Keresés

Részletes keresés

csello9 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 103
Termeszetesen. Nekem nagyon bejon a torok kaja, de a gorog is. :) Igazi eszaki kulonlegesseg a Lahmacun nevu un. torok pizza, nagyon ajanlom es irto olcso !
Előzmény: BonLaci (102)
BonLaci Creative Commons License 2009.03.26 0 0 102

köszi a segítséget ha van kérdés, jelentkezem:)

 

ja itt is lehet kapni olyan kebabot amit a déli részen az utcákon sütnek faszénen?

Előzmény: csello9 (101)
csello9 Creative Commons License 2009.03.26 0 0 101

Eszak Ciprusi arak kb. 30%-al olcsobbak mint a deli oldalon. Ez mindenre vonatkozik, tej, kenyer stb. Vendeglos kajalas, sot a szallas arak is. Kyreniaban az Oscar hotelt nem ismerem, sok hotel van, szerintem mind szinvonalas.

 

Esentepe mellett a Tutle Bay Village apartmajait tudom ajanlani, mi ott laktunk, csodalatos hely.

 

http://www.turtlebayvillage.com/index.htm

 

A buszos transzfer nagyon olcso, csak kiszamithatatlan. Ezek ilyen kis minibuszok. Tablaval jelzik rajta honnan-hova megy, barhol megall. Tehat allsz az ut szelen es varod hogy jojjon, es leinted, es ha van hely mehetsz vele. Ha reertek, teljesen oke, ha rohan az ember vagy fel hogy elkesik akkor alkalmatlan. Nem beszel senki angolul ! A deli oldalhoz kepest foleg. Szoval torokul mondod a helyseg nevet ahova szeretnel eljutni, aztan remelhetoleg megertik es ott tesz ki. Jo kaland !

 

Az autoberles kb. 20 EUR, kenyelmes mert oda mesz vele ahova akarsz.

Előzmény: BonLaci (100)
BonLaci Creative Commons License 2009.03.24 0 0 100

Szia!

 

Szeretném ha írnál egy pár infót az árakról, vásárlási lehetőségekről, éttermekről észak Cípruson (a görög részén már voltem 10-en egynéhányszor).

 

Szállást már talaltam Kyreniában (oscar  hotel). A különböző látnivalók között milyen a buszos transzfer, vagy érdemesebb autót bérelni?

 

Előre is köszi.

 

Üdv. Laci

Előzmény: csello9 (95)
misstick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 99

na tok jo pont a kozepet vagta ki a hozzaszolasomnak es igy nincs ertelme.

szoval nem igaz h konnyeden lehet vezetni, nekem 2x vittek el a tukrom a szembejovok! delen pedig a legnagyobb a halalos kozuti balesetek szama.

 

a hsz vege meg erre lett volna reakcio:

 

A természetvédelmi területté nyilvánított félszigeten található a világ egyik legszebb fehér homokos, érintetlen tengerpartja, mely teknősök költőhelye, így a költési időszakban éjszakai túrákat is szerveznek a kisteknősök kikelésének megfigyelésére.

 

 

Előzmény: misstick (98)
misstick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 98

beleneztem a linkbe amit kuldtel hat lenne 1-2 hozzafuznivalom:

 

"Bár a szigeten az angol közlekedési szabályok érvényesek, bárki könnyedén vállalhatja a vezetést, hiszen az utak nem túl zsúfoltak."

   </P>

pontosan ezert nem kellene busszal hordani ide a turistakat. nem is szabad rajuk vilagitani amire tojnak persze, teleszemetelik a partot, es hangosak. sztem ide csak azokat a turistakat szabadna beengedni aki veszi a faradsagot es maga jar utana es jon el ide, o talan jobban tiszteli a helyet.

Előzmény: csaba08 (96)
misstick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 97

szia, igaz en a deli reszen lakok, de jo parszor voltam eszakon. sztem felni nem kell viszont tisztaban kell lenni azzal h muzulmanok, vagyis akarmilyen kislany, rovidnadragot, miniszoknyat felejtsetek el, legyen mindig hosszunadragban es hosszuujjuban. ne hagyjak oket egyedul sehol. ha utbaigazitas vagy info kell akkor noket kerdezzenek, lehetoleg olyat aki nem muzulman szokas szerint van beoltozve akkor nagyobb az esely hogy beszel angolul.

