Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2005.07.25 0 0 278
A dolgok mogott penz (tamogatas ) es hatalom all. Most ki foignak egyezni mert maskep cseppekke valik a csapbol folyo penz.
Előzmény: Törölt nick (276)
Mumu Creative Commons License 2005.07.25 0 0 277

Kedves Tivadar,ket rovid moindatodban ket pontatlansag. Nem ajanlom senkinek a Neopszabadsagot mas laod sem,azokat en olavsom velemynt mondhatok rola ahogy Te is teszed a kedvenc lapjaiddal amelyiket enb kritizalok.Ennyi.

Masik pontatlansag : nagyon jol tudod hogy nem Becsbe elek hanem MO-n hiszen levelezunk es kerted forditsak Neked,ide a magyar e.mail cimet hasznaltad. tehat hu.-t

Ha valaki 70 eve fele kozeled nem biztos hogy hulye. Szeptemberben  folytatom az ELTE-n  harmadik tanulmanyomat - dekani diszpenzacio elismerte tanulmaynaimat mindjart az 5-ik  evbe a muvesztetorteneten es filozofian.

Neked visszont pluszba azert nem all jol ilyen erveket hasznalni,mert nem vagy abba a korban mikor  meg fiatalon azt hiszik  heves es naiv baratink hogy az oregek hulyek (en is azt tetetm ) mas okbol mert ervek helyet bekevered megint az ugynevezett szemelyes tamadast.Ez tipikus a jobboldalra.Nincs erv jon a komcsizas (nem a sajataid  komcsizasa ) a kor,esetleg santit vagy kurva volt a nagynenje. A stilus maga az ember.

Előzmény: tivadar (274)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.24 0 0 276
(Szégyen-gyalázat, de nem tudom, mi ez a Tőkés-Markó ügy. Valaki összefoglalná, miért nem bírja egymást ez a két ember és miben nem értenek egyet?)
Előzmény: tivadar (275)
tivadar Creative Commons License 2005.07.24 0 0 275

"ahol én természetesen a Marko pártján állnék ha ott lennék. "

 

 

Eztet mingyá gondútam!

természetesen és Tőkés tiszteletes úr mellett állok, pedig nem is vagyok református  - MINT TE...

Éljen a következetesség.

Hát nem érdekes ????

 

 

"ki nem állhatom a 15 milliós magyar nemzetet "

 

Ha fiatalabb lennél és hímnemű, azt mondhatnám: helyetted is szégyellem magam... :-((

Előzmény: Boszorka (270)
tivadar Creative Commons License 2005.07.24 0 0 274

Mumukám - mit tehetek hozzá mindezekhez.

Inkább semmit.

 

(De mit is várjak olyasvalakitől, aki nem vesz kézbe Magyar Demokratát /saját deklarációd/  viszont olvasásra ajánl Népszabadság nevű szennylapot!?  Ja, és mindent Bécsből mondja 70 évesen... Nem várok semmit.)

Előzmény: Mumu (267)
tivadar Creative Commons License 2005.07.24 0 0 273

Teljesen egyetértek veled.

A kettős mérce, mindig és mindenhol.

Előzmény: Törölt nick (268)
Mumu Creative Commons License 2005.07.24 0 0 272

Likud utan Markoval is beszelo viszonyba kell OV-nek kerulni.T.i. Markoek mar sokal regebben vannak az IDU-ban (a Neppartok nemzetkozi szovetsege ,fontos mert az EU- Parlamentben ovek a legnagyobb frakcio ) mint OV-ek hiszen ok meg nem regen a liberalis unioba voltak ugyebar. Tempi passati.

Az nem jelent semmit.Mert a hatalom atvetelnel meg fogjak probalni a Tokes vonalat (penzt,penzt penzt adni ).Miutan Marko is miniszterelnokhelyetes egy nepparti dzeervezetbol az o fontosaga is eppen oylan nagy mint OV-nek,igy nem lehetnek hivatalosan mas mas taborba.

