Azért az a két kör nem teljesen független egymástól. A pedál felőli dugattyú harmada/fele út után mechanikusan feltámaszkodik az elsőre. Ha abból a ledugózás okán a folyadék sehová, akkor az van amit Quattro ír. Ha meg a hátsót dugózza le, akkor szerintem nem nyer sokat a pedálerőn.
Egyszerű józanparaszti. Ugyanakkora térfogat megmozgatásához egy nagyobb átmérőjű munkahenger dugattyújának kevesebb utat kell bejárni, mint egy kisebb munkahenger dugattyújának.
Nálam azért problémás, mert ezt a főfékhenger átmérőt 4 kerékfékhengerhez tervezték. Kb. felére, vagy még kisebbre kellene csökkentenem a főfékhenger dugattyújának a felületét, hogy csökkentsem a pedál nyomásához szükséges erőt.
Kérlek akkor magyarázd el nekem, hogy hogyan változik a nyomás ereje az A2 fékmunkahenger felületen ha az A1 főfékhenger felületet csökkentjük. Felhasználhatod hozzá a P1*A1=P2*A2 hidrodinamikai nyomásképletet (jelen esetben P1=P2).
Van egy kistraktorom, aminek a fékjével van bajom. Zuk fékmunkahengerek vannak benne. 2 db. Ezekhez van egy Zuk, vagy Uaz, 1 körös főfékhenger. Nem jó az áttétel, túl nagy erővel kell nyomni a fékpedált, hogy fogjon. (Pedál mechanikai áttételével nincs gond. Maga a nyomó rúd is elgörbült a nagy erő miatt...)
Arra gondoltam, hogy kicserélem valami olyan főfékhengerre, aminek kisebb átmérőjű a dugattyúja. Pl. Megane 1 főfékhengerem van polcon.
2 körös főfékhengernél, ha az egyik kört az egyik oldalra, másik kört a másik oldalra kötöm, az működhet?
Azt kiolvastam már hogy ford fazon, és hátul kell betolni a laposvasat. A tulaj szerint ezen 120e ként cserélni kell okoskát, mert zajos . Na most ezt ő hallja. Én még nem is láttam az autót, de ő fizet én dolgozok. A kérdésem az lett volna, hogy a v.tengelyhez viszonyítva hogyan kell a külső bordás kereket tájolni? Vagy azt nem kell? Az új kerék alapban van? A PUG. nem tom melyiknél a stiftet ha bedugom az a közepét és a külső részt is blokkolja. Ezen ha jól láttam a fogaskeréken van a jel, de ettől a közepe elfordul ugye, igy lehet nem jól állítom össze. Az irodalom célszerszámot csak a motor felfüggesztéshez ad.
Mindegy mi vezérli,lényeg hogy könnyen mozogjon ha kézzel mozgatod.Persze a vákuummal,vagy elektromos működtetéssel is lehet hiba,de először nézd meg,hogy könnyen mozog-e.
Köszi, ez jó ötletnek tünik, megkeresem, és megnézem.
Régebben is valami vákumcső hiba volt, bár akkor kigyulladt a csekkendzsin is, turbónyomás hiba miatt. Ez most még nincs, csak kicsit, mintha gyengébb lenne. (nem föttög :-)
A geo lapátokat működtető karról akaszd le a rudazatot,és a kart kézzel mozgasd. Könnyen mozog akkor viszi a lapátokat,nincs kokszolódva,akkor valszeg nem ott lesz a hiba.Ellenkező esetben persze lehet.