 

szeretem eszak ciprust de engem zavar h a ferfiak iszonyuan megbamulnak, beszologatnak (erdekes modon csak akkor ha csak lanyok megyunk, pedig rendesen feloltozunk), ha ferfi is van a tarsasagban akkor rank sem mernek nezni. van egy par kepem eszak ciprusrol, ha erdekel szolj es atkuldom a linket.

 

Előzmény: Marika68 (86)
csaba08 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 96

IGEN, IGEN, IGEN!!!!!

 

2009-ben ismét az utazási irodák kínálatában ÉSZAK-CIPRUS!!!!

Ez azt jelenti, hogy ismét kezdenek felfigyelni e gyönyörű szép földrészre.

 

TENSI: http://www.tensi.hu/tours.php?type=1&tour_id=830

 

Üdv: Csaba

csello9 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 95

Szia kiz22 !

 

Erdekeseket irsz. A helyek amikrol irsz, nekem is majdnem mind ismerosek. Torokorszagbol jottel at ? Csakhogy beszamolodban tobbszor hivatkozol ra.

 

"Én megpróbáltam átmenni a görög oldalra vízum hosszabbításért,még 3 napom volt hátra a vízumomból és erre kaptam 2 napot:( szóval másnap elhagytam a szigetet."

 

Ezt a mondatodat nem ertem. Mi tortent ?

 

En ugy tudom a Night Clubokat az angolok es a gorog ciprusiak latogatjak, mert a helyieknek tilos.

En disznohussal meg nem talalkoztam.

 

Eszak Ciprus tenyleg nagyon biztonsagos, tehat nem lopnak, rabolnak, viszont nagyon sok a kozuti baleset. :( Ovatosan kell vezetni !

 

Gyonyoru idonk van +10 es +20 kozott, neha esik.

 

Udv

Csello

Előzmény: kiz22 (93)
csaba08 Creative Commons License 2009.02.25 0 0 94
Szia,

Te kint élsz?
Vagy milyen kapcsolatban vagy Észak-Ciprussal?

Csabi
Előzmény: kiz22 (93)
kiz22 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 93
Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek a saját tapasztalataimat Észak-Ciprusról.Iskeléről én sem hallottam még,de nemsokára megyek ki,majd kérdezősködöm:)
Amit szerintem érdemes megnézni az a Blue House(ami egy maffiafőnök háza volt,egy kisebb villa ,most múzeumként működik,sok érdekességgel:) nekem nagyon tetszett katonai területen van szóval belépéskor elkérik az útlevelet és adnak egy kis kártyát,távozáskor meg visszaadjak az útlevelet természetesen:) a kilátás nagyon-nagyon szépinnen)Bellapais egy kicsi falu,szűk utcákkal,nekem nagyon tetszett van itt egy kastélyrom vagy templomrom:D nem tudom pontosan ,hogy melyik:D ,de nagyon szép:) és a rom mellett hangulatos kávéházak vannak:) Kyrenia(remélem jól írom a nevét:) egy kikötő város/falu ahol este nagyon hangulatosak a kávéházak éttermek és egy erődítmény van a kikötőhöz közel.Ebben a varosban van éjszakai élet pl.kaszinók (ami egyébként Törökország többi területén tilos , sőt én még disznóhúst is láttam a boltban ,ami szintén tilos Törökország többi területén)Amikor a faluk között utazgattam sok Night Club-ot láttam a sivatag kellős közepén ami elég érdekesen fest... Saint Hillarious (tuti nem jól írom köv. kijavítom,de most lusta vagyok megkeresni a pontos nevet,bocsi:) szerintem vár rom vagy kastélyrom,már elég kevés maradt meg belőle.De a kilátás nagyon gyönyörű:) Nem emlékszem pontosan melyik városban/faluban(szerintem Lefkosa:) voltam egy olyan házban ami most múzeumként működik,és emlékeztet a görög katonák brutalitására.A szobafalakon még látszódnak a golyó nyomok, és több kisgyerek is volt a házban amikor a támadás történt.szerintem ezt a házat csak erős idegzetűek látogassák,engem eléggé megviselt:(
Én megpróbáltam átmenni a görög oldalra vízum hosszabbításért,még 3 napom volt hátra a vízumomból és erre kaptam 2 napot:( szóval másnap elhagytam a szigetet.Rengeteget tudnék még írni..:) A török ételeket imádom:)Észak-Ciprus egyébként szerintem Törökország legbiztonságosabb része.A politikai dolgokba nem nagyon szeretnék belebonyolódni,de számomra nehéz megérteni,hogy mégis hogyan képzelnék el a függetlenségüket,továbbá miért hálátlanok a Törökökkel szemben és miért érzik magukat közelebb Angliához,mint Törökországhoz(erról még tudnék írni,de amit leírtam az csak az én véleményem/tapasztalatom és nyugodtan
bele lehet kötni:)valahol olvastam olyan badarságot,hogy a katonák rombolják kint a műemlékeket,és ez nagyon nem igaz,mert nagyon szépen rendben tartják őket.
Szép estét mindenkinek!:)
Sziasztok!
Marika68 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 92