OV -nek hianyziok a nemeztkozi elismeres ,kicsit idegenkednek tole ezert  turboz be a part PR-je a Bush kozos bedre (20-an voltak meghiva,minden elnok alelnok ) meg a denverio magyarra is szkseg van fenyezni OV nemeztkozi elismereset.Nem tehet mast.Ide kivankozott az IDU-ba es itt bizony vannak   regebben  olyanok akikenem szeret..

Előzmény: Boszorka (270)
KanOne Creative Commons License 2005.07.24 0 0 271
"Ettől függetlenűl ki nem állhatom a 15 milliós magyar nemzetet meg ilyesmiket ..."

Ez ténykérdés, ezen nincs semmi "ki nem állhatni" való ...
:(
Előzmény: Boszorka (270)
Boszorka Creative Commons License 2005.07.24 0 0 270

Látom is nézem is differenciálok is. De sajnos ott is a magyar átok, miszerint még kisebbségben se képesen rendesen összefogni. Lásd Markót és Tőkést, ahol én természetesen a Marko pártján állnék ha ott lennék.

 

Ettől függetlenűl ki nem állhatom a 15 milliós magyar nemzetet meg ilyesmiket, ami a napokban megint szóba került valahol.:-(((

Előzmény: Mumu (266)
Mumu Creative Commons License 2005.07.24 0 0 269

Elsosorban: A nem magyr lakosag olyan terkepen prezentalodot ahova vorosen rajzoltak be oket,a hulye bekecsinaloknak. Mieink erre nem is gondoltak hoyg egy forditott terkepbe szinten eros szinekkel jellezek a magyarokat.Ilyenm kis dolgokon mulik neha az egesz,de ilyen kicsisegekre a nagy urak nem si gondoltak..Ott volt az elv, az igazsag oszthatalansaga, stb.

Trianoinra emlekezni kell es amig kiemelheto a tobbi esemnyekboo adidig helyes is. Csak nem midnen cselekdetunket trianoinhoz kossuk,azzon kersztulietljuk meg mit kell tennunk sajat erdekunkbe (peldaul a Toled emlitett fogadason valo jellenlet stb.) Trianon egy szomoru eemnyunk mint Mohacs, Vilagos,56.

Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.24 0 0 268
Nem ez a lényeg, Mumu, bár jórészt igaz, amit leírtál (mondjuk az nem, hogy ne tudtuk volna dokumentálni a területek etnikai összetételét, ott volt a Vörös Térkép, nameg természetesen objektív adatok álltak nélkülünk is az antantvezetők rendelkezésére, Lloyd George-nak voltak is aggodalmai a színmagyar területek elcsatolása miatt, de nem igazán tudott mit tenni ellene. Ajánlom mindenki figyelmébe a legújabb Rubicon magazint, most épp Trianonról van szó benne).

A lényeg az, Mumu, hogy Trianonra manapság még emlékezni sem szabad, mert az a balliberális "értékrendben", médiában, stb. összekapcsolódik a "náci", "nyilas", "antiszemita" jelzőkkel. Pedig a 20. század, sőt talán az egész magyar történelem legnagyobb tragédiája nem a holocaust volt, hanem Trianon. Most lehet jönni a szentszöveggel, hogy nem lehet összehasonlítani, meg a holocaust mégiscsak több százezer magyar életébe került meg így meg úgy, de nem érdekel.
Trianonnak meg kellene adni azt a tiszteletet, amit a Holocaustnak is megadunk, megad a magyar állam is. Nem önmagában a Holocaustra történő emlékezést sokallom, hiszen a múlt fontos, ismerni kell a történelmet és emlékezni kell rá. A Holocaustra történő emlékezést ahhoz képest sokallom, hogy Trianon emlékét mennyire elfojtják és mennyire próbálják szalonképtelennek minősíteni. Ez a lényeg. És attól, hogy emlékezünk rá, még nem jelenti azt, hogy erőszakkal akarjuk visszacsinálni az egészet. Ez is csak a ballib paranoia egyik téveszmés kényszerképzete.
Előzmény: Mumu (267)
Mumu Creative Commons License 2005.07.24 0 0 267

Annyiban van igazad hogy mindket esemeny szamukra igazsagtalan.

