani lehetne,de van egy működő gépünk és a rajzok sokat segítettek.
De majd legközelebb elmegyek lopni nem pedig árulok valamit az jobb lesz igaz okos barátom.
Üdv.: Mambru

http://www.vatera.hu/brikettalo_167634706.html
Gocan Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2950
Üdv!
A gépemet úgy akarom megcsinálni, hogy a motor fordulatát vezérléssel változtatni tudom olyan 180-280 között. Egy ismerősöm ennek nagy szakértője, és szerinte max 40 ezer.A csövemet meg egy mozgatható "kocsira" rakom, így tudom változtatni, azt, hogy mennyire lóg bele a csiga. Így nem kell mindig új csiga, vagy cső. Árba nem olcsóbb, de sok bosszúságot megelőzök. Szerintem ez jó megoldás, erre a csiga-cső kapcsolat megoldásra.Várom a véleményeket.
Gocan Creative Commons License 2010.04.07 0 0 2949
Üdv!
Undorító, hogy ilyen módon akarnak pénzt csinálni. Ráadásul még buta is az eladó, mert egy komoly műszaki dokumentáció 200-300 ezernél kezdődik, és nem holmi 2000 Ft.Ha Ő csinálta volna akkor nem adná oda ennyiért, az BIZTOS. Ez valami 10. kézből való szemét, amivel keresni akar. Különben ismerem a rajzokat, és szerintem nem jó, mert félkész.Én még 1-2 hónapja találtam egy ürgét aki 250 000Ft körül árult ilyet, de az egy tervezőiroda rajzai voltak. Az tuti jó, de ennyi az ára. Szóval ez a véleményem ezekről a dolgokról. Sajnos olyan világot élünk, hogy mindenki pénzt akar csinálni, még akkor is ha másokat károsít, csak neki legyen jó.
mambru Creative Commons License 2010.04.05 0 0 2948

Akkor bocsi ha már megvan én csak korrekt akartam lenni nekem 15-30 között kínáltak ilyeneket meg a vaterán is .

Üdv.: Mambru
OAndorka Creative Commons License 2010.04.05 0 0 2947
Ezek a rajzok erről a fórumról már ingyenesen elérhetők, kb 500 hozzászólással hamarabb már én is feltettem, valaki kibontotta olvasható formátumúra, sőt korábban már valaki feltöltötte. Olvasgass visszafele, pénzt már ne fizess. Amúgy korrekt hidraulikus gyártási rajzok
Előzmény: mambru (2946)
mambru Creative Commons License 2010.04.05 0 0 2946
Ezt nézzétek meg:http://www.vatera.hu/brikettalo_167391279.html
OAndorka Creative Commons License 2010.04.05 0 0 2945
Tud valaki valamit fűrészpor vagy apríték szárítóról?
Gyári masina gigantikus áru.
yamaha r6 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 2944
Üdv!

A garat végétől 2,5-3 menet pontosan nem tudom most megírni mert meg kellene néznem. És a csiga tengelye nem kúpos.
Előzmény: brikigép (2943)
brikigép Creative Commons License 2010.04.04 0 0 2943
Üdv!
A csiga a csővel együtt képez egy egységet, tehát a cső alakjától függ a csiga alakja és fordítva is. Csak közönséges vascsőben másképpen szorít a csiga mint kúpoló csőben. Nem akarlak belezavarni a rengeteg variációba, inkább csináld úgy a csigát hogy ne tudjon beleszorulni az anyag, a kúpoló mag ehhez segít. Viszont így általában lazább briketted lesz mint a mostani is de legalább kijön a csőből.
A melegítő 300 fok körüli , hősugárzó csőből villamos szakiparos tud hajtani spirált amelyet ráhúzol a csőre. Te ne csinálj ilyen-olyan ellenálláshuzalból mert azt biztonságosan szigetelni is kell és okvetlen földelni, esetleg ha 110 V -al diódával megy úgy érintés szempontból még biztonságosabb, de ezt bízd szakemberre !
50-60 meg 100 fok az nem elég meleg.
A brikett kicsúszása a csőből egy csigás gépnél sokkal de sokkal összetettebb dolog mint hidraulikus gép csőjéből való kicsúszás. ( gondolom írtam már evvel számolni kell....egyszerűbb gépért kapsz egy bosszúsabbat , ez így van nálam is )
Most hány meneted lóg a csőbe?
Előzmény: yamaha r6 (2942)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 2942
Üdv!

Köszi a válaszodat és a képeket. Valami hasonlót szeretnék elérni én is! A csiga alakján mire gondolsz? Kúposnak kellene lenni a tengelynek a 3 dik csigalevélig vagy valami másra? A melegítővel milyen meleget kellene elő állítanom? A sütő fűtőszála megfelelő lenne e kipróbálásra? Nem tudom ismered e a kanthal ellenálláshuzalt ha igen az megfelelne e? A watt-trans oromfűtés és hasonló fűtőtesteket gyárt és ezzel az ellenállás huzallal dolgozik. A csövem fűtés nélkül olyan 50-60 fokra felmelegszik a súrlódástól. A csövem hossza az összefogatástól 25cm a szorító végéig és a szorító végétől még van 5cm egyenes cső rendes kör keresztmetszettel ami megegyező mérettel rendelkezik mint az összefogatástól van a szorítóig.
Előzmény: brikigép (2940)
brikigép Creative Commons License 2010.04.03 0 0 2941
Megpróbálok képet adni szalmabrikettemről:
brikigép Creative Commons License 2010.04.03 0 0 2940
Üdv !
Viszont kellemes ünnepeket mindenkinek.
Ha már eddig eljutottál megérdemli a géped a melegítőt , avval könnyebben présel és jobban összeáll. Mint már írtam a csigás gép minden néhány tized mm csiga és csőváltozásra elég durván reagál , nehéz betörni ,ez főleg a türelmeden és leleményességeden múlik elsősorban. Ezt az aprózódást valszeg a csigád alakja okozza , de mielőtt toldanál tegyél melegítőt.
Előzmény: yamaha r6 (2939)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 2939
Üdv mindenkinek!

Először is kellemes ünnepeket! Érdeklődni szeretnék a hozzáértőktől hogy a mellékelt képek alapján min kellene változtatnom hogy ne essen szét a brikett hanem maradjon meg hosszabban. Darált akác forgáccsal próbáltam. Én a szorító utáni részre gondolok hogy oda kellene egy hosszabb csövet tennem hogy ne tudjon olyan hamar szétesni mert a jelenlegi cső végénél olyan mintha dagadna még az anyag,szerintem az a baja. De szóljatok hozzá ti is hogy mi lehet a baj. Segítsetek.
teky01 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 2938
Szia
Ezek még csak a leegyszerűsített módszerrel készültek.Próbából.Van ekkora átmérőjű csövem.Kifúrkáltam 4 es fúróval, fából gyártottam bele dogót, amit kifúrtam,hogy a belső csövet bele tudjam dugni/az egyszerű 15ös réz vízcső amit szintén kifúrkáltam/.Megtöltöm,beledugom a belső csövet és a ház oldalán lévő lukba bedugok 1 hosszú csövet amivel préselem.:-)) A papírt beáztatom és 1 SDSes géppel összecsapom. Nem csinálom nagyon finomra,mert amikor nagyon megdaráltam,akkor bedugultak a kis lukak.
Még csak próba képpen készítgetek.De elég sok van már. A terv 4 csöves prés.Csak nem tudok heggeszteni és várom az egyik haveromat ,hogy legyen ideje.
Ezen a képen látszik a cső,a és a többi alkatrész.
Előzmény: Gyapi95 (2904)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 2937
Üdv!

Köszi a képet támpontnak, kiinduló pontnak jó. Azért egy két dolgon még azért így is kell gondolkodni.
Előzmény: "Blade" (2936)
"Blade" Creative Commons License 2010.04.02 0 0 2936

Képet nem, de egy elvi ábrát térben megpróbáltam rajzolni.

A motor egy tengelyen is lehet a késsel, akkor nem kell ékszíjtárcsa csak kuplung, és hosszabb lábak.

Nekem így jött ki lól.

A kést úgy alakítottam ki mint a fűnyíróét. -(féderlapból van)

A duppla kés miatt késtartó is kell, hogy forgás közben egymástól ne tudjanak elfordulni egymástól.

Törők is kellenek vagy állókések, mert a szalma akkor csak forog a darálóba.

Alapnak kb ennyi.

Így is elég "OFF" ezen a topikon, meg a másikon is.

Előzmény: yamaha r6 (2931)
brikigép Creative Commons License 2010.03.31 0 0 2935
Ebből annyi látszik hogy 4.5 menet van a csőben és a cső egyenletesen kúpoló , vagyis szűkülő, és a horony végig megy a csövön.
A csőben mint már régebben írtam 3-5 menet a legjobb. A csiga átmérői a szájától a kúp végéig rendkívül érzékenyek a nyersanyagra. A cső kúpolási viszonyairól nem is szólva.
Szerintem alapjaiban jó de ez nem a legfejlettebb cső. A kúposág kikeresésekor zavaróak a hornyok, az is módosul , lehet el is veszik, újból kell csinálni, és azt is polírozni, túl sok vesződés.
Nem tudja előre milyen kúposág kell a felhasznált anyaghoz , az is állhat sok részből, nem fokok hanem percek számítanak amelyet esztergán nem állít be, és nem tesznek közzé pontos adatokat mert túl sok veríték kell ,( nem is számítva a drága cső elrontásokról) a pontos beállításhoz.
Előzmény: Gocan (2934)
Gocan Creative Commons License 2010.03.31 0 0 2934

Ez a kapcsolat jó lenne?
Gocan Creative Commons License 2010.03.31 0 0 2933
Én megcsinálom a bangladesit, legalábbis azt akarom. A csiga, és a cső az itt kapott rajz alapján készül.Egy képet mindjárt csatolok, és a véleményedet kérem, mert ez a része a legfontosabb.
Előzmény: brikigép (2932)
brikigép Creative Commons License 2010.03.31 0 0 2932
Üdv !

A 2922-ben a bangladesi gép adatait írtam, abból is van több variáció.

A cseh szalmabrikettáló : Szolo 140 kg/ h , max 9kw , 8100 euró

Duó 280kg/h , max 16 kw 12600 euró
Bár szerintem a melegítő nincs beszámítva, mert avval együtt már szinte hihetetlen lenne.

A brikettek 1100 kg / m3 fajsúlyúak , és szépek.
A csigáról és csőről nincs rajz , csak sejtem milyen lehet.
Előzmény: Gocan (2929)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.31 0 0 2931
Üdv!

Köszi a válaszodat. Tudnál felrakni képet a darálódról? Erre a fórumra vagy hogy a témánál maradjuk az ágdaráló házilagra ?
Előzmény: "Blade" (2930)
"Blade" Creative Commons License 2010.03.31 0 0 2930

Az élszalag a használattól is rádiuszossá válik.

Magyarán a kopástól lekerekedik.

A szalmát egy ún. "malommal" darálom, ami nem kalapácsos.

Forgókés van benne, duplán és vízszintesen. -(a kés hasonló mint a kávédarálón)

A szalmát egy csövön szívja be, és a centrifugális erő (na meg egy kis levegő) löki ki a darálékot egy rostán keresztül. -(úgy működik mint egy ventillátor)

A rostával, 3-5mm-ig kísérleteztem. -(de nekem a 4mm-es jött be)

Szerintem mind a három méret jó, de a géptől is függ, hogy milyen apróra kell darálni.

Hozzáteszem a kalapácsos darálón lehet, hogy nagyobb rosta kell. -(ezt nem tudom)

Előzmény: yamaha r6 (2928)
Gocan Creative Commons License 2010.03.31 0 0 2929
Üdv!
A cseh gépről tudsz infót adni? Csigáról, és tömörítő csőről?Mert a 80 kg/h-val kicsit csalódnék.
Előzmény: brikigép (2922)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.30 0 0 2928
Üdv!

Köszönöm az infót és a rajzot. Megszeretném kérdezni hogy te a szalma nyomáshoz milyen csigalevelet használsz rádiuszos vagy éles sarkos? A szalmát mivel daráltad le te és mekkora méretűre? Előre is köszi!
Előzmény: "Blade" (2927)
"Blade" Creative Commons License 2010.03.30 0 0 2927

Ehez nem kell szakmabelinek lenni, rádiusz ergo sugár.

Lekerekített élre gondolt, hétköznapi nyelven.

Előzmény: yamaha r6 (2926)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 2926
A csiga tengelye egyenes 30mm átmérőjű az utolsó csigalevélig és onnantól szűkül le jelen pillanatba 18mm re. A csigalevél éle "rádiuszos" azt sajnos nem tudom mit takar mert nem vagyok szakmabeli. Leírnád mi az a rádiusz ? Szerinted melyik a megfelelő levél él? A vietnámi csiga utolsó levele elég széles és srégen van abbahagyva. Az a megoldás szerinted milyen?
Előzmény: brikigép (2925)
brikigép Creative Commons License 2010.03.29 0 0 2925
Elsősorban a horony, de a csiga 1001 féle kialakítása is számít, ha a csigalevél éle "rádiuszos" már másképpen tolja az anyagot.
Előzmény: yamaha r6 (2924)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 2924
Köszönöm a válaszodat. Szerinted mi lehet az oka hogy nem megy olyan jól az anyag előre? Csak nagyon nehezen ha már kemény. A horony? A csiga tetejénél veszem észre a garatnál hogy olyan mintha jönne vissza az anyag.
Előzmény: brikigép (2923)
brikigép Creative Commons License 2010.03.29 0 0 2923
Biztosan segít, arról beszélünk már rég óta. A fix kúpolású csövet majdnem csak egyféle anyagra használhatod, a szorítóssal többféle anyag is befér , de rosszabb a minőség.
Előzmény: yamaha r6 (2921)
brikigép Creative Commons License 2010.03.29 0 0 2922
A csőátmérő 55 mm , motorteljesítmény 20 Le (--15kw), kapacitás 80 kg/ h, alapanyag : rizshéjj.
A cseh gép szalmából többet csinál.
Az én tapasztalatom szerint a brikettkeménység növekedésével gyorsan csökken a kapacitás.
Előzmény: Gocan (2920)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 2921
Üdv!

Megint egy kis segítséget, információt szeretnék kérni tőletek! Az anyag az elején frankon megy befelé a csőbe de amikor már kellő keménységű lenne akkor nehezen akar bemenni. Kell-e a csigaházba horony? Segítene e valamit? Jelen állapotban nincsen benne. Ja míg el nem felejtem a gépet átalakítottam szorító pofásra, nem kúpos szükítés van már rajta. Előre is köszi a segítséget, infót!
Gocan Creative Commons License 2010.03.29 0 0 2920
Üdv!
Mechanikailag, tényleg elég lenne. De nem lehet mindent a minimumra tervezni, mert lehet hogy az az 1-2 mm segít majd ha kell (ami túl lóg). Különben mennyi a bangladesinek a kg/h teljesítménye (a kicsire gondolok, ami 55-57 mm átmérőjű)?
Előzmény: brikigép (2919)
brikigép Creative Commons License 2010.03.27 0 0 2919
Üdv !
Természetesen úgy ahogy írja, több hozzászólásomban is hangsúlyoztam a hornyolás szerepét . Szerintem addig fontos ameddig a csigalevél van, utána miért kell ?
A cseh szalmabrikettáló brikettjén nem látszik horony okozta kidudorodás, mégis hatékonyabb mint a bangladesi... és szerintem éppen ezért nem szenesedik a brikettjük, szerencsére látatlanból is sikerült ezt nekem is elérni.
Előzmény: Gocan (2917)
Gocan Creative Commons License 2010.03.27 0 0 2918
Készül a csigám.Találtam egy jó esztergályost, és hagyományos padon megcsinálja. Az anyag betétben edzhető acél, ami fog kapni egy hőkezelést, mely egy cementálásból, és egy magra edzésből áll.A cementált felület 60 HRC ami 1-1,2 mm mély, a mag szívós, és bírja a dinamikus terheléseket. Nitridált felület még jobb lenne, de az már fröccsgép csigájának a szintjén lenne.
Gocan Creative Commons License 2010.03.27 0 0 2917
Üdv!
Egy ötlet! A hornyok szerepe nagyon fontos, ugyanis azért vannak, mert úgy működik, mint egy csavar, és egy anya. Ha megcsavarod a csavart mikor az anya rajta van, akkor az is forog vele, tehát nincs egyenes vonalú mozgás, de ha az anyát megfogod,és úgy csavarod akkor az is megy előre. Ezek a hornyok fogják meg. Azért ég szénné, mert nem halad előre csak súrlódik a csőben. Ha jól megnézitek, akkor még a húsdarálóba is van. Szerintem ez így működik.
Előzmény: brikigép (2916)
brikigép Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2916
Az a gyanúm , a bangladesi cső és csiga valami nagyon csúszós anyagnak való csak, fűrészpornak ez az egész komplett szerintem túl szoros, a vietnami típusból könnyebben kijön, de legjobb ezt a kettőt összevariálni, ezt pedig a fantáziádra bízom.
Kúpolhatod a csigát is jobban, mivel a csöved már nem éppen fűrészpornak való.
A szalma mérete lehet apróbb is. Az az 53 méret igen döntő az sem biztos hogy mindig egyenes, nagyon sok variáció van, ez mind anyagtól függő, és nem fontos végig hornyolni a csövet, az ellenállás úgy még nagyobb.
Előzmény: yamaha r6 (2915)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2915
Szerinted a csiga végi kúpolás jó ezekkel a méretekkel? Horony elég akkor a kúpos részbe? A préselendő anyagok méretei jók? Akkor csak az egyenes cső belső átmérőjét növeljem apránként?
Előzmény: brikigép (2914)
brikigép Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2914
Jav : 53 mm átmérőt.
Előzmény: brikigép (2913)
brikigép Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2913
Üdv !
Próbáld az 54mm átmérőt lassan növelni, 0.3 vagy 0.5 mm léptékekben , és a cső legyen síma.
Én is hangolom be szalmára, vagy 10 x köszörültem már, nagyon szép keményet kapok de ha kicsit is túlmelegszik már durran, ha lazábbra csinálod akkor meg repedezik, mindez csak 0.5 - 1 mm csőátmérőtől függ, de ha közben a csigán módosítasz már más minden.
Előzmény: yamaha r6 (2912)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2912
Üdv!

Bocsi rosszul emlékeztem a 7mm a jó.Először is akác still forgáccsal próbáltam abból lett a szinte faszén majd kipróbáltam szalmával is . Azzal nem égett meg de az is csak az elején ment át utána már az sem. Az akác forgács mérete 1mm vastag 5mm széles és 5mm hosszú. A szalma kb 2-3cm hosszú volt amivel próbáltam.A cső fala szerintem inkább sima mint érdes.A csiga kupolása az utolsó levéltől 30mm ről 20mm re kb.8cm hosszban.A kúpos rész végétől 25cm a cső hossza. Előre is köszi a segítséget!
Előzmény: brikigép (2911)
brikigép Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2911
Üdv !

A 2840-ben 6mm szűkítést írtál és arra azt mondtam hogy sok, kérdeztem mit préselsz de még mindig nem tudom miféle fából lett a faszén ?
Próbáld meg szalmából vagy mákhajból , ezek könnyebben csúsznak.
Sok mindentől függ még a dolog :
-mennyire érdes a csöved
-mennyit kúpol a csiga vége
-milyen hosszú a cső stb.

A hideg csőnek mindig nagyobb az ellenállása. Ha hideg állapotban jó működik a cucc akkor ha felmelegszik borul minden és fordítva is.
Előzmény: yamaha r6 (2905)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2910
akkor valószínűleg az lehet a gond, hogy túl sok az a szűkítés azon a 8,5 cm en. amit én csináltam hidraulikus géppel azon sem volt szűkítés és valahogy az anyag összedolgozta magát. szerintem ennek a hossznak a 2 szerese kellene legalább és először 1mm ha túl laza, 2 ha..3. stb eltéréssel hidd el igy is kemény lesz és lehet el sem ég. de ki kell kísérletezni.
Előzmény: yamaha r6 (2909)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2909
Van dőlésszöge jól. Az elején nyom is rendesen míg laza az anyag csak mikor annyira feltöltődik a kúpos rész hogy kemény mint az állat akkor nem nyomja rajta keresztül,csak súrlódik és cső füttés nélkül is korom fekete lesz.
Előzmény: bertyfux (2908)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2908
az elvileg jó kell legyen. mekkora a dőlésszög a csigaleveleknél?ha túl kicsi lehet az a baj. mert csak elforog súrlódik ahogy írtad csak nem nyom.
Előzmény: yamaha r6 (2907)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2907
Üdv!

Kb.200/perc
Előzmény: bertyfux (2906)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2906
mekkora a csigád fordulata?
Előzmény: yamaha r6 (2905)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 2905
Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget kérnék a hozzáértőktől. A présfejbe korom feketére összeég az anyag de nem akarja áttolni az egyenes szakaszba. A következő lenne a kérdésem hogy lehet-e az a baj hogy sok neki a szűkítés 7mm, vagyis 60mm ről szűkül le 53mm re 8.5cm hosszban és utána az egyenes rész keresztmetszete 53mm. Az egyenes részbe már nincsen horony csak a kúpos részbe van!
Kép a darabokról.
Gyapi95 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 2904
Szia!Ezeket egy effajta házi géppel vagy manuálisan csináltad?Fúrógéppel összedaráltad?A gyártási folyamatot le tudnád-e írni?Üdv Márk
Előzmény: teky01 (2903)
teky01 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 2903
Sziasztok
Ezeket a papírbriketteket gyártottam a hétvégén.
Gocan Creative Commons License 2010.03.22 0 0 2902
Üdv!
Válaszoltam az e-mail-re. Ha neked ez megfelel akkor, akkor várom e-mail-be a válaszodat.
Előzmény: OAndorka (2894)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.21 0 0 2901
próbálkozom vele egy idő után biztos jutok valami eredményre. nekem a briketthez 5 tonna van. azt hiszem egyszer még mondtad is hogy vajmi kevés. mégis valahogy különösebb beállítás nélkül sikerült összeállítani az első briketteket.ebből kiindulva ez is kialakítható valahogy.
Előzmény: brikigép (2900)
brikigép Creative Commons License 2010.03.21 0 0 2900
Ha a hidraulikusat automatizálod többre mész mint a csigással. A csigával lehet 50-100 kilót óránként , erős motorral még többet , de kezdetben csak dirib- darab anyagok jönnek ki , igen nehéz jó csigát és csövet készíteni . Nekem két csigával megy egyszerre , a csövek 0,1 mm re azonosak de ha felcserélem őket már nem egyformán dolgoznak. Csőhossznak 30 cm is elég , vezetőt tehetsz 10 métert is , ha rosz a csöved nem kompenzálja a vezető , bár segíteni egy kicsit besegíthet.
Előzmény: bertyfux (2899)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.21 0 0 2899
a hidraulikusnak az a baja hogy nagyon lassú. kb 20kg leget vele egy óra alatt. és az is aprón faforgáccsal. ez a csigás egy "hozott anyag" tehát ekkora volt. ebből kellene kiindulni mert ez van. ja és pontosítanám mert most megmértem 10.5 cm a belső átmérő és a csiga maga 10cm.
abból indulok ki hogy szerintem lehetne akkora nyomást produkálni mint a hidraulikásnál. és ez talán gyorsabb is lehetne. nekem nem kel hogy kő kemény legyen csak összeálljon és használható fűtőanyag legyen pl nádból.

arra gondoltam hogy a henger profilra vagyis végére négyszög alakú zártszelvényt raknánk és abba tömörítene ami mondjuk 2m-en szűkülne. vélemény???
Előzmény: brikigép (2898)
brikigép Creative Commons License 2010.03.20 0 0 2898
Hidraulikus házi géppel legalább csináltál brikettet, de a házi csigásak láthatod nem nagyon remekelnek, rengeteget kell kísérletezni mire" betörik", kell hozzá jó műhely.

