Megvagyunk, jól vagyunk, köszi! Főleg most, hogy már süt a Napocska is:) Az öregek nem emlékeznek ilyen télre, mint ami most volt. Még a fegyvercsövek is befagytak :D
én a kárfúrba járok általában vásárolni, ott a rizseknél találtam, de nem igazán "szúrta ki" elsőre a szememet (aránylag alacsony vok és a legmagasabb polcra rakták, ráadásul még az első sor hiányzott is így épp hogy észrevettem)
ez a két féle van felénk: fine chapelure de pain és chapelure doreé. az utóbbi nagyobbra van darálva (barátom ezt szereti jobban) én az elsőre voksolok, jobban hasonlít a magyarra ("fine"-ra van darálva :) )
Vagy egyenesen a CNIL-t ertesiteni illetve a PS, FN stb bazisat is csatolni a cimzettek listajara igy nagy esellyel mar az esti hiradoban megtudod, hogy megkaptak-e a leveledet nem kell ertesitest kerni rola ;-D.
Elsősorban köszönöm a válaszod. Bármilyen jellegű munka érdekelne, legyen az takarítás , mosás, csak fizessenek. Mindenkitől azt hallom mennyire jó kinnt élni,legyen az bárhol ,csak ne Magyarország, és azt hogy ismeretség nélkül ne vágjak bele, nos ezért is vagyok itt , talán találok barátokat. Továbbra is köszönök minden jellegű segítséget.
Az ilyem mail-ekben a legaljàn, legfelûl, legszélén..... szokott lenni nagyon, de nagyon aprobetüs rész a hivatkozàssal, hogy mi alapjàn (ki révén) kaptad, és àlltalàban ot is lehet öket értesiteni arrol a szàndékodrol, hogy Te épp nem Örà, vagy màsra sem :-) akarsz szavazni....
A szolgaltatol elvileg direkt nem. De tobb lehetoseg van
1 egy UMP kozeli oldalon megadtad a cimed
2 egyszeruen vettek egy listat (valami SPAM-el foglalkozo cegtol, remelem az en szurom jol mukodik es egyenes iktatja az ilyen maileket)
3 kozjavak jogosulatlan felhasznalasa (hirszerzes, egyebek) ez utobbi a legvaloszinutlenebb, de ha igaz lesz meg ebbol nagy botrany az ujsagok cimlapjan;-)
Az a gond itt, hogy nincs külön okirat vagy kártya, hogy laksz valahol. A lakhatasodat egy számlával bizonyitod, a neveden vannak amiket használsz. (villany, víz....)
Nálunk minden a férjem néven van, én a felesége vagyok, van rokoni ág, ezért tudok telefont vásárolni, autót reszletre stb. Én vittem annyi csavart a dologba, hogy nem vettem fel a férjem nevet.
A mobilnet elofizetesek dragak es altalaban husegszerzodeshez kotottek. Az osszes mobilszolgaltato ad ra lehetoseget. SFR, ORANGE, BOUYGUES keress rajuk a neten minden infot megtalalsz a honlapjaiokon.
Most lepett be a mobilpiacra a FREE de ok csak simkartyat adnak telefon nelkul, viszont a desimlockolt telefonodat hasznalhatod modemkent ha eleg okos hozza a keszulek. Ugyanigy van a B&You-nal a Bouygues alvallallatanal. Ez utobbi kettonel nincs husegszerzodes 20 euri havonta de csak neten keresztul lehet veluk szerzodest kotni igy szukseged lesz egy francia cimre ahova kikuldik a kartyat. Ami szerintem meg felejuk billenti a merleget, hogy nem utolso sorban korlatlanul hivhatod a magyar vezetekes telefonokat az ujonnan szerzett francia mobiloddal..
Emlékeim szerint a férjem bankja foglalkozik biztosítással is, de majd megnézem a weblapjukon. Erre a biztosítás dologra majd még kutatok a neten, bár találtam már egy vagy két oldalt de nem olyan egyszerű a biztosítási díj kalkulátoruk mint nekünk. Ráadásul még nincs meg a pontos típus. Az biztos, hogy Renault Espace lesz(nagy a család:-) ) de hogy melyik kivitel fér bele a költségvetésbe az még kérdéses. Így hát marad a tapogatózás!
"Már csak az lesz az érdekes hogy ideiglenes forgalmihoz mit szólnak itthon."
- Nem akarlak elkeseriteni, de ugy tudom, hogy ideiglenes forgalmival nem hagyhatod el az orszàgot ! Hacsak nem jelented be, hogy az autot külföldre viszed, és ott akarod forgalomba helyezni, de Nàlad nem ez a cél, ha jol làtom....
Francia orszàgban ha lakcim igazolàs kell, àlltalàban kôzüzemi szàmlàkrol beszélûnk....
Bérelned kell egy kis lakàst, és annak a lakàsnak a szàmlàival intézhetsz mindent.
A bankok, és az àllami intézetek àlltalàban ragaszkodnak az EDF (villany) GDF (gàz) Française des Eaux, Veolia, etc.. (viz), France Télécom (telefon) szàmlàkhoz és minimum 2-hôz, de példàul egy kocsi vàsàrlàshoz (annak àtiratàsàhoz), vagy egy "lazàbb" adminisztràcios dologhoz elég szokott lenni egy mobilszàmla, vagy az elöbbiekben felsoroltak egyike....
Akkor majd körbenézek van e másik hivatal Mulhouseban ahol megcsináltathatom a forgalmit. Már csak az lesz az érdekes hogy ideiglenes forgalmihoz mit szólnak itthon. Na de sebaj majd ez is megoldódik. Megnézzük a tanárnővel azt az oldalt amit javasoltál aztán kibogózzuk a választ.
Azt tudom, hogy mar 2 eve hasznaljak az uj rendszamot, de errefele meg eleg sok "regi" rendszamos auto szaladgal, a regi rendszamok kivezetese folyamatos a csere nem kotelezo, de nem lepodnek meg, ha adasvetel eseten kotelezo lenne.
A préfecture sous-préfecture ugyben azt hiszem egymas mellet elbeszelunk ugyanazt mondva. Erdemes egy sous-préfecture-t felkeresni ha van a kornyeken mert sokkal kevesebben vannak es joval gyorsabb az ugyintezes ebbol kifolyolag. Termeszetesen ha nincs, vagy a megye masik vegen van tehat lakhely szerint nem ok az illetekesek akkor marad a sorbanallas. Pl itt ahol lakom van egy, igy nem kell 30km-t autoznom Beauvais-ig, 2 perc setaval megoldom a dolgot;-)