Köszi mindenkinek, kis foltbenzinnel kitisztítva, átmozgatva máris sokkal könnyebben jár. Végre lehet tekerni a szellőzés gombjait anélkül, hogy letörne. Én szigszalag-tölcsér helyett kis injekciós tűvel szívtam fel a foltbenzint és azzal nyomtam a megfelelő helyre. Gondolom WD40-nel is működik, ha valami kupakba kifújod.
Olajcsere előtt állok, körbenéztem a verdát. Peugeot 306 1,6 os 2002-es évjáratú, benzines. Az olajszűrőház környékén láttam némi szívalgást, gondolom a ház tömítése engedhet át. Ennek a cseréje mennyire macerás?
Sziasztok! Adott egy Ford Ranger 2013 2.2 dízel QJ2R motorkódos. Műszerfal karácsonyfa úgy érkezett Abs/Asr, motorelektronika világított.Vezetékszakadás volt gond az egyik hátsó kerék jeladónál. Motorba is tárolta az érvénytelen sebességjelet. Ez megoldódott, de volt benne egy DPF telítettségre utaló hiba is. Élőadatban megnéz 207%-os telítettség. Leszedtem, a felületén már látszottak sérülések volt egy pár cm- mélységű is. Öblítőfolyadék bele,állni hagy nagynyomásúval átmost nulláztam felraktam. 6mbar a nyomáskülönbség,mentem is vele teljesen jónak tűnt, majd visszahozták ugyanúgy vészüzembe dobta de már 51mbar-t írt nyomáskülönbségre, telítettségre meg 250% hozott. Kérdésem az lenne,hogy géppel ha át lesz mosatva lehet belőle még valami vagy ez már eldobós?
Pusztán azt szeretném kideríteni a helyén, hogy honnan jön a gázolaj. Tankot javítani nem fogok, ha az a baja akkor megy fel egy új. De ha csak egy cső a hibás azért nem venném le a tankot.
Attól szoktak ezek a bowdenek elpusztulni, amit cam írt, a szál belerág a teflon hüvelybe és szorul, illetve a kopadék pora is ezt okozza.
Én is azt szoktam ilyenkor csinálni, hogy befogom a satuba finoman, tekerek a nyakára egy kis szigszallagot, egy mini tölcsérnek és fújok bele WD40-et.
az elég vékony, hogy leszivárogjon.
Mozgatod közben és amikor leért alulra a cucc, akkor meg vagy.
Hagyd kicsöpögni a felesleget és kész.
Sajnos ez van az összes ilyen "önkenő" teflon hüvelyes csodával. (kuplung, váltó, stb...)
Mk3-as sötétkék Ford Orionban rettenetesen szorultak a szellőzést és fűtést szabályzó forgatógombok, ezért szétkaptam a gombokat a terelőlapokkal összekötő bowdenes szerkezetet (lásd kép). A terelőlapok könnyen mozognak, ezért arra tippelek, a bowdenekben állt össze sűrű trutyivá a kenőanyag. Sajnos nem lehet kihúzni a huzalokat a tokból, mert mindkét végére kis hurok van hajlítva. Valakinek van esetleg ötlete, hogy lehetne kitakarítani és újrakenni ezeket? Előre is köszi!
Tankolás után gázolajszag terjeng, a földön nincs tócsa mint amikor elvágják a betöltő csövet, de valahol enyhén szivárog (kb 2óra alatt pár csepp valahol középen/jobb oldalon).
Letakarítottuk a tankot, de nem találjuk a hibát.
Lehet azt csinálni, hogy a motortérben megbontom a visszafolyó ágat, és a tank felé megnyomom 0,5barral, majd ha nem látok gázolaj folyást, akkor szappanos vízzel keresnék levegő szivárgást?
Vagy van valami más metódus, amihez nem szükséges levenni a tankot?