6 cm esetleg 7 cm átmérőjű csiga is bőven elég, ehhez is 7- 10 kw motor kell . 14 cm átmérőnél kisebb fordulaton is létrejön nyomás de az nem ugyanaz mint a brikettáló csiga.
Előzmény: bertyfux (2897)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.20 0 0 2897
Sikerült szerválni egy csigás gépet.vagyis valami hasonló kihordócsigát.hajtóművel.
de elég nagy átmérős kb 14 cm. kérdés lenne az mekkorára kellene szűkíteni hogy sikeres briket legyen belőle? illetve mekkora nyomóerőt kreáljak?? ha valaki tudna segíteni megköszönném...
Előzmény: brikigép (2896)
brikigép Creative Commons License 2010.03.19 0 0 2896
Szia ! Köszi a képet .
Ez egy fölső kategóriába tartozó automata gép, mellé még ritkaság is a brikettje miatt.
Szerintem az ára reális, éppen nem is sok, a hasonló teljesítményű újak 3-4 x ennyibe kerülnek.
Előzmény: Gyapi95 (2895)
Gyapi95 Creative Commons License 2010.03.19 0 0 2895
Sziasztok! Megint találtam egyet de ez egy kicsit sok ezért, bár lehet hogy csak az olaj miatt ilyen sok az ára.Itt a link:http://www.vatera.hu/fabrikett_gyarto_gep_tb200_200kg_h_165925385.html
OAndorka Creative Commons License 2010.03.19 0 0 2894
Megnéztem, szerintem találtam Neked valót.
Írj E-mailt!
OAndorka
Előzmény: Gocan (2892)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.19 0 0 2893
képeket én sem tudok feltölteni. de ha érdekel valami méret kérdezd nyugodtan..
Előzmény: tgk3500 (2891)
Gocan Creative Commons License 2010.03.18 0 0 2892
Üdv!
Megnézted a vill.motort? Ha igen és lenne egy eladó, akkor azt megköszönném.
Üdv:Gocan
Előzmény: OAndorka (2880)
tgk3500 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 2891
Hali!
Nekem is hasonló elképzeléseim vannak mint amit te alkottál.Segítenél pár fényképpel,méretekkel.Próbáltam mailt küldeni,de a daemon mindig visszadobja.
Előzmény: bertyfux (2890)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.17 0 0 2890
Hali! adok egy jó tanácsot! hogy hogyan tudod beszerezni.-Én vettem egy 5 tonnás fa hasító gépet. lényegében munkahengerre van szükség ezt azért vettem meg mert ezen volt villanymotor meg a kész cucc egyben.

De a következő biztosan nagyobb nyomóerejű lenne jó úgy 10-15 tonnás vagy ehhez hasonló valami más hidraulika. persze akkor villanymotor szivattyú meg miegymás kell még rá. .ez van kimerevítve és egy tömör rúd nyomja bele egy garaton keresztül a csőbe. 50 mm az átmérő. egy automatizáló kapcsoló kellene rá mert igy csak kapcsolgatni lehet én meg annyira a villanyhoz nem értek. nekem a fahasító árában van. plusz azok az anyagok amik itthon vannak. 50 ért eladnám ez a hasító ára. úgy lett alakítva hogy lehessen azt is használni aha a brikettáló nem működne.
Előzmény: istván35 (2888)
Gyapi95 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 2889
Sziasztok!Sajna még áll a projectem de nemsokára elindul mert itt a tavasz a jóidő.Látom hogy ti nagyon jól haladtatok Gratula és minden elismerésem nektek akik kint fagyoskodtatok a hidegben míg készült a gép.Amúgy találtam a vaterán még egy brikigépet:http://www.vatera.hu/brikett_gyarto_gep_165022868.html
üdv Nektek és további jó brikett gyártást
Gyapi
istván35 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 2888

Pedig én szivesen meg vaném ha meg egyeznénk,én 1 kezdetleges és egyszerü müködésü gépet keresek,meg olcsotis viszonylag!

Előzmény: bertyfux (2887)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.17 0 0 2887
nem akarom eladni. nem azért mert kell hanem elég kezdetleges. amolyan első gép és nem is teljesen automatikus.
Előzmény: istván35 (2886)
istván35 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 2886
Szia és menyi ért adnád el ezt a gépet?
Előzmény: bertyfux (2885)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.17 0 0 2885
Köszi a képfeltöltőmnek! mondhatni elég jól ég. 50 fokos vizet szépen csinál a vegyes tüzelésűben. most kissé áll a projekt. már tudom mik a hátrányai ennek a gépnek azért szeretnék csigásat kreálni.
Előzmény: istván35 (2884)
istván35 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 2884
Na ez igen nagyon szuper  szerintem már evel lehetne jól füteni!
Előzmény: bertyfux (2855)
zsozé1 Creative Commons License 2010.03.16 0 0 2883
Bertyfux képei.
tomos27 Creative Commons License 2010.03.16 0 0 2882
Szia Istvan37!tetszik az ötleted a kompresszorból!Én is meg fogom próbálni!
Szerintem vagyis nem tudom,hogy te hogy csináltad?Kúpos a csöved amiben "halad" az anyag?Szerintem Kellene egy kúpos részt esztergáltatnod!van egy rajz amin 30cm en 4mm-ert kúposodik a cső!Elősször kell a kúpos rész utánna a sima egyenes cső amit fűteni kell,talán úgy működne..Nekem van egy mtz kompresszorom megpróbálkozom azzal,írok,ha van valami eredményem..:)
Előzmény: istvan37 (175)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2881
Még egy próba ha nem mennek fell akkor átküldöm zsozénak a képeket!
OAndorka Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2880
Így gondoltam, ahogy írod:
motoron 100-as tárcsa, lehajt egy tengelyre, amin van egy 245-ös tárcsa, a tengely másik végén van ismét egy 100-as tárcsa, és innen hajt a csigára.
Plusz egy tengely, 2 csapágy házastól, és két ékszíjtárcsa, de csak 100-as és 245-ös, nem pedig 400-as. De végül-is egy hajtómű sok mindent megold.
Előzmény: Gocan (2878)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2879
bertyfux képei
Gocan Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2878
Hacsak, az első 245-ösre nem teszek egy 100-ast aztán megint 245 a csigára.Akkor ez úgy néz ki, hogy 100-ról 245-re, ezen a tengelyen van egy 100-as amiről meg megint 245-re a csiga tengelyére. Jah, ez is jó de ez plusz egy tengely, meg 2 csapágy plusz szumma 4darab ékszíjtárcsa. Hát árban kérdéses. Igaz a hajtómű sem occsó, de kissebb hely kell, meg a trakeszos ismerősöknek hátra van valami hajtóművük. Na majd ezen még agyalok.Most a moci ami fontos.
Előzmény: Gocan (2875)
Csaba110 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2877
Bocs az alsó képen.
Előzmény: Csaba110 (2876)
Csaba110 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2876
Szia!

Ezért az áttételért mit kérsz ami a képen van .

Üdv:Csaba
Előzmény: Klinker-sas (2870)
Gocan Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2875
Jah, közben leesett amit mondtál. De ezt elírtad, szerintem, mert te 3 tárcsára gondoltál, ami 100-ról 245-re, aztán erről tovább, de ezt megint meg kell szorozni 2,45-tel ami meg 600mm lenne.Ha rosszul értelmeztem szólj.
Előzmény: Gocan (2874)
Gocan Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2874
Hát az a helyzet,hogy szerintem lesz egy hajtóművem, ami felez(1440/720), ezt meg 1/3-olom így 100/300 a két tárcsa.Az a helyzet, hogy az 5,5 Kw-os motor a legoptimálisabb (mind fogyasztásra, mind erőre szerintem), a tárcsák 3-4 ékpályásak, a 300-400 mm körüli tárcsa szükséges mert azzal nő a nyomaték. Amit mondtál, mondjuk azt nem igazán értem. Ezt írd le még egyszer légyszíves.
Előzmény: OAndorka (2872)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2873
Bertyfux képei
OAndorka Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2872
Végül is egy áttét tengely beépítésével máris egyszerűsödik az élet.
Ékszíj áttétellel a negyedelést is nehezen valósíthatnád meg. A teljesítményből kifolyólag min. 17mm széles szíj kell, abból is 2 db ( mivel a fordulat alacsony, a nyomaték nagy), ebben a méretben a kicsi tárcsa 100mm. a nagy 400mm, ami nem egyszerű. könnyebb, ha egy áttételt beépítesz, akkor csupán kétszer 1/2,45 áttételt kell megvalósítani ahhoz, hogy a motorfordulatot hatodold. Így a 100 mm. ékszíjtárcsához csupán 245 mm másik kell, igaz, hogy mindegyikből kettő.
Én inkább ezt választanám, mint a 100/400mm-t, ( hacsak éppen nincs 400 mm átmérőjű ékszíjtárcsád).
Előzmény: Gocan (2871)
Gocan Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2871
Oké!
Azt megköszönném. Majd akkor csütörtök fele.
Előzmény: OAndorka (2869)
Klinker-sas Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2870
Üdv.
Ha valakit érdekel 1440ford/p lehet forgatni gyárilag villanymotorral (az adattáblán is fel van tüntetve),és 800Nm-es!!! Kihajtása:57Ford/p Gyári Német T-hajtás akár két csigát is:)
Van egy 400Nm/118Ford/p-is.
A nagyról leszerelhető kétoldalról a tartószerkezet akkor Kb:40Kg
OAndorka Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2869
Hát igazából 0,5 és 35 KW között nagyon sok minden. Csütörtökön majd átnézem, h Neked miben tudnék segíteni.
Előzmény: Gocan (2868)
Gocan Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2868
Hát lehet magasabb lesz, de a 960 ami gut lenne. Az a baj, hogy 1440-ből ékszíjhajtással 1/6-os áttétel kell hát az egy nagyon kicsi ékszíjtárcsa és egy nagyon nagy. Vagy hajtómű, az meg nem occsó. Hát nem tudom. Neked milyen van?
Előzmény: OAndorka (2867)
OAndorka Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2867
Amúgy szerintem a 750 fordulatú motort azt felejtsd el. Ritka, mint a fehér holló.
Gondolkozz nagyobb lassításban, és keress 1440 fordulatút. Az kisebb is, olcsóbb is, meg annyi van belőle, mint a sár.
Előzmény: Gocan (2864)
OAndorka Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2866
Nem dél.
Szh. mellett egy falu.
Üdv Gocan!
Előzmény: Gocan (2865)
Gocan Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2865
Neee!
Hát te mely részéből? Csak nehogy azt mond, hogy dél.Lehet a szomszédom vagy?:)
Előzmény: OAndorka (2863)
Gocan Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2864
Üdv!
Eladó motor csigáshoz van valakinek(5,5-7 kW-ig 750-960-as fordulatig)? Ami mondjuk nyugat-Magyarországon van valahol zala,vas,győr-moson-sopron,somogy,veszprém megye környékén, jah és nem egy havi fizuért. Egyszerűen nem találok, ha meg van egy akkor az meg az ország másik felében van, vagy éppen rajtam akarnak meggazdagodni.
Előre köszönöm segítségetek.
OAndorka Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2863
Szia Gocan!
Te akkor földim vagy!
Hurrá!
OAndorka
Előzmény: Gocan (2862)
Gocan Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2862
Üdv!
Akkor sajna tárgytalan mert én Vas megyei vagyok. A benzin pénzem maga csak 18 ezer lenne. De azért köszi.
Előzmény: russsell (2861)
russsell Creative Commons License 2010.03.15 0 0 2861
Csongrád megyében van.
Előzmény: Gocan (2858)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2860
bertyfux
Én szívesen felteszem a képeid küld el emailban: traktoros_feri@freemail.hu címre és megosztom a fórumon őket!
Előzmény: bertyfux (2855)
forgicsek Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2859
http://www.mhgreenenergy.com
Gocan Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2858
Üdv!
Engem érdekelne. Hol van?
Előzmény: russsell (2857)
russsell Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2857
Igen,ez egy villanymotor lassító áttétellel.
5,5kw,az áttétel miatt 63forulat/perc.
Brutális ereje van,a súlya 100kg.
OAndorka Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2856
Ez egy hajtóműves villanymotor csupán.
Előzmény: bertyfux (2853)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2855
ja és ez nem csigás brikett hanem hidraulikusan lett nyomva. képet meg nem tudok tölteni mert nagyok a méretek és nem engedi.
Előzmény: brikigép (2852)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2854
Csak amit körfűrésszel vágtunk az állt így szépen össze. de amit mondjuk motorfűrésszel az már nem.. vagy is eléggé széthullóban volt.
Előzmény: brikigép (2852)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.14 0 0 2853
Hali! ez egy villanymotor vagy mi akar lenni.. mert brikettálónak talán kicsit kevés??!!
Előzmény: russsell (2849)
brikigép Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2852
Az apró forgács hasonló mint a fűrészpor, az 1cm-nél hosszabb szálak akadályozzák a csigán való áthaladást, hosszú szálakhoz másféle csiga kell, de többet ér apróbbra darálni.
Nyárfa, akác, hárs,összeáll szépen csak a bükk más egy kicsit.
Képed van a brikettről ?
Előzmény: bertyfux (2848)
horvath02 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2851
Üdv!Tudna nekem csigaáról és a hüvelyrészről rajzot küldeni?
russsell Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2850
russsell Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2849
sziasztok,valakit érdekelne ez a gép?
bertyfux Creative Commons License 2010.03.13 0 0 2848
Minden alapanyagot fűrészpor jellegűre kell darálni? szalma, nád stb.nekem a brikett csak a fűrészporral állt össze jól a forgáccsal majdhogynem szétesik. viszont a fűrészporban volt fenyő por is.. vagy csak gyanta miatt állt össze?
Előzmény: brikigép (2847)
brikigép Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2847
Üdv !
Nekem egyforma volt a szorítórész lukja de ez főleg szén nyomásnál volt jó, bio anyagnál nem kapod meg azt a kényes kúposágot ami kell, csak esetleg jól összeálló fűrészpor esetében, mert az nem annyira érzékeny . Mellé meg a melegítő elhelyezése is problémás ha szorítod , mert akkor már hosszabb cső kell .
Előzmény: yamaha r6 (2846)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2846
Üdvözletem brikigép!

Olyan után szeretnék érdeklődni tőled hogy a szorítópofás csigás gépnek a csöve belüről egyforma átmérőjű e és hogy a megfelelő szorítást a pofával tudom e állítani mm ről mm re?
brikigép Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2845
Már eladtam, fűrészpor nyomásról átcsináltam szalmanyomásra.
Előzmény: bertyfux (2844)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2844
tényleg.. nincs véletlenül eladó csigás géped??
Előzmény: brikigép (2843)
brikigép Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2843
Saját kezűleg készítek majd mindent, csak a golyós csapágyat meg ékszíjat nem.

Kérdésem h. mekkora kapacitással és milyen minőségben kívánsz brikettálni ?
Előzmény: sz jana1 (2841)
brikigép Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2842
Üdv!
Nem írtad mit préselsz, fűrészpornak val. sok a 6 mm , de az is számít milyen hosszon van a fi 54 ., és a 8.5 cm se biztos mindig. Ha az 54 szakasz rövid akkor könnyebben átmegy de elromlik a stabilitás. És a cső beállításakor semiképp se használj nedves anyagot mert becsap.
És nemcsak a cső hanem a csiga hőmérséklete is fontos .
Előzmény: yamaha r6 (2840)
sz jana1 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2841
bikigép látom te penge vagy,minden gépedet te építetted?én csak szalmára szeretnék építeni gépet de nem tudom hogy fogjak hozzá pedig több mint3 hónapja minden este elolvasom miket írtok!
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2840
Üdv!

Az én csigám is 57mm es. A csigaház 60mm. A préscső 60mm ről szükül le 54mm re 8,5cm hosszban és utánna is 54mm a keresztmetszete a csőnek. A következő lenne a kérdésem hogy szerinted keresztül tudom e préselni a szükitésen ha meglesznek a hornyok benne. Előre is köszi!
Előzmény: brikigép (2839)
brikigép Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2839
A csiga fi 57mm , a brikett pedig fi 60-61.
A lényeg a lignines ragasztás létrejötte a brikett egész keresztmetszetén, és ne csak 1 perc időtartamra ,se fél órára hanem egy egész műszakon keresztül---ez ami a csigás gépben nehéz.
Előzmény: bertyfux (2834)
brikigép Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2838
Szia !
Pillanatnyilag nekem is szárító gondjaim vannak..., lehet vagy két-három hónapja itt a fórumon fölkínáltak egy fűrészpor égőfejes szárítót.

Száraz szalmával milyen fajsúlyú brikettet tud nyomni a gép , lemerül a víz alá ?
Előzmény: venbolond (2836)
brikigép Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2837
Szia !
Köszi az elismerést, megpróbálok fölzárkózni a profi világba a gépkészítést illetően, de ez a téma eléggé "soktényezős".

A brikett alakja annyira nem összefüggő a csigával. A csiga kialakítása elsősorban anyagfüggő és teljesítményfüggő, és a csövet is elsősorban az anyaghoz kell igazítani. A méretekben kis eltérésnek is jelentős szerepe van, de mint Blade is írta mindenki másképp csinálja, ki milyen dolgokhoz fér hozzá legolcsóbban.
Én pl. a cső geometriájának kikeresésére már 200 eur-t költöttem csak mint géphasználatot és még nincs vége, de én köszörülöm a belsejét.
A nád viszonylag jól brikettálható, de amit darálni kell az jobb ha apróbbra van darálva.
Előzmény: bertyfux (2834)
venbolond Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2836
Sziasztok!Vásároltam egy ZBJ II brikettáló gépet de a szalma nedvessége miatt ami 10% felett van nem bírom használni.Házilag szeretnék egy dob szárítót készíteni amihez ötleteket szeretnék kérni.Ha esetleg valakinek rajz is van róla azt megköszönöm!Várom az ötleteket Üdv
bertyfux Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2835
még annyi hogy én igazából nádat és fásabb szárú nővényt akarok brikettálni mert ez van nálunk dögivel.. tudsz valami praktikai tanácsot adni ami ezeknél érdekes lehet? köszi..
Előzmény: brikigép (2833)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.11 0 0 2834
Szia! köszi a képeket és az infót.. neked azért már elég szép eredményeid vannak!
még azt szeretném érdeklődni mekkora átmérős a csiga.. illetve hogy a kész brikett mekkora lesz.. gondolom a kettő közötti a kúpolás mértéke lenne..?
Előzmény: brikigép (2833)
brikigép Creative Commons License 2010.03.10 0 0 2833
Szia !

Nem azért h. fitogtasam , de ha kérdezed megmutatom :
696 --hidraulikus automata gépem
800--traktorhajtású axiálnyomású peletálóm
1310--hidraulikus gépem brikettje
1541--csigás gépem és brikettek

Már majdnem leírtam mindent, a csigásat szíjjáttétel+fogaskerék áttétellel hajtom 200-300 fordulat között szíjtárcsával variálok, legjobb a 240
A csigám hegesztett és 1 méter hosszú, szénpréseléshez kellett ekkora mert megdobáltam a tartályt 50kiló anyaggal és egy darabig nézelődhettem, bioanyagnak rövidebb is elég.
Én már nyomtam 6 , 8 , 12 szögűbe is, de a pontos alakot ezeknél költségesebb megcsinálni mint kör alaknál, és ha előszörre nem sikerül a beállítás utólag már bontás nélkül nem módosíthatod .
És számba kell venni h. olyan eltérő tulajdonságú anyagot mint szalma és fűrészpor azonos szerszámokkal valószínű nem tudod megcsinálni,még szorítható szerszámmal se.
Előzmény: bertyfux (2832)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.10 0 0 2832
Brikigép! Látom/gondolom neked van már csigás brikettálód ami működik,..
ha segítenél pár dologban..pl. mivel hajtatod meg a csigát? hajtómű+ áttétel? mekkora a csiga fordulat?
Hegesztett a csiga? szerinted nehezítené a kinyomást ha mondjuk 6 szög profilba nyomná a brikettet? vagy elég a hornyolt, hogy ne forogjon el.. válaszodat előre is köszönöm..
Előzmény: brikigép (2831)
brikigép Creative Commons License 2010.03.10 0 0 2831
Üdv!

Hát evvel jól félre vezettek, ha egy kicsit is kopik a csigalevél akkor már mi fog a csőbe érni?
A hornyolás alapvető , nézd meg a húsdaráló belsejét ott is van ! Ezt számtalan formában meg lehet csinálni de lényeg h. legyen.
A vietnami tipúson a levél nem kúpolódik az nem baj , de mint korábban tájékoztattalak a tengely jobb ha kúpol már 2-3 menettől a végéig.
Profi csigát és csövet higgyétek el nehéz készíteni, miért kérnek a jó gépért millió forintokat ? Egy hidraulikus automata legalább 5 x komplikáltabb mégis csak a felét teljesíti mint egy jó csigás mégis dupla millió ( 4-6) forintokat kérnek érte.