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat és a címet.

Pontosabbat még nem tudok mondani (légitársaság, utazási iroda). Az egyesület vezetése intézi az ügyeinket. Lesz majd szülői értekezlet, ahol ezeket a dolgokat meg tudom kérdezni. Annyit mondtak egyenlőre, hogy április 16-án 23.00 órakor indul a gépük Ferihegyről.

Egyébként már kezdünk megbarátkozni a gondolattal. Múlik a kezdeti rémület.

Ha többet tudok, akkor jelentkezni fogok.

 

Előzmény: csaba08 (91)
csaba08 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 91

Szia Marika,

 

Szerintem is nyugodt szívvel engedheted a lányotokat Észak-Ciprusra.

Talán soha többé nem lesz rá alkalma, hogy olyan csodaszép és érintetlen környezetbe jusson el, mint Észak-Ciprus.

 

Ha írsz egy levelet, vagy felhívsz, sokat tudok mesélni Észak-Ciprusról.

 

Milyen szervezéssel mennek? Légitársaság? Iroda?

 

Várom jelentkezésed.

 

Üdv: Csaba

Előzmény: Marika68 (86)
csello9 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 90

Marika !

 

Ha mar tudsz pontos idopontot mikor jonnek, mikor lesznek a fellepesek, ird meg legyszi, szivesen elmegyunk es megnezzuk a hazaiakat ! Ugy olvastam a neten minden evben megrendezik ezt a nagyszabasu folklor fesztivalt Iskeleben.

 

http://www.whatson-northcyprus.com/whatson/events/annually/iskele%20folk%20dance/iskele_international_folk_dance.htm

 

Csello

Előzmény: Marika68 (86)
csello9 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 89

Kedves Marika !

 

En meg nem jartam Iskeleben, de ez nem jelent semmit. Szerintem is nyugodj meg, gyerek csoportokra biztosan kellokeppen vigyaznak, adjatok a 9 eves kezebe fenykepezogepet, es hatalmas elmennyekkel gazdagodva fog hazaterni.

 

Az Eszak Ciprusi Torok Koztarsasagrol csak jot tudok mondani, a torok ciprusiak nagyon gyerekszeretoek, osszetarto nagy csaladban elnek. Igy a hazigazdaktol en nem feltenem a gyerkocot, foleg, hogy ket magyar egyutt lesz elszallasolva...

 

Az eszaki reszen levo repuloter : Ercan, en meg ott sem jartam (mert mi mindig Larnakaba erkezunk)

 

Udv

Csello

Előzmény: Marika68 (86)
Marika68 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 88

Szia!

Köszönöm az anyagot.

Az egyesületi oktatók mennek kísérőnek 4-5-en. Napközben együtt lesz a csoport, csak este kell a befogadó családhoz menni.

 

Előzmény: kirgizke (87)
kirgizke Creative Commons License 2009.01.28 0 0 87
Szia Marika!

Én ennyit találtam: nézd meg ITT.
Biztos lesznek tanárok, felügyelők, akik vigyáznak a gyerekekre, nem?
Előzmény: Marika68 (86)
Marika68 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 86

Szia!

Észak Ciprusról kerestem infót, így találtam meg a hozzászólásod. Április végén utazik lányunk (9 éves) Észak-Ciprusra. Egy néptánccsoporttal utaznak 20-an Iskelébe. Mivel nagyon féltjük, ezért állandóan a neten nézelődöm.