A kulonbsegek :

- Trianon egy rossz magyar kulpolitikanak a kovetkezmenye is , a nemzeti adottsagok alapjan, magukat rosszul elado, impotens es korulmenyeiket rosszul bemero targyalosereg hibaja is.

-hogy olyan teruletek kerultek at ahol az ellenfel dokumentalt egy tobbseget es mi nem voltunk kepesek az ellenkezojet dokkumentalni..nem voltunk ra felkeszulve,nem volt ma azt mondanam PR-unk, oda valo targyalo partner.

-hogy Trianoin utan is sajat hibankbol olyan politikai lepeseket etttunk es olyan szovetsegeseket valsztottunk akik kontraproduktivek voltak.Lassd itt is a keptelensegunket fejjel es nem erzelemmel politizalni (meg ma is igy van )

 

A Holocaust-ban a sertett felnek nincsenek merheto ,altalnosithato bunei.

A holocaust nem csak terulet hanem emberi eletek hidegveru kioltasa, abban valo segitseg adasa, megvetes egy magat magyarnak valo vals kozoseggel szemben. A vadak ellenuk, mar a tuszaaeszlari pertol kezdve ,bizonyithatalanok a magunk impotenciajara kompenzalas. 

A holocaustot nem rendelte el egy kulso harcolni ellene keptelenseg nagyhatalom,nagyhatalmak,hanem mi magunk enekelve tettuk ezt sot meg  most is probaljuk kis alatomos obstrukciokkal  kicsinyiteni resszunket benne (nem a Tiedet Zutymo vagy az enyemet hanem azok akik minket kepviseltek ), artatlanabbnak feltuntetni mint amiylen volt. mI csak kicsit vegeztunk ki, micsak kicsit szallitotuk oda ahova kertek a nemetek oket,mi csak kicsit ultubk be a vagyionukba es magunknal felejtetuk a holmiaikat.

Csak ennyi a kulonbseg.

De az az eszreveteled hogy mind ketto igazsagtalan volt szamomra ishelyes. Az is hogy megemnlitjuk. Csak akkor kezdek odzkodni mikor valamit vissza akarunk belole hozni.Nem mert nem lenne restitutio in integrum csak hoyg mert lehetlen.

Eppen olyan lehetlen mint  boicsanatot kerve feltamasztani a magyar zsidokat is. Persze ha csak nem orulunk neki hogy mar nincsenek itt.. Akkor is legalabb ne probaljuk az oda vezetett utat letagadni.

De a zsidok sem okosak.MIert kell nekik itt befektetni ?

El is lehet vinni amit ide befektettek ,megszunik egy par mukahely.De mi amjd helyre teszuk...

Olyan Fradi helyzet lesz az utan miutan az egyeduli igaz mecenast elkuldte a szurkolo sereg az auschwitzi vonattal..

Azotaigy nez ki a Fradi.

Előzmény: Törölt nick (263)
Mumu Creative Commons License 2005.07.24 0 0 266

Csak annyira kerlek hogy diferencialtabban lassd ha lehet a kerdest.

-:)

Előzmény: Boszorka (262)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.24 0 0 265
Amúgy is, annyira érdekes ez a dolog, hogy Trianonon "túl kellene már lépni", Trianont " el kellene már felejteni", "nem kellene állandóan a múltba révedni", etc. etc. etc.
De bezzeg ha valaki ezt a szinte havonta (hivatalos, esetleg állami szinten!) felemlegetett Holocaustról mondaná, aminek ráadásul sokkal kevesebb aktualitása van manapság, hiszen egy lezárt ügy, akkor egyből jönnének az antiszemitázók.

Kettős mérce - ismét.
Előzmény: Törölt nick (263)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.24 0 0 264
Nagyon nem kel tartanod attól, hogy megéred, bár egy kicsit furcsának találom ezt a begyepesedett, szemellenzős hozzáállást.
Előzmény: Boszorka (257)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.24 0 0 263
"Ha csak letisztitva a husatol beteszed a vitrinedbe a kerdest , errol neha megemlekezel -hazafinak erzed-e Magad ? Az lehet. Vagy a mindenkori felemelitesenek van egy rituais jellentosege ?"