Házi jellegű csigás géptől túl sokat ne várj , csinál is jó brikettet meg nem is, bioanyag sűrítést biztosan csinál,még 20% nedveségtartalom fölött is ezt pedig egy automata adagolású kályhában kitűnően lehet használni mint központi fűtésű kályha, de ez már más topik és szintén nem olcsó mulatság.
Előzmény: yamaha r6 (2830)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.10 0 0 2830
Üdv!

A préscsőbe csak az utolsó levél negyede ér bele mert ha többet lógattam már a csigán tömörödött és dugót csinált. A préscsőbe a hornyolás nincsen még bent anélkül próbáltam. Lehet hogy akkor az a baja? Ha az utolsó 3-4 csigalevélig kúpos lenne a tengely szerintem csak akkor tudnám belógatni annyira,de nekem csak a végén van kúpolás az utolsó levéltől. Javíts ki légyszíves ha tévedek! Előre is köszi!
Előzmény: brikigép (2829)
brikigép Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2829
Hány menet lóg a csőbe és hogy csináltad azon a részen a cső belsejét ahol belóg a csiga?
Mert ezt rontjátok el sorozatban,a csiga belóghat 5 menetet is ha jó a kialakítása, de csak akkor nyom előre rendesen ha tud kapaszkodni a cső falában---hornyolás!! !
Előzmény: yamaha r6 (2828)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2828
Üdv!

Igen hegesztett a csiga.
Előzmény: bertyfux (2827)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2827
hegesztett a csigád?
Előzmény: yamaha r6 (2825)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2826
Én is osztom a véleményemet "halálosztóval"
Próbálj meg kicsit levenni a kúpolásból mondjuk 1mm-t aztán próba, valamint a préscső után legalább egy méter de inkább kettő méter hosszan szorítót ezzel pedig teljesen pontosan be tudnád állítani a kívánt keménységet!
Valamint én még megpróbálnám szalmával is a helyedben, úgy tudom az jobban csúszik hátha nem állna be, vagy esetleg gyaluforgács, az nagyobb szemcsés és nem áramolna vissza!
üdv: traktoros_feri
Előzmény: yamaha r6 (2820)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2825
Üdv!

Megnéztem de ez a csiga nem olyan mert ennek nem csak a vége kúpos mint az enyémnek hanem maga a csiga is.(olyan mint a bangladeschi az enyém meg mint a vietnámi)
Előzmény: bertyfux (2823)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2824
igaz amit írsz részben, de valamennyit kell kúpolni mert ha nem nem tömörödik semmit az anyag és így csak átmegy a csövön kb mint a hús a húsdarálón..tény hogy azután lehet 2.3 m-en összehúzatni... inkább ilyen ipari gépeknél van az hogy csak préscső.. de hát az nyom rajta agy 80-90 tonnát..
Előzmény: halaloszto (2821)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2823
www.hargitawood.hu/index.php?id=galeria
nézzed meg ezt a csigát! szerintem elég egyértelmű. mennyit lóg a préscsőbe. és ahol fekete ott tömörödik az anyag.neked meg már a bevezető csőben...
Előzmény: yamaha r6 (2822)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2822
Üdv!

Nem próbáltam samuval átütni az egyenes részbe. Szerinted akkor nem az 1,5mm a sok a csigalevél és a cső fala között? A szorítós megoldásra gondolnál inkább? Köszi a hozzászólásodat!
Előzmény: halaloszto (2821)
halaloszto Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2821
vagy sok a kupolas?

a belekemenyedettet probald samuval atutni az egyenes reszbe. ha nem megy, akkor sejtheted a csiganak miert nem sikerul.

en egy kibic vagyok, de valaki elmagyarazhatna, hogy miert muszaly a kupolas. mindenki azzal sziv. kozben a kijovo brikett szep preciz fekezesevel tag tartomanyok kozott allati finoman lehetne szabalyozni a visszatarto erot es igy a prescsoben a nyomast. a kupot kicsit nehez allitani.

vajk
Előzmény: yamaha r6 (2820)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2820
A préscsőnél ameddig a hegesztés van addig az 8,5cm az összefogatástól és 6mm kúpol az egyenes csőig. Az utolsó csigalevél az összefogatásig ér csak ki, a csiga kúpos része ér csak bele a préscsőbe. A csigalevelek és a behordó cső fala között oldalanként kb 1,5mm a hézag. A préscső kúpos részébe frankon belenyomja keményre csak az egyenes részbe nem megy át inkább elkezd visszadolgozni a behordó csőbe. Lehet hogy sok az a 1,5mm? A csiga nem kúpos! Csak a végén az utolsó csigalevéltől kúpol! Előre is köszi a segítségeteket!
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2819
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 2818
Üdv!

Felrakom a képeket a gép elejéről könnyebben tudjatok esetleg segítséget nyújtani nekem.
bertyfux Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2817
web.alt.uni-miskolc.hu/htm/csigapr.html
olvasd el ezt az oldalt. kerámia présekről van benne szó. de szerintem nagyon sokat segít a brikett csigánál is.
Előzmény: yamaha r6 (2814)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2816
Ez lehet a gond!!

A kúpos préshengerben a csigák szakaszosak, így az agyag jobban átdolgozódik benne, lépcsős kialakítás esetében viszont az agyag visszaáramlása csökken.

A préshenger és a csigalevelek közötti rés mérete általában 1,5-3 mm. A résméret növelésével az agyag visszaáramlása növekszik, így csökken a présteljesítmény. A rés csökkentésével pedig a súrlódás nő meg, ami nagyobb hajtóteljesítményt igényel.

Ha növeljük a préshenger átmérőjét, akkor a csigaátmérő és a présteljesítmény is nőni fog, de a belépő és a kilépő keresztmetszetek is megnőnek, ami egyenlőtlenebb áramlási sebességeket okoz. Az egyenlőtlen áramlási jellemzők szerkezeti repedéseket okozhatnak a termékben, ezért sokszor alkalmaznak cserélhető betétekből álló préshengert a hengeres préstestben (4.ábra).
bertyfux Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2815
Szerintem az lehet a gond hogy a csiga nem elég kúpos.vagy nincs meg a megfelelő nyomaték hozzá.a csigalevelek is egészen a csiga végéig kúpolódnak..
Előzmény: yamaha r6 (2814)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2814
Üdv!

Egy kis segítség kellene! Ma megvolt az első próba a géppel de valamiért visszaáramlik az anyag és szerintem ezáltal a nyomás is lecsökken. Szerintetek lehet az a probléma hogy a csiga levelek és a cső fala között 1,5mm a hézag átmérőbe így 3mm a különbség. Előre is köszi a válaszotokat!
d imi Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2813

Elnézést OAndorka-nak ment

Előzmény: d imi (2812)
d imi Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2812
Üdv érdeklődnék , hogyálltok a csigaöntéssel?
bertyfux Creative Commons License 2010.03.07 0 0 2811
http://web.alt.uni-miskolc.hu/htm/csigapr.html
A Porcelán előállításához is préscsigákat alkalmaznak. Nézzétek meg a leírást. hátha segít valakinek. de nekem az ábrák nem jönnek be valami miatt ha valakinek sikerül megnézni szóljon. köszi..
trabygo Creative Commons License 2010.03.06 0 0 2810

Üdv Mindenkinek !

Van nekem 2 db ipari méretű lendkerekem az egyik az kb. 50 kg a másik 80 kg, három ékszíjas és mágnes kuplungos. Ha valakit érdekel jelentkezzen.Köszi előre is . Üdv: Trabygo.

Webon Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2809
Szerintem a szalma brikettálásának igazából egy fontos tényezője van a gép szempontjából amit sokan nem tesznek és azt mondják, hogy beragad nem tömörít stb. A HŐ! Használat előtt elő kell melegíteni a gépet legalább 300C fokra. Persze fontosak azok is amiket már korábban leírtam de sokan itt bukják el... :)
Előzmény: kobab (2808)
kobab Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2808
Kösz szépen. A szalma érdekelne, és az itteni csigás gépek (bangladesi, vietnami) ugyanilyenek lennének. Ezért is kérdeztem. Elvileg szalmával is működnie kellene ezért nem értem én ezt. Bár tudod ha szalmával menne akkor sokkal többen csinálnák. Igazából csak fűrészporról, stb. hallottam. Bár ez meg ingyen van annak akinek van. Na jól elbeszélgettem itt magammal. Még egyszer köszi.
Előzmény: Webon (2807)
Webon Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2807
Ugyanolyan egységekkel lehet szalmát, fűrészport, forgácsot stb. brikáttálni. ( Csak az adott alapanyaghoz kell beállítani a gépet.
Szalmára nem próbáltam. Én is halottam kételyeket ezzel kapcsolatban de eloszlatták. Ha megfelelő a szalma nedvességtartalma ami max. 20% ( nem kell külön szárító hozzá, elég ha szabadon szárad, de fedett helyen ) mérete ( 5-6 mm-re kell darálni és megfelelő hőmérsékletre ( 300-350C ) van beállítva a gép akkor simán viszi. Mi forgáccsal és fűrészporral próbáltuk, amivel nem volt gond.
A kopó alkatrészek (csiga+présfejbetétek+fűtőbetétek) cseréje 150.000 Ft-ból hozható ki.
Az élettartamuk 800-1000 üzemóra. Ami nagyjából annyit tesz, hogy ha 100 kg/h gyártást veszünk alapul, akkor 80-100 tonnánként esedékes a csere.
Remélem tudtam valamelyest segíteni.
Előzmény: kobab (2806)
kobab Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2806

Esetleg szalmára próbáltad már?!

Vagy amikor vetted az eladó mondott valamit ezzel kapcsolatban?!

Tényleg a várható alapanyagra állították be a gépet és olyan egységeket adtak, vagy "csak úgy"? 

Állítólag ezek szalmára nem jók.

Több helyen is olvastam ilyen megjegyzést és nem igazán értem.

Amúgy neked mit mondtak a kopó részek (pl. csiga) mennyit bír? És mennyibe kerül a cseréje?!

Ha egy pár szót írnál....

Tudod minket minden érdekel....

Egyébként szerintem is ez több mint 1M újonnan. Legalábbis amit legutóbb láttam az expresszen.

Előzmény: Webon (2805)
Webon Creative Commons License 2010.03.04 0 0 2805
Gondolom akkor az a gép új amit Te láttál. Pályázatot általában csak új gépekre adnak. Az én információim szerint ez a típusú gép 1 MFT felett van. Megosztanád velünk a linket? Köszi, üdv:
Előzmény: bertyfux (2804)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.03 0 0 2804
Ez nekem messze van..amúgy néztem interneten magyarországi forgalmazó. 631000 ft ez a gép és pályázni is lehet rá 50% os támogatással megvehető.
Előzmény: Webon (2795)
zordonC3 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 2803
Holnapra megnézem, rakodópolcnak használom, eléggé tele van :)

Lesz fotó is, hátha segít.
Előzmény: Gocan (2801)
Gocan Creative Commons License 2010.03.03 0 0 2802
Üdv!
Hát az nekem kicsit nagy fordulat, és drága is. De azért kösz.
Előzmény: yamaha r6 (2797)
Gocan Creative Commons License 2010.03.03 0 0 2801
Üdv!
Ha pontosan megnéznéd az adatlapját, és mondanál egy fordulatszámot, és egy teljesítményt, akkor engem lehet érdekelne.
Előzmény: zordonC3 (2800)
zordonC3 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 2800
email címemet nem nézem asse' tudom évek óta meg van-e még, ezért kérlek ha van vki aki tudna belőle vmit csinálni, ide írjon, majd visszanézek.
Előzmény: zordonC3 (2799)
zordonC3 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 2799
nem tudom hogy ez a reklám helye-e, de a ház előző tulaja itthagyott egy hatalmas (több száz kilós) rugóhajlító gépet. Egy hosszanti 2-3m acél esztergaszerű cuccos (nagyjából ugyanúgy is működik, csak a befogás más), alul egy hatalmas három fázisú motorral, mely két párhuzamos ékszíjon egy teherautó váltót hajt meg, (talán 3 vagy 4 sebesség van + irányfordítás), fordulatszám lehet hogy nektek jó lenne.

A motor is brutál, olyan 30 centi átmérőjű, fél méter hosszú lehet, de adatom nincs róla. Az egész cuccos min. 200, de inkább 300kg.

Érdekel vkit?

A cuccos műxik, amikor még be volt kötve a garázsba a három fázis (pár hónapja) kipróbáltam, csont nélkül felpörgött, a váltó is ment (bár szivárog vhol az olaja).

Azért írom ide mert egy hónap múlva lomtalanítás, odaadom a lomisoknak (na nem ingyen) de vicces árat mondtak, nem akarom elkótyavetyélnim hátha itt vkinek kell brutál erős villanymotorral megtámogatott alacsony fordulatú izé, autórugókat meg ilyeneket csináltak vele, de fogalmam nincs hogyan műxik.
kisidi Creative Commons License 2010.03.03 0 0 2798
ha tudok valakinek evvel segíteni a barkácsolásban:Kúpos csiga talán sikerül ellesni valamit a nagy teljesítményű gépekről
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2797
Üdv!

Egy hajtomüves motort sikerült szereznem 1450 motor fordulattal a hajtoműből viszont a kijövő 275/perc szerintetek elég lesz ez a fordulat?
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2796
Üdv!

Egy 7,5kw motort tudtam volna de annak 1450 fordulata van meg ha jól emlékszek 25000 körül mondta az egyik motortekercselő haverom mert igazából neki van. Egy kettes szíjtárcsa van rajta kb.150mm átmérővel.
Előzmény: Gocan (2790)
Webon Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2795
Igen ekkora átmérőjű azaz pontosan 50 mm. Pécsett megnézhető.
Előzmény: bertyfux (2792)
Webon Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2794
Üdv!
Kínai.
Előzmény: OAndorka (2791)
Webon Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2793
Üdv!
Pécsett megtekinthető.
Előzmény: Gocan (2789)
bertyfux Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2792
ekkora átmérőjű brikettet készít? merre van helyileg?
Előzmény: Webon (2784)
OAndorka Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2791
Korrektnek tűnik a masinád. Ez lengyel, vagy kínai?
Előzmény: Webon (2788)
Gocan Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2790
7-9 kW körüli, 960-as vagy annál alacsonyabb fordulatú. Max 15-18 ezer Ft.
Előzmény: yamaha r6 (2780)
Gocan Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2789
Üdv!
Hol lehetne megnézni?
Előzmény: Webon (2788)
Webon Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2788
vagy itt megnézhető:
http://kepfeltoltes.hu/view/100302/Sprinter_009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Webon Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2787
Kép fent.
Irányára 650e Ft.

OAndorka Creative Commons License 2010.03.02 0 0 2786
Képét, meg az árát feldobhatnád ide.
Előzmény: Webon (2784)
halaloszto Creative Commons License 2010.03.01 0 0 2785
neked egy gallyaprito geppel rendelkezo ember kell. odamegy egy vontathato izevel, es az osszes gallyat felapritja par centis darabkakra, az eredeti terfogatanak toredekere.

ha ezt a napon kiszaritod nyaron, kapasbol lehet vele tuzelni.

vajk
Előzmény: gombfoci (2783)
Webon Creative Commons License 2010.03.01 0 0 2784
Üdv!

Van egy eladó brikáttáló gépem. Ha valakit érdekel keressen meg. Csigás rendszerű. Kb. 150-200 kg/ óra / brikett teljesítménnyel. 15 KW-os motorral, 3*1,5 KW fűtőrésszel.
gombfoci Creative Commons License 2010.03.01 0 0 2783
Sziasztok,

lenne egy amatőr kérdésem.
Frissen kiírtott bozótos anyagából lehetne valahogy brikettet gyártatni? Mi a menete a dolognak? És ki tudna nekem ebben segíteni? :-)
(egy kb 500 nm-es susnyás bokrait nem szívesen vitetném el ág/gally formában, de a telken is nagy területet foglal el... :-()
köszi a választ előre is.

gf
bertyfux Creative Commons License 2010.03.01 0 0 2782
http://www.youtube.com/watch?v=SBdRsBgvZ5k&feature=related
bertyfux Creative Commons License 2010.03.01 0 0 2781
Egy videó csigás brikettálóról.. nézzétek meg a csigát elég masszív egy darab és szerintem nem kel az utolsó leveleket sűrűbbre és miegymás készíteni.és elég széles is a levelek. ez azért már tud nyomni ..ez lenne a legcélszerűbb nem? vagyis a profilt tekintve
yamaha r6 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 2780
Üdv!

Mekkora mocira gondoltál?
Előzmény: Gocan (2779)
Gocan Creative Commons License 2010.03.01 0 0 2779
Üdv!
Eladó vill.motor valakinek van?
Klinker-sas Creative Commons License 2010.02.28 0 0 2778
Üdv.Ha esetleg valaki akar komolyabban foglalkozni csigával próba képpen, eladnám.
Hajtómű ha kell valakinek motor fordulatra van megadva az áttételezés ipari 500 és 800NM-es ek.
sz jana1 Creative Commons License 2010.02.28 0 0 2777
helló helyileg hol?én T.sas nem messze Csongrádtól?
OAndorka Creative Commons License 2010.02.28 0 0 2776
Tényleg nem hallottam még így.
Előzmény: halaloszto (2774)
László0328 Creative Commons License 2010.02.28 0 0 2775
Egy 60%-ban készen lévő hidraulikus brikettáló gépet, szinte minden hozzátartozó anyaggal, betegség miatt eladásra kínálok. Csongrád megye.
Előzmény: istván35 (2771)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.28 0 0 2774
akkor en is jonak magyarazom :-)

vajk
Előzmény: OAndorka (2773)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.28 0 0 2773
Kösz, de még soha nem hallottam ezt így, pedig nem panelben nőttem fel, trakiból is 3 db-ot tartok.
Előzmény: halaloszto (2772)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2772
a traktor.

a traktor hatuljan van egy kardan csatlakozas, amin meg tudja hajtani a rakapcsolt gepet.

ezt a kihajtast hivjak tlt-nek. minden trakeszon van.

vajk
Előzmény: OAndorka (2765)
istván35 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2771

Sziasztok!

Ha valakinek volna 1 félkész gépe BAZ-megyében szivesen megegyeznék vele ha eladná,vagy cserélné valamre?

pancsa072 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2770
Villanymotor tengely C-60-as anyag.
Előzmény: OAndorka (2768)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2769
Üdv!

Egy kis segítséget kérnék tőletek! Ma összeraktam a gépet és a tengelyt igaz csak kézzel tekertem de így is a 2 dik 3 dik menetbe beszorult az anyag,dugó keletkezett. Segíthet e valamit ha villanymotorral hajtanám a sebesség miatt. A kúposság csak az első levéltől van. Előre is köszi a válaszotokat.
OAndorka Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2768
Ugyan nem építettem még brikettálót, de nekem tetszik e csigád.
Az anyaga sem tűnik túl xarnak, ámbár ez a fénykép alapján erős kijelentés, mindenesetre nem rozsdás, valszeg valami jobb anyag.
Előzmény: pancsa072 (2767)
pancsa072 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2767
Nagyon szépen meg köszönöm hogy felraktad a képet.Elöre is köszönöm a hozászolásotokat .
Előzmény: OAndorka (2766)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2766
Pancsa 72 ( remélem jól írom) küldte ennek a csigának a fotóját.
Arra kéri a hozzáértőket, hogy alkossanak véleményt a csigáról.
OAndorka Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2765
Na jó, de mi adja a teljesítményt?
Előzmény: kobab (2764)
kobab Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2764
teljesítmény leadó tengely
Előzmény: OAndorka (2763)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2763
Mi az a TLT?
Előzmény: jesushu (2762)
jesushu Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2762
Üdv mindenkinek.
Érdeklődnék hogy excenterhajtás hidraulikus munkahenger helyett jó-e? TLT-ről hajtanám.Előre is köszönöm.
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2761
Én húzott kör acélt vettem és mondtam hogy tengelynek kell.
Előzmény: sz jana1 (2760)
sz jana1 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2760
a tengelyed valami keményebb anyag?az enyém sima vas , az bírja?
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2759
Üdv!

Nekem is 30mm es a tengelyem. Az alátétek belső átmérője pedig 34mm volt és azt kb.30mm es menetemelkedésre tudtam széthúzni.
Előzmény: sz jana1 (2758)
sz jana1 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2758
sziasztok

mennyivel kell nagyobb furatnak lennie az alátéten?van 30as tengelyem és 40es furatú alátétjeim lehet ebből jó csiga?5ös vastag az alátét!
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2757
Üdv!

A csiga levelek egymástól 30mm re vannak és 5mm vastagok. Az első levelet írta brikigép hogy egy kicsit lehetne vastagabb mert igazából az kopik jobban.
Előzmény: bertyfux (2753)
istván35 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2756

Hali ezt te csináltad?

Akor ez igen szuperlet!

Grat!

Előzmény: brikigép (2742)
istván35 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2755

Sziasztok

Igaz még uj vagyok itt de szerintem már majdnem végig olvastam a fórumot de

ugy látom van itt nagyon sok jó fejű emberke,és nagyon hasznos dolgokat lehet olvasni!

De amit most látok ez a gép igen szuper kinézetü,

igaz énis belefognék csak elkéne lesni valakitől jó közelről ,

megméregetni,és felirni midenek a pontosnevét!

Előzmény: zsozé1 (2675)
bertyfux Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2754
BRIKIGÉP!! ezeken a képeken nincs csiga az lehetséges.. ? mert én nem vettem ki egyikből sem hogy az lenne.egyébként a hajtás az hajtóműves? milyen hosszú a csiga?
Előzmény: brikigép (2741)
bertyfux Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2753
yamaha r6 nak jó a csigája? mármint úgy hogy a levelek nem túl vékonyak? szerintem hamar elkopik nem?
Előzmény: brikigép (2748)
brikigép Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2752
Üdv !

A csapágyak között legyen 6-10 cm távolság mert másképpen elhúzza a szíj feszítés.
1 menettel nem lehet elég nyomást elérni, sok anyag visszaáramlik, de csak kísérletezés után tudsz olyan csigát készíteni ahol 5 menet csőbe lógás után se szorul bele az anyag.
Előzmény: yamaha r6 (2751)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2751
Üdv!