Az útikönyvekben meg sem említik ezt a települést, a térképükön sem szerepel. Állítólag ez egy nagyszabású rendezvény, a világ több pontjáról érkezik néptánccsoport.

Ami még "nehezíti" a helyzetet, hogy családoknál lesznek elszállásolva a résztvevők kettesével. Nyilván nem beszélik egymás nyelvét. Még egy pohár vizet sem tudnak kérni a házigazdáktól...

A meghívás 8 napos, de csak 3 fellépésük lesz. A többi időben programok: játszóház, vidámpark stb... (állítólag). Olyan településen ami még a térképen sem jelzett? Én a "kutatásaim" alapján azt gondolom, hogy Észak-Cipruson inkább pici falucskák vannak...?

Szóval nagyon aggódunk, de úgy gondoltuk, hogy az ember életében nem sokszor adódik ilyen lehetsőség, ezért elengedtük.

Ciprus északi részén lévő repülőtérre fognak érkezni.

Ha tudsz valami infót a településről vagy esetleg a fesztiválról, nagyon örülnék a válaszodnak.

Köszi!!!

Előzmény: csello9 (85)
csello9 Creative Commons License 2009.01.14 0 0 85

BUEK neked is !

Eszak Cipruson (is) hideg van. 12-15 fok (igaz, pluszban, nem minuszban mint otthon) de futunk !

Uj penzunk van, mert a YTL-t felvaltotta a TL, azaz az uj torok lirat (amit par evvel ezelott adtak ki, mert levagtak 6 nullat a penzrol) most felvaltotta a torok lira, csak annyi a kulonbseg, hogy nincs elotte az Y ami az ujat jelentette.

Udv Csello

 

Előzmény: csaba08 (84)
csaba08 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 84
Sziasztok,

Mindenkinek boldog új évet kívánok 2009-re.
Angéla mi újság Észak Cipruson?
Rég hallottunk felőled... Idén találkozunk? Szeptemberben lehet meglátogatnánk.

Üdv: Csabi
enci/TR Creative Commons License 2008.10.10 0 0 83

Sziasztok!

Eloszor is koszi az igazolvanyos otletet, annyira bena vagyok, hogy eszembe sem jutott!!! Mi İszt-ban elunk, a mult heten elutaztunk Bodrumba az unnepekre, onnet szerettunk volna atmenni Kos szigetere. A netre csak az utolso napokban tudtam ranezni, akkor olvastam a tippet, ezert sajna meghiusult a kirandulas. De sebaj, majd a tavasszal vagy nyaron.  Azert koszi szepen mindenkinek a segitseget! Tenyleg, annyira zizi vagyok, hogy nem jutott eszembe ez a pofonegyszeru megoldas!

Egyebkent tenyleg veletlenul utottek be E-ciprusi pecsetet az utlevelembe! Eleg gyakran utaztunk Ciprusra, mindig kulon papirost kaptam, de legutobb egy hihetetlen bena utlevel ellenor ult ott eppen, rohogcselt a kollegajaval, egy pillanat alatt tortent a "malor", szolni sem tudtunk, hogy ne pecseteljen.

Szoval meg egyszer koszi!

Udv.

Eniko

csaba08 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 82

Milyen igazad van!

Én még a múltban élek. Persze, nekem tetszett, hogy mindíg nyomkodták azokat a pecséteket...

 

Üdv.

Előzmény: csello9 (81)
csello9 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 81
Gyerekek, a gorog vamos nem pecsetel semmit, sehova, immar 4 eve az EU tagja vagyunk, nem is kell neki utlevelet mutatni !!!
Előzmény: csaba08 (80)
csaba08 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 80

Szia,

 

Már megint a régi móka.... az a fránya pecsét. :))

 

1, Én úgy tudom, hogy ez csak is Cipruson volt (!!!) lényeges dolog. Ott valóban, akinek volt az útlevelében Észak-Ciprusi pecsét, többet nem tehette be a lábát a Görögök lakta Dél részre. De úgy tudom, ez a múlt, mert ma már nem nagyon foglalkoznak vele.

 

2, Véletlenül senki se rakott sohasem pecsétet útlevélbe, és erre még Ercan-ban is nagyon figyeltek.