Ez egy nagyon alattomos és rosszindulatú kérdés. Ha ezt én tenném fel, Trianon helyett a Holocaustot behelyettesítve, mindenki antiszemitázna. Az állandó Holocaust-sírásrívás micsoda?
Előzmény: Mumu (255)
Boszorka Creative Commons License 2005.07.24 0 0 262

Biztos igazad van, de nekem sajnos egy kisvárosnyi rokonságot volt szerencsém megismerni, hát tudod!!!!

Na meg apám hangoztatta mindig, amit én akkoriban nem értettem, hogy "a környezete hatása alól senki nem tudja kihuzni magát" azóta már értem. Mert ugyan én soha nem akartam soha sehol se asszimilálódni se integrálódni sőt. De egyre másra veszem észre magamon a szokásokat, amiket későbbi "hazáimban" felszedtem és nem is akarok már megszabadulni tőlük.

Azokról az "élményekről" már nem is akarok beszélni, mikor itt a környékemen megszólít egy rendesen öltözött 50-es nő. Azt hittem valami utcát keres vagy ilyesmi. Aztán kiderül, hogy pénz kér mert ő kolozsvári. No comment!:-((((

Előzmény: Mumu (261)
Mumu Creative Commons License 2005.07.24 0 0 261

Csak annyit : remelem hogy a romaniai nepseg alatt nem az erdelyi magyarokat erted,teljesegukbe.

Mert az eppen olyan igazsagtalan lenne mintha magunkrol irnank,az elszarmazott magyarokrol vagy magyar anyanyelvuekrol (mint en) akik elidegenedtek volna es a jollettukben konnyen kritizalnak,jatszak az erkolcsosoket.Se a Te se az en esetembe ez nem  igaz ,maskep nem veszekednenk itt egy europaiabb, jobban elfogadott magyar alaspontert.

Az igaz hoyg az erdelyi magyart eppen ugy megvaltoztatta a 80 eves okupacio mint a szegeny karpataljait.Igy termeszeteen magukkal hozzak az ottani mentalitast a  "laissez vivre-t " a kicsinyes kolcsonos eltureset a disznosagoknak mint olyan eletfelfogast amelyben a szegynsegbe is lehet elni. De ne felejtsd el hogy elsosorban akik atjonnek azzok akik kevesbbe tudtak otthon realizalodni ,tehat kevesbbe eletrevaloak .Aztan nem mindig a legbecsuletesebbek jonnek at. Aztan atveszik azt az emigracios mentalitast (ami bennem is volt mint onvedelem az elejen) hogy elfogadnak az elejen minden fele munkat ,mindjart neznek egy kovetkezot es tovabb allnak,nem adjak ki a munkaeroket ,sporolnak vele ,tehat nem dolgoznak rendesen.Miutan nullarol vagy az alol kezdnek ,gyorsabban probalnak penzhez jutni,kihasznalnak minden olyan elonyt amelyet itt kapnak legtobbszor a hazaiak hatranyara .Legtobbjuk igy- ez egyaltalan nem enyhito korulmeny - allapot lopnak csalnak hazudnak...

De ez nem a valodi erdelyi magyar azt tanusitom.Egyszer nezzel at,egy szervezett utazas keretebe ,a gyonyoru Szekelyorszagba ,a nyakas es szorgalmas , a korulmenyek altal ,ravasz es akaratos szekelyatyafioak kozott es nem hasoinlitanak majd azokra akikt Te itt megismertel.

Előzmény: Boszorka (259)
Mumu Creative Commons License 2005.07.24 0 0 260

Orulok az optimizmusodnak.A SU felbomlesa nem tett mast mint az ugynevezett addigi is letezo-mint ugynevezett szocialista ferecios koztarsasagok-onalosodtak.Semmi teruleti valtozas.

Annyit azzonban felfogtam valaszodba hogy Neked sincs konkret elkepzelased arrol hogyan lehetne konkreten a mai modern idokbe kovetelseidet konkreten veghez vinni...