Köszönöm a válaszodat. A második csigám már jobb lett azt úgy csináltam ahogyan javasoltad és azt már csak 1mm tert húzta el. Ha csak az utolsó menet érne a kupos csőbe az kevés lenne? Úgy is rászorulhat az anyag? A csapágyak csak a csiga végén vannak a meghajtás felől azt jól gondolom ?
Előzmény: brikigép (2750)
brikigép Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2750
Legalább 2 menetet a csőbe, de nem eléggé jól figyelted meg a csiga rajzokat ! A tengely kúpos része folytatódik 2-3 levélig, így félő h. beleszorul az anyag. Az utolsó fél menetet kövérebbre is lehet mert az el szokott fogyni. A csapágy helyre jobb ráhagyást hagyni és utólag méretezni , úgy kisebb az "ütése. "
Előzmény: yamaha r6 (2745)
brikigép Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2749
M 86 x 4-es a menet, pontosan készítve. Az oldalhoz 9 csavar fog mert egyet nem fúrtam ki, ott szorítom a lapot a csőre. A négyszögletes lapban van a tömítés , de van egy a csőben is amely a szennyeződést törli le.
Előzmény: traktoros_feri (2744)
brikigép Creative Commons License 2010.02.26 0 0 2748
Ez faforgácsból készült, csőfűtés nélkül.
Előzmény: bertyfux (2743)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2747
A kép.
Előzmény: yamaha r6 (2746)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2746
Az előbb lemaradt a kép.
Előzmény: yamaha r6 (2745)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2745
Üdv!

Elkészült a csigám! A préscső is készen van már csak egy két apróságot kell megcsinálnom a vázon meg a csapágyazásnál. Lenne egy kérdésem hogy szerintetek hány menetet lógassak bele a préscsőbe hogy ne a csigán tömörödjön össze?
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2744
Én is hasonló képen gondoltam :D már SolidWorks-ben meg is rajzoltam.
De azért pontosítanám a préscsöved menetesen kapcsolódik a pogácsához, amit 10db csavar rögzít a munkahenger oldalfalához, a munkahenger csöve szárazon fém a fémen tömít az oldallappal?

Nem mellesleg nagyon szépen köszönöm a képeket, valamint gratulálok a csigás brikettekhez :D
Előzmény: brikigép (2741)
bertyfux Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2743
Halihó ezek a brikettek milyen anyagból készültek?
Előzmény: brikigép (2742)
brikigép Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2742
Csigás gép brikettek :
brikigép Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2741
Kép:csö
Előzmény: brikigép (2740)
brikigép Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2740
Megpróbálok képet föltenni a csőösszekötésről :
Előzmény: traktoros_feri (2670)
brikigép Creative Commons License 2010.02.25 0 0 2739
Üdv!

Hegesztési fogás : először csak pontokon kell odavarrni, majd kicsit erősebben de rövid hosszon és átellenben. Közben nézni a görbülést ,és úgy fordítod hogy arrafelé húzza amerre kell.
A kúposságnál találj ki valami univerzálisan jó dolgot ,mert szer. ilyen még nincs és majd másoljuk mi is.
Előzmény: yamaha r6 (2738)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 2738
Üdv gépépítő társak!

Egy kis segítséget kérnék. Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan hegesztettétek fel a csigalevelet a tengelyre mert nekem elhúzta kb.1cm a tengelyt vagyis hogy be lett fogva az esztergába a végén volt ekkora ütése. A másik dolog a szorító pofás megoldásba a cső kúpos e belül vagy a végétől be van vágva bizonyos hosszba és az eleje van csak össze szorítva.
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.23 0 0 2737
A szorító munkahenger úgy működik tudomásom szerint:
Van egy programozható szelep ami méri a fő munkahengerben a nyomást ha az elér egy előre beállított értéket akkor elengedi a szorító munkahengerben a nyomást és engedi megcsúszni a már kellő tömörségű brikettet. Majd újra rá adja a nyomást!
Legalábbis én így értelmeztem Norisz és Brikigép szavait.
Metalmont Creative Commons License 2010.02.23 0 0 2736

Jó napot kívánok az Uraknak!

Tanácsért fordulnák Önökhöz.

Szóval szeretnék épiteni hidraulikus brikettálót. a terveim már elméleti sikon elkészültek, bár van valami ami számomra nem világos és abban kérném segitséguket.

Szoval

1. A a cső mérete a préselésnél kúpos kialakitásu pl. 60-59,5 mm re leszűkül?

2. Viszon amit még egyáltalán nem értek, hogy hogyan működik az ún. brikettstoppoló a henger végén, vagyis szoritó. EBBEN szeretnék legfőképpen segitséget kérni, ha esetleg valaki tudna rajzot, leirast küldeni, nagyon megköszönném. Nem igazán értem a működését. Köszönöm. Szép napot.

"Blade" Creative Commons License 2010.02.23 0 0 2735

Üdv.

Többféle méretű palástom van, 750W-1000W-ig / 350° - 400°-ot tud,  D 100.

Én a fejnél a kúpoláson már túl vagyok. -(nekem nem jött be)

Amit te akarsz szerintem, az nem lesz jó a csigáshoz.

A csigás nem szereti az olyan folytást, ami flexibilis.

A pofással, mm-t is tudsz állítani be-ki. -(de rugóerőtároló nélkül)

Ugyan is a csiga állandó nyomáson tud dolgozni, és ezért egyenletesebb a működése, de ha reduktor teszel rá ezzel elveszíti az egyenletességét.

Hol nyit - hol zár ezzel a nyomás nem lesz állandó, a tömörsége sem lesz egyforma a brikettnek.

Ezért én a fix mellett teszem le a voksom.

Tehát az enyém úgy fix, hogy amennyire beállítom a pofát, ott is marad. -(nincs a nyomás ellenébe játéka)

A kúp is jó lehetne, de azt meg nem lehet állítani. -(csak esztergálással)

Méretet nem tudok mondani, mert ahogy írtam, átépítés alatt van a gép.

De ezek csak az én tapasztalataim a gépről.

Nincs egyforma ember meg gép, Brikigépnek biztos más a véleménye. -(nem baj, a miénből és természetesen a többi hozzá szóló véleményéből összerakhatsz egy egészet)

Előzmény: stefi54 (2730)
Gocan Creative Commons License 2010.02.23 0 0 2734
Üdv mindenkinek!
A bangladesi csiga, és cső szerintem jó megoldás. Csak a csövet kell kicsit alakítani, sőt szerintem nem is a csiga a lényeges, hanem a cső. Ugyanis az anyag áramlása azzal biztosítva van 100%-ig, a többi a cső geometriájától függ, és ott dől el az egész folyamat. A bangladesi csigát nyugodtan meg lehet csináltatni, aztán csinálni kell 3 db csövet, ami különböző geometriájú (más belső kúpokkal), félbe vágni, fület hegeszteni rá, és összecsavarozni. Ha ez kész akkor lehet kísérletezni. Ha belesül akkor kuka, ha kicsit laza akkor fékezni kell a kijövő brikettet és az neki áll szépen tömörülni (szerintem). A jó fékezéssel meg lehet spórolni sok munkát, nem kell új cső, meg agyalás, ha az jól be van állítva akkor kész. Minden olyan folyamat aminek ismeretlen a kimenetele, azt szabályozhatóvá kell tenni, mert ha nem szabályozható akkor mm-ként lehet szerelni rombolni, javítani. A fékezéssel ez minimálisan, de szabályozható. A gép szerkezetét is én úgy csinálom, hogy a lehető leggyorsabban meg lehessen szerelni. Két darab kulcs és kész. Mindent túl kell méretezni. A variációk így szélesebb határok között változhatnak.
brikigép Creative Commons License 2010.02.22 0 0 2733
Az én csigám 1 méter hosszú , ezt nincs értelme se esztergálni se marni, hegesztve van.
Sztem működik az eredeti csigád csak az elején 2 menetnyit kúposan mélyíteni kell.
Ha már megedzetted gyorsvágóval is lehet annyit javítani. Úgyis ehhez kell szokni mert nem győzöl annyi csigát legyártani ahogyan kopik. Csak a gyorsacél jellegű anyag tart elég sokáig, de ennek az edzése 1100 fokon felül történik.
Előzmény: d imi (2732)
d imi Creative Commons License 2010.02.22 0 0 2732

A csigádat esztergáltad?

Most én is azon gondolkozom,hogy a mart csigát átesztergálom arra gondoltam,hogy a csigalevél oldalát ékszíjpályakéssel lesimítom az alját meg valami rádiuszos késsel kifaragom.

Előzmény: brikigép (2727)
d imi Creative Commons License 2010.02.22 0 0 2731
A hornyolást a csigánál is csinálom mert sztem is ott a lényeg egyébként a Bangladesivel megvároma csigát amit Óandorka szervez addig a saját csigával kísérletezek
Előzmény: brikigép (2725)
stefi54 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 2730
Üdv!Köszi az infót a terv 2" forr cső kb 4mm fal 8 felé felhasítva kb 80-100mm hosszant 20-25 fokos szögben irányba lejt,elől 8-10 kihúzva kúposan majd vissza hegesztve( pl racsni)a szembenézeti kép,a másik vég felhasítva hidró pneumatikus szorítás.A fűtés aggaszt kb 1500-2000w gondoltam,moci 2,2kw 1440 i 23 62n/min a módosítás csere.A próba után öntés forgácsolás.
Előzmény: brikigép (2729)
brikigép Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2729
Üdv !
Csigásból profi gépet nagyon nehéz készíteni, még szalma és szalma között is kimutatja a különbséget, a jó csiga és cső alakot nehéz kikeresni. A jó cső akkor is kemény marad ha 400 fokra felmelegszik, ezek szuper anyagok.
Először nem is kell törekedni ilyenre, a cső kúpolása különböző , de 8mm alatti. Úgy kell megcsinálni h. többször betehesd az esztergába javítás végett. Nagyobb kúpolásról kezded és addig csökkented míg jó nem lesz.
Elöször, másodszor nekem is úgy beszorult h. 5 kilós nagykalapács, visszarúgott mint a vasról. Kályhába tettem és kiégettem a cuccot, nekem a cső kemény maradt, 400 foktól nem lágyult ki.
Nem árt ha olyan erőátviteled van ahol a fordulatszám kersgélése lehetővé válik, nem véletlenül használok szíjáttétel mellett fogaskerék átvitelt is.
Előzmény: stefi54 (2728)
stefi54 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2728
Üdv! Szerintem is az a cső érdekes és valószínű ezért kell akkora teljesítmény, (hamar lefolytja az áramlást).Tőled és bárkitől kérnék ötletet, segítséget, tapasztalatot,egy ötlet egy javaslat csak akkor ér valamit ha segítőkész megfontolják és kipróbálják.Fél megoldás itt kevés,a tapasztalat nagy úr!Sok próba csak hoz egy jó olcsó gépet.Ezt te valószínű jobban tudod.
brikigép Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2727
Üdv !

Precízebb présnél mint pl. szalámiprés, vagy paradicsom prés 0.08mm hézagot hagyok átmérőben.
Brikettcsigánál, nekem 2mm-től kevesebb nem volt átmérőben, ha 1-et hagysz a csiga úgyis belemar a csőbe ami elrontja az anyag csúszását.
Nekem most 3mm , ha a csőbe beszorul az anyag akkor mindenképpen visszavág, a lényeg akárhogy is megszorul a csőben , a csigában ne tudjon beragadni. Nagyon kínos kísérletek után tudtam olyan profilt kifaragni amelyiknek öntisztító képesége van.
Előzmény: yamaha r6 (2726)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2726
Üdv brikigép!

Megszeretném kérdezni hogy szerinted mekkora hézagot hadjak a csigalevél és a cső fala között mert én keveslem azt a 0,5mm et. Én 1-2mm re gondoltam mert szerintem még azon se áramolna vissza az anyag de lehet hogy tévedek. A csiga tengely nem kupos csak az utolsó levéltől szükül le 30mm ről 20mmre.
brikigép Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2725
Nem akarnák sokat okoskodni, de a Banglades-i csővel vigyázni kell egy kicsit !

Erről másolod a hornyolást ?

Engem az lep meg hogy tud egyáltalán ez a cső működni, ahol nem kell hornyolás oda tettek, ahol pedig kellene ott nincs.
Előzmény: d imi (2703)
stefi54 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2724
Üdv! Érdekelne a palástfűtésed teljesítménye, méretei,hogy vagy megelégedve vele.A géped mérete,ha publikus.A közeljövőbe szeretnék én is előbb egy csigás gépbe bonyolódni. Az alaphajtás 2,2kw1440/62 n/min 2"forr cső kb D 54 d36 sima alátét(kb 60Ft) próba.
Előzmény: "Blade" (2700)
d imi Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2723

A csőnek átmérőben 1 mm rel kell nagyobbnak lennie a csigánál tehát oldalanként 0,5 mm  legalább is remélem mert ami most készül azt így csinálom .

Az előző 3 mm rel volt nagyobb és ha a csigát nagyon beletoltam akkor már a csigán tömörödött ,ha meg kihúztam akkor meg a csiga mellett jött vissza

Előzmény: traktoros_feri (2722)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2722
Bár én hidraulikusban vagyok érdekelt de mindenre fogható :D
Én úgy olvastam a fórumon, h legalább 1 mm kell legyen a csiga és a cső között.
Viszont azt nem tudom, hogy sugárra vagy átmérőre értendő ??? mert átmérő esetén az már 2 mm
Előzmény: yamaha r6 (2720)
Jesu Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2721
Üdv fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni. Egy ismerősöm, aki gazdálkodó, szeretne gépet összehozni, esetleg főegységét megvásárolni. Szalma brikettállására kéne. Ha valaki rendelkezik tapasztalattal, esetleg eladó géppel, köszönettel venném a segítségét, megkeresését, továbbítom.

Bár most már kifelé megyünk a szezonból, de aki gyártókapacitással rendelkezik és eladó árúja van, kérem dobjon egy e-mailt a publikus címemre az alábbiakkal:
- elérhetőség, helyileg merre van
- milyen alapanyagból készül a brikett (fotónak örülnék)
- jelenleg milyen árakon van, mekkora tételben, kapacitás mellett.

Több kazángyártónak vagyok a beüzemelője, szervizese, sokszor elsőként találkozom ügyfelekkel, el szokták fogadni az ajánlásaim. Ez mindenki számára hasznos lehet.

Köszi előre is!
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.21 0 0 2720
Üdv fórumozók!

Egy kis segítséget kérnék tőletek. Tegnap elkészült a csigám és nem tudom pontosan mekkora csőbe rakjam bele, mekkora a még elfogadható hézag a levelek és a cső fala között.
rabolt Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2719
Na itt van az igazság!
Előzmény: traktoros_feri (2717)
d imi Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2718
Nem kúpos lessz hanem  kézi szorítós
Előzmény: "Blade" (2714)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2717
A ha hosszú az ékszíj a tárcsán nagyobb kerületen fekszik fel ami erőátviteli szempontból igen is fontos!!! ékszíjnál és lapos szíjnál!!!
Szóval lehet h hosszabb az ékszíja de így 3 helyett elég kettő is!
"Blade" Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2716

Nem hajt mást, nézd meg s 2288 - hsz.-nél.

Szinte egy kaptafára építik, csak a fűtés más!

Egyébként van ezen kívül, még sok más megoldás az áttételezésre.

Előzmény: pancsa072 (2715)
pancsa072 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2715
Nem látni de lehet hogy mást is hajt a villanymotor.Bármit.
Előzmény: "Blade" (2707)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2714
A préscsöved  és a csigád kúpos lesz?
Előzmény: d imi (2713)
d imi Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2713
Az enyém is bordás mert különben tényleg hosszú kellett volna bár így sem rövid  2170 mm esek
Előzmény: "Blade" (2712)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2712
Én szerintem azért találták ki a bordásékszíjjat, hogy ne törjön meg hamar!
Előzmény: d imi (2709)
krisztikeee Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2711
Gyorsabb voltál... (hiába, aki cigizik a hozzászólás megírása közben, így járhat)
Előzmény: d imi (2709)
krisztikeee Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2710
Én úgy gondolom, hogy nincs ilyesmihez köze! Az áttételi viszonyokat az ékszíjtárcsák átmérői határozzák meg és nem a szíjak hosszúsága.
Előzmény: zsozé1 (2708)
d imi Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2709
Az ékszíjaknál meg van határozva ,hogy mekkora lehet a legkissebb tárcsa átmérő és utánna mekkora egyenes szakasznak kell következnie ahhoz hogy ne törjön el egy hét alatt mert elégg drága brikett lenne az én két ékszíjam 22000 Ft volt nem szeretném hetente cserélni. Az erőhöz nem sok köze van azt a két tárcsaátmérő határozza meg
Előzmény: zsozé1 (2708)
zsozé1 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2708
Lehet hogy hüjeséget mondok, de szerintem a rövid és hosszab ékszij között erőátviteli különbség van. Hasonló lehet mint a vasrúdnál. Kűlönbség egy 50cm ruddal megfesziteni valamit , vagy inkább egy 150cm -es ruddal. Mindkettőt ugyanazzal az erővel húzod, de a hosszabbal, eredményesebb vagy, nemkell annyi erőt kibocsájtanod. Ha hüjeséget irtam , akkor bocsánat. Zsozé
Előzmény: "Blade" (2707)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2707

Nekem csak az a problémám a kályha fűtésűvel, hogy nem szabályozható a hőmérséklet.

És a fejet se tudja egyenletesen fűteni.

De István37-nek gratulálok, mert a kezdeti nehézsége után elég korrekt brikettet készített a vele!

Ez is valami Bangladesi-féle, kályha fűtésű gép.

Még egyet nem értek ezeken a gépeken, hogy a motor miért van olyan magasan?

Lehet, hogy náluk nem kapni rövidebb ékszíjjat?

Tanyalakó Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2706
Nem értek hozzá, csak olvasgatok!

"saját brikettel fűtötte egy kis kályhán keresztül "
Majdnem olyan mint a Gusztáv fűrészel című rajzfilm, gyerekkoromból
:)
Előzmény: traktoros_feri (2702)
zsozé1 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2705
A csigás gépen a fűtést, kályhán keresztűl ISTVÁN37 oldotta meg, amit az 1614 -es hozzászólásban láthattok, valamint még régebben a 732-es hozzászólásomban tettem fel, az ő kérésére. Zsozé
Metalmont Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2704

Jó napot kívánok az Uraknak!

Tanácsért fordulnák Önökhöz.

Szóval szeretnék épiteni hidraulikus brikettálót. a terveim már elméleti sikon elkészültek, bár van valami ami számomra nem világos és abban kérném segitséguket. Szoval 1. A a cső mérete a préselésnél kúpos kialakitásu pl. 60-59,5 mm re leszűkül?

2. Viszon amit még egyáltalán nem értek, hogy hogyan működik az ún. brikettstoppoló a henger végén, vagyis szoritó. EBBEN szeretnék legfőképpen segitséget kérni, ha esetleg valaki tudna rajzot, leirast küldeni, nagyon megköszönném. Nem igazán értem a működését. Köszönöm. Szép napot.

d imi Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2703

Üdv még nincs kész a kályha de így tervezem

most éppen új hornyolt préscsövet készítek,a csigát is átalakítom na meg a garatot.

traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2702
Cső fűtésnek mit szóltok: "Régi vasaló" max4-5 éves
Nekünk 3 is van ami működik a fűtését tekintve csak épp a gőzrésze nem, de erre nem is nagyon van szükség egy brikettgépnél.
A fűtés vezérlő már eleve rajta van csak valahogy rá kell eszkábálni a préscsőre!
Valamint a fórumon azt hiszem d iminek volt úgy megoldva, hogy saját brikettel fűtötte egy kis kályhán keresztül :D
robis71 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2701
Űdv traktoros feri!
Csak arra gondoltam ha már úgyis büntetik a földtulajdonost ha nem irtja a parlagfüvet,talán lehetne vállalkozás inditani :))
Előzmény: traktoros_feri (2697)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.20 0 0 2700

Üdv.

Nekem bírja!

De azt neked kell eldöntened, hogy cserélsz-e! -(mert nem szeretném ha neked nem jön be, akkor a felmenőimet emlegezsd.)

Nálunk egy 1 Kw-os motort 10-ért tekercselték. Ha leég, akkor a tiéd ...........?

Ha az anyag beékelődik akkor a 7,5 Kw-ost is megfogja, ha meg jól van beállítva a gép, akkor mind a kettő tökéletes.

De ezt még nagyban befolyásolja a csapágyazás is a gépen.

Axiálisan kapja a legnagyobb terhelést a csiga, ezért a támcsapágy a legjobb erre a terhelésre. De ki lehet válltani két kúpos csapággyal, mint ahogy már lerajzoltam.

A fejen igen palást fűtőtest van.

d.imi már megkérdezte a gyártótól, 40ezer az ára.

De kell hozzá egy fütésvezérlő , hőérzékelő, rellé vagy behúzó tekercs és mindjárt ott tartunk, lehet hogy már meg sem éri.

Én jókor voltam jó helyen, szinte ingyen van.

De ha találsz egy régi kiszuperált műanyagos gépet, akkor olcsóbban meg lehet úszni. 

Előzmény: yamaha r6 (2699)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.19 0 0 2699
ÜDV!

A motorod után érdeklődnék,hogy mennyire birja a terhelést? Mert én most tudnák egy 3kw os hajtomüves motort a 7,5kw os helyet csak nehogy rossz cserét csináljak hogy ne birja a terhelést meg a megfelelő nyomást előállítani. A szorítós képeden jól láttam cső fűtés van?
Előzmény: "Blade" (2686)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.19 0 0 2698
Ez a facsiga már egy kicsit jobban néz ki ugye?
janika40 küldte
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.19 0 0 2697
Hát igen de nem hiszem h kifizetődő termeszteni :S
Meg akkor te szívsz be minden pollent:D
Előzmény: robis71 (2696)
robis71 Creative Commons License 2010.02.19 0 0 2696
Űdv mindenkinek!
Most olvastam egy ujságban,hogy a parlagfűnek is annyi a kalória értéke mint a szójaszalmának.Talán érdemes lenne kipróbálni.
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.18 0 0 2695
Igen egyenlőre ebben a stádiumba ragadtam :S
Már vagy a harmadik kialakítású gépet számolgatom, mindig találok egy kis változtatni valót, hol a töltésen, hol a főmunkahengeren.
:D
brikigép Creative Commons License 2010.02.18 0 0 2694
Kicsit oldalvást ültem a géphez, de ahogy látom soraid meg kelett igazítani a széket !

