Legkozelebb ha gurulsz a kocsival, manualisan valts vissza ugy allj meg nehanyszor, utana lesz megint motorfeked. w211-nel legalábbis így van. En gyakran használom a motorfek funkciót, a felesegem kb. soha, na utana az elso nehany km-en adaptalom magamhoz az aut. valtot. Nem bug, hanem feature. A valto olajat 60 000-kent illik cserélni.
Szia! Amit leírsz,az nem hiba jelenség. Ezt hirdetésekben is olvashatod:" visszagurulás gátlós". Vagyis nagyobb emelkedőn,ha elengeded a féket,nem gurul vissza. Kisebb emelkedőn,illetve sík terepen a fék elengedésekor az autó azonnal megmozdul előre.
Igen ezt tudom,de ez erősebben fog.Zavaró.Lehet olajat kellene cserélnem a váltóban?Bár még nincs 60 e.km a mostani olajban.Konkrétan fékezni kell,hogy megálljon,régebben elég volt csak óvatosan megérinteni a fékpedált.
Rendes csapat. Én nem szoktam választást hagyni az ügyfélnek, pont ilyenek miatt, vagy egy vatta új/felújított garanciális önindító, vagy másik szervizt kell keressen. A csak ezt, meg azt cserélgetés nem lesz jó, vagy max pár hónap. Főleg egy A osztálynál, amin nem könnyű cserélni, igaz, nem kell motort kivenni, leengedni, stb, de azért nem egy szokványos csere. Generátor, önindító csak új, vagy full felújított új, kivéve ha pl egyértelműen csak pl egy behúzó tekercs hiba van minden kétséget kizáróan, minden más esetben új.
Adott egy W203 220cdi. Az automataváltó, megálláshoz közeledvén,olyan tünetet produkál,mint egy kézi váltós autó,amikor annak nem emel ki a kuplungja teljesen,magyarul viszi tovább a kocsit,csak fékezéssel tudom megállítani.Régóta használok automata váltót,de ilyen hibám még nem volt.Ha valakinek lenne ötlete a probléma megoldására,azt megköszönném.
Nem találok A osztályos topikot, ezért itt próbálom megosztani eddigi tapasztalataimat, illetve kérdezek.
Történt, hogy öreg A140-esünk önindítója elkezdett betegeskedni. Néha csak elforgott, de a kisfogaskerék nem kapcsolódott a fogaskoszorúba. Semmi reszelés-darálás, csak terheletlen felpörgés a forgórésznek. Tél lévén és szabadidő hiányában nem volt választásom, helyi szerviz. Kisfogaskerék/szabadonfutó, behúzómágnes csere, lityi fagyi és magisztrális díj alig 60e Ft. Nagyon baráti… (apró kivétellel: sajnos gari nincs, mert a fogaskoszorú nagyon kopott. –mondjuk ez szóba kerülhetett volna az összeszerelés előtt is, hátha cseréltettem volna)
Másnapi bevásárlólista: ablakmosó tartály nincs a helyén, csatlakozó is lent lóg, légszűrő gégecsöve eltörve, fékszervó vákuumcsöve fordulat függvényében négy oktávot átfütyül (Haki Tamás csak kullog utána), akku + takarófedele mostohán eldobva a szőnyegen. Úgy ennyit találtam 5 perc alatt.
Vissza a szervizbe. Hibalista hallatán flegma kérdés: mit szertenék elérni?.. Talán rakjátok össze.
Majd 6 hét, uszkve 30 indítás után hiba ismétlődik. Minden második indítás sikeres. Májusra teljes KO. Nyáron kicsit kevesebb munkám van, csak két állásban dolgoskodom. Nekiláttam hát széthányni a motorteret. Láss ezer skodát! Csodát, pardon.
A szervizek szeretnek sopánkodni, hogy júj-de le kell buktatni az egész bölcsőt-motor-váltó egységet, hihetetlen munka. Az bizony. Hacsak nem dolgozik az ember a bölcső érintése nélkül alternatív módon. Néhány német és orosz szaki így csinálja. Gyalulni kell ugyan a motorteret rendesen, de nincs semmi buktatás, kaszniemelés. Nem is ettől kapok agyvérzést, hanem attól, ahogy az önindító kinéz. A középső fekete részt én pucoltam le. A többi érintetlen, koszos. Egy fél éve felújított önindító nem néz úgy ki, mint a húszéves blokk.