Előzmény: tivadar (256)
Boszorka Creative Commons License 2005.07.24 0 0 259
Hát nem tudom rajtad kivül ki ideges még. Nem tartom valószínűnek, hogy pl. a szlovákokban buzogna a magyarkodás 1-2 kivételtől eltekintve. Ha már "elszakított területek" miért nem siratja senki Burgenlandot? mert tudjuk, hogy eszükbe se lenne "visszatérni". Abbázia se szeretne megint magyar lenni. A tönkre korrumpált és a környezete által megfertőzött ukrajnai és romániai népségből pedig én köszönöm nem kérek. persze a töbiből sem. Az EU-nak meg szerencsére nem az a dolga, hogy határokat korrigáljon.
Előzmény: tivadar (256)
Boszorka Creative Commons License 2005.07.24 0 0 258

"

Ha csak letisztitva a husatol beteszed a vitrinedbe a kerdest ,  errol neha megemlekezel -hazafinak erzed-e Magad ? Az lehet. Vagy a mindenkori felemelitesenek van egy rituais jellentosege ?"

 

:-)))))))))

Előzmény: Mumu (255)
Boszorka Creative Commons License 2005.07.24 0 0 257

Remélem azt már nem érem meg. Nekem nem kell a "Nagymagyarország" én ebbe születtem bele ami van. Nekem ez "A Magyarország" amit szeretek és ami tökéletesen megfelel nekem. Egyébként is nem a múlton kell siránkozni hanem a megvalósítható jövőbe nézni és azért tenni ha lehet. Van nálunk kisebb ország is nem is egy, ahol jól és boldogan élnek az emberek.

Az embernek egyéni sorsában is tudni kell túllépni dolgokon, mert különben csak a boldogtalanságot hozza magára.

Előzmény: tivadar (254)
tivadar Creative Commons License 2005.07.24 0 0 256

Nézd, a SZU összeomlott magától, szinte 1 puskalövés nélkül.

Én nem vagyok politikus, én csak azt tudom, "amiről önként lemondunk, az elveszett, de amiről nem mondunk le, az visszatérhet egyszer, valahogy, részben vagy egészben. Semmi erőszak, semmi lövöldözés.

De ha van igazság az EU-ban , akkor előbb utóbb történhet valamilyen revizió.

A szomszédaink is tisztában vannak, hogy csak bitorolják a részeinket - ettől idegesek annyira.

Nem harcban nyertékel el, hanem egy nekik kedvező történelmi áramlat során.

Ez fordítva is megtörténhet - tudod te mi lesz itt a 10-es években???!   Majd csak ámulunk és bámulunk  - már aki életben lesz még...

Előzmény: Mumu (255)
Mumu Creative Commons License 2005.07.24 0 0 255

Tivadar, Teged is megkerdezlek mint nem regen Zutymot:

-kinekk a segitsegevel szamitasz hogy legalabb Europa ha nem  a vilag visszater a Trianoni elhatarozasra ?

-hogyan lesz ez konkreten veghez vive, hogyan ertekesitik ezt a kivansagot harom generacio utan ,ero felhasznalsaval, a bitorlo orszagok jovahagyasaval,mikepen ?

-lakosag csere vagy atvenni az ottani most mar tulsulyba levo betelepuloket ? Karterites vagy annekul kiuzni oket ?

-ha maradnak hogyan banunk majd az egyszereolyan nagy szamu kisebbsegekkel ? Hogyan hagyja majd a vilag hogy banunk veluk?

Ismersz -e egy nagyhatalmat ,egyet,bar annyi nem lenne eleg , aki mellbosegnbe kiallna melletunk a tobbekel szembe? Van-e erre ebben az esetben eleg anyagi forras ?

 

Ha csak letisztitva a husatol beteszed a vitrinedbe a kerdest ,  errol neha megemlekezel -hazafinak erzed-e Magad ? Az lehet. Vagy a mindenkori felemelitesenek van egy rituais jellentosege ?