Végül is így fejlődik egy konstrukció, lerajzolod , rágódsz rajta , újból rajzolod addig míg nem látod jónak. Mikor elkezded gyártani és majdnem kész, egy konstruktőrnek már vannak újabb ötletei is amit majd egy újabb gépen próbál ki.
Elgondolásod jó kis pénzszivattyú lesz, csak 200-300kg/h teljesítménynél tudnád értékét visszakapni. Kicsit probléma h a betöltőrendszer így igen hosszú mert annak a lökete is nagyobb és még duplázódik is, több mint egy métert kitehet. Nagyon sokat nem nyersz vele mert a betöltő viszonylag kevesebb olajjal beéri mint a főhenger, viszont nagy előnye a nagyobb súly , ezért alkalmas lenne inerciális sűrítésre is.
A vezérlésnél csak annyi h ügyelni kell a szinkron mozgásra a két főhenger között.
Előzmény: traktoros_feri (2691)
janika40 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 2693
Nem töltötte fel a képet
janika40 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 2692
jó estét
Szerintem ez már jó lesz mintának.
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.17 0 0 2691
Brikigép!
Van egy ötletem bár még gépem egy se, de mivel te lehet, h belekezdesz a gyártásba gondoltam meg osztom veled elsőre nem tűnik rossznak :D
Tehát az alap elgondolás a gépnek ne legyen negatív munkája:
Norisz gépét és a tiédet vegyítve:két db kétirányú főmunkahenger egymással párhuzamosan,
közöttük két db előtömörítő munkahenger (ami szintén kétirányú) a főnyomókra merőlegesen ezek elé pedig egy tartályból hullana fentről az apríték mint Norisz gépén.
így egy hurok felépítésű szintén (önhordó) prést kapnál aminek igaz nem egyszerű a vezérélése de szerintem kivitelezhető!
Mit gondolsz?

Én még mindenesetre maradok egy egyszerűnél, de nem bírtam magamban tartani :D
brikigép Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2690
Szia!

Itt most egyszerre jelent meg csigás és hidraulikus gép is, csak a hidraulikus géphez kell munkahenger.
Előzmény: sz jana1 (2683)
brikigép Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2689
Értem, ez lényeges téma, ezen elbukhat egy automata brikettáló!

Akkor van a legnagyobb töltésed ha teljesen nyitott a dugattyú út , de ezt csak nagy fifikával és többletráfordítással oldhatod meg.
Ezért h a visszaható nyomás ne rongálja meg akár a betöltő csigát , akár egy betöltő dugattyút, a betöltőnyílás csak a lökethosz 2/3-a. A nagy sűrítés zárt térben van, és természetesen az alsó holtpont tartományban van a betöltés. Itt lehet játszani olyat is h a betöltés idejére megállítod a fődugattyút, mint a dugattyús betöltés esetében szokás.
Előzmény: traktoros_feri (2684)
Klinker-sas Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2688
Üdv.Ha valaki szeretne egy komolyabb prést eladnám.Kb:300Kg mindene tömör vas nagyon komoly.
Gocan Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2687
Üdv rabolt!
Posta megérkezett?
Előzmény: rabolt (2604)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2686

Sajnos ennél jobban nem tudom felnagyítani.

Lefényképezni meg nem tudom mert átépítés alatt van, meg amúgy sem vagyok otthon!

Az elve ugyanaz ami a Brikigépé, a 729-es hozzászólásnál megnézheted.

Annyit, hogy az enyémnél a pofa kúpol befelé, mert ha szorítom össze akkor a brikett ne tudjon bele akadni. És fix nem rugós. A Brikigépé meg úgy láttam, hogy át lett alakítva rugós erőtárolósra. De ahogy írta lehet ezt is továbbfejleszti.

Csak a szorító kevés lesz hűtőcsőbe is gondolkodj!

Előzmény: yamaha r6 (2685)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2685
Üdv!

Köszönöm a válaszodat először is! Szeretném megkérdezni hogy a cső elejéről tudnál e felrakni közelebbi képet hogy hogy van a szorítópofás megoldás?
Előzmény: "Blade" (2669)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.16 0 0 2684
Elejétől vagy végétől van-e?
Azt akartam kérdezni, h a préscsövet nézve a dugattyú alsó holtpont esetén tölt a csiga? vagy esetleg a felső holtpontba van rakva a töltő nyílás és így a csiga a dugattyú teljes lökethossza alatt képes tölteni a préscsövet a jobb töltet elérése érdekében, persze ehhez már nagy erő kell!

traktoros_feri
sz jana1 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2683
Sziasztok.

Hónapok óta olvasgatom a fórumon , én is szeretnék az idén gépet építeni.nem tudom milyen gépet lenne egyerűbb és olcsóbb építeni?Csigát én se tudok szerezni nem is tudom mibe lehet ilyen?most a képeket látva ez tetszik. mekkora lökethosszú munkahenger szükséges ehhez? és hogyan vezérled mert az nem látszik a képeken?
brikigép Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2682
Mivel átalakítás alatt van a hidraulikus gépem ezért szét van szedve, de így éppen jobban is láthatók, csakhogy nem egy helyen vannak. Egy kis türelmet, míg kerítek fényképezőt és teszek fel képet , ezért el se magyarázom, annyi biztos a 40mm -es oldallapot 4drb M24 x 3 -as csavar fogja össze mégis meggörbült 0.1mm-t. A csövet pedig 9 drb M16 csavar tartja.
A csiga betöltő nekem sűrít is, igaz egyszerű megoldás de becsületesen föladja a leckét. Akkora tömörítést nem tudsz vele mint dugattyúval. Legjobb ha akkor forog mikor nyitva a henger, villanymotort is lehet úgy szabályozni pótméterekkel hogy annyit és olyan erősen forogjon amennyi éppen kell. Egy Blohm lapköszörűn már 50 évvel ezelőtt volt ilyen, ma is fürgén mozgatja a 200 kilós asztalt egy 0.5 kw-os motor.
Azt nem értem h a cső elejétől vagy végétől van -e ?
brikigép Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2681
Üdv !
Más kárán sosem lehet annyit tanulni amennyi kell az üdvösséghez, sajna muszáj saját kárnak is lenni, jó ha minél kevesebből tanulunk.
Most állítom be szalmára az új szerszámom, jóval nagyobb kúposágról kezdek mint majd ami jó lesz. Legalább 10 szer fogom átköszörülni h eltaláljam.
Ha nem kapsz kellő ellentartást, nem lesz nyomás se hőmérséklet se meg lignin se, és még az is számít milyen gyorsan szalad át a szerszámon a cucc. Mire mindent összhangba hozol elkopik a csigád és kezdheted elölről. Pedig a videókon látni szalmából sikeresek a csigás gépek.
Köszi a képeket.
Előzmény: "Blade" (2666)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2680
Hú az már fogja tudni a 1200bárt!
Köszi zsozé a képeket!!! nagyon találékony és ügyes szerkezet!! ;)
Előzmény: papa49 (2679)
papa49 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2679
Köszi a tájékoztatást az igaság az hogy a brikigepel márkonzultáltam ugyanis van egy munkahegerem átmérőlye 18-19cm  hosza 65-70cm adugatyuszár 6cm és ehez akarok egy prés csövet és azértkérdeztem meg
Előzmény: zsozé1 (2678)
zsozé1 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2678
A ly betűért bocs. Tehát , átmérője.
Előzmény: zsozé1 (2677)
zsozé1 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2677
A briket átmérőlye 7,5 cm. A munkahenger pedig 30 cm hosszú és 12,5 az átmérőlye.
Előzmény: papa49 (2676)
papa49 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2676

a képenlevő briket átmérője milyen   vastag és ahidralikád mekkora nagy köszi

zsozé1 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2675
A préscső és a munkahenger összekötése, nálam igy van megoldva. Munka közben akár a válamra is tehetem mint egy RPG-t. Remélem érthető, a kép alapján. Zsozé
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2674
Valamint még brikigéptől kérdezném:
A töltésnél a csiga a préscső elejétől vagy a végétől? És mivel állandóan hajt nem okoz-e gondot a csiga nem áll le, vagy nem is présel igazából csak szállít?
"Blade" Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2673

Üdv.

Nem okoskodni akarok.

Én mindenképpen esztergáltatnám.

Egy jó esztergályos a kisújjából kirázza ezt a csigát!

Rönk anyagból csináltatnám. Ráhagyással lenaggyáztatnám a csiga átmérőjét.

Ketté vágnám, két-három helyen átfúrnám keresztbe, és fastiftel rögzíteném.

Azután a tengelyméretet esztergáltatnám meg. Ha megva a két csonkot awab-bilincsel összefogatnám, így ha csúcsal meg támasztódik, akkor se tudja szétfeszíteni.

És utána esztergáltatnám rá a csigamenetet.

Ha a kész csiga fűrészelődik szét, akkor a csigából hiányozni fog a fűrészelés miatt akár 4-5mm is. És ha össze van rakva, akkor ovális lesz.

Ja és mindenképpen száraz fából, mert ha elvágod és vizes az is elcsavarodhat!

De ez csak egy tipp!

Előzmény: OAndorka (2663)
Gocan Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2672
Gocan Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2671
Üdv!
Alapban a geometriával is gond van. Ez a modell a méretek alapján készült (100%-ig jó), és amint látszik elég bonyolult felületek alakultak ki a csigán, az átmenetnél, de ezt leszámítva mondjuk jó. Sajnos ez a bonyolult felületek kategóriába tartozik.Igazából ezt CAM-ezni kellene, aztán onnan bármilyen vezérlésbe kifordítható. Vagy durva öntési ráhagyás, aztán marad a sima eszterga. Mondjuk egy sima padon fából ki esztergálod durva ráhagyással, aztán megönteted, aztán megint pad. Ennél egyszerűbb megoldás nincs szerintem. Vagy mondjátok meg a gép típust, vezérlést aztán utánna nézek, hogy miben tudok segíteni.
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2670
Én nyugodt szívvel állítom, h átolvastam és tényleg össze is lehet rakni egy gépet a leírtakból!
Viszont szeretném kérni h a gépedről egy pár fotót tegyél légyszíves fel!
Nem tudok elindulni: a préscső és a munkahenger összekötésén gondolkodom!Tudom h írtad már h önhordó ill. a váz nem kell h túl erős legyen! De kis problémám akadt a méretezéssel hány csavar is fogja elbírni, és mekkora , a munkahenger összekötése a préscsővel mi módon történjen!? és egyéb hasonló kérdések amin azt hiszem pár kép erről a részéről a gépnek sokat segítene!
Mert ugye a kétirányúnál célszerű önhordóra csinálni ami azért kicsit meg is bonyolítja a dolgokat.
Előre is köszönöm!
Előzmény: brikigép (2652)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2669

Csak szalmával próbáltam.

A motor 2.2 Kw-os, hajtóműves. - a motor 2940/ford.

- a hajtőmű 510/ford. - (túl gyors)

Nyomni bírná, meg termelni is de szerintem így nincs ideje eléggé összeállni az anyagnak és szétrepedezik.

A lignin nem tud elég gyorsan kivállni belőle. - De ez majd próba "cseresznye".

Előzmény: yamaha r6 (2668)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2668
Az előbb lemaradt . Milyen anyagot nyomsz a géppel? Mert szalma látszik a vödör mellett.
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2667
Üdv!

Nem néz ki olyan rossznak az állaga így kép alapján. Írod hogy a fordulaton próbálsz csökkenteni még gyorsnak találod a fordulatot? Még megszeretném kérdezni tőled hogy kb mekkora a jelenlegi fordulata a gépnek és mekkora mocival hajtod? Nekem egy 7,5kw os indul el a biztosíték miatt,remélem elég.
"Blade" Creative Commons License 2010.02.15 0 0 2666

Üdv.

Én nem tárolgatok be brikettet, ami meg volt azt fel is tűzeltem.

Csak a legelső brikettet fényképeztem le ami kijött a gépből. -(brikettecskét, mert azért ez még nem modható brikettnek)

Masodjára építem át a gépemet.

És mint ahogy már leírtam, kísérletezgetek vele. - (tökéletes úgysem lesz mint egy gyári ezt én is tudom!)

Amit ki lehet hozni belőle azt ki is akarom, mert a legjobbra törekszem!

Mindenki a maga kárán tanul, de legjobb a másén! - mert ez nem kerül pénzbe.

Azért is írtam le, hogy mire figyeljenek oda a gép megtervezésénél.

Ezek tavaj őszi képek. 

A fojtást kipróbáltam  már, kúppal, bemetszett csővel de nekem a szorítópofás jött be, ami a tiéden is volt vagy van. A csiga maximálisan nyom és adagol.

A brikett hosszával van a gond és állagával. De ezt is írtam, hogy egy hosszabb hűtőcsővel kísérletezem és + még egy áttétel a hajtóműtől, hogy még lassabban forogjon.

Nekem mindenki a példaképem aki nem adja fel a gépépítést egy kis sikertelenség után sem! Úgy hogy minden gépépítő előtt megemelem a kalapom,  ők miattuk és a hozzászólóktól él ez a topik.

OAndorka Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2665
Azt hiszem, talán Gocan tudna nekünk segíteni.
üdv: OAndorka
janika40 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2664
Jo estét

az igazi gondom az hogy nekem egy faipari cnc m van és ahhoz artcam szofttal csinálom a szerszám pályát
a progi sajnos olyat nem tud hogy rajzol egy tengelyt és arra menetet .
én egy tengelyvonalra generáltam egy tengely metszetet abbol lett a hosszanti féltengely és egy ferde vonalon meg a fogprofilt görgettem átt, remélem érthető.
Sajnos nem lett szabályos térben , csak felülnézetben .
ha esetleg valaki meg tudná rajzolni és a feléről egy szerszámpályát generálni fanuc formátumba . akkor meg tudnám csinálni .
OAndorka Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2663
Nagy okosoknak mondom, h megcsináltattam ezt már danamidból, elvágás után viszont a feszültség úgy meggörbítette, h egy nagy rakás szar lett. gittelgettem ezzel-azzal, de nem igazán lett jó, az öntödébe a szar mintát pedig nem küldöm el. Ha megnézitek a facsigának a kimarását, az tökéletes, hibája semmi. Programozási problémái vannak a kollégának, gondolom a masináján nem csinál naponta fél csigát.
Tehát az a kérésem, ha valaki tud segíteni cnc programozásban illetve rajz készítésben, az jelezze, .
Kösz:
OAndorka
OAndorka Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2662
Nem arra kértelek, hogy fikázz, hanem arra, hogy segítsen a tudásával, az aki tud .
Előzmény: istvan37 (2660)
papa49 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2661
Bizony hogy az öntöszakma is szakma  ahozhogy egyjó öntvény elkészuljon először szükségvan egy ugyes mintakészitőre mert igazából tőle idudul el a formakészités és ezután az öntés ugyhogy előb egy esztergájosal kel legyártatni acsigát és utána kel egy öntőformázóhoz fordulni aki a töbit már  megoldja
istvan37 Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2660

""Na még egyszer!
A fémöntés is egy szakma, egész komoly szakma. Tudni kell, minek mi az eleje, meg a vége""  irja oandorka

nem kotozkodni akarok   de annyi munkat es idot belefektetni a semmibe             sokkal egyszerubb kettevagni a kesz csigat ( lehet hamarabb is megvan mint 2 felbol)

NO COMMENT

halaloszto Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2659
faesztergalyos trukk: a ket felet ugy kell osszeragasztani, hogy egy kartonpapir van kozeragasztva. a papir menten kette lehet tepni utanna.

vajk
Előzmény: brikigép (2658)
brikigép Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2658
Már István 37 is észrevette , ez nem igazi csiga profil.
Legegyszerübb esztergán 5mm ráhagyással megcsinálni, szétvágni, összeragasztani, összepántolni a két végét, és újból elkészíteni a kívánt méretre, majd szétoldani a ragasztást. Az a kúposság a végén egy jó esztergályosnak belefér.
De biztosan ez a csiga és csőegyüttes a legjobb a fűrészporhoz, úgy tudom rizshéjat nyomott.
Előzmény: OAndorka (2655)
firesnow Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2657
Ha az egyiket megfordítod, mit mutat?
halaloszto Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2656
en tudom mi a gkod, de az nem segit.
marmint azzal van a baj, hogy azt hitte, hogy ket azonos felbol kijon a csiga?
most nem forog az agyam, de ugy sejtem, hogy meg csak nem is tukorkepe egymasnak a ket fel, hanem ket tok kulonbozo dolog.

vajk
OAndorka Creative Commons License 2010.02.13 0 0 2655
Segítséget kérek a facsigához.
Az igazi problémát janika40 tudja elmondani, igazából rajz-készítési segítség kellene.
A probléma a képeken látszik. A csiga menetnek a profiljával van a baj.
Janika40 írja:
"jobb lenne megrajzoltatni és a a 2 félről g codot generálni."

Én nem tudom, mi az a g-cod.
norissz Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2654

Szia

Majd talán a hétvégén lesz időm oszt rakok fel képet, de csak nfp fűrészporból készült brikettem van ami nem valami szép küllemre, de jó a tűzön!

norissz Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2653

Szia

Az kb 10fokos, de akkor már sokat mondtam!

Nincs időm többet használni egy óránál, ezért nem melegszik fel!

Tehát nem tudom, mert eddig max 2 órát ment, de akkor sem volt még langyos sem!

Meg hideg van a műhelybe is mint a fene! :))

Előzmény: stefi54 (2644)
brikigép Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2652
Sziasztok fiúk !
Sokan azt írták elolvasták a fórumot ! Egy frászt olvastak , már leírtam a csigát is , a csövet is, mégis hülyeségeket kérdeznek.
Én olvasok szerb oldalakat is , megcsinálják a csigát egy -kettő, nem kérnek árajánlatot, igaz mindenki panaszkodik , kopik mint a güzü akármiből készítik is , de legalább elkészítik. Profi gépetek úgysem lesz , álljatok neki bátran a kísérlet az igazi.
Ha nem tanultatok egyetemen hogy laboratóriumban kísérletezhesetek , itt az alkalom ,diploma nélkül lehet élvezni az otthoni alkotás örömeit, csak akaraterő kell ! !
Példaképem Norissz , és lenni fog eredménye, első , második , harmadik gép, ez az alkotás értelme, és szépsége !
Norissz egy kosárra való brikettről a fénykép ?
Blade : Hol a brikett és milyen ?
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2651
Üdv!

Anyagszállítási csigák gyártásával foglalkoznak. Én egy 30mm átmérőjű tengelyre 60mm csiga átmérő 40mm es menetemelkedéssel 5mm es anyagvastagsággal kértem az árajánlatot. Ha megkapom a választ felrakom ide a fórumra.
Előzmény: halaloszto (2650)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2650
az milyen? egymenetes csigak, amiket egy bordastengelyre fel lehet fuzni? mekkora otlet!

vajk
Előzmény: yamaha r6 (2649)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2649
Üdv!

Köszönöm a válaszodat! Most találtam egy céget aki csigalevél gyártással foglalkozik. Beszéltem velük telefonon nem mondtak vészes árat de kérték küldjem át a pontos méreteket és arra tudnak egészen pontos árat adni. Most először megvárom az árajánlatukat addig nem görcsölök vele hogy házilag készítsem el a csigát.
Előzmény: "Blade" (2648)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2648

Üdv.

Elég nehéz meghatározni a megfelelő menetemelkedést. - mert eléggé behatároltan  lehet széthúzni az alakváltozás miatt.

Azt ajánlom, hogy esztergályossal érintőbe meg kell húzatnod a tengelyen, a "szamárvezetőt" egy zsinórmenetet. És utána próbáld széthúzni az ún. alátéteket és a vonal mentén felfűzöd.

Az alátéteket ráhagyással csináltazsd meg, mert amikor szétvágod és széthózod az átmérője deformálódni fog.

Amikor fel van hegesztve a szegmens a tengelyre, utána kell méretre esztergáltatni az egész csiga átmérőjét, mert akkor így nem marad tojásded alakú.

Az emelkedést úgy határozd meg, hogy próbából szétvágsz vagy két alátétet és rápróbálod a tengelyre egymás után, mint ha menet raknál össze, és az alsó és felső ároknak szélességének egyezni-e kell. Ha egyezik akkor megvan az emelkedésed.

Azért nem tudok pontos méretet írni, mert nem tudom a külső átmérődet.

De megfogod látni, mert a 30-as tengelyre úgyse tudod felfűzni ha túlságosan széthúzod. -(a belső furat is megfogja határozni, ezért azt is érdemes egy pár mm-el nagyobbra hagyni)

És mivel kézzel történik a gyártása, ezért az emelkedés úgysem lesz egyforma teljesen. - de ez itt nem is lényeg, mert csak adagoló szerepe van a csigának.

Most ennyi jutott az eszembe.

Sikeres gépépítést.

A rajz, csak szemléltetés!

Előzmény: yamaha r6 (2647)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2647
ÜDV!

A segítségedet kérném egy kicsit. Milyen szegmensből raktad össze a csigádat? Én 30mm tengelyre próbáltam alátétet széthúzni de sehogy sem akar összejönni. Mekkora a menetemelkedése a te csigádnak? Én 35mm resre próbáltam széthúzni. Előre is köszönöm a válaszodat!

Előzmény: "Blade" (2646)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.12 0 0 2646

Ezzel a rajzal csak az elméletét akartam demonstrálni.

Mint már le lett írva nem egyszer, hogy csak a csiga utólsó menetét (homlok részét) kell erősebbre csinálni, mert lényegébe csak ott történik a tömörítés.

A többi menet csak egy adagoló rész, ami az utólsó menetnek továbbítja  az anyagot.

Lényegébe ez sima "biliacélból" is el lehet készíteni.

Anno írtam, én szegmensegből raktam össze.  - (előnye, hony olcsó az előállítása és ha elkopik akkor letúrom róla, és csinálok ra egy másikat, és ami nem elhanyagolható, hogy csak ez kopik.) - kísérletezgetéshez meg főleg jó.

Ha a préscsövet keményebb anyagból készítem mint a csigát (nyílván fordítva is igaz) akkor annak az élettartalma jóval nagyobb lesz, mintha mind a kettő kemény volna.

Ez nem újkeletű találmány, hogy amit használnak az el is kopik!

"kopó alkatrésznek" nem azt nevezzük, amit használunk és elkopik, azután kicseréljünk, ha nem egy tudatosan előre megtervezett alkatrész amit gyengébb minőségűre kell megtervezni, legyártani mint az ellendarabját, hogy csak az egyik kopjon! - anyagtakarékosság (értelemszerűen azt célszerűbb

keményebb anyagból elkészíteni, amit nehezebb legyártani.)