Egy felújítás után általában meglátszik, hogy a munkadarab kézben volt. Tiszta és látszanak a szerszámnyomok. Semmi esetre sem olyan retkes, mint maga a motorblokk. Ha az időjárás kegyes lesz hozzám, holnap kiderül az igazság. Volt-e felújítás, és ha igen, milyen mértékben.
Addig is had’ nyugtassak meg minden „A” tulajt, hogy az önindító buktatás nélkül is cserélhető.
A munka részleteinek leírását, vagy a kerülendő szervizt privátban szívesen ismertetem.
Üdv az Uraknak! W124 kardánfelfüggesztő csapágyból milyet érdemes venni? 6005 2z vagy 6005 2rs? azaz fém vagy gumi porvédős? számít valamit? Már kezd unalmas lenni a dolog a régi 190-esem és most a 124-esem is eszi, évente cserélgetem, pedig már az összes nagy gyártót kipróbáltam a gumi tekintetében, csapágyat pedig mindig külön veszek SKF, Koyo, NSK, felváltva. Hardyk cserélve, kardán pontosan összerakva stb, de évente előjön, hogy 2.ban padlógázos gyorsításnál van egy szűk tartomány ahol remeg az egész bódé, ami jellemzően egy csapágy+gumija cserével megoldódik.
Hozzáértő szerelőhöz, merci élő diaggal biztos rájön, hogy hol a csel.
Hasonló cipőben jártam én is w211 270 cdi-vel. Nálam egyenletes gázállás után is elment az erő az autóból, majd újraindítást követően eltűnt a hiba, de a gyengülést követően megváltozott a hangja a kocsinak, lett egy magasabb búgó hangja a kipufogónak. ( a feleségem nem hallotta a különbséget....:-) Tervezett befecskendező ellenőrzést megelőzően produkálta a hibát a kocsi, többször is egymás után. A befecskendezőket felújították. Mellette találtak egr vezeték szakadást is, amit szintén rendbe hoztak. Azóta sem jött elő a probléma.
Már haradszor vittem diagra,eredeti diag is volt semmit nem mutat.Azt mondták hogy ilyen problémat a legnehebb beazonositani.Ezért kérdezem hátha volt vagy van valaki hasonlo helyzetben.
Üdv.Segitséget szeretnék kérni.W219 3.2 dizel.A probléma hogy egy nagyobb gyorsitásnál megy mint a repülö aztán sebesseget vissza veszem és megint gyorsitani akarok már nincs erö hiába padlozom.Viszont ha leálitom az autot ujrainditom megint hibátlan.A masik probléma hogy ingadozik az alapjárat ha kb 20 kilométert már megtettem.És normál városi forgalomban néhe érzem mikor inog az alapjárat hogy memet közben is mintha kihagyna az auto talán nem kap üzemanyagot?Akinek volt hasonlo probléma kérem segitsen.Köszönöm.
Egy próbát megér.;-) Járó motornál tekerd a kormányt először pl. balra ütközésig, aztán jobbra ütközésig, aztán vissza középre. Motor leállít, kulcs ki, aztán indítsd újra. Ha ESP eltűnt, győztél. Ha nem,......diag.
Segítséget szeretnék kérni! 2.9-es sprinter motor hengerfejtömítését kétszer is sikerült a motornak "kifújnia" az ötös hengernél. Síkolás megtörtént, jelenleg mind az 5 hengernél a dugattyúelőállás kereken 1 mm. Ha így összerakjuk a legvastagabb hengerfejtömítéssel az jó lesz-e, vagy kéne levenni valamennyit a dugattyúkból? Van erre gyári adattábla, hogy mekkora (tól-ig) előálláshoz melyik tömítést kell használni, de sajnos ezt egyenlőre nem sikerült "előkeríteni". Ha valaki tudna ebben segíteni, megköszönöm!
A netes érdeklődésre 10% kedvezményt adnak a honlap szerint, ami neked ennél az alkatrésznél 10 000 Ft-nál is többet jelenthet ( és szerintem is :-)) Ahogy Visatone fórumtárs írta, alvázszám kötelező az érdeklődésnél!