Előzmény: tivadar (254)
tivadar Creative Commons License 2005.07.24 0 0 254

"hagyjuk trianont, az egy történelmi tény és megváltoztathatatlan "

 

EZ amolyan női túlélő duma...

Alig 16-18 éve még a SZU, a KGST és a Varsói Szerződés is, "történelmi tény és megváltoztathatatlan" volt. Aztán mi lett.

 

Tudod ha Balassi meg Dobó is így gondolkozott volna, akkor még ma ia Török Népköztársaság lennénk.

 

Trianont nem szabad (lélekben) elfogadni, mert hibás, és etnikailag megalapozatlan határmódosítás történt, íróasztaloknál. Egyszer majd eljön az IDŐ.

Előzmény: Boszorka (242)
Mumu Creative Commons License 2005.07.23 0 0 253
Igen ilyen furcsa repteret meg nem lattam. Amit Te marokkoi falunak mondsz az nem eppen az. Ceuta egy nagy varos,Tangerrel szemben. Nemzetkozi egyzmeny orzi a spanyol fenhatosag letett ott es a marrokkoiak nem is nagyon banjak.Itt folyik a nagy csempeszet.Olyan mint valaha Hongkong volt a britt fenhatosag idejeben.
Előzmény: Boszorka (252)
Boszorka Creative Commons License 2005.07.23 0 0 252

Ezen a népszavazáson én is röhögtem. Persze, hogy angolok akarnak inkább lenni. Én sokat jártam ott van ott minden fajta nép amit csak el tudsz képzelni. Igazi angol angol talán csak a köztisztviselők között akad.

Persze a spanyolok meg ülnek marokkoban két faluban, ami valamilyen oknál fogva spanyol fennhatóság alá tartozik. Azt a helyzetet nem ismerem nem is voltam ott, de Gibraltár igen közel van kedvenc nyaralóhelyemhez és egy barátnőm is él ott, aki magyarangol.:-)))

Mi egyszer autóval éltük meg a repülőteret. Mikor bejutottunk Gibraltárba a valódi angol rendőrök után, egyszercsak leeresztettek egy sorompót. Én értetlenkedtem pár percig, hogy ugyan már itt biztos nem jár vonat mit akarnak. Az útról jobbra és balra is csak a tengert láttuk. Aztán csak huss megjelent egy repülőgép, majd felengedték a sorompót.

Előzmény: Mumu (251)
Mumu Creative Commons License 2005.07.22 0 0 251

Tobszor voltam Gibraltarba es atmentem azzon a furcsa hataron ami a repuloteren keresztul visz a varosba.Jon a gep,leall a gyalogforgalom,mert legtobben gyalog jonnek at.

A problema ma is eppen olyan akut mint Franko idokbe.Nem is olyan regen a gibraltari lakok (tobbsege spanyol anyanyelvu de van sok brit,marokoi,zsido is ) nepszavazason vettek resszt es oriaisi tobbseggel  Nagybritanianal maradnanak.

Ezzel akadalyoztak meg hogy a soanyolok intezmenyesen is ujra fellepjenek es kerjek a szigetet vissza...

De szerelem nincs kozotuk.Sehol sem ismereka schengeni teruleten olyan hivatalossagot mint ott...

Előzmény: Boszorka (249)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.22 0 0 250
Jobb lesz, ha erre inkább nem is reagálok.
Előzmény: Boszorka (249)
Boszorka Creative Commons License 2005.07.22 0 0 249
Nekem Trianonról Gibraltár jut eszembe. A kormányok időnként hőbörögnek egymással, amit az ott élők sinylenek meg, mert vagy az egyik vagy a másik határőrség vagy vámos társaság hivatalból bekeményit, minek következtében hosszú órákba beletelik be illetve kijutni onnan. Na meg Franco időkben csak hajóval lehetett ki és bejutni oda, mert Frankóék bekeményítettek. Szóval sokkal egyszerűbb és békésebb mindent úgy hagyni ahogy van, ha nem hergelnék belűlről a kintieket, már régen szépen összerázódtak volna. Éredekes módon hatalmas rokonságom ellenére se volt nálunk ez soha téma.
Előzmény: Mumu (248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!