Nyílván való az is, hogy egyszer minden elkopik ha használják, csak nem mindegy, hogy mikor (előbb vagy utóbb!

Előzmény: stefi54 (2637)
stefi54 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2645
Üdv! A visszatérő olaj csőkígyón keresztül.
Előzmény: stefi54 (2644)
stefi54 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2644
Üdv!Az olaj hőfok kb ?
Előzmény: norissz (2642)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2643
szigeteld le! :-)

vajk
Előzmény: norissz (2642)
norissz Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2642

Szia

Köszi az infót lehet megpróbálom, csak még nem tudom hogyan!

Nagyon vastag a csövem fala, de viszont olyan 40fokra a surlódástól is felmelegszik csak rá kéne segíteni!

Előzmény: zsozé1 (2641)
zsozé1 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2641
Szevasz Norisz!
Ezek a szalmabrikettek, hidraulikus brikettálóval készűltek. És a gyártó elmondása szerint azért lettek ilyen szép fényesek, mert a kinyomó csövet, 70 fokosra felmelegiti a brikettáláskor. Tehát neki, nem a viasztól fényes. Gyárilag a gépen , nemvolt csőmelegitése. De Ő, kipróbálás képpen, barkácsolt rá egy melegitőt, és azután már ilyen szép brikettek jöttek ki. Remélem a képen jól látható . Olyan mintha, egy filmréteggel volna bevonva. Ha van rá módod , akkor próbáld ki. zsozé
Előzmény: norissz (2631)
pancsa072 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2640
Aztirja csatolt fájhiba.
Előzmény: d imi (2639)
d imi Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2639

nem  jött meg .

Előzmény: pancsa072 (2636)
bertyfux Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2638
nekem sem kell a viasz az egész brikettálás alatt..
csak az első pár darabnál..
mindenesetre ami leginkább jó volt az a fűrészpor.
nem a forgács..
mert az összeáll mint a cövek..
de a forgács nem jó..
lehet szárítanom kellene még..
Előzmény: norissz (2631)
stefi54 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2637
Üdv!A rajzod már közelit az én elképzelésemhez,de az árok rovására erősíteném a menetet,
~fűrész.A képeiden kár hogy a csövek másik oldalát nem látni,az még sokat elárulna a gépről.A csigák nagyon egyformák(vagy mind jó, vagy csak egy síkú kísérlet részvevői) lassan kiforrja ez magát mint a jó bor.De sok türelem kell ehhez is.
Előzmény: "Blade" (2632)
pancsa072 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2636
elkuldtem .kőszőnőm.már megprobáltam oandorkának is elkuldeni de nem sikerult. előre is kőszi.
Előzmény: d imi (2635)
d imi Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2635
Küld el nekem én felrakom , 25 hozzászólás ig nem tudsz képet feltölteni
Előzmény: pancsa072 (2634)
pancsa072 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2634
nem birom felrakni a csiga fényképét.
pancsa072 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2633
vélményt szeretnék eről a csigárol
"Blade" Creative Commons License 2010.02.11 0 0 2632

Üdv.

Nem azért ég rá a csigára az anyag mert a brikett elforog a préscsőbe!

Az anyag el sem jut a préscsőig nálad, mert már az árokba megtörténik a tömörödés és emiatt nem tudja a többi anyagot benyomni, mert egy un. dugót képez az árokba!

A csiga menetét ne csak a préscsőhöz viszonyítsd, hanem amikor már össze van szerelve a préscső a csigaházzal. Tehát a garat elejét ha levetítad a csigára, akkor az utolsó csigaárok fele kilátszon.  - ( mert így nincs lehetősége az anyagot a csigaház falához préselni és ezáltal nem fog tudni betömörödni az anyag az árokba.)

Nyílvánvaló a préscsőben az anyag már nekinyomódik a falnak, de ez még jó is mert a surlódás következtében hő keletkezik, ami elősegíti a préselést.

Szögletes préscső ehez a csigához nem lesz jó, a csigát is át kell alakítanod, méghozzá kúposra, mert az anyagot a préscsőbe valahogy be kell juttatnod.

Gondolj bele egy hengeresből - szögletesbe, csak így tudod megoldani.

Vagy ha a szögletes préscső kúpol.

Előzmény: d imi (2617)
norissz Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2631

Szia

Szerintem a viasz végett van!

Nekem először amikor elindítom hidegen mindig egy kis szappant kell a forgács közé reszelnem Te a viaszt használod erre a célra, de nekem csak kb 5percig utána már nem kell a szappan csak a nagy nyomás! Ja és maga a préscsövem nincs még 200mm sem!

De utána viszont átlagban a min. 200bar kell ami az 55mm átmérőjű brikettre 24,4t-a erőt jelent!

Tehát a Te gépedbe azért kell a viaszos cucc, mert nincs meg a megfelelő tolóerő ami ki tudja nyomni a csőből a brikettet!

Ez saját tapasztalat és nem szekálni akarlak!

Viszont ezt a viaszt ki fogom próbálni én is, mert a minap vettem brikettet(gyárit) kíváncsiságból és annak is olyan fényes volt a felülete mintha viaszos lett volna.

Előzmény: bertyfux (2605)
norissz Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2630

Szia

A munkahengerem az egy 500bar-os Roemheld blokkhenger.

125mm a dugattyúátmérője, 80mm a munkahenger szára és 200mm-t mozdul.

Ha teljes nyomáson használnám akkor 61,3t-át tudna, de én csak a felével dolgoztatom.

Ha számolni akarsz: a dugattyú felülete 122cm2 ezt kell megszorozni a bar-ral és kijön a kg!

Előzmény: papa49 (2608)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2629
Nem edzeni, hanem teflonoztatni kellene a csiga végét!
halaloszto Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2628
mindenkeppen erdemes polirozni. plane a veget. ahhoz hogy vigye az anyagot, kisebb kellene a surlodas legyen a csigan mint a csofalon. mivel a csiga felulete joval nagyobb mint a csofale, joval simabbnak kellene lennie.

vajk

Előzmény: d imi (2624)
pancsa072 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2627
megprobáltam ujbol elkuldeni.
Előzmény: OAndorka (2625)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2626
ÜDV Fórumozók!

Érdeklődnék tőletek.Szerintetek a méretek alapján használható lenne e ez préscső?
OAndorka Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2625
Nem kaptam meg.
Próbáld még egyszer.
Előzmény: pancsa072 (2609)
d imi Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2624
Előzmény: Gocan (2623)
Gocan Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2623
Lehetséges! A csigád, az amit egyszer felraktál ide?
Előzmény: d imi (2622)
d imi Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2622

a Vietnami 320 at fordul a rizshajhoz   én búzaocsuval próbáltam ,szerintem azért forog a csigával mert mert a préscső nem akadályozza meg azzal ,hogy nem hengeres

Előzmény: Gocan (2621)
Gocan Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2621
Ráégett a csigára a cucc? Milyen anyagot akartál brikettálni? Én arra gondoltam, hogy nem-e nagy a fordulatod.
Előzmény: d imi (2620)
d imi Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2620
300
Előzmény: Gocan (2619)
Gocan Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2619
Üdv!
Fordulatod mekkora?
Előzmény: d imi (2617)
pancsa072 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2618
elméletileg iméledre probáltam.
Előzmény: OAndorka (2610)
d imi Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2617
Egyébként a csigából csak 1 menet ér bele a préscsőbe és csak arra az 1 menetre ég rá a cucc
d imi Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2616

Polírozva nincs csak elég sima mart felület

próbáljam polírozni?

de a ötszögletű cső nem árt?

Előzmény: halaloszto (2615)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2615
csiga mennyire van felpolirozva?

nem ertek hozza, de mindig azt erzem, hogy mindenki a csigaval akarja osszenyomatni az anyagot, pedig maga a kompresszio es a nyomas csak a csiga utan a csoben kellene fellepjen. a csiga hordja az anyagot, az utolso level meg mint a vajazo kes, passzirozza neki a kesz brikett fenekenek.

vajk
Előzmény: d imi (2614)
d imi Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2614

Üdv    

Ma is szenvedtem egy pár órát a csiga forgatja magán a cuccot és nem akarja

nyomni előre úgyhogy holnap ötszögletű csövet gyártok.

remélem azzal jutok valamire került vagy húszmázsa búzaocsu csontszáraz

valahogy csak letudom préselni.

yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2613
Üdv!

Igazából csak a belső mérete van kicsinyítve 71mm ről 55 mm re. Az összefogatáshoz hegeszteni gondoltam a füleket én is ahogy irtad ne keljen akkora előgyártmány.
Előzmény: Gocan (2599)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2612
ÜDV!

A cső hossza 250mm. A külső átmérője 80mm, a belső 55mm A behordó rész felüli oldalon az átmérő 62mm és az szükül le 55mm re 85mm hosszban. Az 55mm es egyenes cső rész hossza így 165mm marad. A horony bevésés 205mm hosszan lenne 5mm szélességbe és 3mm mélyen. Mindennek az elkészítésére anyaggal együtt 31000ft árajánlatot kaptam 1db ra .Több rendelés esetén valamit tudnak engedni azt mondták (2-3db nál is) Valamilyen edzhető anyagból lenne ma küldik át e-mailbe azért nem tudok pontosat mondani az anyagról. Edzve viszont nem lenne ebbe az árba.
Előzmény: OAndorka (2598)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2611

Inkább szorítóbilincsel old meg a tömörítő cső összeszerelését a csigaházzal, ne csavarral.

Ezzel összeszorítod a két félbevágott csövet, és még a felfogatás is meg van oldva.   - (gyorsan szerelhető, ami még egy előny!)

A tömörítő csőre is és a csigaházra is peremet kell csinálni, a kettőt pedig a bilincs összeszorítja. - (a bilicsbe a hornyot kúposra érdemes kialakítani, hasonlót mint az ékszíjtárcsán, hogy a peremeket egymáshoz tudja szorítani.)

Nyílván a tömörítő cső és csigaház közé illesztőstiftet is be kell iktatnod amiatt, hogy a cső és a ház egy síkba maradjanak az összehúzás után is!

OAndorka Creative Commons License 2010.02.10 0 0 2610
Aztán hova küldtél? Mert én nem kaptam.
Üdv
Előzmény: pancsa072 (2609)
pancsa072 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2609
udv, oandorka kultem egy uzenettet mitszolsz hozá.kőszőnőm.
papa49 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2608
heló norissz mekora méretü az a munkahenger ami 30 t-nás
OAndorka Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2607
Jó kis Morse kúp, egyszer összerakod, aztán a flex hozza szét.
Előzmény: rabolt (2606)
rabolt Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2606
Arra gondoltam ha a préscső külseje is enyhén kúpolna,akkor két ellentétes kúpolású gyűrűt is rá lehetne ütni,mint a kádárok a hordóra.Szerintem még működhetne is.Egyiket a fűtés elé a másikat meg utána.
bertyfux Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2605
hát nem tudom..érdekes amit irsz.. nekem nem tudom akkor mitöl de kemény marad.. és fényes a széle.. majdnem mind a nagyoknak. és elég jó a fűtőértéke.jó nem csinál ilyen 20-30cm hosszút de 5-6cm-es pogácsák vannak.
Előzmény: norissz (2600)
rabolt Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2604
Úgy gondolom,ha össze van szorítva rendesen nincs jelentősége,hogy egész vagy két fél.
Előzmény: norissz (2601)
Klinker-sas Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2603
Üdv.Valaki kipróbálta már,hogy a préselő dugatyú közepére helyezett (hegesztett) egy 20mm átmérőjű és egykb:20cm hosszú acélrudat és így préselte ki a betöltött anyagot.Akkor is beszorul vagy a keletkezett közép lyuk enged anyit összemeni,hogy nem szorul be???
rabolt Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2602
Jónak tartom az ötletet,de gondolj a fűtésre is.Akkor a fűtést is lehúzhatósra kell megcsinálni+gondolom valami bilincsekkel akarod összefogni a feleket.
norissz Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2601

Szia

Én a helyedben hagynék egy zárt részt egészben, mondjuk egy 50-60 mm-ernyit, hogy ott tudjon tömörödni egy kicsit az anyag és utána tenném a félbevágott csövet, vagy szorítót! Így szép is lesz a brikett ami kijön a csövön, és ezen a rövid szakaszon nem is szorul meg.

Viszont láttam már olyat is, hogy elég messze a préscsőtől voltak a a szorítók több is elhelyezve( igaz ez excenteresen volt)

norissz Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2600

Szia

A 255kg/cm2 az nagyon kevés lesz, az enyémen majd ugyanekkora átmérőre 30tonnás munkahenger van! Itt 1255kg/cm2 van!

De kitartás én ugyanígy kezdtem el mint Te.

Volt nekem is egy fekvő fahasogatóm, csak nekem 4tonnás és én is azt alakítottam át próbaképpen, de sajna kevés volt a 4tonna!

Utána csináltam egy 20tonnás már direkt brikettálót, de sajna gyenge volt az egész konstrukció!

Mostmár a 3-dik gépet csináltam meg és még ez sem az igazi!

Előzmény: bertyfux (2592)
Gocan Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2599
Üdv!
Jónak tűnik, de én a tömörítő csövet két részből csinálom majd (hosszában félbe vágva), ugyanis ha beszorul a cucc, akkor lehet vésni, fúrni stb, úgy meg szét csavarozom aztán pik-pak kiszedem. Amit rajzoltál akár jó is lehet, de miben kicsinyített, mert nem igen látni a méreteket. Különben én rajzolnék rá egy vállat is, mert össze kell rakni a másik csővel, vagy azt hogy akartad megoldani? A vállat hegeszteni is lehet rá, mert akkor nem kell akkora előgyártmány. Így gondoltam
Előzmény: yamaha r6 (2597)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2598
Méretek nehezen, illeve nem olvashatók. Azért óvatosan azzal a tömörítő csővel. Azokat a hosszú hornyokat Belemunkálni nem is olyan egyszerű. A vésőgépek elég korlátozott méretben dolgoznak, meg elég hülyeforma szerszám kell hozzá. Sokat olvasom azt, hogy mikor beáll a gépbe a cucc, akár hidraulikus, akár csigás, akkor ki kell vésni , fúrni, stb. Azt hiszem a csövet én két félből csinálom, és akkor egyszerűbb az élet.Üdv: OAndorka
Előzmény: yamaha r6 (2597)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2597
ÜDV!

Egy kis segítséget kérnék tőletek!Szerintetek müködö képes lenne e a képen látható tömörítő cső a vietnámi kicsinyített mása. A válaszotokat előre is köszönöm.
teky01 Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2596
Szia
Az aprítást a papírnak én keverőszárral csinálom.Nem is kell olyan kicsire tépkedni a papírt.Van sds es fúróm abba vettem keverőszárat(a ház felújításánál is jól jön:-)) és péppé lehet vele a papírt darálni.De a sima fúróba is keverőszárat tehetsz de az kevésbé terhelhető.Bár kis mennyiségre tökéletes.
Előzmény: Gyapi95 (2543)
Gocan Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2595
Üdv!
Igazad van, ugyanis bizonyos gyártok, kimennek, és különböző méretű csigákkal, és tömörítő csövekkel beállítják a gépet, hogy az anyagodból a legjobb brikettet csinálja. Abszolút nem kézzel fogható a technológia. Lehet nálam jól működik de másnál semmire való a gép, de kis változtatással jó lenne. Ez a kis változtatás teszi bonyolulttá. Mert ez egy közel 20 és 70 ezer forint közötti csiga, és/vagy cső.
Előzmény: "Blade" (2593)
Gocan Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2594
Üdv!
Milyenek a villanymotorok? Engem érdekelne.
Válaszodat előre is köszönöm!
Előzmény: Klinker-sas (2587)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2593

Ezzel egyetértek veled. - (nemhiába kísérleteznek ilyen csigákkal, és ezt megjegyzem ráadásul magyar!)

És még ott lesz a préscső kivitelezés kérdése is.  - nem lesz egyszerű!

De ha sikerül csak gratulálni tudok!

Ja és még ha "minyimum ócsó" is akkor dupplán gratula.

Előzmény: stefi54 (2588)
bertyfux Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2592
még nem 100% ban van kész garatot kell rá rakni.és valamelyest erősíteni.de szerintem elég jó az anyag amit kinyom.igaz egyszerre ugy 5-6cm jön ki tehát ugy ekkora darabok is.kép meg minden akkor lesz ha totál már csak brikettezünk vele tehát kész mert igy egy kis alakítás.. egy kis brikettálás.. egy kis.. szo értitek.

A gép lényege annyi hogy vettem egy 5 tonnás fekvő fahasító gépet.tehát egy munkahenger!ennek elejére lett hegesztve egy tömör,50mm átmérős 350mm hosszú anyag.ez tömörít bele egy 54mm átmérős csőbe. a csövön nincs semmi szűkítés magátol tolja össze ugy 400mm-en.de kevés szűkítésen gondolkodok.. kb 5mm hogy tömörebb legyen.ja és a fűrészporhoz kevertem minimális mennyiségű viaszt-belereszeltem-ugy 1 kg hoz-4-5g!!-ot lehet ez csak az első időben kell hogy bekopjon. és utána nem. de nem befolyásolja az összetömörödést. csak könnyen kijön. mert párszor már ki kellett vésni emiatt.
Előzmény: traktoros_feri (2591)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.02.09 0 0 2591
Berty
Ha tudnál képet feltenni vagy esetleg működés közbeni videót!
Akkor könnyebb kérdést feltenni és jobban át is látjuk: neked milyen megoldásokkal sikerült, megvalósítani!
Előzmény: bertyfux (2586)
bertyfux Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2590
5 tonnás fahasítógép kissé átalakítva a kiindulási alap.
Előzmény: Dme (2589)
Dme Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2589
engem érdekelne hogy oldottad meg
Előzmény: bertyfux (2586)
stefi54 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2588
Üdv! A csiga jó néz ki, csak szerintem a trapézmenet a cső falához nyomja az anyagot,nagy lesz a fölös súrlódás(igaz a hőre is szükség van).A puding próbája az evés!A próbák során lehet változtatni,szerintem a szállításhoz és tömörítéshez kicsit széllesebb árok és kevésbé meredek nyomó rész.De szurkolok hogy csak ennyi probléma legyen.
Előzmény: OAndorka (2584)
Klinker-sas Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2587
Üdvözlök mindenkit.
Felszámoljuk a céget.
Van egy pár hidraulikus dolgom eladó hátha valaki hasznát tudja venni.
Adapterek,szivatyúk,Mh-ek vezérlők,villanymotorok,stb.
bertyfux Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2586
Helló mindenkinek!Nekem van egy brikettálóm úgy 95%-os kész állapotban.50mm-es brikettet készít. hidraulikus.akit érdekel agy van valami kérdése szívesen válaszolok.és szerintem nem egy bonyolultság megépíteni mint azt sokan.. mint én is az elején gondoltuk..
Gocan Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2585
Üdv!
22 Auto Cad rajz van. Ebből 17-et megcsináltam, és küldöm e-mail-be. Ahol kellett a méreteket nagyítottam, azért más színű.A másik 5 folyamatban.
Előzmény: rabolt (2565)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2584
Konkrétan az anyagminőségről még nem tudok nyilatkozni. Igazából talán az mindegy is, mivel az acél ha nem edzhető, akkor nemesíthető. Felületén pár tized mélységben cementálva és kéregedzve a végeredmény valszeg jó lesz. Természetesen öntési ráhagyás van. Viszont az éles sarokkal kapcsolatban pont az öntés miatt nem értek Veled egyet. Mivel az anyag homogén, a szálszerkezet nincs átmetszve, ezért szerintem nincs jelentősége. Ha a hegesztett csigák megélnek, akkor ennek is meg kell. Ha viszont mégis kell a rádiusz akkor utánesztergálással megoldható.
Előzmény: Gocan (2582)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2583
Hozzáértők szerint: 200-250 1/min.
Előzmény: Morgo21 (2581)
Gocan Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2582
Üdv!
Jól néz ki a csiga! Még a végén átpártolok az öntött csigához. De igazából milyen acél lesz? Engem egyedül az anyag minősége tart vissza az öntéstől. Lenne, még két kérdésem. Az öntési ráhagyás is rajta van?A menet tövében, nagyobb rádiusz van? Ez azért fontos, mert ez a geometria alapban a kényes öntési formához tartozik. Előfordul, hogy feszültség keletkezik a kész darabban.
Válaszodat előre is köszönöm!
Előzmény: OAndorka (2580)
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2581
Szia!

Meg tudnád adni nekem a csiga fordulatszámát?
Most tervezem a csiga meghajtását és kellene egy pontosabb adat.
Köszi.

Üdv: Morgo

Előzmény: OAndorka (2580)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2580
Na még egyszer!
A fémöntés is egy szakma, egész komoly szakma. Tudni kell, minek mi az eleje, meg a vége. Ilyen alkatrésznél a minta 2 félből kell, hogy legyen, mert másképp nem lehet formázni. Van más alternatíva, ahol nem 2 félből van, hanem egyben, de az még szarabb.
Az öntés acélból lesz.
A csiga paramétereiben a vietnámi csigával azonos.
azt hiszem, mindenre válaszoltam. Üdv: OAndorka
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2579
Szia!

Tanuló koromban öntöttem csapágyfémet, homokba és azok a minták is egybe voltak és fából.
Előzmény: istvan37 (2576)
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2578
Üdv!

Valaki tudja, mekkora fordulat kell egy ilyen csigának?
Nagyon erősnek néz ki ez a csiga minta.
Miből fogjátok önteni?
Dme Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2577
sziasztok végre találtam egy forumot ahol lehet brikettálásrol valami kézzel fogható infót találni én papír darálékot prikettálok eddig csak kisérleti szinten de mőködik most próbálom gépesíteni de nem, tudom milyen irányba induljak el ha valakinek van valami ötlete szívesen veszem
istvan37 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2576

az onteshez nem egy kesz csigat vagnak kette hosszara?

istvan37 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2575
ahogy az ontomintat nezem eleg hosszu a csiga? 5 menet. amibol 1.5 a csobe kene maradjon. meg marad 3.5 menet utantoltesre nem keves? 
OAndorka Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2574
Ez nem eszterga munka, hanem cnc marón készült. Ez csak egy fél csiga, a másik fele is készül.és akkor lesz belőle egy egész öntőminta.
Előzmény: istvan37 (2573)
istvan37 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2573
ez eszterga munka ?  nem latom a csiga elejet meg a veget  vagyis a kezdest meg a vegzest
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2572
Üdv!