 

3, Remélem jó sok pecsét van az útleveledbe és azok mindegyike kristály tisztán kivehető és olvasható. :))))))

 

Ismerve a pecsétek minőségét, a kutya se tudja néha kivenni, melyiket hol kapta az ember. :)))

A szerencsétlen Görög vámtiszt meg úgy is oda pecsétel, amelyik lapod még üres, nem lesz neki ideje arra, hogy végignézegesse egyesével az összes pecsétedet. :)))

 

4, De az is lehet, hogy ezek után Te csak Észak-Ciprusra utazhatsz! :)))) szerintem azt se bánnád meg. :)))

 

No remélem kielégítő voltam.

Jó utazást!

Előzmény: enci/TR (77)
lklara Creative Commons License 2008.09.29 0 0 79
ne utlevéllel, hanem személyivel utazz, és akkor nem lesz gond Kos-on
Előzmény: enci/TR (77)
csello9 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 78

Szia !

 

Hmm. Hogyan lehet veletelenul pecsetet utni az utlevelbe ? En naponta megyek at az Eszak Ciprusi hataron meg egy pecsetet sem kaptam az utlevelembe, csak a vizum nyomtatvanyra.

Nincsen tapasztalatom, talan kerdezed meg a Gorog Nagykovetsegen, meg otthon.

Szerintem megint valami remhir... Gorogorszag EU, Magyarorszag EU tehat be kell engedjenek. Mutasd a gorog hatarornek a szemelyidet, abban nincs pecset !

Azert majd ird meg lszi, hogy volt-e gond ?

Előzmény: enci/TR (77)
enci/TR Creative Commons License 2008.09.27 0 0 77

Sziasztok! Egy kerdessel fordulnek Hozzatok, remelem tudtok segiteni! Arrol van szo, hogy az utlevelemben van Eszak-Ciprusi pecset (veletlenul utottek bele), es a jovo heten mennenk Gorogorszagba (pontosan Kos szigetere). Ugy hallottam, hogy akinek van E-Ciprusi pecsetje, azt nem engedik be Gorogorszagba. İgaz ez?

Koszi szepen elore is!

Udv.

Eniko

csaba08 Creative Commons License 2008.09.14 0 0 76

Szia Kata,

 

Olvass vissza a hozzászólásaimban a másik két ciprusi topikban is, azt hiszem elég szép képes beszámolót fogsz találni.

Ha több kell, keress meg mailen vagy telefonon.

 

Üdv: Csaba

Előzmény: KataHel (75)
KataHel Creative Commons License 2008.09.14 0 0 75
Nagyon megörültem, hogy rátaláltam erre a topikra!

Tavaly nyáron Cipruson nyaraltun, és átmentünk egy napos fakultatív kirándulás keretében Észak Ciprusra. Azóta keresem, hogyan lehetne eljurni, ha legközelebb ciprusi nyaralást tervezek akkor az csak az északi rész lesz.

Aki volt már ott attól az kérném írjon egy-két rövid beszámolót, vagy nem túl drága szállásról is szeretnék info-t kapni.

Üdv. Kati
csaba08 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 74

Szia,

 

De örülök, hogy valaki még ír ide és olvassa az Észak-Ciprusi topikot azok közül, akikkel én 1999 szeptemberében együtt utaztam. És hogy ez pont a VÉNUS-stáb - bocsi hogy így írom, de így egyszerűbb most - egyik tagja. :)))

 

Visszaolvasva a neveket, nem is emlékszem Pl. Krisz Rudira, hogy ott lett volna.

Vagy csak nagyon ismeretlen volt még akkor, de majd visszanézem a videót...

Jó sok emberből állt a stáb. Igaz, akkor a BP-i induláskor még az idegenvezető csajszi se tudta ki az a VÉNUS. :)))

Olyanra se emlékszem, hogy tilos lett volna kiírni uticélnak, hogy ERCAN. A Repjegyen biztos, hogy ERCAN az uticél, a mai napig őrzöm. :)))

 

Sőt, az is biztos, hogy a Menthol Travel az évi fotó-videó pályázatát etikátlanul a VÉNUS nyerte a Régi nyár videoklippel. :)))

Ez is tuti biztos, hiszen civilként az én fotósorozatom és videoklipp anyagom volt az egyetlen pályázó. Igaz, Istvánék a második helyért is adtak jutalmat kivételesen.

 

Vajon az akkori csapatból ki emlékszik még Észak-Ciprusra????

 

Üdv: Csaba

Előzmény: oliati (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!