Tényleg jól néz ki a minta! Reméljük minél előbb lesz az öntésből valami mert érdekelne engemet is!
Előzmény: OAndorka (2570)
d imi Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2571
Itt a facsiga brutális felbontásban készült a kép ezért ki kellett vágni a lényeget mert annyira nem lehetett lebuttani.
Előzmény: d imi (2569)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2570
Annyiszor legalább próbáltam, de a rohadék mindig azt írta vissza, hogy valami hiba van, nem lehet küldeni. Próbáltam irodai gépe, laptopon, a fa.......mon, meg a fiszemen, a végén pedig mobilinternetről tudtam küldeni. üdv: OAndorka
Előzmény: d imi (2569)
d imi Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2569
Eljött kb 20 példányban mindjárt csinálom
Előzmény: OAndorka (2567)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2568
Ilyen van itt a fórumon, de azért csak dobd fel ide. Valószínűleg ua. mint ami már megfordult itt párszor. Ha felteszed, megmondom hol találod a csigást.
Előzmény: zotya510 (2566)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2567
Végre méltóztatott elballagni a fotó Hozzád.
Üdv.
Előzmény: d imi (2564)
zotya510 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2566
udv ha valakit erdekel hidraulikus brikettalopresfej muszaki rajza mertezet anyag szukseglet es mennyiseg kiszamolva el cserelnem csigas rajzra
rabolt Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2565
Szia.
Rendben,jó lesz!
Előzmény: Gocan (2562)
d imi Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2564

küld el nekem nyugodtan

Előzmény: OAndorka (2563)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2563
janika40 hozzájárult, hogy a facsiga képét feltegyem ide. Feltenném, de nagy méretű, nem megy fel. Ha valaki segít, akkor átküldöm neki, én nem tudom átméretezni, azt hiszem programom sincs hozzá. Amúgy igen jól néz ki. janika azt igérte, h hamarosan meg lesz a másik fele is, és mehet az öntödébe a minta. Üdv: OAndorka
Gocan Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2562
Üdv Rabolt!
Megvan 5 alkatrészrajz JPEG-be. 20-21 rajz lesz kifotózva Auto Cad-ből. A pendrive-ot, és lemezt a héten visszaküldöm, mert a rajzokat e-mail-be is eltudom küldeni. Sajnos nem igen van időm, 2 naponta talán egy jó órám van erre. De ahogy tudom csinálom, és küldöm.
Előzmény: rabolt (2481)
norissz Creative Commons License 2010.02.06 0 0 2561

Ja meg szerintem az 5kw környéke is kevés lesz amit a kis dieseled tud!

Én 5,5kw-ról indultam, (igaz az enyém hidraulikus) de ha jól tudom egy ilyen csigás gép azért megköveteli magának a minimum 7,5kw-ot!

Most egy 11kw-os motor van a gépemen.

Előzmény: Ürge72 (2558)
norissz Creative Commons License 2010.02.06 0 0 2560

Szia

Szerintem a csigás az érzékenyebb az alapanyagra mint bármelyik másik (hidraulikus, excenteres)!

Még a hidraulikusnál sem mindig jó, ha nagyon változtatgatod az alapanyagot!

Pl ma nyomtunk fenyő fűrészport és az alján volt egy kicsit vizesebb cucc, már bele is állt a préscsőbe.

Tehát az anyag nedvességtartalma sem mindegy mennyi kb: 8-12% körül kell lenni, se több se kevesebb!

Az sem jó, ha nagyon száraz, mert nagy nyomáson sem áll össze, de az sem ha nagyon vizes, mert akkor meg azért!

Nem egyszerű dolog brikettálni én már szívok vele egy pár hónapja és még most sem tökéletes, de szerintem sosem lesz az. 

Gyapi95 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 2559
Szia!Én a fűtését egy olcsó kis motorral/generátorral lehetne megoldani vagy akár egy jó erős gépnek a 12v-os generátora jó lenne és egy cekász a csőre és mehet.Bár én igazából akkor már hidraulika motort raknék rá mert azt egyszer kellene megcsinálni mert a csigát időközönként cserélni kell a prés csővel együtt mivel együtt kopik.akkor neked már elég erős lenne a géped mert azért egy nagy teljesítményű szivattyú már odabaxana és csinálná a dolgát azbeztos.Nyárfalevelet simán összenyomná csak ahhoz lehet kell egy daráló.De ezek csak az én véleményeim ,de ez ne tántorítson a Te gondolataidtól.Sok sikert a géphez!!
Üdv Márk
Ürge72 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 2558
Üdvözlet Kollégák! :o)
A TOPICOt többé-kevésbbé átolvasva, arra az elhatározásra jutottunk, hogy építünk egy csigás brikettálót. Azért erre esett a választás, mert ha jól értelmeztük, akkor ez a gép kicsit igénytelenebb a beadagolt alapanyagokra és könyebb megvalósítani. ;o)) számunkra.
Az alapanyagaink szántóföldi nyesedék( különböző szalma, széna, kukoricaszár, nyárfalevél stb.. nyárfalevelet lehet??? nem tilos, mérgező a maradványa???), fűrészpor, faapríték 0,5~2-5cm szemcsével.
A meghajtógép egy diesel stabilmotor lesz uszkve 6,5~7,5LE minden evő /bármilyen olajszármazékkal elmegy ;o) /
Kérdéseim lennének:
-a csiga fordulata, minden esetben 200~250 1/min vagy alapanyaga választja kevesebb vagy több
-a töltő/péscső hossza 50~55 cm fűrészpornál, szalmánal 60~65 cm ez is alapanyagtól függ
-a töltő/péscsővet mindíg melegíteni kell, mennyire, elég a 60~90fok esetleg, ami keletkezik a motor hűtéséből vagy melegebb kell 150~200fok körül
-a faapríték, ami 0,5~2-5cm szemcsés, azt tovább kell még aprítani vagy elég így
-a szalmát tudom, hogy fel kell aprítani, milyen aprító jó hozzá kalapácsos vagy valami más??? és az hogy néz ki, milyen elven mükszik??
Köszi a segítséget !
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2557
Köszönöm a válaszodat! Majd akkor még érdeklődők utána mert érdekelne egy engemet is!
Üdv!
Előzmény: OAndorka (2556)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2556
A Kolléga a héten küldte az öntőminta egyik feléről a fotót. Írta, hogy elég sok melója van benne, de valszeg a héten meglesz a másik felével is. Igen jól nézett ki. Ha hozzájárul, akkor a fotót felteszem, vagy megkérem, hogy tegye fel Ő, hisz eddig ez az Ő munkája. üdv: OAndorka
Előzmény: yamaha r6 (2555)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2555
Üdv!

Érdeklődnék hogy álltok a csiga öntéséve lesz e belöle valami? A rokonságba volt aki butorlappal tüzelt de a 2 dik évbe szétéget a kazán a sok ragasztótól.Igazad van rengeteg a ragasztó ami bent van!
Előzmény: OAndorka (2554)
OAndorka Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2554
1 mázsa cucc, 15 kg ragasztó
OAndorka Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2553
Vigyázz az anyaggal, tuti veszélyes hulladék. A körny.véd.felügy úgy megkefél mindkettőtöket ( téged is, meg az üzemet is, ) hogy belezöldülsz. A bírság kilóra megy, veszélyes hulladék esetén, kül. kategóriák akár 1000 ft/kg is lehet. megsaccolják az üzem kapacitását, aztán kasza. A forgácslapok kb 10-15%-a ragasztó. Ha eltüzeélsz 1 mázsa cuccot, akkor elégettél kg ragasztót. Naná, hogy jól ég. Gondolj bele, egy diszperzites kanna ragasztó a tűzön. ha megszagolod a füstjét, büdös mint a kolera. Szerintem inkább hagydd, mert csak bajod lesz belőle. Üdv: OAndorka
Előzmény: norissz (2549)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2552
Igen,a bútorlap por az veszélyes hulladék,elvileg nem is lehetne elhozni,de megsemmisíteni is csak törvényben foglaltak szerint.
Amúgy meg ami abban ragasztó van az úgy betömörödik a gépbe,hogy vésővel nem lehet kiszedni,de még ha kevererik faforgáccsal akkor meg kazánba kerül,ami annak a falán kikeményedik/tönkreteszi.
Ezt nekem is mondták.
Gocan Creative Commons License 2010.02.05 0 0 2551
Üdv!
Jó megoldásnak tűnik ez is. Sok variáció lehetséges. A fordulatszám alacsony, kombinált terhelés van, nyomatékterhelésre is meg kell felelnie, és van kezdeti szöghiba is, tehát annak kompenzálására is jónak kell lennie. Majd még filózok.
Köszi azért a segítséget!
Üdv!
Előzmény: "Blade" (2544)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.04 0 0 2550
hdf-mdf. abban is ugyanaz a ragaszto van. jelentos resze az anyagnak ragaszto. azert olyan baromi nehez/m3 az a cucc.

vajk
Előzmény: norissz (2549)
norissz Creative Commons License 2010.02.04 0 0 2549

Ez nem bútorlap, hanem olyan mint amiből a lamináltparketta van!

Nem tudom mi van benne, de nem olyan ragasztó mint a bútorlapban.

Teherautóm az van igen egy 1,5t-ás.

Előzmény: halaloszto (2548)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.04 0 0 2548
es odatelepited a gepet? vagy van teherautod?

vajk

ps: amugy ez tenyleg butorlap fureszpor? allitolag azt nem szabad eltuzelni kornyezetvedelmi akarmi miatt.
Előzmény: norissz (2547)
norissz Creative Commons License 2010.02.04 0 0 2547
Napi 7m3-t ha jól megy az üzem!
Előzmény: Törölt nick (2539)
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 2546
Szia!
Szerintem nem söprűnyéllel hanem csigával fogom beletuszkolni a fűrészport.

Köszi
Előzmény: halaloszto (2542)
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 2545
Szia!
Köszi!
Így már egészen más, én azt gondoltam, hogy a cső másik végét be kell dugaszolni a préselés alatt.

Előzmény: Törölt nick (2540)
"Blade" Creative Commons License 2010.02.04 0 0 2544

Üdv.

www.szerszambirodalom.hu/547-hengergorgos-csapagy.html  -  ez ugyan hengergörgős, de ezt már 6000-ért megkapod.

A rajzodon talpas Y-on csapágy van. - vagy ezt már elvetetted?

A csigát meg kell támasztani axiálisan is, amire a legjobb megoldás a támcsapágy.  -(ebből az irányból kapja a legnagyobb terhelést)

De ha a csiga és a tengely egy anyagból van, egy csapágyházban két kúpos csapágyat égymással szembefordítva + távtartó (külső-belső gyűrűre) is tökéletesen megteszi. - ezeket erőgépek hajtástechnikájánál is használják. A tengelyre menet+koronás anya is kell, hogy a két csapágyat össze tudd állítani.

Szerintem az 50mm-es tengely fölösleges, 30mm-es is bőven elég volna.

Kb így.   - ez nincs olyan szép rajz mint a tiéd, de ez van.

Előzmény: Gocan (2528)
Gyapi95 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 2543
Igen van még TSZ.Először én is menetes szárban gondolkodtam de aztán találtunk levegős munkahengert és végül e mellett döntöttünk.kompresszor is van hozzá na és papír az is van elég sok.eleinte én csak kézileg csináltam :fogtam sok papírt összevágtam bele egy kicsi vödörbe bele egy két marék főrészpor és aztán anyu leselejtezett mixeres robotgépével összedaráltam és bele formába.Én még csak most tél elején kezdtem ezen gondolkozni és csináltam is és radiátorokon nagyon jól megszáradt csak ezzel az volt a vaj hogy lassú de majd a pneumatikus azzal nyáron meglesz terítve az udvar brikettel:).A "leírás 1"-et láttam ezért tudtam hogy elbírja a fűrészport meghát majdnem ugyanaz a kettő papír meg a fűrészpor.mind a kettőben benne vannak a fának a rostjai és amiatt állnak össze.Próbáltam már falevelet mellé rakni és az is jó lett meg még a kávénak a zacca is jó csak ezekkel nagyon büdös száradás közben.Adalékanyagra is gondoltam (mosogatószer,olaj)de azoktól előfordulhat hogy nem állnak össze csak nagyon nagy nyomás hatására.

Norisz!
Olyan főrészpor nekünk is van .Az ilyen bútorlap porja de az szószerint por.Itt nálunk van egy "stúdió"*. Szegváron és onnan kaptunk 4 70-80 kg-s zsákokat és ez bele zacskóba és be a kazán ajtaján:)
*Álomkonyha stúdió.
Előzmény: firesnow (2529)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2542
vegyel egy egyenes csovet, mondjuk egy ketmeteres colos vascsovet, es egy seprunyellel kezdj az egyik vegebe furesport tunkolni. amikor mar tele lesz a cso, nem fogod tudni a seprunyellel kitolni belole a cuccot.

vajk
Előzmény: Morgo21 (2533)
halaloszto Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2541
vagy szaritas helyett adagolhatod a nedves fureszporhoz.

vajk
Előzmény: norissz (2532)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2540
úgy képzeld el mint amikor a buszon elkiabálja valaki hogy bobma,a sok ember meg egyszerre akar kijutni,az ajtóban persze összetömörödnek!

Itt is erről van szó!A por a cső falával surlódik,és a csőbe annyi(relative sok) por megy be egységnyi időn belűl,hogy a fallal történő surlódás során összetömörödik!

Itt nem olyan mennyiségről van szó hogy kézzel átszorsz a csövön egy kis port azt átesik,itt annyi megy már be,ami kénytelen összeálni,összetömörödni!
Előzmény: Morgo21 (2533)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2539
az jó!
és mennyit sikerült szerezned?
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2538
brikett
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2537
Ez tetszik!
csikit Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2536

Üdv !

Itt mindenkinek, csak száraz alapanyaga van ?

Valamiféle olcsó száritó , száritási lehetőség azért jó lenne.

Ti hogy csináljátok?

Mopezo Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2535
Sziasztok!
Zsozé!
Korábban írtad a préscsöved paramétereit, hogy 30 cm beömlő nyílás után 53 cm-en préselődik a brikett. Ezek a méretek beválnának fa aprítéknál is?
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2534
Gratula!
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2533
Szia
Az igazság az, hogy én sem tudom milyet csináljak.Nekem az a lényeg, hogy olcsó legyen és működjön.Az lényegtelen milyen elven.
Ami konkrétan nem megy bele a fejembe, hogyan lehet egy egyenes csőbe préselni amelyiknek nyitott a vége?El tudod ezt nekem magyarázni?
Előzmény: norissz (2531)
norissz Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2532

Serácok!

Ehhez mit szóltok, tegnap szereztem egy helyről fűrészport és olyan mint a liszt!

Egyszerűen nem állt össze brikettnek a gépben.

Utólag kiderült, hogy csak 2-3% a nedvességtartalma!

Kicsit megvizeztük 10l cucchoz 2dl víz és /majdnem/ jó brikett lett belőle.

Azért mondom, hogy majdnem mert kicsit repedezett a felülete, de a tűzön iszonyat mit tud egy méterről már nem kell belenézni a tűzbe, meg elég sokáig ég!

Ilyet szerintem még nem hallottatok, hogy vizezni kell az alapanyagot, mert olyan száraz mi?

Én nem szárítót, hanem nedvesítőgépet csinálok hozzá.  :)) 

norissz Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2531

Szia

Azt nem írtad, hogy milyen gépet szeretnél, mert úgy nehéz lesz segíteni!

Én csak a hidraulikusban tudok személy szerint.

Előzmény: Morgo21 (2527)
Gocan Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2530
Üdv!
Hát az nem olcsó! Én is érdeklődtem! Nem tudom kinek mennyi felhasználható anyaga van, de ha mindent összevetünk akkor ez a gép durván, váz 60x60x5-ös L profilú szelvényből 15ezer, motor 5,5-7 kW-os 15-20 ezer, új csapágyak 25-30 ezer, csiga+tömörítő cső 80-100 ezer (de ez baráti megmunkálás), tengely 4-6 ezer, egyéb apró vas 10-15 ezer (szállító cső, lemez a garathoz ), ékszíjtárcsák (ha használt), akkor is a nagy 5-8 ezer, kicsi az meg csak van otthon (de ha nincs az is 3-4 ezer), szíj azt nem néztem de szerintem az is 6-8 ezer körül a 4 db. Tehát 163-206 ezer. Kijelenthetjük, hogy így is 180-ba belefutunk, de akkor szinte minden új! De ez még csak kísérlet. Hát nekem itthon nincs ennyi anyagom. Tehát két lehetőség van, vagy össze lomizom, vagy sok pénz.
Előzmény: yamaha r6 (2526)
firesnow Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2529
Szia!

Ahogy elnézem a munkahengered, valószínűleg valamelyik pótkocsinak erősen lecsökkent a fékereje! :-)
Van még felétek TSZ? :-)

Viccet félretéve, erősen érdeklődök a téma iránt.
Igaz, hogy én gázzal fűtök, de az alkotás gondolata (létrehozni valami hasznosat hulladékból) magával ragad.

Megnéztem, hogy milyen anyagot tudnék beszerezni nagyobb tételben.
Sajnos sem szalmát, sem fűrészport.
Így maradt a papír mint lehetőség. (már van induló készletem)
Néztem a Youtube-on a témához kapcsolódó filmeket, és azt szűrtem le, hogy jó brikettet lehetne préselni 60% fűrészpor és 40% papír keverékéből.

Ha esetleg még nem láttad: leírás_1 + leírás_2

Illetve van egy "súberes" megoldás a brikett kivételére.
Ez egy összevágott film, szerintem nem sorban történnek az események, de a brikett kinyomása az tetszik.
Előzmény: Gyapi95 (2516)
Gocan Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2528
Üdv!
Lenne egy kérdésem? Milyen csapágyazást választottatok? Én most kicsit elakadtam, mert beálló görgőscsapágyat akartam, de olyan durva ára van, hogy mikor kértem, már az eladó is azt mondta, hogy ez nem olcsó! 20 000 Ft egy db 50-es átmérőre ( 22210 CC ), aztán hoztam egy pár beálló golyóscsapágyat, azt mondta szerinte ez jó. Ez 1400Ft/db, de ezt most számolgattam, és hát nem a legjobb, mert kombinált terhelésre, és nyomatékterhelésre alkalmatlan.
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2527

Győr hozzánk 35km.
Ha nincs kúpossága akkor, hogy tömörödik össze a brikett?
Csak a csiga kúpos?
Még nagyon a tervezésnél tartok és vannak ilyen dolgok amiket nem értek,amig ez nincs meg addig nem jutok előrébb.
Tudsz küldeni valami leírást az alkatrészekről?

Előzmény: norissz (2525)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2526
Üdv Fórumozok!

Ma megkaptam az első árajánlatot a bangladeshi csigára meg a préscsőre! cnc géppel van megmunkálva a csigára 1db rendelés esetén 85000ft 10db rendelés esetén 30000ft darabja a préscsőre 1db 156000ft 10db rendelés esetén 135000ft darabja. A csigára és a préscsőre a rajz alapján kértem az árajánlatot ami fent van a neten. A csiga és a préscső anyaga valamilyen nemesített acél a külső felülete viszont nitridálva van. A következő lenne a kérdésem a préscsővet szerintetek nem lehetne megoldani valahogyan máshogyan mert azt egy kicsit sokallom? Előre is köszönöm a válaszotokat!
norissz Creative Commons License 2010.02.03 0 0 2525

Szia

Én Győr környéki, tehát nem laksz messze!

A csőnek nincs kúpossága

Előzmény: Morgo21 (2524)
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 2524
Kom.Eszt.megye.
Megtudod adni nekem mekkora a kúpossága a csőnek?
Előzmény: norissz (2522)
forgicsek Creative Commons License 2010.02.02 0 0 2523
Ezt találtam valakit lehet ,hogy érdekel.
http://www.expressz.hu/gep-szerszam/faipari/hirdetes-18538736/
norissz Creative Commons License 2010.02.02 0 0 2522
Melyik megye az a Ti környéketek?
Előzmény: Morgo21 (2519)
zsozé1 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 2521
Szevasz! A daráló motorja 2,2 kw és 1450 fordulatú.
Előzmény: Törölt nick (2520)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.02 0 0 2520
zsozé!

Hány kw-os a motor ami a darálót hajta?

kösz
Előzmény: zsozé1 (2346)
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 2519
Hi morissz!

Köszi a biztatást, de tudod nagyon komolyan gondoltam a gép csinálást.
Rájöttem, hogy a téli időszakban a fűtésünk több mint százezer forint,és nagycsaládosként albérletben nagyon hiányzik az a pénz.Egy ilyen géppel az egész fűtés ingyen lenne.De a környékünkön senki se foglalkozik ilyesmivel, Így nem igazán tudok adatokat gyűjteni a géphez.Ezért kértem itt segítséget.

Üdv:
Morgo
Előzmény: norissz (2518)
norissz Creative Commons License 2010.02.01 0 0 2518
Nem puha fába vágod a fejszédet!
Előzmény: Morgo21 (2517)
Morgo21 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 2517
Üdvözlök mindenkit!
Majdnem minden hozzászólást elolvastam, mivel szeretnék csinálni egy brikettállót.
a nagy problémám, hogy még nem is láttam ilyen gépet (élőbe).
Elképzelésem azért van róla, de örülnék neki ha valaki elmagyarázná részletesen a gép alkatrészeit meg a működését.Lehet most hülyének néztek, de nem értem, hogyan marad a brikettállócsőben a brikett miközben nyomva van mert a cső mindkét vége lyukas.?A másik dolog meg nem szorul-e bele a csőbe a brikett?Vagy hogyan jön ki onnan?
Ezek miatt gőzöm sincs hogyan álljak neki a gép csinálásának.Szeretnék tőletek segítséget kérni, minden ötlet és tapasztalat érdekel.Komolyan szeretnék egy brikettálló gépet, és nem megvenni hanem csinálni lehető legolcsóbban.
Előre is megköszönök minden segítséget!

Üdv Morgo
Gyapi95 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2516

Nem sokára kész a Papír Brikett Prés gépem Még 2 délután és kész !!Végre!m a vaterás gép alapján készült egyszerű levegős gépezet.A dugattyúk újak csak kívülről rozsdás minimálisan és ki lettek próbálva és nagyon komolyak
Gocan Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2515
Üdv!
Így van! Rajz nélkül nem csinálom! Mivel tervező vagyok, gyorsan megrajzolom! De a legfőbb oka! Ha mész a szakihoz, nem kell a se**ébe bújva mondani, hogy most azt 45-ös átmérőre meg stb. A rajz a közös nyelv. A másik, mivel 3D-be rajzolom, teljesen méretarányosan, belelátok a legelrejtettebb részébe is, hogy az jól néz ki vagy nem! Fejbe, nem látod az arányokat, és ráadásul többet is kell ezért gondolkodni, 3-4 elemet már nem tudsz fejbe tartani. Ilyenkor van a kétszer elvágtam és még mindig rövid kategória. A rajzinak is az első próbái kísérletek. Csak akkor már van dokumentált rajz, amit tudsz változtatni. Plusz, tudsz csinálni egy teljes anyag listát, amit kiszámolsz hogy mennyi mani, és mérlegelsz ez jobb lenne rövidebből, de akkor meg 2 alkatrész nem fér el, (ezt már nem látnád fejben) és stb. Te is csinálsz skiccet! Nem? Végül is ezért!
Köszönöm azért a lelkesítést! De nekem így könnyebb!
Előzmény: norissz (2511)
halmos.attila Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2514
Szerintem ezek számok, ennyire egyszerüen nem mehet a dolog, eddig amit én kiszámoltam, soha nem ugy lett a vége, lehet hogy velem van a baj.Viszont ha 20 t tudsz termelni akkor  az már jó,,??? fürészporba el sem tudom képzelni mennyi fát kell ahhoz összevágni, ott rettenetes bevételek vannak, ?!vagy ezek megint számok, a csiga sem birt nekem ki 300 órát sem, neked az elönyöd az hogy állandó egyforma a  fürészporos, nekem a sima tüzifavágásba viszont nem, mikor mien fa van, akác, stb. ha az elözö hozzászolot olvasom a számok szerint  rettenetesen igaza van, a számok mutatása szerint tényleg nézheted a TV- de valoszinű, ez nem igy van, mert  továbbra is küzdesz, ebbe lehet valami!!!
Előzmény: OAndorka (2507)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2513
Üdv brikigép!

Érdeklődnék hogy sikerült e beszélni azokkal az emberekkel akik voltak nálad a balaton környékéről?
d imi Creative Commons License 2010.01.31 0 0 2512

Üdv

megyek a Tátrába sielni és nyitott szemmel közlekedem ,hátha látok valamit

Dimi

norissz Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2511

Szia

Ha nem lenne rajzod akkor neki sem állnál a gépednek?

Az enyémnek nem volt rajza, se mérete semminek és úgy csináltam meg.

Nem biztos, hogy egy jó rajzzal többre mész mintha nekiállsz és kisérletezel helyette.

Szerintem állj neki a gépednek és állítsd össze a vázat meg az egészet, rakd rá a csövet és rakjál bele egy olyan csigát amit már itt láttál és működött!

Szerintem kisérletezéssel sokkal többre mész mint csak rajzolgatással.

Állj neki és hidd el a 2-3-dik próbálkozásra jó lesz ha nem veszted el a kedved!

Jó munkát kívánok hozzá!

Ja az esztergálás munkával meg keress egy havert aki hajlandó neked akár 3-4 csigát is lepörgetni!

A topik neve házilag, tehát minden olyan anyagból ami otthon fellelhető nem a küllem számít csak működjön!

Az én gépem 10000ft-omba van mert vagy cserélgettem, vagy valamelyik haver adott hozzá valamit, meg méhtelep meg ilyenek!

Előzmény: Gocan (2509)
OAndorka Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2510
Kösz.
Előzmény: Gocan (2509)
Gocan Creative Commons License 2010.01.30 0 0 2509
Üdv!
Igazad van, valószínű amiket írtál, az úgy lesz jó.Sok sikert!
Előzmény: OAndorka (2507)
halaloszto Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2508
az allat!

hova kuldhetem a vevoket? alapanyagod van rendesen?

vajk
Előzmény: norissz (2504)
OAndorka Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2507
Nem érted Te még, mi az, hogy kihívás.
Ha tudom, hogy tudok egy jó gépet csinálni abból, ami otthon van ( motor, hajtómű, vas, villanyszerelési anyagok) , akkor nem veszek, mert abba belehalok. Nem állok neki esztergapadot építeni, mert azt nem tudok, és drágább lenne mint az új. ( Nem több, mint 2 milla) Ellenben egy egyszerű szerkezetet azt nekiállok, és meg is csinálom. Azért is kell nekem az öntvény csiga, mert sokat akarok termelni, és a gyári gépen is a csiga max élettartama 1000 óra, ami normál menetben fél év. Ha a csigám 500 órás, de occsó, akkor nekem jó lesz. amúgy most csapjunk tenyérbe, hogy a kész brikettett havi 20 to. mennyiségben szállítom Neked 45Ft-ért, Te add 50-ért. Az 20%haszon, szerintem tisztes. Szerintem ennyiért nem lehet eladni a brikettet.
Előzmény: Gocan (2501)
brikigép Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2506
Ne kapkodd el , de ha lesz egy kosárra való azt megnézzük!

Ma összehasonlítottam a tűzön a kemény fűrészpor brikettet és a kemény szalmabrikettet : A fűrészpor brikett szétdagadt égés közben a szalmabrikett egyben maradt, meg jobban is melegített.
Előzmény: norissz (2505)
norissz Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2505
Ja az új brikettcső meg sem moccan, nagyon durva lett!
Előzmény: norissz (2504)
norissz Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2504

Szia!

Ma kipróbáltam a motort csillag-deltába kötve.

Hát éppenhogy elmegy 16amperról, csak úgy tudtam átváltani, ha a haverom ott állt az óránál és rögtön visszanyomta amikor leverte, de azért megment!

Kicsit felpeckeltem a nyomáshatárolót 250bar-ig és úgy nyomtunk egy darabig, hát ne tudd meg nem tudtam megfúrni szemből a brikettet, mert kiment a fémfúrónak tőle az éle!

1300kg/cm2-es nyomóerőm van 250bar-nál az egy centi vastag brikettet nem tudtam eltörni úgy, hogy 14-es fúróval megfúrtam a közepét. Amikor leejtem a földre koppan!

Előzmény: brikigép (2500)
Gocan Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2503
Üdv!
Vill.motor. 5,5 kw hajtómű kihajtása 50-es fordulat. Durván 200 kg hajtóművel. Beton szivattyú motorja. Jó lehet ehhez? Állítólag ez olyan mind a piros hetes, mindent visz.
halmos.attila Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2502
OKÉ világos, én is arra akartam utalni, az alapnyag nagyon fontos, itt a szó       FŰRÉSZ üzem,       akkor nincs gond, de nálunk van,     erre semmi nincs lassan, mindent beszabályoznak,       mit, hol, hogyan, mikor lehet leadni, stb nekem azon jár az agyam hogy a vacak, apritékal, ami  fa, por, venyige, forgács stb    a NÁDDAL SOK A BAJ? AKI NEM DARÁLT MÉG az elsem tudja képzelni.      tehát az emlitetteket hogy lehet brikettálni, tégla vagy  bármien formára, természetesen maradjon egybe!
Előzmény: OAndorka (2492)
Gocan Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2501
Üdv!
Hát akkor nem értelek.Nálad nagyban lehetne termelni, és még is házi géppel akarsz játszani. Számolj csak utána. Havi 20 t , és 50 forint (ez baráti felénk) kilója. Az pont 1 milla havonta, gépet veszel 1,5 körül max 2 ért. Ha a gép fogyaszt 7 kw/h az durván 650 Ft óránként, tehát 20 munkanap 8 órába. 104 000 Ft. Ezt levonod a millából, persze mást ebbe nem kell számolni, mert van műhelyed, fűrészporod stb. Tehát havi 896 ezer Ft, ezt ha be vagy jelentve, minden jogilag ok, akkor marad minimum 400-500 ezer tisztán. 4 hónap és visszajött az ára. Utána hátra dőlsz és lehet zsebet tömni. Nem vagyok könyvelő, meg pénzügyes de szerintem így van. Az a gép amit veszel sokkal stabilabb hidd el, nem lehet használhatatlant gyártani, vannak minőségbiztosítási rendszerek. Kínai vagy nem, lassan ami eredeti az a kínai.
Előzmény: OAndorka (2492)
brikigép Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2500
Addig ölheted a mániába míg nem sérül a háztartás! Bizonyosan a magunk fajtának nagyobb öröm jön belőle , ha meg majd a háztartást is kisegíti :)

ÚGY LEGYEN !
Előzmény: norissz (2495)
brikigép Creative Commons License 2010.01.29 0 0 2499
Üdv !

Ha jócskán visszaolvasol minden kérdésedre választ találsz!

Jó brikettet csakis száraz alapanyagból készíthetsz. Nyáron kirakod a napra a nádkévéket, durván leszecskázod, majd apróra ledarálod (0.5-2cm ) és választhatsz :vagy csigás géppel vagy a Zsozé által készített hidraulikus géppel préselheted. Elejében biztosan lesz köztük csak gyújtós minőségű de a kisérletezés közben fölfejlesztheted profi minőségűre is.
Én csigás géppel már összepréseltem egy nádtetőt , ennek brikettjével szöget tudtam verni.
Előzmény: Willowman (2493)
norissz Creative Commons License 2010.01.28 0 0 2498
Köszi
Előzmény: stefi54 (2497)
stefi54 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 2497
Üdv! De kegyetlen jó érzés,ezt csak az tudja aki átélt már hasonlót! Kitartást és győzelmet!
Előzmény: norissz (2495)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.01.28 0 0 2496
Ez bizony megszállottság :D
Ami nem árt ha az ember ilyen fába vágja a fejszéjét! Velem is gyakran előfordul ilyesmi :D Ha működne a cső tudnál megint videót feltenni a múltkori nagyon tanulságos volt ;) Üdv traktoros
norissz Creative Commons License 2010.01.28 0 0 2495

Sziasztok!

Fél 9-kor reggel ma lementem a mühelybe és most jöttem fel, úgy hogy nem ettem ma semmit és nem is ittam!

Szerintetek ez mi!?

Megszállotság vagy hülyeség?

De működik mostmár a gépem az új brikettálócsővel!

A 120x120-as bugából lett a brikettálócső és ezt már nem tudja mozgatni semerre sem a tolóerő!

Ha kész lesz teljesen felteszem a méreteit a brikettálócsőnek, de még tesztelem előtte nehogy gond legyen vele!

Ha rossz akkor ugyanúgy szív vele mindenki mint én!

Előzmény: tgk3500 (2494)
tgk3500 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 2494
Szerintem meg kicsit elszabadultak az indulatok.A fórum pont azért van,hogy ismereteket,tapasztalatokat osszunk meg egymással.Hogy ne csináljunk két ugyanolyan rosszul működő gépet.Ne legyen a "dögöljön meg a szomszéd tehene is"hozzáállás.Nézzétek meg gyapit,aki gyerekfejjel rendesen ráhajt a témára,más oldalakon is,és ha talál valamit,megossza velünk.Na meg házilag.Én is abból próbálok meg eszkábálni,ami itthon van.Nincs folyamatos alapanyagom,tehát ehhez kell gépet gyártani.Lehet hogy a fele gyújtós lesz,de a másik fele talán jó.Megjegyzem,én a kiürült tejesdobozt nem dobom ki,kivágom a tetejét,és a papírhulladékot beletömködöm,ha megtelt,eltűzelem.A felére csökkent a szemetünk.
Willowman Creative Commons License 2010.01.28 0 0 2493
Üdv Nektek!

Sajnos nem találtam a bennem felmerült kérdésre kielégítő választ, remélem hogy tudtok segíteni.

A problémám a következő:

Tavaly lett lebontva nád, egy kb 300 négyzetméteres tetőről.
Jelenleg a hátsó udvarban pihen.
Ezt szeretném brikettálni.
Gondolom, hogy valamilyen módon le kell hogy daráljam.
A kérdésem az, hogy mennyi lehet a nedvességtartalma?
Elég ami benne lehet, vagy nedvesítenem kell?

Hogyan tudnék jó brikettet készíteni belőle?

Előre is köszi.

ui.:
Tudom hogy ez nem konkrétan a géphez tartozik, de hátha... :)
OAndorka Creative Commons License 2010.01.28 0 0 2492
Én most csak magamról és a saját véleményemről írok.
Látom, nincs meg Benned az a nagy lendület és kedv, mint az itt fórumozókban. Nekem egy nem is túl kicsi fűrészüzemem van, ahol heti 4-6 tonna fűrészpor keletkezik( amikor megy) de eszembe nem jut, hogy milliókért vegyek egy masinát, amit meg tudok magam is csinálni. ( Ami nem drága, az kínai, és valószínűleg xszar is) .
Nekem egyszerűbb az életem, mint a fórumozók jó részének, én csak fűrészport akarok nyomni. Ahhoz összehozom a gépet, és utána csak használom. Nem akarok nádat, szalmát stb. nyomni. Ha kapok segítséget, elfogadom, ha tudok adni, akkor adok. Ha van tudásom megosztom, mert nem ártok vele magamnak, és másnak. Nem a konkurenciának segítek, hanem pár lelkes embernek, akik hasonló cipőben járnak mint én. Ha a konkurenciát erősíteném a magam rovására, akkor úgysem tenném. Szerintem az ilyen emberek viszik előbbre a világot, mint akik itt vannak. Aki csinál valamit, valami célért, ha más-nem azért, hogy ne a tv előtt üljön. Aki már csinált egy gépet, bármilyen egyszerűt, az tudja, hogy mekkora öröm, amikor megy, zakatol, nyom, vagy szorít, lehet nézni órák-szám. Amit veszel, azt bekapcsolod, azt had menjen, ha tönkremegy akkor káromkodsz, meg hívod a szervizt, meg szidod a gyártót.
Jelen helyzetben senkinek sem könnyű, akinek van melója ezért, akinek nincs annak meg azért. Én nem adom fel, amit akarok , megcsinálom, még ha évekig tart, akkor is, mert azért vagyunk , hogy szebbé tegyük ezt a világot.
Előzmény: halmos.attila (2491)
halmos.attila Creative Commons License 2010.01.28 0 0 2491
Rendben értem, csak azt is vegyük figyelembe, ha sziveskedtek megnézni, akiket ez tényleg érdekel, és nap- mint- nap, ezzel komolyan foglalkozik, lakohelye szerint nem biztos, hogy  az öntési  feladatokat, illetve az ahoz értő szakembert  megtalálja, és hiába tudok adni neked csigát, amit le lehet másolni, homokban   formázni, ill  megcsinálni, te is tudod, hogy a csigák nem mindenfajta brikettáláshoz jó, ha fürészport nyomatsz, a szalma már nem megy ahogy kellene, most nem az a lényeg, hogy sokan itt előálitottak, nagyon, nagy örömmel  egy bizonyos menyiséget, de az  sokáig, nem marad egybe!!!! és a fő baj az, hogy akik ezzel szeretnének foglalkozni, azoknak nincs sok jó anyaguk, szerintem, nekem is nagymenyiségü, anyagom van, de állandoan változik, nap-mint-nap. és szerintem ez a baj, ha az ország bármely részére elmentek, expedicios formában, azaz  busszal, többen egyhelyre, PL Briki-hez, ott láttok gépoet,  de akár ide is, viszont a probléma fent marad, a jó gép, milliok, ami kellene hozzá, szárito, stb nincs, a szalma, fürészpor, SOK nincs, a darálo, ami kellene a Forgács ledarálásához, speciális igény, a oénz rohadt kevés van, mindenkinek, de akinek van az vesz, gépet::Lehet hogy én igen hűlye vagyok, de kb t0 éve kinlodom, mert igenis kinlodom, darálokkal, brikettálokkal,  hasito, és ami azzal kapcsolatos,  hogy  fent tudjunk maradni, ebben a nehéz helyzetben,  hát merem mondani, nemnagyon sikerül semmi. Az legtöbb forumon vannak KOMOLY MÉRNÖKÖK, nagy tudásu emberek, akik adják az adatokat , segitteni probálnak, ezek közt van nagy szakember is, mégis a haladás lassu, szinte semmi, egykét kivételel, ha valaki leül, és becsülettel kiszámolja, mit, mikor, kezdett el, és mi lett belöle, az menyibe kerül, HÁÁÁT!! megdöbbenne. EZ CSAK RÁM vonatkozik, lehet hogy nektek sikerűl, legyen szerencsélye mindenkinek ebben és másban is.
Előzmény: OAndorka (2489)
brikigép Creative Commons License 2010.01.27 0 0 2490
Precíziós acélöntvényből drága lenne?
Egy haverom szalmaprésekhez önt ezer féle bütyköt, csakhogy viaszminta kell.
Már öntettem turbinát úgy hogy én faragtam ki a viaszt.
Előzmény: OAndorka (2489)
OAndorka Creative Commons License 2010.01.27 0 0 2489
Csak hogy egy dologról beszéljünk: Az öntvény csigát ACÉLÖNTVÉNYBŐL tervezzük, nem vasöntvényből.
Előzmény: halmos.attila (2488)
halmos.attila Creative Commons License 2010.01.27 0 0 2488

Helló mindenkinek

IGY VAN, már én szolni sem merek, az öntvény NEKEM semmit nem birt ki, lehet hogy a csere gyors, de az anyag,  lehet hogy a gondolat jó, de nekünk az anyag nem lett jó, eltört, és hamar, szerintem is husdaráloba jó, ezek a gépek azért vannak  milliokba, mert ilyen goromba árakat mond, mindenki,  a rég öreg pad már nem is jó??? csak a FULL tecnika Fiuk.

Előzmény: Gocan (2460)
norissz Creative Commons License 2010.01.27 0 0 2487
Igen, a szorító az úgy működik!
Előzmény: traktoros_feri (2486)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.01.27 0 0 2486
A szorító akkor úgy van ahogy írtam? Mert arra nem tértél kis a válaszodban.
norissz Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2485

Az a keverőmotor 11-et fordul 1perc alatt és 370wattot eszik teljes terhelésen!

Így nekem kb 100 wattot óránként.Szerintem ez nem sok.

Előzmény: traktoros_feri (2484)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2484
Akkor a szorítást úgy oldod meg: ha jól vettem ki a videóból, hogy a csővégén felülről kb: 5cm-es db le van vágva és ezzel szorítod a már kész brikettet? A szorító munkahengert tartó állványon pedig azért van keresztbe az az "áthidaló", hogy a levágott cső ne tudjon előre csúszni a brikettel! A tartály alján mozgó keverőre lenne egy felvetésem: ha több keverő lapátot tennél az aljára akkor kisebb fordulat is elég lenne így akár kisebb motor és kevesebb fogyasztás! :D Csak egy ötlet
Előzmény: norissz (2482)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2483
Üdv rabolt!

Küldtem neked egy e-mailt ! A válaszodat előre is köszönöm! Megkérdezném megint te hol laksz?
Előzmény: rabolt (2481)
norissz Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2482

Nekem a főmunkahenger fala a legvékonyabb részen 45mm!

De ez egy teljesen más típusú henger mint a megszokott.

Szerintem a 7mm-nek elégnek kell lennie, ha a munkahenger csövének a faláról beszélsz!?

A brikettálócsőnek legalábbis az enyém most ilyen 120mm-es négyzetes bugára átmérő 55-ös lyuk van fúrva közepére hosszában.

Erre hosszában egy 60x180mm hosszú ablakot marattam a betöltőnyílásnak!

Így ennek a brikettálócsőnek a legkisebb falvastagsága 30mm!

Ennek már el kell bírnia!

Félbe ne vágd a brikettálócsövet, mert ugyanúgy fogsz járni ahogy én!

A 23mm-es falvastagságú cső a tövénél hosszában kettényílt!

Előzmény: traktoros_feri (2480)
rabolt Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2481
Megtalált a brikettáló tulaja e mailben,gondolom olvasta a fórumot.Nagyon korrekt volt azt mondta nincs akadálya,hogy méregessünk egy kicsit!A többit azoknak akik eljönnének velem.
Előzmény: rabolt (2473)
traktoros_feri Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2480
Hidraulikus esetén a főmunkahenger falvastagságának 7 mm elég?Vagy milyen vastag falú kell? illetve a préscsövet ha félbevágjátok, teljes hosszába? ha pedig nem akkor felülről bemartok egy piskóta formát mint egy reteszfészket? és azon keresztül szorítjátok a brikettet?
Gocan Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2479
ÜdV!
Én a BME-n végeztem gépgyártástechnológia szakon szintén. A vas-szén állapotábra nagyon is sokat mond. Hát legyen öntsétek!
Előzmény: OAndorka (2466)
rabolt Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2478
Érdekli a dolog,majd estére kitalálok valamit.
Előzmény: OAndorka (2474)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2477
Visszaírt a vaterás emberke a gép pécsen van baranyába. A kipróbálásra azt irta megoldhato a dolog.
Előzmény: yamaha r6 (2476)
yamaha r6 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2476

Üdv rabolt!

Érdeklődnék tőled hogy te hova valósí vagy? Láttam már írtál is az embernek a vaterára. Kíváncsi leszek mit válaszol neked? Vajon hol van baranyában? De ezt mindjárt megkérdezem én tőle!
halaloszto Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2475
mielott lemasolod, erdemes lenne megtudni, hogy miert elado, hasznalhato-e egyaltalan.

vajk
OAndorka Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2474
Próba cseresznye.
rabolt Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2473
A csigás link érdekes!Figyeljetek, írok az embernek a vaterára,hogy némi apróért elmehetnénk-e egy páran kicsit méregetni!Mit szóltok hozzá?Ha nem jön senki én akkor is elmegyek,de azért több szem többet lát!Meglátjuk hátha érdekli a dolog.
Előzmény: Gyapi95 (2472)
Gyapi95 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 2472
Sziasztok!Ezt nézzétek meg mire bukkantam:
http://www.vatera.hu/papirbrikett_pres_elado_1_forintert_161741507.html
http://www.vatera.hu/brikett_gyarto_gep_161799210.html
Szerintem nagyon jók!
norissz Creative Commons License 2010.01.25 0 0 2471

Mit vitáztok ilyen hülyeségen!?

Ez még csak a kezdet ez csak egy csiga! Ezen kívül még van 80%-a a gépnek ami elsőre biztos nem sikerül senkinek sem!

Nekem is már ez a második brikettálóm!

Előzmény: OAndorka (2466)
norissz Creative Commons License 2010.01.25 0 0 2470
Ezért dolgozok én a hétvégéken is! :))
Előzmény: halaloszto (2462)
d imi Creative Commons License 2010.01.25 0 0 2469

Bocsi először nem ment föl másodjára meg duplán

Dimi

Előzmény: d imi (2468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!